Şimdi Ara

kontak dönmüyor [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
49.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün arabayı park ettim 1-2 saat sonra geldiğimde kontak dönmüyordu ilkten direksiyon kilidi sandım ama direksiyon her yöne dönüyor ama kontak açılmıyordu 1 saat uğraştım zorla yarım kontak açıldı eve geldim wd-40 sıktım ilkten biraz zorlandı sonra 20-25 defa açıp kapadım (biraz takılıyordu) ama yine takılıyor. Bunun nedeni nedir buna elektrikçiler mi bakar yoksa kilit işiyle uğraşanlar mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 25 Ağustos 2014; 1:52:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bizim astra g dede aynı olay olmuştu kendimiz halledwmedik servisi çağırdık 80 tl aldılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focusta başıma geldi anahtar takılıydı üstünde bi yarım saat anahtar üstündeydi sonra çalıştırmak için çevirdim dönmüyordu kilitlenmişti.çıkardım taktım yine aynıydı acayip bi güçle anahtarı kırmayı göze alarak çevirdim çalıştı bu sefer.siz de biraz fazla güç uygulayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çalıştırdım 20-25 defa çalıştırdım ama anahtarı çıkartıp taktığımda yine ilk haline döne biliyor.
  • Anahtar artık aşınmış olabilir, yedek varsa onunla deneyin ya da kontağın şifreleri dağılmaya başlamıştır.Kontak spreyi sıkıp şansınızı deneyin.
  • Aracınız ne hocam? Tanıdık usta varsa bi danışın yada servise götürün en kötü ihtimal.
  • Araç Caddy hocam yarın bakacağım bakalım ne diyecekler. Servise götürmeye gözüm yemiyor Allah bilir ne kadar isterler hemen kontağı değiştirmeyi falan önerirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.PAŞALI -- 11 Ağustos 2014; 0:15:30 >
  • yedek anahtarı deneyin bir.
  • Yedek anahtarı ne yazık ki bir gezide kaybettim.
  • Sorunumu çözdüm ileride başkasının başına da gelirse arşivde kalsın

    Öncelikle sabah arabayı çalıştırdım bu sefer kontak kapanmadı yani araba çalışır durumdan stop etmiyor. Vitesteyken arabayı stop ettirdim bu seferde araç yarım kontak da takılı kaldı. akü bitmesin diye tekrar vurdurarak aracı çalıştırdım. Elektirikçileri dolandım yarısı servise git bunu buralarda yapamazlar dedi geri kalan yarısı da açarız bakarız neyi var diye... Ben de en son artık parayı gözden çıkartıp Uzay Kasımpaşa servisine gittim. Aracı incelediler ve direksiyon kilidi ve kilidin bir parçasının değişmesi gerektiğini ve 350+450 TL parça fiyatı olduğunu + işçilik vereceğimi belirtti arkadaş. Elimden bir şey gelmediği için kabul ettim ama arkadaş son anda bu parçalardan bir tanesinin Almanya'dan özel olarak geleceğini ve 15-20 gün arasında süreceği söyleyince kafayı yedim (işimiz araçla) servisten çıktım ve bir kaç arkadaşı aradıktan sonra bir elektirikçiye gittim. Usta bunu sökeriz benim tanıdık çilingir var araba kilitlerini de yapıyor ona götürürsün dedi neyse söktük gittim kilitçi ye arkadaş 1-2 saat uğraştı parçaladı mekanizmayı ve yaptığını söyledi (ben pek umutlu değildim) Daha sonra usta topladı direksiyonu ve eskisi gibi oldu toplam maliyet 60TL çilingir + 80 TL usta toplam 140 TL ye işi hallettim. Pazarlık falanda yapmadım daha da ucuza olurdu ama büyük bela dan kurtulunca insanın gözü 3-5 görmüyor.
  • K.PAŞALI kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.