Şimdi Ara

OPEL Zafira Life

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
10
Favori
17.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 yılı Eylül ayında işlerimiz için Opel Combo Enjoy Sport almıştım. Combo işimizi çok iyi gördü. Hiçbir sıkıntı çıkarmadı ve fazlası ile tatmin etti bizi. Ancak işlerimizdeki durum nedeni ile daha büyük bir araca ihtiyacımız oldu. Ben de 44 bin km'deki Combo'yu (hasarsız ve kazasız) aldığım Opel bayisine takasa vererek Opel Zafira Life aldım (Opel Zafira Life ve Peugeot Expert Traveller aynı araçlar).

    Combo'yu 170 bine almıştım. 300 bine saydırdım (Kendim daha yükseğe satardım belki ama hem zamanım yoktu hem de daha büyük araca hemen ihtiyacımız vardı). Üstüne de 235 bin TL verdim. Toplam 535 bine maloldu araç, şirket üstüne.

    Araç siyah, sıfır, 2021 model, Ocak 2022 trafiğe çıkışlı oldu.


    Olumlu yönleri:

    • 2.0 dizel motor, 180 beygir, 400 nm tork, 8 ileri otomatik EAT şanzıman ile harika çekiş sağlıyor. 0-100 hızlanması otomobil gibi.
    • 5 değişik moda sahip grip control mevcut.
    • 8+1 oturma düzeni var ve koltuklar değişik konumlara ayarlanabiliyor.
    • Bu sınıfta nadir görülen dev gibi bir cam tavanı var. Arkada oturanlar çok ferah hissediyor.
    • Çelik jant, xenon far, led gündüz farları, karartılmış camlar ile dışarrıdan çok iyi görünüyor.
    • Çift taraflı elektrikli kapılar ile iniş biniş çok rahat. Ayak hareketi ile de açılıyor kapılar.
    • Sürücü yorgunluk uyarısı, kör nokta uyarısı, şerit takibi, acil fren sistemi ve yaya koruma sistemi gibi pek çok elektronik güvenlik sistemi standart.
    • Şirket üstüne %15 ÖTV ile alınıyor ve otomobil ruhsatlı. Combo kamyonet ruhsatlı olduğu için köprüden geçemezken, otobanda ve yollarda hız sınırına takılırken, Zafira daha büyük bir araç olmasına rağmen ruhsatı otomobil olduğu için hız sınırı ve köprü geçişleri otomobiller gibi.
    • Combo her sene muayeneye girerken Zafira iki yılda bir girecek (otomobil ruhsatlı olduğu için)
    • ve sıkı durun 6 aylık MTVsi 628 TL
    • Yakıt tüketimi sakin kullanımda 6.5-7 litre/100 km civarında seyrediyor İstanbul'da
    • Dev gibi bir bagajı var. Her yer göz ve cep.


    Olumsuz yönleri:

    • Aracın motor ve yürürü ile ilgili hiçbir kusuru yok bence.
    • İçinde çok fazla sert plastik ver (gerçi Combo da böyleydi). Biraz yumuşatılması iyi olurdu.
    • Hoparlör ve ses düzeni ile ilgili opsiyonlar olabilirdi. Daha iyisini hakediyor.
    • Araç Avrupa'da tekli koltuklarla satılıyor ama bizde minibüs tarzı birleşik sofa gibi koltuklarla veriyorlar. Bu koltuklar çok rahat değil ve yatmıyor. Bunlarla uzun yol zor olur. o nedenle değiştirmeyi düşünüyorum. Koltukların tabana tespit edildiği alan raylı mı değil mi anlayamadım. Burayı biraz detaylı inceleyeceğim. Uydurabilirsem çıkma tekli Vito koltuğu takmayı düşünüyorum. Olmazsa koltukçularda abartılı olmayan VIP dönüşüm ile oturma alanını rahatlatacağım. Bu da ek masraf demek.
    • Tavan rayı olsun isterdim. Daha da güzel görünürdü.


    Aracı alalı henüz bir hafta oldu. Zaman içinde deneyimlerimiz arttıkça güncellemeye devam edeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 3 Şubat 2022; 21:55:31 >







  • OPEL Zafira Life
    OPEL Zafira Life
    OPEL Zafira Life

    OPEL Zafira Life
    Uzun bir aradan sonra yeni koltukların durumunu sizinle paylaşmak istedim.
    Piyasadaki koltukçularda vip dönüşüm için koltukları sökülen Mercedes Vito'lara ait çok sayıda sıfır orjinal koltuk mevcut. Önce bu koltukların sıfır olanlarından satın aldım. Bizim araçların iç döşemesine çok uygun, kumaş kaplı, kolçaklı, yaklaşık 30 derece yatan ve her birinde kendinden emniyet kemeri olan koltuklar bunlar.
    Zafire Life aracımın koltuklarını söktüler. Tabanına ray monte ettiler. Sonra üstüne ona uygun halı yapıldı. En son da koltuklar yerleştirildi. Şimdi koltuklar ray üzerinde ileri-geri hareket edebiliyor. İstenirse birbirine bakacak şekilde çevrilebiliyor kolayca. Yatar koltuklar uzun yolda çok daha rahat, konforlu ve kullanışlı.
    Bana maliyeti herşey dahil 11 bin tl oldu. Eski koltuklarımı da (sadece 6 bin km kullanıldı) satışa çıkardım.
  • noplaceforchance N kullanıcısına yanıt
    Sürüşle ilgili düşünceniz nedir ? Uzunluğa ve büyüklüğe alışabildiniz mi?
  • Benzer araçları daha önce kullandığım için sıkıntı yaşamadım. Zaten aracı binek olarak kullanmak için almadım. Şoförümüz kullanıyor. Benim binek aracım daha farklı.

  • Mrb hocam
    Ben bu aracı kaç aydır takip ediyorum almak için fakat kullanıcısını bulamadığım için kararsız kaldım bu arada fiyatlar aldı başını gitti
    Size birkaç sorum olacak
    * araci ailem icin alacağım şu an aracın yaklaşık fiyatı 550 bin f/p olarak bu parayı vermeye değer mi
    * aile kullanımı için konforu , yorması nasıl
    * şehir içinde kullanımı park etmesi,binek araçlara göre çok zor mu . Daha önce böyle uzun araç kullanmadım
    * brosurunde bineklerde bile olmayan birçok özellik var diyor bu özellikler kullanımda gerçekten far oluşturuyor mu yoksa hikayemi ( Hud, intelligrip, uzunlar asistanı vb)
    * yakıt, arac hızlanması, yol tutuş vb biraz detay verebilir misiniz aile için tavsiye edilir mi
    kusura bakmayın kullanıcı bulmuşken bunları sormak stedim
    * en önemli satmak istediğimde değer kaybı yaşatır mi yani alması kolay satması zor mudur ( almadan satmayı düşünme Mode açık) 😀
    * son olarak eklemek istediğiniz başka şeyler varsa lütfen paylaşın aracın kullanıcısını bulmak çok zor
    Tşk




  • Şu anda Türkiye'de hiçbir araç satarken zarar ettirmiyor. Kaldı ki bu araçlar zaten piyasada zor bulunuyor şu anda. Zarar ettireceğini sanmıyorum.

    Ben aracı öncelikle iş ihtiyacı için aldım, aile kullanımı için değil. Her ne kadar arkalarda bağımsız süspansiyon da olsa, özellikle boş iken kullanımda binek araç konforu sağlamasını beklemek doğru olmaz. Ayrıca paylaşımımda bahsettiğim gibi yolcu koltukları (Türkiye versiyonunda) rahat değil. Binek araç rahatlığı yok koltuklarda. Onları değiştirmek gerekecektir aile kullanımı için.

    Araç hızlanma ve yakıt açısından bence çok iyi. Ancak uzunluğu nedeni ile kullanımı yine binek araç pratikliğinde değil maalesef. Daha önce benzer araç deneyiminiz yoksa, bir alışma süreciniz olacaktır.

    Donanım konusuna gelince, bu tip elektronik oyuncaklar artık Opel, Peugeot marka araçların tüm modellerinde zaten artık standart neredeyse. Dolayısı ile boşline Clio almıyorsanız, pek çok araçta zaten standart olan donanımlar bunda da mevcut. Diğer taraftan özellikle güvenlik amaçlı donanımların (sürücü yorgunluk asistanı, kör nokta uyarısı, mesafe korumalı hız sabitleyici, şerit takip sistemi, tehlike anında otomatik fren yapma vs gibi) hepsi mevcut.

    Özetle aile aracı olarak kullanmak için mutlaka içinin elden geçmesi gerekecektir diye düşünüyorum. Yine de otomobil rahatlığı vermeyebilir. O nedenle MPV tarzı araçlar en başta aile kullanımına göre dizayn edilip üretildiği için daha rahat olacaktır diye düşünüyorum sizin açınızdan..





  • noplaceforchance N kullanıcısına yanıt

    Tşk hocam cvp için

    Önceki aracım opel insignia idi şu an kadjar var superb ararken buna denk gelmiştim

    Aile büyüdükçe aracta yer sorunu oluyor zafira alıp kökten çözüm yapmak istiyorum

    Bir de expert traveler ile aynı arac demişsiniz treveler icin kronik sanziman sorunu oldugu soyleniyor siz zafira için böyle bir sorun duydunuz mu

  • O konuyu bilmiyorum. Bu iki araç aynı evet ve her ikisi de EAT 8 otomatik şanzıman kullanıyor. Oldukça başarılı bir şanzıman bu

  • Ben de zafira life veya expert traveller almayı düşünüyorum. Tam karar veremedim. Expert travellerın yüzü biraz eskidi gibi ama benim için expertin tek artısı elektrikli park freni olması o yüzden tam karar veremedim. Aracıma müşteri bulduğum zaman aynı gün karar verip birini alacağız bakalım kısmet.
  • Evet sadece elektronik park freni yüzünden 10 bin tl fark var araçlar arasında fiyat olarak

  • aracı bir ay önce aldım. Yakıt tüketimi şehir içi/dışı 7.3 lt. Bir önceki arabamdan az. Kullanımı güzel. İç hacim büyük. Motor sesi neredeyse yok. Lastik ve rüzgar sesi biraz fazla gibi. Ön yolcu koltuğunu yatar hale getirdim. Süspansiyonlar binek araçtan daha güzel. Android auto sorunsuz çalışıyor. Adaptif hız kontrol kullanışlı.

  • Merhaba herkese , 2003 yılından 2006 yılına kadar Hyundai starex kullandım ve Kore’den ithal gelmişti ! Yüksek ve uzun araç sürmek daima zevkliydi , sonraki arabada bu kadar zevk almadım ve yıllar geçti yine bir minübüs çakması otomobile geçtik bakalım , Fransız almaktansa Alman almayı tercih ettik , aslında iki arabanın arasında bir fark yok , Yarın arabayı alacağım allah izin verirse ve sonra deneyimlerimi buradan paylaşırım 🙋🏻‍♂️ İyi formlar 💐
  • ahmedrustem A kullanıcısına yanıt

    Ön koltukları nasıl yatar hale getirdiniz acaba?

  • azakalanya A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.

  • Arkadaşlar merhaba , arabayı aldım ve dün gece geldim , yol tutuşu iyi süspansiyon iyi ve yakıt iyi ! Yakıt ortalama 900 km yol yaptım 7,3 yaktı 90 ile 150 arası gittim! Bir çok artısı var amma şunlarda olsa diyebileceğim ! El freni eski tip ! Koltuklar biraz daha rahat olabilirdi ön yatıyor geriye yatmıyor , zemin fazla kaliteli durmuyor ! Üst cam tavan açılsa tersten güzel olurmuş ! Daha yeni kullanmaya başladım !

    Tavsiye olarak zemin arka bölüme paspas olarak nasıl bir şey kullandınız ?
    OPEL Zafira Life
    OPEL Zafira Life
    OPEL Zafira Life




  • azakalanya A kullanıcısına yanıt

    Oto döşemeciler tüm zemine uygun halı paspas hazırlıyorlar. Ben yaptırdım, çok güzel oldu. Tavsiye ederim.

    Aksi taktirde zemin çizilir ve kötü görünür.

  • Nasıl bir şey yaptırdınız , şık bir şey olsun istiyorum ! Temizlenmesi silinmesi kolay ! Kauçuk kaliteli bir şey olsa daha güzel olur gibime geliyor !

  • azakalanya A kullanıcısına yanıt

    Fotoğraflarını çektim sizin için.

    Kenarlarını fitillediler ve zermindeki çerçevelerin altına sıkıştırdılar.

    Oto döşemeciler için çok kolay bir iş. Otobüslere, minibüslere hep yaptıkları bir uygulama bu.



    OPEL Zafira Life


    OPEL Zafira Life


    OPEL Zafira Life




  • Ben geçen ay zafira veya expert bulamayınca jumpy aldım ama henüz daha teslim edilmedi. Ankara'da paspas takımı yaptırmak için önerebileceğiniz bir yer var mı. Hazır olarak alabileceğimiz kauçuk paspas var mıdır bu araçlara uygun
  • Arkadaşlar, 2. sıra koltukları arkaya bakacak şekilde ters çevirmek mümkün mü? Yani VIP gibi arka koltuklar yüz yüze bakabiliyor mu?
    Bir de şoför harici koltuklar da ileri geri biraz da olsa kayma yapılabiliyor mu? Fotoğraflarda ray yok gibi duruyor.
  • 2. sıra koltukları ters çevirmek mümkün evet.

    Tabanda ray yok.

    Ben bir koltukçu ile anlaştım. Tabana ray yaptırım Vito koltuğu takacağım.

    Yapınca fotoğraf koyarım

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.