Şimdi Ara

Bu toplumun psikolojisi gerçekten bozuk ( twitterda gündem olan boş duyar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bence de milletin alayı kafayı sıyırmış.


    köpek beslemeye evet ama sokak köpeklerine hayır!


    bir de pitbul besleyen kro'lara hayır. ulan, köpeği birine saldırıyor, "dur / bırak" diyor sözde sahibi, ama köpek sahibi dinlemiyor. Demek ki köpek seni sahiplenmiş, köpeğin köpeği olmuşsun. Köpek beslemek senin neyine!!

  • Şaka gibi yemin ediyorum şu duyar başka şeylere kasılsa idi şuan daha iyi bir durumdaydik.Boyle insanlar kopek saldirisina uğrayınca fikirleri hala aynı kaliyormu onu merak ediyorum ben

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunları silahla tek tek vuracaksın başka çözüm yok. İnsanlara saldıran köpek haberlerini hiç duymuyor musunuz? İlla ki anlamanız için size veya çocuğunuza köpek mi saldırması lazım? Eğer çok yaşamalarını istiyorsanız evinize alın besleyin. Bu itler yüzünden sokakta yürüyemez olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wrestle Mania kullanıcısına yanıt

    bu mantığı hayvanlar kursa ve uygulasa nasıl olur? insan olarak etraflıca düşünmeyi öğrenip ona göre çözüm yazmanız gerekirdi. bu arada işe geldiğim yol üstünde 4-5 tane büyük köpek var ve sağda solda yatmaktan başka şey yaptıkları yok. tek bu örneğe göre tüm köpekler zararsız diyemem dimi? ek olarak "it" olmaması için cins köpek mi olması gerekli?

  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    ehaber34youtube
    Büyükçekmece'de köpeğin havlamasından korkan kişiye kamyon çarptı. O anlar güvenlik kamerasında. #büyükçekmece #köpek #kaza Çevrenizde Haber Niteliği Taşıyan Görüntüleri Çekin. Mesaj Olarak Gönderin Yayınlayalım.. WhatsApp İhbar Hattı : 0554 789 40 40 / 0546 628 29 29 https://www.youtube.com/ehaber34 https://instagram.com/ehaber34/?hl=tr...​ https://twitter.com/ehaber34?s=20​​​​​​​​ https://facebook.com/ehaber34​​​​​​​​ https://yaay.com.tr/ehaber34​​​​​​​​ #ehaber34​​​​​​​​ #istanbul​​​​​​​​ #sondakika
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DgWMOWu1j0oI%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMecn4kGIhCvE7RnQ0uYvz5rb1XaBJjsMgFy

    Aynen başka bir şey yaptıkları yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    İnsanlar nasıl birbirinden farklıysa köpekler de farklı. Hiç biri diğerinin aynısı değil. Yani durum köpeğine göre değişir... Kimseye bir zararı yoksa, sabaha kadar havlamıyorsa falan Daire 16 haklı.


    Yazıdaki savlar: "hastası var, çocuğu var, rahatsız olanı, gece uyuyamayanı, gündüz korkanı var, sabah işe gideni var." Uysal bir hayvan için tek geçerli olabilecek sav, "gündüz korkanı var". Onun da korkmamayı öğrenmesi için bu hayvana ihtiyacı var.


    Geçen senelerde Florida'da bir çocuğu timsah yedi, Kanada'da pet-shoptan baca deliğine kaçan anakonda bir bebeği yuttu. Geçen kış Rusya'da birisinin bulldogunu koşusunun puması yaralamıştı... Rus basınında bayağı makara çıkınca belli oldu ki epey bir insanın puması varmış. En çok ölüm sebebi ise sivrisinekten.


    Bazılarının herşeyin bürokrasiyle çözülemeyeceğini öğrenme olgunluğuna gelmesi gerekiyor. İnsandan sonra her zaman besin zincirinin ikinci bir canlısı olacak. Almanya'da kuşları direklere bile kondurmuyorlar, kedi köpek yok ama hamsterlar arabaların canına okuyor. Komşu Macaristan'da gayet de sokak köpekleri var, aynı Türkiye'deki gibi fink atıyorlar. Evrensel değerler diye varsaydığınız dünyayı biraz gezip görmenizi isiterdim. Daire 16'ları bastırınca bazıları daha radikalleşiyor, evinde yasal şekilde koca yılanlar besleyen komşularınız oluyor.

    Söylediklerinix çelişkili ve anlamsız. Eğer bir kedi köpeklere sokaklarda farklı hasaraylar cogalmasin diye izin veriyorsak öyleyse bu hayvanları neden ellerimizle besliyoruz ? Bizim amacımız zaten hasaratlari kontrol edecek kadar varolmalarini sağlamak dolayısıyla samimi değilsiniz.


    İkinci olarak burada asıl problem bu hayvanların sokaklarda yaşaması değil , asıl problem toplumda sürekli pohpohlanan rahatsız bir insan kesiminin sürekli hayvanları besleyerek yapay bir biçimde şehirlerde hayvanların ciddi derecede çoğalıp , yiyecek bolluğu nedeniyle sürü haline gelip cetelesmelerine neden olmaları .


    Bizim toplumumuzda insanların en büyük sorunu hiçbirinin sorumluluk bilincine sahip olmalarıdır. Bu hayvanlara bakiyorsan ya tam bakacaksinnyada hiç bakmayacaksin. İnanın bir işi tam yapmaktan veya hiç yapmaktan daha kotu birşey varsa oda yarım yapmaktir.


    Hayvan sever oldugunu iddia eden bilinçsiz ve dengesiz birtakim insanlar sokakların her yerine olur olmadık yiyecek atmaya başlıyor.


    1 Yiyecekler çürüyor.

    2 Heryer hayvan dışkısı ile doluyor.

    3 Hayvanlar anlamsız bir biçimde üretip sorun yaratacak boyuta geliyorlar


    Sonuç olarak hayvanların sokaklarda beslenmesi ciddi derecede yaptırım altına alınıp yasaklanmalı. Bu hayvanlar zaten şehir icerisinde gerekli miktarda yiyecek bulabilecekleri gibi , aynı zamanda dediğiniz gibi yapay olarak beslenmediklerinden hasaratlarla da mücadele edeceklerdir. Üstüne yiyecek miktarı daha kısıtlı ve dağınık olduğundan bir bölgede obeklenip pislik ve tehdit kaynağına dönüşmeye ekler ve toplum huzurunu boayacaklar. Sayıları da şehrin onlara sundukları ile doğru orantılı olarak kontrol altında kalacak.


    Fakat eğer illaki vicdan mastürbasyonu yapmak isteniyorsa yiyecek verilen hayvanın sorumluluğu yiyecek veren kişiye ait olmalı.


    Yiyecek verip hayvanları yapay bir biçimde çoğaltarak insanların başına bela eden kitle yasal olarak beslediği hayvana ;


    Barınak sağlayacak.

    Kısırlaştırma ve aşılarını yaptıracak.

    Hayvanin diskilarini vb sokaklardan temizleyecek.


    Kısavasi SORUMLULUK alacak. Yok ben yiyeceği veririm aylrindan ortalık diski ve yiyecek artigindan geçilmez , köpekler toplanıp sağa sola saldırır umursamaz , hayvanlar çoğalır belediye insanları ayiracagi bütçeye gitsin hayvan barınağı yapsın bunlar olmaz.


    Hayvan severlerin yarattigi sorunun çözümü ne devlet nede normal vatandaşın bu belaya katlanması değildir.


    Kuşlara yem atılıyor diye sokakların bazı bölümleri pislikten geçilmiyor.


    Kuşların kedi veya köpeklerin şehirlerde sizlerin onlara atacağınız yiyeceğe ihtiyaçları yok. Onlar gerekli yiyeceği bulabilecek durumdalar fakat yapay beslenme ile hayvan nüfusunu anlamsız bir biçimde arttirirsaniz onlar devamlı sizden yiyecek bekleyen asalak yaratıklara donuseceklerdir.


    Kısacası lütfen biraz sorumluluk .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 26 Ağustos 2021; 20:58:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FarklıAkıl F kullanıcısına yanıt

    Bürokratik çözümlere inanmadığımı yazdığım halde önerdiğiniz bütün çözümler bürokratik ölçekte. Sorumluluk, ferdiyet bilinci, akil insan olmak. Bir de vatandaşlık ekleyelim isterseniz... Bunlar tabiatın umrunda değil. Bürokrasi insan olmadan iki metreyi geçemeyecek bir virüsün yayılmasını bile engelleyemedi.


    Samimiyet suçlaması yaptığınız hayvanların nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda en ufak bir fikir belirtmedim. Herhalde başka bir yazıyla karıştırdınız veya yanlışlıkla alıntıladınız. Ama madem bunları yazmak için beni alıntıladınız devam ediyorum...


    * * *


    Bana göre şehirlerin rezil hali hayvanların değil rezil şehirleşmenin sonucu. İstanbul sadece köpek kakası değil aynı zamanda da lağım, ve insan sidiği kokuyor. Mühendisliğimiz kanalizsayon havalandırması gibi en temel bir konuyu beceremiyor. Doğu Avrupa'nın bile en salaş yerlerinde kanalizasyon kokusuna denk gelmedim ama İstanbul'da günlük rutin. Şehir yoğunluğunun denenmiş ve çalışabilen, faydalı olabilecek kalabalık ölçüleri vardır. Bu ölçülerin haddinden çok fazla aşıldığı herkesin malumu. On santim toprak alan bırakılmadan döşenmiş kilometrelerce yapay alan hiç bir yaşama uygun değil. Burada değil köpek, sinek dışkısı bile sorun olacak ve artarak devam edecek. Rezilliğin boyutu koskoca Marmara'yı dünyanın en kirli denizine çevirdi.


    Köpek ve kediler için hiç kimseyi böyle ucuz yollu ve alçak bir şekilde suçlayamayız. Bu çağlar boyu kollektif şekilde yapılmış bir seçim. Evrimin bir sonucu ve bu evrimin samimiyet, sorumluluk gibi Rousseau'cu göreli duygularla en ufak bir ilişkisi yok. Köpekler ve kediler olmasa İstanbul'un meşhur koca fareleri, "patkanları" olurdu. Taksim'in 80'lerini de biliyoruz. Kedilerin kalmadığı adalarda vebanın, tüberkülozun yüzyıllar sonra tekrardan, bu çağda hortladığı oldu. İstanbul'da tüberküloz 70'lerde hala vardı. Bunlar, verili, tıbbi alan çalışmaları. Kediler ve köpekler belli ki seçilmişler. Ben veya hayvanları besleyenlerin seçtiği bir şey değil. Oturduğum çevrede kedi yok, evime iki defa gecko girdi, İstanbul burası. Güneyde kobra türü yayılıyor, Türkiye'den bahsediyorum. Dünyada bunların da 'seçilmiş' olduğu yerler var, yılanlı adalar falan... Her zaman insandan sonra ikinci bir dominant tür olacaktır, yiyecek zincirinin en tepesindeki tür (insanlar) bunu bilerek veya bilmeden seçer. Bürokratik aklın anlayamadığı bu.


    * * *


    Kedilerin bir refahı temin edilirse ancak sıfır fare ile yaşanabilir. Fare kedinin kokusunun olduğu yere gelmez, çünkü bu fare için hayati bir şey. Yapay bir şehirde kedilerin farelerle beslendiğinde ekosistem dengesine ulaşılacağını sanıyorsunuz belki, ama yanılıyorsunuz. Kedi türü, atfettiğiniz bürokratik vazifesini gerçekten yaptıktan sonra yok oluyor, ama daha hızlı üreyen fare türünün saklanmış olanları kaldığı yerden devam ediyor. Bunların dünyada yaşandığı çok yerler var.


    Bunlar temel bilgiler, ve bugünkü şehirlerde bu hayvanlar insanlarca beslemedikçe yaşayamazlar. Eskiden çöplerden beslenirlerdi, o daha da büyük yanlıştı. Bugün hane insanı yemek yapmadığı için çöpten beslenmiyorlar, beslenmesinler zaten. Kediler eskisi gibi çöpleri dağıtmıyor, bu sefer de insanlar dağıtmaya başladı. Belediyeler bu yüzden kedi evleri yapıyor. Şirin görünmek için değil. (Ayrıca belediyeler fare de çoğaltır, ama bu ayrı bir konu.)


    Ne kadar sayıda olmaları gerektiği başka bir şey, çok mu fazlalar yoksa azalıyorlar mı bunun için veriler gerekir. Onlarla temastan çekinen kişiler tabii ki kısırlaştılmaları, parazitlerinin kontrolü ile ilgili en ufak bir sorumluluk almıyorlar. Neticede herhangi bir sorumluluğu alanlar yine onları besleyenler.





  • Şu fare avlayan kedileri bir göremedim. Kocaman lağım faresi çıkar kediye hamle yapar kedi kaçar gider.

    O fare avlayan kediler eskidendi. Şimdikiler bütün gün dilenen yiyip içip yatan kediler. Çöpe giden kedi yok, yemek arayan yok.


    Köpeklerde aynı şekilde. Gezmiyor bile. Yatıyor gözünü açıyor yanında yemek yiyor yine yatıyor. Geceleri çeteleşip yoldan geçen arabalara ve bazen insanlara saldırıyorlar. Köpekler bazı yerleri bölgesi olarak kabul ediyor girersen saldırıyor.

    Sürekli sayıları artıp duruyor.

    Besleyenlere bakıyorum alayı yalnız ve çevresince sevilmeyen tipler. Yalnızlıktan hayvanlara sarıyorlar evini ve mahallesini hayvan dolduruyorlar tepki gösterirsen anasına sövülmüş gibi cevap alıyorsun. Alayı tımarhanelik olmuş millete sıkıntı çıkarmaktan başka birşey yapmıyor.

    Profilleri ise hep aynı. Yaşı geçmiş evlenmemiş ve çocuğu olmayan kadınlar. İnsanlara düşmanca bakıyorlar. Bazen yalnızlıktan hayvanlara sararan erkekler kedi köpek peşinde koşuyor.

    Sokakları yemek artığıyla doldurdular. Evinde yemediği makarnayı dökmüş kapının önüne. Kedi çok açsa o makarnayı yer yoksa yemez.





  • Yaaa sokakta mama verip iki kere başını okşayınca hayvansever olduğunu sanan kitle ile başımız dertte.

    Hayvanı seven evine alır sokakta başıboş gezen hayvan tehlike yaratır.

    Sınırdan Afgan Suri geçiyor şehirlerde başıboş dolaşıyor tehlike diyorlar.

    Potansiyel saldırı tehlikesi köpeklerde de var onlara niye bir şey demiyorsunuz.

    Ama olur mu mama firmaları nasıl kazanacak. Veterinerler nasıl kazanacak..

    Geçen Bir videoda izliyorum veterinerin biri Avrupa'yı eleştiriyor neden sokakta kedi köpek yokmuş bu konuda ülkemiz çok iyi miş falan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 27 Ağustos 2021; 6:33:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koca Avrupa bir Macaristan yani. Macaristan zaten Türk soylu Bir ülke bize benziyor olmaları norma asıl siz diğer Avrupa ülkelerine bakın. Almanya'da niye yok Fransa da İtalya da İspanya da var mı başıboş köpekler.

    Bir hayvanın başıboş gezmesi bir insani mutlu etmesi için doğal ortamında olması lazım. Köpekler evcilleştirilir iken sahiplenme kapıda durma mantığı ile yapılmış. Kediler de Mısır'da tahıl ambarlarına evlere dadanan fareli yakaladıklari için insanlar tarafından yakın çevrede durması sağlanmış.

    Şimdi sokakta grup halinde gezen saldırma potansiyeli yüksek köpekleri ponçik Bir durum gibi göstermek Hindistan/Pakistan gibi ülkelerde ineklerin kaplanların vs sokakta rahatça gezmesini normal görmek ile aynı.

    Eee birileri de çıkıp çıta beslesin puma beslesin vaşak beslesin haaa . Öyle bir şey olsa ortalığı yıkarsiniz ama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AF5C47B4A

    İşe yarıyor mu bu köpek kovucular? Hangisini almak gerek? İşe yarıyorsa, tavsiyeniz varsa alabilirim.

    Benim elimde sonik kopek kovucu var 10 kopekten 6 si kaciyor eğer dazzer her kopegi kaciriyorsa dazzer alin derim bide ek olarak söyleyeyim elektroşoklara bakabilirsiniz onlarda kaciriyor diyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanların psikolojisi bozuk


    Adam orda tehdit hakaret ve küfür ediyor


    Neymiş hayvan için


    Hayvanı bahane edip bende ona küfür hakaret Tehdit etsem acaba bana da Twitter yüksek mahkemesinden af gelir mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SJW diye millete laf atmak için önce gerçek devrimci hatta bulunmak gerek.


    Şimdi bu soytarı diyor ya evine al besle diye, bir hikaye anlatayım.


    Nurullah Ankut... Siz onu HKP'li Dayı ile tanıyor olabilirsiniz. Sokak hayvanlarına beslenmeleri için mama dağıttığından dolayı komşuları tarafından hakarete uğradı. Yaşadığı tartışma sonrasında hayvanları evine aldı, 30 kadar kedi ve 2 köpek... Evet soytarı kardeşim, sizin anti-SJW(!) AKP'li kardeşleriniz, nereden duymuşsa kedi cunüptür, kedi uğursuzdur diye öğrenmiş, hangi pagandan kalmışsa adeti... Önüne gelen kediye zarar veriyordu. Nurullah Başkan 30 kediyi almak zorunda kaldı evine. Evet alıp evimizde de bakıyoruz sizin gibi insanlıktan nasip almamış soytarılar yüzünden. Çünkü ara sokaklarda ananızın nikahına yetişmek için hız yapıp hayvanları eziyorsunuz. Çünkü Hz. Muhammed'in "ağzı tüm hayvanlardan temizdir" dediği hayvanın geçtiği yeri abdestsiz ilan edecek kadar yobazsınız.


    Sokak hayvanı, adı üstünde sokak hayvanıdır. Her sokak hayvanı sahiplenilmez, çünkü onun şartlarına alışan hayvan, ona göre yaşar. Ve hayvanların sokakta yaşamaya hakkı vardır. Bunu kimse başkalarını rahatsız ederek yapmayı da savunmuyor, makatınızdan element uydurmayın.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Hocam yine az önce yaptığınız şeyi yapıyorsunuz. Yani çelişkili açıklamalar...


    Demişsiniz ki hayvanları ellerimizle beslemezsek fareleri yokedip ardından yokolurlar. Peki size sorayım Afrika'da yuzbinlercebyildir aslanlar - sırtlanlar vb var. Biz aslanları beslemediginiz için iradaki zebra antilop vb hayvanları bitirip yok mu oldular ? Fareler gibi hayatta kalmak konusunda açık ara en başarılı hayvan türlerinden biri olan bir canlıyı gerçekten kedilerin butirebilecegine mi inaniyorsunuz ?


    Avustralya'da uzun süren kuraklığın ardından gelen yağışlar , bir anda ekinlerin bol olmasına ve ardından bir anda fare istilasına yol açtı. Bolgedeki bilim insanları her zamanki gibi fareleri kontrol altında tutan yılanların o dönem daha bir şişman olduğunu fakat ürün artışının hızlı fare artışını kontrol etmeye yetmediğini söylediler.


    Yani demeye çalıştığım ekosistem denen şey içerisinde av ve avci eğer birbirini yoketmeyecek şekilde ortama ayak uydurma o zaman ekosistem oluşur. Biz çok uzun süredir kedilerle beraber yaşamanıza rağmen fareler şehirlerden yokolmadigina göre ( benim bulunduğum bölgede çok kedi beslenir fakat geçen gün sokakta bir düğün merkezinin kapısında gün ortasında açık açık gezen fareler gördüm , geçen gün aşağıdaki bahçede kendilerinde dolaştığı açık alanda giden fareler gördüm ve bölgemizde kedi nüfusu hiç az değildir dediğim gibi ) soyledikleriniz çok anlamsız.


    Ayrıca yapay bir biçimde beslediginiz hayvanlar hızla tembellesir ve bol yiyecek gruplaşma , pislik ve tehdlte yol açar. Sabahtan akşama kadar bir noktada yatmak dışında hiçbir halta yaramayan asalaklasmia hayvanlar görmek hoşunuza mi gidiyor ?


    Sokak hayvanlarının sorun olmasinin nedeni yapay bir biçimde dengesiz birtakim insanlar tarafından cogaltilmalari ve asalaklastirilmalaridir.


    Bende sizin gibi bürokratik çözümlere inanmıyorum. Yani birtakım kendini hayvansevsrbxanneden şahıs sağa sola yiyecek atarken belediyenin kısırlaştırma veya bakım birimlerinin hayvanlara yetişmesi mümkün drlegil. Çoğaltılan hayvanlar barınaklarda kötü şartlarda yaşayacak veya onu besleyen dengesiz bir insan olmazsa ya açlıktan sokaklarda kırılacaklar yada insanlara saldırıp dranarik olaylara neden olacaklar.


    Hayvanları anlamsız bir biçimde sokakta elimizle beslenmeniz sebir içinde oluşan dengeyi de yokeder. Sayısıyla sorunun çözümü devlet değil bu sorunun kaynağı hayvanseverlerdir. Sorumluluk alıp beslediği hayvanı ya sokaktan çekecek yada hayvanlari beslemeyip şehir içinde insanlara sorun yaratmadan yaşayacakları sayıda kalmasını sağlayacak bu kadar basit.


    Bu konuda neden bu kadar feveran var inanın anlamıyorum. Çünkü bu hayvanların zaten bizim onlara vereceğimiz yiyeceklere ihtiyaçları bulunmuyor. Sokaklarda Burak'ın kedi veya köpeği artık kuş besleyen yeni ve dengesiz bir kesim daha ortaya çıktı. Sokaklarda kuşlara yiyecek artıkları yerler inanın pislik ve kokudan geçilmiyor. Bunu yapmayın, bu ya kış bu canlılara sizin yiyecek vermeniz zaten gereksiz sadece bunu söylemeye çalışıyorum. Sizin sürekli mamayla beslediginiz sokak kedilerinin fare avlamak konusunda da pek gönüllü olacağına da inanmıyorum ve sokaklarda biz beslemedik diye sokak hayvanlarının ile evini de hiç düşünmüyorum. ( Tabiki şimdiye kadar insanlar tarafından aşırı cogaltilmis canlılar hariç)


    1 -

    Dengesiz ve yanlış politika.


    2 Sonuç


    İzmir’deki sokak köpeklerinin sayısı o ilçenin nüfusunu geride bıraktı - 14 Ekim 2017

    İzmir Veteriner Hekimleri Odası bir süredir yaptığı bilimsel çalışmalar sonucunda kentteki sokak köpeklerinin sayısının 500 bine dayandığını açıkladı. Ortaya çıkan bu rakam İzmir’in en büyük kalabalık ilçesi Buca’nın nüfusunu solladı.

    İzmir’de başta kurumlar arasında yaşanan koordinasyon sıkıntısı olmak üzere, yetki karmaşası ve diğer sebeplerden dolayı sokak hayvanlarının sayısındaki hızlı artış çarpıcı sonuçları da beraberinde getirdi. Artık hemen hemen her köşe başında rastlanan sokak köpekleri, kentin ana caddeleri, bulvarlar ve sokaklarında başıboş bir şekilde geziyor. Gerek kent merkezi, gerekse metropol alanlar dışındaki çevre ilçelerde karşımıza çıkan sokak köpeklerinin popülasyonundaki bu artış, İzmir Veteriner Hekimler Odası’nın yaptığı araştırma sonuçlarına da yansıdı.


    www.izmir-vho.org
    İzmir’deki sokak köpeklerinin sayısı | İzmir Veteriner Hekimler Odası
    http://www.izmir-vho.org/basin-389-izmir-deki-sokak-kopeklerinin-sayisi.html

    Sonuç olarak dengesiz bir insan kitlesinin yarattığı sorun bu. Bunca hayvanı kim bakacak ? Hangi barına yeterli ? Belediye ilçe nüfusundan çok nüfusu olan hayvanlara bakabilir mi , kisirlastirabilir mi ? İşte bu sorunu yaratan kesim asıl suçlu bana kalırsa.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğratwitter
    “İşte günlerdir sosyal medya fenomenleri, haber kanalları ve bizzat İETT tarafından güzellemeler yapılan Boji. İnsanlar toplu taşıma aracında sahipsiz bir köpeğin çantalarını dişlemesine mecbur mu? Dünyada hiçbir gelişmiş, uygar ülkede başıboş sokak köpekleri yoktur. #KöpekSorunu https://t.co/Gn9x8fgnnz”
    https://twitter.com/TugraDemirCelik/status/1444965308104650752

    bu nedir ya


    bu kadar mı kafayı yedi bu toplum


    toplu taşımanın içinde köpek bir yolcunun çantasını dişliyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 4 Ekim 2021; 23:25:14 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.