Şimdi Ara

Bu anadolu insanı yüzyıllardır aç kaldı, bu akılla daha çok aç kalır! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mustf9 kullanıcısına yanıt
    aslında aç olanlar cidden var şuanda. son 3 senedir Çekmeköy'de çöp karıştıranlar var. hatta 3 senedir gördüğüm bi amca var, çingene falan değil, takım elbiseyle geziyo (ihtiyar usulü takım elbise yani damat gibi geziyo anlamında değil, ama beyefendi tipli bi amca) adam çok zayıf, tığ gibi, ve çöpleri karıştırıyo. 3 senedir 3-4 kere denk geldim adama.

    bizim ülkemiz bunları haketmiyo. kötü yönetim nedeniyle bu durumdayız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    aç olan var mıdır?


    vardır ve bizler gördükçe hem müslüman hem de insan olarak mutlaka rencide etmeden yardım etmeliyiz.


    ama gerçekten eskiden 70 li 80 li yıllarla kıyas edilemez. o zamanlar ayrı bir fakirlik yokluk vardı. türkiye kapalı tuhaf bir ülkeydi.


    şimdilerde ise ayrı bambaşka bir enayi kitlesi var ki, mesela bauhausta bakıyorum adamın aldıkları çarşı pazarda 1000 lira tutmaz 3000 lira gözünü kırpmadan veriyor. yahu biraz dünyadan haberin olsun be adam. tamam paran var anladıkta enayi olmak zorunda mısın?


    bakın örnek, geçen bauhausta 10 tane pula 100 lira civarı yazmasın mı? soruşturdum meğerse alman malı pulmuş. gittim civatacıdan aynı pulu 10 liraya aldım. bunu yapmayan çok insan var.


    bu tipler yüzünden de esnafın burnundan kıl alınmıyor. insanlar bilinçli olsa esnafta adam olacak mecburen.


    yani gerçekten esnaf halkın yansımasıdır.





  • mustf9 kullanıcısına yanıt
    o dönem yokluk dönemiydi. şuanda öyle bi varlık çağındayız ki, ketçapın rengi rakip futbol takımının renginden olduğu için ketçap almayanlar var diye mavi renk sarı renk yeşil renk ketçap çıkartıyo firmalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkın bu kafadan denetim yaptırım ve ağır cezalar olmadan bu doymuş esnafı asla yola getiremezsiniz.

  • Tamam yatırım yapılıyor lakin 10 senedir tek bir fayansı taşı dahi değiştirmemiş restaurantlar var lokal 50 yıllık 80 yıllık. Onlar neden fahiş fiyat uyguluyor? 1.5 porsiyon sade döner bir de tombik ekmek arası döner aldık 1 bardak ta açık dökme ayran yani. 670TL hesap ödedik. Bu şimdi isim vermeyeyim bulunduğum şehrin merkezinde nerden baksan 20 30 yıllık dönerci. Et döner yapıyor sadece. Yani fiyatlar aşırı derecede abartı değil mi ? Bunun ne masrafı var esnaf lokantasının? Ayranı kendisi yapıyor açık. Kapalısı da var. Menüsü yok kasaya gittiğinde ne derse ödeyeceksin. Bunun gibi yerel lokal esnaflar var 20 30 40 50 yıllık bir taşı perdesini bile değiştirmemiş. Bir de bulduklarını öpmeye çalışıyorlar. Fiyatlar zıvanadan çıkmış vaziyette. Asgari ücret 17.000 tl olan ülkede tadımlık döner 670 TL...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.