Şimdi Ara

BU ANFİ ALDIĞIM SUBWOOFERA YETERLİ GELİRMİ LÜTFEN RESİMLERE BAKIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 2011 toyota corolla aracıma bagajda fazla yer kaplamamasıhttp://www.sonicelectronix.com/item_27300_RE-Audio-REX8D4.html adresinde görülen sub aldım.20 cm.lik çift bobinli..özellikleri kısaca;[simage][/simage]

    8" Dual 4 ohm REX Series Subwoofer
    Power Handling:
    RMS: 175 watts
    Impedance: Dual 4 ohm

    Elimde JBL GT5-A402 model bir çift kanal anfi var, onun özellikleri kısaca;
    40W RMS x 2 @ 4 ohms and ²1% THD + N*
    • 60W RMS x 2 @ 2 ohms,
    14.4V supply and ²1% THD + N*
    • 120W RMS x 1 @ 4 ohms,
    14.4V supply and ²1% THD + N*
    • Total peak power: 240 watts

    bu arada çok ucuza bulduğum (http://www.shopping.com/JBL-GTO-301-1-Subwoofer-Mono-Amp/info?sb=1 ) JBL GTO 301.1 mono BAS anfisi buldum onun özellikleri,

    RMS Power at 4 Ohms: 204 W x 1

    RMS Power at 2 Ohms: 294 W x 1

    Sonuç olarak ,elimdeki anfi bu subwoofweri kaldırırmı, yada bu 301.1 anfiyi almak daha mı mantıklı ,lütfen bu işi bilen arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa memnun olurum..



     BU ANFİ ALDIĞIM SUBWOOFERA YETERLİ GELİRMİ LÜTFEN RESİMLERE BAKIN







  • Caldirir! Ama tem beslemez 50-60 rms lik bi kayip olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bguzelsoyy

    Caldirir! Ama tem beslemez 50-60 rms lik bi kayip olur.
    yeter fazla sesi açmazsın anfiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echomaniac -- 26 Kasım 2012; 16:43:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: echomaniac

    yeter fazla sesi açmazsın anfiden

    adamin amfisi yetmiyor bass i beslemeye amfiden %90 yuklenmesi lazimki bass adam gibi calsin. Amfiden acmazsa hic calmaz o bass :)
  • bu arada aracımda olan anfihttp://urun.gittigidiyor.com/garaj/ass-oto-anfi-mn-5050-4-kanal-1200waat-2012-yeni-61069194 , anfinin özellikleri kısaca


    4 X 70WATT @ 4 OHM
    4 X 100 WATT @ 2 OHM
    2X200WAAT 4 OHM MONO
    MAXİMUM POWER 1200WAAT


    bu anfi ön kapılarda bulunan jbl 6508c ve arkalarda bulunan pioneer 300 wattlık ovallare bağlı, iki kanal jbl A-402 anfisi subwoofera bağlı,, yorumlarda bu anfinin suba bağlanması 50-60 rms güç kaybı olduğunu ve subu tam besleyemediği belirtiliyor, anfiler yer değiştirse jbl a-402 sadece öndeki compenantları, ana anfim sub ve arka pioneerlerı beslese daha mı iyi olur..bu durumda..

     BU ANFİ ALDIĞIM SUBWOOFERA YETERLİ GELİRMİ LÜTFEN RESİMLERE BAKIN




  • Diger amfinin özelliklerine bakmak lazim.Ya ikisini ayicaksin 2 amfiyle calisicak sistem yada adam akilli guclu bir amfi alicaksin 5 kanalli hepsini besliyceksin.

    Önerim elinde bulunan amfileri sat kalite 5 kanalli bir amfi al.
  • Selamlar,

    Temel olarak ses çıkar ve ne anfi ne de hoparlör bu işten zarar görmez. Ben aracımda 5 kanal olan 4 x 60 watt ile kapı/arka hoparlörleri, 120w olan kanalıyla da subwooferi beslediğim edison ed-505.5 model anfi kullanıyorum yaklaşık 1.5 yıldır. Abartılı bir bass sevmediğim için bana şu haliyle gayet yeterli geldiği gibi tam güçte zaten kullanmıyorum.
    Şimdi sizin beklentinizi bilemediğim için yeterli yada yetersiz diyemem ama şunu bilin ki ortada kayıp felan yok. Sistemi eğer dışarıya bass vursun herkes benim geldiğimi anlasın diyorsanız güçlü bir sub anfisi ile destekleyin. Yok ben kafamı sersemletmek için değil evde kaliteli bir sistemden dinlediğim gibi dengeli hafif doyurucu bir bass isterim derseniz bu size yeterli gelir tabi ayarlar düzgün yapıldığında.

    Hoparlörler üzerlerinde yazan güce kadar dayanırlar yani onları çalıştırmak için üzerlerinde yazan güç değerine eşit yada daha güçlü anfi gerektirmezler bu nedenle abartılı değerlere itibar etmeyin. Sistemin uzun ömürlü olması için güç değerlerini seçerken anfinin ve hoparlörün sürekli son seviyede sürüleceği kadar düşük değil aksine ortalama sürekli kullanılacağı seviyenin maksimum değerin biraz altında kalacağı şekilde seçerseniz ömür olarak daha iyi olur. Örneğin sisteminizi tam güç değeri olan kanal başına 60 watt ile kullanacaksanız anfiniz 75-100 watt verebiliyorsa ve hoparlörleriniz de rms olarak 100 watt ise hepsi kapasitelerinin altında kalacağından daha uzun ömürlü olurlar. Bu elbette ki hiç son ayar açılmayacak demek değil. Son güçte de kullanabilirsiniz ama uzun süreli değil.

    Ben aracımda ev sinema sisteminin (lg marka) pasif subwoofer kabinine sizinki gibi boyutta yada sanırım 10 inç Pioneer Champion serisi bir sub monteledim öyle kullanıyorum. 2x40 watt anfi o hoparlörü makul seviyede ses üretecek kadar sürebilir. Karar ne amaçla kullanacağınıza bağlı olmakla birlikte dışarıdan da bass vursun derseniz sadece sub sürmek için bir anfi alabilir yada dediğiniz gibi 2 arka ve bir sub için 3 kanal bir anfi alabilirsiniz. Anfi seçerken de verdiği güç değerinin RMS olanına ve thd %1 ve daha aşağı olan değerlere bakarak tercih yapın. %1 thd bozulmanın duyulma sınırıdır insan kulağı tarafından.

    Son olarak abartılı güç istemiyorsanız ve salkım saçak bir sürü kablo anfi olmasın diyorsanız benimki gibi 5 kanallı tek bir anfi alıp kurulum yapabilirsiniz.




  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle, sanırım ayar konusunda bu işi bilen birisinden bizzat sistemi görerek destek almak sanırım...:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.