Şimdi Ara

Broadway ile uzun ola çıkılırmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
20.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bende 98 broadway rni var ankaradan izmire gidicem ama arabma güvenmiyorum bu uzun yola dayanırmı, ayrıca uzun yola çıkmadan önce arabamın nelerini kontrol etmem ne giğbi bi bakım yapmam gerekir.



  • arabanın yağını,lastiklerin havasını,farları vs kontrol ettir hocam,benzin nereye kadar idare ediyor,sen zaten hesaplarsın.
    uzun yola çıkar yaw? niye çıkmasın? sağdan sağdan yavaş yavaş gidersin ama mekanik bir sorunu varsa ve ara ara tekrarlıyorsa bilemem tabii...
  • BAKIMLI ARIZASIZ HER ARAÇ ÇIKAR YOLA ARIZASI YOKSA BAKIMLARINIDA DÜZENLİ YAPTIRIYORSAN FRENLERİNDEDE Bİ ARIZA YOKSA ÇIKARSIN TABİİİİİ..........
    98 MODEL ARABA BEN İZMİR YOLUNDA GÖRÜYOMDA 70 MODEL ARABALAR TIK DEMEDEN GİDİYOLAR NASI GİDİYORLAR BAKIMSIZ Bİ HALDE OLSALAR GİDEBİLİRLERMİ???

    quote:

    Orjinalden alıntı: romario_98

    merhaba arkadaşlar bende 98 broadway rni var ankaradan izmire gidicem ama arabma güvenmiyorum bu uzun yola dayanırmı, ayrıca uzun yola çıkmadan önce arabamın nelerini kontrol etmem ne giğbi bi bakım yapmam gerekir.
  • "Hayır çıkılmaz..Bu arabalar piyasaya sürüldüğünde 'uzun yol' diye bişey yoktu!!" gibi bi cevap mı bekliyorsun??
  • çıkılır niye çıkılmasın ama yan rüzgarların olduğu yerde renault 9 la biraz daha dikkat etmek lazım


    oralardan örnek verirsem söke-aydın arası otoban
  • BU ARABANIN BILDIGIM KADARIYLA UZUN YOLDA HARALET PROBLEMI VAR

    ONU DA DOGAN FANI TAKILARAK DUZELTIYOLAR

    BI TANIDIKTA VARDI DAG CIKARKEN SUREKLI PROBLEM YASIYORDU

    DEGISTIRMISTI FANI
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrew

    BU ARABANIN BILDIGIM KADARIYLA UZUN YOLDA HARALET PROBLEMI VAR

    ONU DA DOGAN FANI TAKILARAK DUZELTIYOLAR

    BI TANIDIKTA VARDI DAG CIKARKEN SUREKLI PROBLEM YASIYORDU

    DEGISTIRMISTI FANI




    nedeni sanırım şu


    renaultlar 90 derece gibi açıyor fanı

    tofaşlar 88 derece

    bu sorun hatırladığım kadarıyla sadece 1992 civarı üretilen renault 9GTE deoluyordu.
  • arabanın içine manuel düğme yaptırsa da olur bence...
  • Arabanin limitlerini bildikten sonra ve de arac bakimli olduktan sonra her arabayla uzun yola cikilir. Hatta ciddi bir mekanik sorun olmadiktan sonra bu arabalarin ariza yapma olasiligi yeni nesil elektronik kontrollu araclardan daha dusuk,ancak bakimli olmak sartiyla.
    84 model Renault 12 mizle her turlu uzun yola gidip geliyoruz.Tabi motor sesini fazla iceri aliyor o ayri :) Bu yaz motor sesine de birseyler yapacagim, bunun disinda arabada beni rahatsiz eden baska hicbirsey yok.
  • slm kardeş bizdede bundan önce broadway 98 model rn vardı bakımlıydı ve temizdi biz ankara-balıkesir(ayvalık) arasını yaklaşık 600 km tık demeden 90-110 arası gittik eğer arban bakımlıysa ve de sn ona güvenmiyorsan ona karşı ayıp etmiş olursun için rahat olsun problem çıkarmaz
  • arkadaşlar bende 1992 model renault 9 spring vardı küçük bir bakım yaptırarak ağrıdan yola çıktım batman. mardin. gaziantep. ısparta. antalya. oradan tekrar ısparta. polatlıdan sabah 08:30 da yola cıkarak hiç mola vermeden 22:15 te ağrıya vardım.hiçbir problem çıkmadı ve araba lpg li olmasına rağmen hiç hararet yapmadı.
  • aynı soruyu bi abimiz de bana sormuştu,onda da 98 rni var.korkacak birşey yok dedim ama o tedirgin bence de bakımlı,tekrarlayan kronik bir sorunu yoksa alamanyaya bile gidilir niye gidilmesin
  • kardeş ben mersinden 13 saat durmadan geldim ankaraya sanırım bi yarım saat yemek için durdum tık demedi sadece geldiğimde yağ keçesi çatlamıştı onu da değiştirdim,eğer bakımlıysa hiç korkma reno yolda bırakmaz
  • elbette çıkılır.her araç gibi bakımlarını ve yola çıkmadan önce kontrollerini yapmak gerekir.

    ben 93model aracımla yaptığım yolları yazayım sana belki cesaret verir.

    izmir-çanakkale-istanbul
    izmir-bursa-istanbul
    izmir-bursa-ankara-tokat
    izmir-ankara-kastamonu
    kastamonu-istanbul-bursa-izmir
    izmir-fethiye arası sayısını bilmediğim kez gidip geldim...

    önemli olan aracın bakımlı olması ve senin yolda dikkatli olman.
    max hızın 120 km olsun.zaten hangiyol daha fazlasına izin veriyorki yasal olarak...

    şirket araçlarından uzak dur,kamyonlara dikkat et...

    eğer araba ihtiyacın yoksa izmire uçakla gel,eziyet çekme saatlerce:)
  • Babamın broadwayi ile gittiğimi yolları saysam bitmez burda.Ama herkesin dediği gibi en kral araba bile bakımsız olursa yarı yolda bırkır adamı
  • belirtildiği gibi eğer araç bakımlıysa yola çıkılır, ama şu da var ki; araç asıl sorunlarını uzun yolda gösterir gibi bir düşünce de mevcut.
    1988 model r11 marka aracımla sinop-çanakkale-kıbrıs-sinop güzergahında şehir merkezlerinde gezinmek de dahil olmak üzere 6 haftada 7500 km yol yaptım, sağ tekerlek bilyası, şanzıman takozu ve silecek kolundan başka bir sorunum olmadı.
    ama bir arkadaşımın 98 model broadway i 160km lik mesafede yolda bıraktı adamı, çünkü en son ne zaman, kaç km önce yağ değiştirdiğini bile bilmiyordu. böyle bir durum mevcutsa, evet, uzun yola çıkılmaz 2007 otomobille bile.
  • broadway = no problem triger kayışı zincirli olduğundan kopma riskin yok motor lpg ile mükemmel uyumlu , tek kusur konfor az biraz o kadar balatan azalsa göstergede stop lamban yanar hemen yağ eksiltmez tofaşlar gibi
  • Periyodik bakımları sürekli yapılan bir araçsa hiç korkma.Arkadaşların da söylediği gibi Renault kolay kolay yolda bırakmaz seni.
  • Yeni model araclarda problem cikmamasinin en buyuk nedeni periyodik bakimlarinin genellikle duzenli yapilmasi, ve aracin servis katalogunda belirtilen o km de degismesi gereken parcalarin halen saglam olup olmadiklarina bakilmaksizin degistirilmesi.

    Ancak eski araclarin %99.9 unda genellikle bir parca arizalanmadan degisim yapilmiyor. Balata,yag,buji,filtreler v.s. gibi sarf malzemeleri icin periyodik bakim yapiliyor,diger parcalar da ariza belirtisi verdiginde veya yolda biraktiginda degistiriliyor. Mesela alternator rulmani atiyorum her 50,000 km de degisecekse eski arac sahipleri rulmandan ses gelince ancak degistiriyor(ki zaten periyodik bakim cizelgesi tutulmadigi icin bu parcalarin kac bin km once degistigi de belli degil) veya fren borularini ancak bir hidrolik kacagi farkettiginde degistiriyor v.s. v.s.

    Aslinda en azindan hayati onem tasiyan kisimlarin bakimlari da arac kac yasinda olursa olsun atlanmadan yapilmali(fren v.s.) Servis katalogundaki km lere gore degismesi gereken parcalar en azindan kontrol edilmeli.




  • Yeni aldigim 89 model civicle İstanbul'dan Antalya'ya, oradan da Finike'ye molasız gittim. Araba 68 bin km'de idi, ama hep yatmis, pek bakım yapılmamış. 170-180 giderken tek zararım, Burdur'da yediğim 105 milyonluk trafik cezası oldu:)
    Şimdi biraderin elinde zavallı honda.
    http://www.youtube.com/watch?v=eAli9gZ4N18

    Broadway'de belki hararet sorunu olur, ama bu havalarda pek sanmiyorum. Bir de motor yağı ve radyatör suyunu ihmal etmemek gerek.

    hayırlı yolculuklar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.