Şimdi Ara

Bu sene kışlık lastiklerimi taktırmadım. Neden mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: True_Sun

    hatta eleman (şöför) ceza ve çekici ücreti için şirketten haber beklemiş ve sonunda ödemeleri yapmadan tır ı bırakıp kaçmıştı...

    Peheyyy demiş şaşırdığıma şaşırmıştım...


    Hatta hatirliyormusun, kamyonun sahibi yuksek servis ve yeni lastik ucreti nedeniyle Norvec'li elemani "gelirim oraya" seklinde tehdit etmisti. Sanki Samandira'da servis basiyor serefsizler. Butun Avrupa izliyor bu belgeseli. Turk ismi bu kadar rezil edilebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @anyhill
    @ultrasaray0643

    Dunlop'lar benim yazlık lastiklerim, Good Year Ultragrip ise kışlıklarım, yani her ikisini de kullanıyorum. Kışlıkları takma sebebim haftasonları Istanbul'dan Balıkesir'e uzun yol yapmam, Bursa civarı kar olabiliyor.

    Ultragrip benim bugüne kadar kullandığım en iyi kış lastiği, ayrıca bahsedilen nemli, puslu yollarda kayma olayını hiç yaşamadım, üstelik çok yüksek hızda yolculuk yapan biriyim.

    Dunlop'lardan memnun değildim (sıfır aracın üzerinde geldi), önleri Bridgestone Turanza ile değiştirdim, yaza arkaları da değiştireceğim.
  • Hiç bir kış lastiği %100 yere tutunma sağlamaz. Karda tutan buzda tutmuyor, yağışlı havada tutmuyor birinden birinde tutmuyor bilmiyorum belki doğası gereği öyle oluyordur. Ancak hava sıcaklığının düşük olduğu her ortamda yazlık lastik risktir. Ankara'da ts860(sanırım iyi sayılıyor) lastikler olmasına rağmen buz olduğunda çıkmamaya çalışıyorum. -10 derecede yazlık/4mevsim lastikle çıkmayı marifet/kazanç sanan vatandaşlar sağolsun.

    Dikkat ederseniz o şekilde trafiğe çıkmaktan bahsediyorum. Durumu olmayan kimse kışlık lastik masrafı yapmak zorunda değil çocuğuna yeni ayakkabı alamazken gidip en az bin lira harcamak zorunda değil. Ancak bu durumda kimsenin canını ve malını da %1 bile daha fazla riske atma hakkı da yok. Kar/buz olduğunda çıkmayın yola, zorlayın şartları biraz olmaz mı? Açın bakın geçen günkü 28 araçlık kazada araçların yarısı falan durabiliyor o buzda arkadan gelenler katıp götürüyor. Gördük ama 100 metrede duramadık diyen kazazedeyi dövesim var cidden.
    Trafiğin 0-100-0 kmh şeklinde aktığı Ankara ana yollarında gerçekten gereksiz bir risk.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.