Şimdi Ara

Bu dünyada mutlu olmak istiyorsan...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu dünyada mutlu olmak istiyorsan aptal ve cahil olacan arkadaş başka türlü çok zor mutlu olursun.



  • Beklentileri düşük tutmak da bir çözüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luas

    Beklentileri düşük tutmak da bir çözüm.

    Ne kadar kültürlü olursan beklentinde yüksek oluyor. Bir çiftçinin veya çobanın beklentisi anca köyde yaşamak çocuk yapmak vb. oluyor o da onu mutlu ediyor. Kimini 2 bira içmek,maç seyretmek,cinsellik falan mutlu ediyor ben böyle basit şeylerle mutlu olamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arcatera

    quote:

    Orijinalden alıntı: Luas

    Beklentileri düşük tutmak da bir çözüm.

    Ne kadar kültürlü olursan beklentinde yüksek oluyor. Bir çiftçinin veya çobanın beklentisi anca köyde yaşamak çocuk yapmak vb. oluyor o da onu mutlu ediyor. Kimini 2 bira içmek,maç seyretmek,cinsellik falan mutlu ediyor ben böyle basit şeylerle mutlu olamıyorum

    Kişisel algılamayın, ama demek ki onların yapabilecekleri şeyler doğrultusunda istekleri ve hedefleri var. Belki siz de daha gerçekçi hedefler koyarsanız kendinize, onları gerçekleştirip mutlu olabilirsiniz. Ayrıca önce ufak hedefler koyup, onları gerçekleştirdikten sonra hedeflerinizi arttırmak yardımcı olabilir.




  • valla hedeflerin neredeyse tamamı parayla gerçekleşiyor. Parasız hedeflere zamanında varamıyorsun. varsan bile zaman geçmiş oluyor. para zamanı kısaltıyor aslında...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

    valla hedeflerin neredeyse tamamı parayla gerçekleşiyor. Parasız hedeflere zamanında varamıyorsun. varsan bile zaman geçmiş oluyor. para zamanı kısaltıyor aslında...

    Aynen öyle. Yeni ekran kartı aldığımda zamanında oynamak için çatladığım oyunların tadı yok artık. Mesela bir zaman ps2 çok isterdim ama şimdi ps2 alcak param var ama alsam nolur ki 2 bakar bırakırım köşede.
  • http://www.canaktan.org/yonetim/psikolojik-siddet/kisilik.htm

    Tip A kişilikle karşılaştır bakalım bir kendini
  • yani akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin hesabı....
  • çağımızın hastalığı sorumluluk ve güven.
  • Dünyaya doymuş bir insan yoktur. Asla da olmayacaktır. O yüzden ben neden böyleyim diye düşünmek yerine biz neden böyleyiz veya dünya neden böyle diye düşünmek gerek. Ve bunu düşünürken de diğer canlılarla kıyaslayın kendinizi. Bir serçe kuşuyla kıyaslayın. Doğduktan kısa bir süre sonra hayatında gerekecek herşeyi bilir bir şekilde hayata devam ediyor ve neredeyse hayatının tamamı lezzetten ibaret. Biz o hayvandan, sahip olduğumuz cihazlar bakımından kat kat daha üstünken neden o kadar mutlu olamıyoruz. Hayvanda olmayan çoğu şey bizde var ama biz ondan daha mutlu olamıyoruz. Demek ki dünyada bizde olmayan birçok şeye sahip olan kişilerin bizden daha mutlu olduğunu söylemek çok daha zor. Hatta imkan arttıkça mutluluk da o derece azalıyor.
  • Bence çağımızın hastalığı dünyaya bakarken "neden" sorusunu sormamak!
  • Cahillik mutluluktur.
  • Cahil olmayla gelen mutluluk gerçek mutluluk mudur o da tartışılır bana göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    Bence çağımızın hastalığı dünyaya bakarken "neden" sorusunu sormamak!

    Sormamak çünkü sorarsan mutlu olamıyorsun, ama sormazsan mutlu olabiliyorsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadhros

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    Bence çağımızın hastalığı dünyaya bakarken "neden" sorusunu sormamak!

    Sormamak çünkü sorarsan mutlu olamıyorsun, ama sormazsan mutlu olabiliyorsun..

    Aslında insanın içini kemiren bazı sıkıntıların sebebi, "neden"sorusunu sormak değil, bu soruya tatmin edici cevap alamamaktır. Cevabını bulduğun kadarıyla mutluluğa yaklaşırsın.
  • Bencil olunmasını gerektiren durumdur.Hayatta zaten her zaman benciler kötüler sevilir.sizin dediğiniz saflık cahillik bir yere kadar.Hayatın sadece size endeksli olmayacak bir yerden sonra.Sizin aptallığını çocuklarınız çekmez istemez sonuçta.O yüzden mutlu olmak istiyorsa önce kendine bencil sonra ailene bencil olucaksın.Sana değer verilmesini istiyorsanda sen başkasına vermeyeceksin.
  • Bu duruma uyan, ve cok da guzel bir söz.
    'Bilmek lanetlenmektir.'
  • Bence, mutlu olmanın iki yolu vardır. Ya beklentileri düşüreceksin, ya da sınırları zorlayacaksın. Beklentileri düşürmek, kısmi bir mutluluktur asla çalışıp da kazandığın başarıların verdiği mutluluğun yerini tutamaz. Eğer gerçek bir mutluluk istiyorsanız, bunun için çalışacaksınız. Kendinize bir hedef koyun. Ne olursa, ister iş hayatında, ister sosyal hayata dair. Ve bu hedefiniz için çalışın. Hedeflerinizi gerçekleştirdiğinizde inanın dünyada sizden mutlu kimse olmayacak. Tabii bunun bedeli, dediğim gibi çok çalışmak. Zaten çok çalışıp sabredebilen kişi mutluluğun en büyüğünü hak etmiş demektir!
  • Mutlu olmak. Şu sıralar çok takıldığım bir konu. Gerçekten mutlu değilim gibi düşününce çok melankoli oluyor insan.

    Kendi adıma maddiyat ile pek mutlu olan biri değilim. Mutlu ediyor ama sanki göz boyayıcı gibi. Daha farklı şeyler arayış derdindeyim. Din gibi şeyler edebilir ediyorda ama din ile ilgili soruları bitirmeden yada bitirip olumsuz sonuç almak dini etkisiz kılıyor.

    Biz insanlar bence her an mutlu olmaya çalışmaktan,harbi mutlu olabileceğimiz anı da göremiyoruz gibi. Hedeflerim var ve bu hedefler için çalışıyorum elimden geleni yapıyorum. Bu bana mutluluk veriyor ama bazen diyorum ki ee ? yani ?
    işte burada ki oyun bence beynin gelişmişliği. Bir yılan dili ile yönünü buluyor,bir kuş dünyanın manyetik alanı ile yönünü buluyor bizim de en komplike organımız beyin ve bu gelişmişliğin bir takım paradokslar getirdiğini düşünüyorum.

    Ama kendi düşüncem esas mutluluk maddiyat da değil. İnsanlara iyilik yapmak hayvanlara iyilik yapmak çok daha makbul geliyor.

    Mutluluk temel olarak vücutda ki hormonların daha fazla salgılanması,buna odaklı düşünüldüğün de o kadar da bir şey değil ha ?




  • İlk önce bu dünyada adaletin olmadığını kabulleneceksin, acı çekmek zorunda olduğunu anlayıp acıyı kucaklayacaksın ve seni mutlu eden ne varsa ona doğru koşacaksın sürekli. Acılarla dolu hayatını mutluluklarla dolduracaksın doldurabildiğin kadar. Ama iyi bir insan olmak istiyorsan hiçbir mutluluğunu bir başkasının mutsuzluğu üzerine inşaa etmeyeceksin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.