Şimdi Ara

Edit (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Tıp fakültesinden mezun olanlar isimlerinin başına DR. unvanını neden alıyorlar merak ettin mi hiç? Neymiş tezsiz yüksek lisansmış hahshshshshshshsh. Dünya üzerindeki en kaliteli tıp eğitimlerinden biri ülkemizde veriliyor. Doktorlarımızdan memnun değilsen hizmet almamayı tercih edebilirsin. Yer mi yemez ama.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum doktorların derdi para değil , özlük haklarının verilmemesi , emeklerinin karşılığını alamamaları , doğru herkes kendi mesleğini Özgür iradesi ile seçer ama bu bu mesleği seçtiği için köle olması gerektiği anlamına gelmez ki köle ol denilen insanlar olmaktan vazgeçince işte parayla bile tedavi olamıyorsun , bilimsel katkıya gelince tıp okurken ismen olmasa da hocaların araştırmalarına yaptığımız katkılar var.

    O kadar madde saymışsın küçük görme filan diye , doktorlarda bu durum yok , sorun şu senin mesleğini bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim , “araştırdım şu olabilir mi ? “ diye sorduğunda doktorun sana zaman ayırabileceği vakitte bu soruyu cevaplaması mümkün değil çünkü sırada daha onlarca hasta var , onlara da hizmet verilmesi lazım! Ayrıca bu cümleyi kuran adamlar seni sınamak isteyen insanlar , gidip telefonuyla şundan olabilir mi? Arabacıya şundan olabilir mi? Elektirikçiye bile şundan olabilir mi ? Diye soramayan adamlar tıp eğitimi almış gibi davranınca kusura bakma da doktordan küsküyü yer. (Doktor evet olabilir filan derse bu seferde ne anladım doktora gelmekten benim dediklerimi dedi filan diyorsunuz biliyorum bizim de doktor olarak vatandaş yakınlarımız var!:)

    Hiç canımızı sıkmıyoruz doktorlar olarak er geç bu düzen kimin parası varsa o kadar köfteye dönecek , biz bunun olmaması için çabalıyoruz ama farkında değilsiniz , yavaş yavaş bunun farkına varıyorsunuz ama bilinciniz kabul etmiyor :)

    Ülkenin yıllık sağlık harcama parası ne kadar ve ne kadar hasta başvurusu var bi araştır derim . Sonra doktorların egosuna cart curtuna yorum yaparsın. O zaman egolu doktor arasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsi değil bir kısmı hastalarla kaba uslüpla konuşuyorlar insanların çoğu alttan alıp sorun çıkmaması için işini halledip gidiyorlar %10 luk antisosyal kişilik bozukluğu olan tipler denk gelince işte dananın kuyruğu burda kopuyor doktora şiddet haberleri bu iki tipin birbiriyle denk gelmesinden oluyor.

  • Bizim fen lisesinde ne kadar ahlaksiz hırs küpü para meraklisi adam varsa hepsi doktor oldu

    Sen her seyi optik kagida yapilan karalamalara baglarsan doktorunda vicdanlik insanlik olmaz ciddi mülakatlar yapilmali boyle hassas meslekler icin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MurexThedesa M kullanıcısına yanıt

    Doktor veya öğretmen veya mühendis ve ya işçi hakkı vb bu toplumda neden savunulmuyor çünkü toplumda garip bi çekememezlik var en basit tabirle (sadece doktorlara has bişey değil) benim bişeyim yok onun da olmasın mantığı var aptalca bi şekilde , peki en kolay kime saldırılıp mağdur edilebilir bir yerde tabi sayıca az olan kesime o da kim doktorlar , zaten çok para kazanıyor deyip neyin tantanası bu diye saçma sapan bir düşünce var toplumda .


    özel muayenehane ,bıçak parası , parası olmayana bakılmıyor argümanı da bunlardan , bir insan emeğinin karşılığını alamazsa yan yollara sapar ki ben de bunu istemiyorum .


    Ben ve çevremdeki doktorlar tepeden bakmıyor , ben her hastama ve yakınına anlayacağı bir şekilde elimden geldiğince durumu anlatıyorum o yoğunlukta elimden geldiğince ama bugün bi şikayet gelmiş bana bahsedeyim , ateş baş ağrısı halsizlikle gelmiş , menenjit(beyin enfeksiyonu) şüphesi nedeniyle o kadar tahlil test yaptım hastayı menenjit muayenesinde baş germe bacak germe vb testler var onları yaptım hastanın şuuru yerinde olmadığı için kısıtladık filan , aileye de bunu anlattım beyin enfeksiyonu şu bu detaylıca bak , beni neden şikayet etmiş hastamızın orasını burasını çektiler bağladılar diye saymış durmuş ayrıca psikolojik bu deyip hastayı götürmek istediler yok dedik onla bi alakası , şikayete de psikolojik dediler hastanızı alın götürün dediler yazmışlar :) bütün acildeki doktorlardan şikayetçi olmuşlar ceza verilmezse mahkemeye başvuracaklarmış , dediğim gibi bunları detaylıca anlatmama rağmen dk başı bi yakınının gelip neyi var diye sormalarına rağmen hepsine anlatım en az 5-6 kişiye , şimdi sen böyle insanlar ile empati yapılmıyor yapmıyorsunuz diyorsun , yapıyorum yapmaya da devam edeceğim zaten ama cahillikten başka bişey değil bu şikayet mesela .

    sorun şu insanların artık doktorları köle olarak görmesi , bizlere “eşek gibi bakacaksın , bunun için para alıyorsun , okumasaydın ozaman, doktor yok mu , kim bakacak banaaaa, nerde bu doktor , hastamız ölüyor nerdesin, seni şikayet edecem “ vb sözleri hergün duyuyoruz gel benle bir gün çalış hastalarla ve yakınları ile muhattap ol cahillikle alakası var mı yok mu görürsün , hergün bizler gibi onlarca yüzlerce insanla muhatap ol anlarsın tepeden bakmadığımız bilakis üzüldüğümüzü , halkımızın birbirini sevmediğini çalıştığım yerde görüyorum , durumu kötü hastanın sonucuna öncelik veriyorum “önce ben gelmiştim , neden benim sonucuma bakmıyorsun” diye kavga etti biri , durumu izah ettim aynı tatava devam ayrıca bunun izahını yapmama gerek var mı sence !? Ben doktorsam kimin sonucuna önce bakacağım seni ilgilendirmez (bu düşünce üsten bakmak değil)


    Bu ve benzerleri birsürü olay dediğim gibi olay doktorların haklarını halkın savunması değil , İNSANLARIN BİLMEDİĞİ KONULARDA O KONUDA YETKİN İNSANLARDAN ÇOK ŞEY BİLDİĞİNİ SANIP ÜSTÜNLÜK TAŞLAMALARI (CAHİLLİK BUDUR) ve halkımız da bu konu da hatta zır cahil su katıksız .


    Tekrar merak ediyorum mesleğiniz nedir ? Örneklemi genişletelim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel tespitler, tebrikler  


    Halk zaten doktorların çok iyi maaş aldıklarını düşünüyor. aksini iddia eden meslekdaşlarım yalan söylüyordur genelde. doktorların altındaki arabaya, kaldığı lüks daireye bakınca da hak vermemek elde değil çok kazandığını düşünene.


    E bi de doktorlar sürekli maaş kavgası yapıp arada bir grev yapınca iyice tiksiniyor millet.

  • Bu insanlar kendilerinden daha zeki, daha eğitimli, daha zengin, daha medeni kimseyi sevmiyor tek sebebi bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hastaneye gelen tiplerin çoğu senin dediğin gibi zaten. Ülkemizin çoğu da öyle. Akıllı,zeki insanlarımız çok maşallah 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasatiyorlar yasatmamak lazim.

  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim , emin olun çoğu arkadaşım bu mesleği sevdiği için yapıyor , sadece para için olsa başka işlerde başka tercihlerle de bu parayı kazanırdım şahsım adına . Sadece para için yapılacak meslek değil. Örnek bi salgın oldu (covid) ilk temas doktorlar ile sonuçta ve ben de hastalığa yakalandım vefat eden meslektaşlarımız oldu risk fazla filan anlattık , meslek hastalığı sayılsın salgın nedeniyle dedik , kabul edilmedi.

    Derdi tasası çok her mesleğin , her mesleğe hak ettiği verilmeli.

    Tekrar diyorum doktorların serzenişi özlük hakları , maaş bunlardan sadece bir alt başlık , sonuçta ben de bi insan ve vatandaşım ben de hasta olabilirim , tedavi olmak isterim , neden bu saçma düzende devam etmek isteyim , bu işin içinde olduğumuz için de bi şeyler söyleyince hep paragöz oluyoruz .

    Ayrı bir parantez açmak istiyorum maaşlar hakkında ;

    ocak zammı sonrası

    vali; 29 bin

    hakim:22 bin

    kaymakam;19 bin

    genel müdür ;21 bin

    hemşire;9 bin

    polis :10 bin

    Öğretmen:8500

    vaiz: 9 bin

    mühendis :11 bin

    baş komiser :13 bin

    bunların emekli aylıkları da bu maaşlara göre belirlenir

    peki uzman doktor maaşı : 7 bin maaş 6 bin sabit ödeme diye bir zımbırtı toplam maaş zamlı olarak 13 bin , peki emekli ücreti neye göre veriliyor 7 bin TL ye göre o 6 binlik para emekli ücretine yansımıyor ve de sağlık bakanının zam yaptık dediği olay sabit ödeme saçmalığının maaş kalemine alınıp emekliliğe yansımasıydı aslında elimize geçen para da değişiklik olmayacaktı ve de bu ZAM OLARAK basına yansıtıldı ve galeyan sonucu iptal edildi!.

    Şimdi biz de özlük hakkımız düzeltilsin böyle adaletsiz maaş düzeni olmaz dediğimizde şımarık olduk , bu şartlarda kısa sürede hasta bakılmaz dedik egoist olduk . HABER kanalları lasmanlarında hep doktorlar maaşı bu oldu şu oldu diye algı yapılıyor , hakime savcıya valiye kimse bişey diyemiyor , 6 yıl okul 4 yıl uzmanlık öncesi de tıp kazanmak için taaaa ilkokul 4-5 lerden beri hayvan gibi ders çalışan sınavlardan dereceyle geçmiş adamlar çalıştığımızın karşılığını verin dediğimizde “sus çok para alıyorsun zaten “:) sadece bana mı komik geliyor bu :)

    Kimse valinin kaymakamın hakimin savcının maaşını konuşmuyor ama doktor öğretmen maaşı bunlar oldu diye kocaman kocaman başlıklar haberlerde e sonra noluyor halk doktorlara düşman sebep çok para kazanıyorlar , kazanmayalım mı asgari ücrete mi çalışalım bi savcıdan validen başkomiserden az mı emek verdik biz az mı geceledik sabaha kadar , hakim savcı vali kaymakam evinde iken biz haftanın her günü hastanede onlarca yüzlerce insanla yüz göz oluyoruz üstüne de 7-8 nöbet hastanedesin evinden uzaktasın , hangi insan haklarında var bu , fazla mesai istemeyene zorlatma,fazla mesai saatine de 30-40 lira gibi komik rakamlar vermek nasıl bişey , hamalı çalıştıramazsın bu fiyata , e halka da hastaneler emrinizde denirse size bakılacak , halkımız mağdur edilmeyecek gibi yönlendirme yapılırsa halkta doktoru sağlık çalışanını köle olarak görür , geçen bir video da biri en büyük zenginliğim hastanede sağlıkçı dövmek diye söylemde bulundu ve de Allah devletimizden razı olsun diyor .:)! Güler misin ağlar mısın ?

    Tekrar diyorum bu düzen çok sürmez parası olana parası kadar sağlık olayı olduğunda dizimizi döveceğiz , bu olmasın diye çabalıyoruz sadece o kadar , bu egoistlik , halkı küçük görme , aşağılama değil , olacaklar için uyarmak sadece yapılan eylemler .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beckonn -- 20 Ocak 2022; 21:4:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hakimler ve savcılar da doktorları sevmiyor.

  • arkadaşımın eşi sezeryan ile doğum yaptı, kadının düzelmesine yakın arkadaşı eve misafir gelmiş. gelen misafir de kadın tabi, ve doktor olan biri. ama olay normal bi misafirlik yani.

    gelen kadın buna doğum sonrası ile ilgili bazı sorular sormuş ve bazı konularda yanlış yaptıklarını düşündüğü için baya fırça kaymış bunlara. arkadaş diyo ki zaten evde perişanız, eşim ameliyatlı gibi yani kadın yerinden kalkamıyo ve evin işlerini ben yürütüyom, misafir kadın da geldi ağzımıza sıçtı resmen bize köylü muamelesi çekti, çok sinir oldum ama birşey de diyemedim diyo.

    bu arkadaşım çocukları için özel doktora gidiyo sürekli yani parası olan biri bu, ve diyo ki artık özel doktor bile yerinden kalkmadan uzaktan dinleyip, ilaç yazıp gönderiyomuş. bunları yaşadıkça anlatıyodu böyle yani her hafta ayrı bi özel hastane komedisi dinliyoduk nereyse.

    olay "halk dokturu sever mühendisi sevmez" gibi birşey değil. doktor dediğin de bu halkın içinden çıktı. doktorun da şerefsizi çok.

    benim annemin eli yandı, hastaneye götürdüm, doktor odaya almadı, kapıyı kapatmış içerde telefondan gırgır yapıyo arkadaşıyla. 15 dakka bekledik sonra aldı ama telefonu kapatmadı, bi yandan kahkaha atarak gıgır yapıyo bi yandan da sözde muayene yapacak. sonra kremi aldı annemin elindeki yanık olan yere değil de yanık olmayan yere sürdü ve orayı bandaj yaptı.

    şimdi zaten sürdüğü krem işe yaramaz birşey ama, adam yani resmen dalga geçiyo ve bakın ben doktor nefreti olan biri değilim, orda da birşey demedik, bu olayı da tüm doktora bağlamıyorum ama yani doktor dediğin kişiyi bu halktan bağımsız biri gibi görmeyin. halk ne ise doktor da odur kardeşim. doktorun içinde de kötü niyetlisi var, doktorun içinde de misafirliğe gidip evsahibine köylü gibi fırça kayan görgüsüzü var, halk ne ise doktor da odur.

    bununla birlikte, son dönemdeki doktorların ağır çalışma şartlarını falan asla desteklemiyorum yani çok çok kötü oldu bu durum ülkemiz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Ocak 2022; 21:18:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • haftada 10 saat çalışıyorum pratisyen doktorla maaşım aynı, harbiden böyle bir ego olamaz. ilginç kafalar.

  • hizmet almiyorum zaten. mantikli verebilecegin bir yanitin yok, kuduruyorsun resmen, zavalli haha

  • crashserkan kullanıcısına yanıt

    Özel hastane artık geride kaldı. İstanbulda kenar ilçelerde bile her mahallede bir sürü özel hastane var. Artık adı şanı olanlara gitmediğin sürece özele gitmek sadece işini kolaylaştırır tahlilini testini daha erken yaparsın sıra beklemezsin falan. Tek faydası bu.

  • Çünkü cahil toplum ve bir tarafı ego yapmış doktor çatışması yaşanırsa kimse kimseyi sevmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.