Şimdi Ara

Bu acemiye bi akıl verin lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar üstadlar abiler kardeşler herkese merhaba
    Sizlere bikaç sorum olucak bunun için evin kabaca şemasını ve metrekarelerini yazdım klimalrın yerleri hazır onları belirttim
    Evimizde kendimiz oturamıcaz malesef kiraya verilcek izmir seferihisarda sıfır ısı yalıtımlı yeni bina altı garaj üstü daire güney cephesi nerdeyse güneş batana kadar güneş alıyo
    evde hazır petek tesisatı çekilmiş doğalgaz yada termal yok bikaç daire elektirikli kombi yaptırmış gönül isterki ısı pompası yaptıralım ama malesef o kadar bütçemiz yok, elektirikli kombi içinde ısınmak isternirse 1000 tlye kadar fatura gelir hiçbi kiracı bunu kullanmaz boşa para vermiş olursunuz dediler.bizde makul fikir olarak orta seviye bi klima ile Salonu ısıtalım hatta yazında soğutulur dedik
    Hatta bişey daha sorayım acaba yatak odasınada bi klima taksak ve kapıları açsak avaba evi yaşanılır seviyede ısıtabilirmiyiz ve ortalama fatura ne kadar gelir.
    Tek klima için bütçemiz 2-2,5bin iki klima olursa 4-5 arası olabilir.
    Sorularıma geleyim.
    Sadece salonu ve amerikan mutfağı ısıtmak istersek hangi marka ve kaçlık klima almak lazım
    Evet iki klima takarsanız ev ısınır diyosanız hangi marka ve kaçlık klima önerirsiniz
    Marka olarak orta seviye hatta fiyat/performans ürünü tavsiyelerinize açığım.çok acemiyim ondan çok uzattım

     Bu acemiye bi akıl verin lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar;

    Genel anlamda tek noktadan ısıtma veya soğutma işine karşı olduğumu ve işin tekniğine yani split klimaların üretim amacı olan TEK ALAN mantığının dışında olduğunu hatırlatmakla birlikte, çizdiğiniz krokiye göre şu şekilde hareket edilebilir.

    Salon toplam metrekaresine 15000BTU klima ihtiyacınız mevcut, Yatak odası m2 sine göre ise 9500BTU klima ihtiyacınız bulunmakta.

    Kullanım şekliniz gereği GENEL ısıtma veya GENEL soğutma yapacak olmanız nedeniyle öncelikle bu BTU ları yukarı çekmek durumunda kalıyor ve salonunuza 18000BTU klima, yatak odasına ise 12000BTU klima takılması zaruri bir hal alıyor.

    BTU ları yükseltmiş olmamıza rağmen belirtmek isterim ki kullanılmayan alanların (Banyo vs) kapalı tutulması gerekir ve ODA1 ve ODA2 konumlarının bu ısınma ve soğuma faaliyetinden faydalanmaları gecikmeli olacaktır zira ısının sirayetini beklemek gibi bir zorunluluk doğmaktadır.

    Avantajınız ise evinizin şekli, Salondan ve Yatak Odasından çalıştırılan 2 klima karşılıklı noktalardan evi hakimiyeti altına alacağından dolayı tepkime süresi biraz daha yüksek olabilir ki bu size hem ortam ısısına çabukl erişim hem de enerji tasarrufu anlamında olumlu geri dönüş sağlayacaktır

    Marka konusuna gelecek olursak, forumda bilindiği üzere ben marka model firma tavsiyelerine girmiyorum ancak orta segment uzun garantili ve bölgenizde yetkili servis sorunu yaşamayacağınız ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

    uzun garanti konusu yıllarca forumda çok küçümsenmiş, yıllarca forum üyelerine ''Garantili olsa ne olacak servis gelip tüketici hatası der gider'' gibi zorunlu bir fikir empoze edilmiş ancak işin yasal kısmı da satış sonrası hizmet yönetmeliği kısmı da bunun tam aksini söyler. Siz uzun yıllar kendinizi garantiye alın, gerisi her ne sorun yaşarsanız burada el birliği ile çözeriz, kaldı ki bir çok arkadaşımızın OLMAZ denilenini arka planda büyük mücadeleler vererek oldurduk biz bu forumda.

    Bütçe durumunuza göre bahsettiğiniz 4-5 bin gibi rakamlara hem 18 hem de 12 lik klimayı RAHAT RAHAT temin edebilirsiniz ki X markada 18 lik klima fiyatları ortalama 2200-2400 bantlarındadır - 12 lik klima ise 1200-1400 bantlarındadır.

    Soğuk havaların kapıda olduğu şu dönemlerde, havaların soğumasını, fiyatları arttırmaya bahane edecek olan pazarlama gurubu devreye girmeden önce alışverişinizi tamamlamanız ise size avantaj teşkil edecektir.




  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    salon ve mutfak gree lomo 18000 btu 3050 tl ye alınır
    odaların herbiri için 9000 btu yeterli
    yatak odasına 12000 yeterli
    ara koridoru ve girişi iklimlendirmek keyfe keder
    ısı transferi için hava sürkilasyonu şart
    hava dolaşacakkli ısıyı taşısın

    mantıken yatak odasında çalıştırdığın bir vantilatör 1. ve 2. odalara nasıl etki edebilir
    kafanda bir canlandır
    evet
    tabiki etki etmez

    öyle yok
    3 köfte 25
    nekadar köfte okadar ekmek misali

    oturmadığın yerleri iklimlendirmenin mantığı yok
    ama
  • Yani sizin yazddıklarınızdan iki klima taktırsam bile evin diğer odalarını ısıtamam yani ısıtmakdan kastım hamam gibi olmucak yaşanılabilir bi sıcaklık olucak.kaldıki izmir çok çok soğuk olan biyer değil ve evin tüm odaları nerdeyse tüm gün güneş alıyo.
    Demem oki iki klima taktırsak aylık 400-500 tllik tüketimle evi ısıtamam mı yani ılıtsam bile yeter :)
    Teşekürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    400 500TL yuksek rakamlar. Ideal konfor sartlarini tutturacagim diye israr etmezseniz cok daha dusuk tuketim verileri ile karsilasirsiniz. Evet izmirde deli soguklar yoktur ama kuru ayazida pistir. Karşıyakaliyim iyi bilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.