Şimdi Ara

Bu 4 telefondan hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar.

    Çok uzunca bir süredir kullandığım SonyEricsson W810i'e veda vaktim geldi sanırım ve almışken iyi bir şey olsun istiyorum. Kullandığım telefondan da anlayacağınız üzere öyle yeni teknolojiden çok fazla bir bilgim yok. Ama bu satten sonra almışken en iyisini almak istiyorum. Telefonu (büyük ihtimal) önümüzdeki ay sonunda ingiltereye gideceğim ve ordan alacağım. Tax free ve Londra'da kolay ulaşabileceğim biryer bilenler sölerse sevinirim bu arada. Benim için önemli olan noktaları aşağıya yazıyorum bütçem 1000-1200 TL civarı:

    1-) Telefonda film izlemek istiyorum dolayısıyla yüksek çözünürlüklü ve büyük bir ekranı olması önemli. Ayrıca Divx ve altyazı desteği de olmazsa olmazlardan.
    2-) Mümkünse klavyesi olmalı çünkü iş içinde kullanacağımdan e-maillere cevap vermek için uğraşmayayım.
    3-) GPS, aracımda GPS yok dolayısıyla alacağım telefonun bu özelliğinin de olması beni ekstra masraftan kurtaracaktır.
    4-) Kamera, çözünürlük yalanını bir kenara bırakırsak eşle dostla bir yere gittiğimde adam gibi fotoğraf çekebilmek istiyorum. (Misal eşime Nokia 5530 XpressMusic aldık kamerası PırtTech marka 0,3 megapixel CMOS webcam gibi çalışıyor tam bir çamur yani. Kesinlikle ondan daha kaliteli olmalı)
    5-) Yazılım desteği, bizim baldızda iPhone var ve herseferinde yok şöyle yok böyle adamı uyuz ediyor. Alacağım telefon hem iPhone'a kapak olmalı hemde rahatça bulabileceğim geniş bir yazılım altyapısı olmalı. Ve tabii oyun oynayacağım bol bol :)

    Yukarıdaki kıstasları göz önüne alınca ben aşağıdaki dört modeli belirledim bunlar arasından hangisini seçeceğime sizin yardımınızla karar vermeyi umuyorum. Ürün sayfalarına üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Motorola MILESTONE (Nam-ı değer DROID) : Beni çeken en büyük özelliği tam 16:9 oranlı (854*480) capasitif LCD ekranı ve klavyesi.
    HTC HD2 : Forumda okuduğum pozitif yorumlar ve tabii ki devasa ekranı ve güçlü işlemcisi.
    Nokia N900 : Klavyesi ve Nokia oluşu :)
    Sony Ericsson XPERIA X2 : SonyEricsson'a vefa borcu bi de klavyesi. E bi de kamerası. (hoş bunun kamerası ne kadar iyidir bilmiyorum ama W810i'nin ki Nokia 5530'un kinden daha iyi onu biliyorum :)

    Android-WinMo 6.5-Maemo arasında bir seçimi de gerektirecek bu seçim bunlar üzerine de yorum yaparsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

     Bu 4 telefondan hangisi?
     Bu 4 telefondan hangisi?
     Bu 4 telefondan hangisi?
     Bu 4 telefondan hangisi?







  • (X) Nokia N900 : N900'ün videosunun çok çok kötü olduğunu biliyorum. Fotoğraf olayını bilmem ama sattığın w810 kadar video çekiyor ancak. Taşınabilir değil o boyutta winxp çalıştıran cihazlar çıkmak üzere.


    (X) Motorola MILESTONE (DROID) : Ekran vs. güzel android kullanmadığım için programlar ne derece kolay yüklenir bilmiyorum. Genel olarak hızlı sayılır.

    (X) HTC HD2 : Cihaz genel olarak işlemci hızının altında çalışmaktan mı bilmiyorum çok hızlı değil. Her türlü programı bulursun bu cihaz çok popüler.

    (X) Sony Ericsson XPERIA X2 : Bu cihaz önceki X1'i takip ediyor. 600 mhz civarı çalışıyor sanırım. Ara yüzü çok güzel. Program bulma sorunu yok. Cihaz Open GL ES kütüphanesi destekli oyunları büyük ekranda hiç takılmadan oynuyor. Arayüzü çok ilginç ve hoş. Sony ericsson HTC'den sonra en iyi arayüz bence piyasadaki. Ama işlemci daha yeni olabilirdi.

    Hepsini birleştiren tek bir cihaz yapın artık. Yapacaklar ama 2010 un sonuna doğru sanırım. En erken yaz o da bizi ilgilendirmez yurt dışından getiremediğimiz sürece. İyi düşün kararını ver.




  • Şimdi ben bu modellere bakınırken internette SonyEricsson X10'u gördüm. Sonra motorola'nın bilmem neside çıkacakmış. Yani sonu gelmeyecek yenilemenin, yenilenmenin. AcilPDA ile görüştüm dün HTC HD2 15 Ocak'ta stoklarda olacakmış ve fiyatı da sitede belirtildiği gibi 1000 dolar civarı. Almışken yurtiçi garantili almak en mantıklısı sanırım.

    Aslında DROID için yola çıkmıştım ama dizayn konusunda aklımı çelmeyi başaramadı. Ayrıca Android ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Sony ericsson'un stiline hayran kaldım. Ayrıca bu dört telefondan en ufak ve kullanımı en rahat oarakda o görünüyor. Abcak görece küçük ekranı ve türkiyede bulunamaması hatta ingiltere de bu dördünün içindeki en pahalı telefon olması onu da eledi. Nokia'da belirttiğiniz gibi tam bir takoz. taşımak için ayrı çanta gerektirecek. Sonuçta WinMo 7 geçiş desteği sunan HTC HD2 yarışı kazanmış gibi görünüyor. Bakalım stoklara girene kadar başka bir bomba çıkmazsaa...




  • Google Nexus One veya HTC HD2 tavsiye ederim.
  • bu 4 ü arasından yurt içi garantili hd2
  • Hepsi de güzel cihazlar. her birinin kendine göre artı ve eksi tarafları var elbette..
    Klavye şart diyorsan Motorola Milestone.. fiyat-performans açısından gayet iyi görünüyor. İnceleme videolarında da fena değildi. android şu an için olmasa bile çok yakın zamanda yeteri kadar oyun ve program bulabilirsin. yukarıda saydığın kriterlere en yakın cihaz bu gibi görünüyor. Benimde takip ettiğim cihazlardan biri.
    HTC HD2 gerçekten çok iyi bir cihaz. Şu an piyasadaki en özellikli cihaz diyebilirim. ancak boyutunun büyüklüğü , klavye olmaması ve fiyat olarak Motorolaya göre daha pahalı olması senin için sorun değilse kesinlikle HTC'yi tercih etmelisin. Üstelik Windows Mobile'dan dolayı binlerce oyun ve program bulabilirsin. Ayrıca WM 7 ye yükseltme ihtimali var.
    Sony Ericsson da gayet güzel bir cihaz. özellikleri gayet iyi ve Windows Mobile 6.5 var. Ancak fiyat olarak aşırı yüksek olması bana göre baştan kaybettiriyor. Ayrıca ekranı yeterince büyük değil.
    Nokia N900'ü fazla inceleme şansım olmadı. Maemo yeni bir işletim sistemi ve oyun ve program desteği soru işareti. Cihaz çok kalın bu yüzden pek kullanışlı gibi gelmedi bana.
    Netice itibariyle benim önerim iki cihaz üzerinde yoğunlaşıyor.
    Motorola Milestone ve HTC HD2 bu iki cihaz arasında kendine en uygunu ve içine hangisi siniyorsa onu tercih et derim.




  • Bir kaç haftadır araştırıyorum. Motorola Milestone, Xperia X10 ve HTC HD2 arasında kalmıştım. Sonunda HTC HD2 almaya karar verdim.

    Benim için ilk olarak cihazın garantili olması önemli. Sadece benden kaynaklanacak sorunlar için değil, üretimden kaynaklanacak sorunlar için de başvurabileceğim resmi bir yetkili servis olmalı. (Gerekli olduğunda tüketici mahkemesine ancak bu şekilde teknik servis aleyhine başvurabilirim.) Garantisi olmadığında hatalı üretimden dolayı geri gönderme işlemi bile işkenceye dönüşebilir. Motorola Milestone muhtemelen ülkemizde satışa sunulmayacak, Xperia X10'un satışa çıkacağı tarih de mart ayı olarak açıklandı. (Daha da uzayabilir, 2009 dan beri sürekli ileri atıyorlar tarihi.) Bu durumda garantili olarak alınabilecek bir tek HTC HD2 kalıyor.

    İkinci olarak içine program ve oyun yükleyebilmem önemli. Henüz ne yükleyeceğimi, hangi programa ihtiyacım olacağını bilmiyorum. Ne tür oyunlardan zevk alacağım hakkında da hiç bir fikrim yok. :) Fakat araştırdığım kadarıyla Windows Mobile her türlü ihtiyacıma karşılık verebilecek yazılımlara ve her kaliteden oyuna sahip. Sadece birazcık araştırma yaparak doğru yazılımı/oyunu bulmak gerekiyor. FpseCE isimli bir emulatorle PlayStation oyunlarını dahi oynayabiliyormuşuz.

    Ayrıca cep telefonuma baktığımda güzel bir ekran görmek, tatmin olmak isterim. Bu da çözünürlük ve ekran kalitesi ile ilgili. Motorola Milestone ve Xperia X10 gibi HTC HD2'de bu konularda oldukça iyi.

    Bir de Windows Mobile olmasının şöyle bir avantajı var; Microsoft kendi cep telefonunu üretmiyor, yalnızca cep telefonu üreticilerine yazılım sağlıyor. Bu durum, istisnalar dışında her firmaya eşit mesafede olacağı anlamına geliyor. Google ise Nexus One isimli kendi cep telefonunu üretti. Bu, bana göre, kendi cep telefonu için uygulamalar çıkartacağı, kendi cep telefonu için güncellemelere destek vereceği, kendi cep telefonu içinde ortaya çıkan hatalara çözüm bulacağı anlamına geliyor. Diğer üreticilere ait cep telefonlarında bu konuları göz ardı edebilir. Tabi ki tamamen değil, fakat derinden ve ufak ufak bu tür girişimleri elbet olacaktır. (Pazardan yüksek pay alabilmesi bir yerde bunu gerektirir.) Bir de 2.1 versiyonu cıkan bir işletim sisteminin 1.5, 1.6 veya 2.0 versiyonunu satın almak da mantıklı değil. Sonuçta bir çok hata düzeltilmiş, bir çok yeni özellik eklenmiş.

    Sonuç olarak bana göre HTC HD2 doğru karar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatenen -- 8 Ocak 2010; 19:43:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9

    Google Nexus One veya HTC HD2 tavsiye ederim.



    tabii ben olsam HTC HD alır 850e fazlada para vermezdim..
  • HTC p3700 ( Touch Diamond ) kullanıcısıyım.Ben de size HTC yi tavsiye ederim.
    Yurtiçi garantisinin olması, windows mobile kullanması en önemli avantajları.
    Ayrıca ben de özellikle iş için kullanıyorum ve microsoft office kullanım rahatlığı ve hızlı internet bağlantısı işlerimi kolaylaştırdı.
  • HTC HD2 kullanıcısı olarak; fiyatı yüksek ama inanın değer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.