Şimdi Ara

Brc lpg 2500-3000 devir silkeleme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2012 c180 kompresör aracima 2016 yilinda brc marka lpg taktirdim, aldigim günden beri randiman vermedi artık o kadar soğudum ki arabadan... Gitmedigim lpg ustasi kalmadi(ankara) kimse ilgielnmiyor sundandir bundandir diyip motor ustasına gönderiyorlar, varsa basina gelen bilen eden yardımcı olursanız cok sevinirim..

    Problem su, araç gaza yüklediğim zaman 2500 3000 devirde genelde 90 100km suratlerde o kadar tekliyor ki, tekledigi zaman hemen gaza yükleniyorum 3000 deviri geçince kendine geliyor, eger hemen gaza basmazsam ariza lambasi yaniyor, obd ile arızaya baktigimda da. O2 sensor, rich and lean hatasi veriyor, yani zengin karisim ve fakir karisim ayri ayri hatalar..

    Kimse yorum bile yapamadi buji dendi bobin dendi hepsini degistirdim farketmedi, katalitik konvertor dendi baktirdim temiz, kışın yapmıyor yazın oluyor birde lpg taktirdigim eleman beyine bağlanıp 1 ayar yapiyor 1 hafta bu hatayi yapmiyor 1 hafta sonra tekrar hata oluyor, karşılasan veya fikri olan var mıdır?

    Cok teşekkür ederim.







  • Merhaba, genelde gaza yüklenince ortaya çıkan tekleme ateşleme problemine işarettir. Lambdanın verdiği karışım hataları da buna işaret ediyor. Ateşleme elemanlarının tamamı elden geçtiyse bir de bujiye su veya yağ teması olup olmadığını kontrol ettirin.

    Diğer ihtimal de LPG enjektörleri, uygun nozül çapı kullanılmış mı veya enjektör selenoidleri sağlam mı kontrol ettirin.

    Bu arada sadece LPG de yapıyor sanırım değil mi?
    LPG de hata verince kendiliğinden benzine geçiyor mu?
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, verdiğiniz bilgiler icin tesekkur ederim, evet sadece lpgde yapmakta, eger devri dusurup artirmaz silkelersem arabayi, benzine gecmemekte gene de kalmakta lpgde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catafalqx -- 19 Mayıs 2019; 8:4:3 >
  • Bu konuda pek teknik bilgim yok ama afr ayarı (yolda lpg ayarı) yapıldı mı aracınıza? Yakıt karışımı ayarını düzenliyor diye biliyorum.
  • Merhabalar, afr ayari yapıldı mi emin degilim ama goturdukce yaptigi ayar sanırım bu, problem ilginc sekilde devam ediyor spesifik devir araliginda, Ankarada konu ile ilgilenebilecek bir lpg ustasi biliyor musunuz? Genelde bilgi eksikligi olduğundan sallayip geçmekteler..
  • Abi selamlar aradan epey bi zaman geçmiş fakat dediğiniz aracın birebir aynısını kullanıyorum ve karşılaştığınız sorunun birebir aynısını yaşıyorum ve aynı şekilde bobin dedin buji dendi hepsini değiştirdim araç sadece lpg’de ve aynı dediğiniz devirlerde yapıyor bu sorunu. Siz nasıl yol izlediniz ve çözüme ulaşabildiniz mi şimdiden çok teşekkürler

  • Ne yaptınız sorunu çözebildinizmi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.