Şimdi Ara

Bozcaada – Çanakkale

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her günü ayrı güzeldir Bozcaada’nın. İlkbahar, yaz, sonbahar yada kış fark etmez her mevsim bir şekilde hayran bırakır kendine.Kurban bayramında 4 günlüğüne kaçtım İstanbul’dan ve rotam doğruca Bozcaada oldu. Uzun sayılacak bir otobüs yolculuğundan sonra sabahın erken saatinde Geyikli iskeleye indim. Günün ilk saatleri güneş kendini yeni gösteriyor, kumsal sapsarı kumlarıyla denizle renk cümbüşü oluşturmuş tüm güzelliğiyle size sunuyor. İskelede ki çay bahçesinde oturup bir yandan çayımı yudumlayıp diğer yandan tertemiz havayı içime çekiyorum. İnsanın ruhu daha Bozcaada’ya adım atmadan huzur buluyor. Bu doyurucu bekleyişin ardından gelen feribotla Bozcaada’ya yaklaşıyoruz. Bizi ilk karşılayan muhteşem heybetiyle Bozcaada Kalesi oluyor.
    Rum mahallesinde güzel bir sabah turundan sonra konaklayacağım yer olan Delos Otel‘e doğru yola koyuldum. Otele yerleşince daha durabilmek ne mümkün hemen fotoğraf makinamı elime alıp yollara düştüm.
    Özgürcetatil.com - Deribaz
    Sokakları, dükkanları, denizi, toprağı… Ne kadar çekim yaparsa yapsın insan daha da çekesi geliyor. İlk gün sokakları tek tek yürümekle geçmiştir sanırım. Akşam olup çektiğim fotoğraflara baktığımda anladım ne denli uzun bir yürüyüş olduğunu. Gezmek değil o fotoğraflara tek tek bakmak yordu açıkçası :) Çekimler içerisinde gerekli temizliği yaptıktan sonra derin bir uyku zamanı geldi. Planlar hazır, güzergah çizilmiş, telefon ve fotoğraf makinası bataryası şarj edilmiş bir şekilde sabahı bekler oldum. Bir sonra ki gün sabah yürüyüşü esnasında asma ve sarmaşık dallarının birbirine dolandığı bir çardak dikkatimi çekti. Altında rengarenk deri çeşitleriyle sanatını süsleyen ihtiyar delikanlı Yavuz amca (Yavuz Sağver) ortama ayrı bir hava katmıştı. Sağolsun ağırladı, çay ikramında bulundu hoş sohbetiyle mest etti. Tabi geceden yapılan planda yalan oldu bu sırada :) Adını bu yazıyı yazarken öğrendiğim Dingo’nun Atölyesi’ne girip içeride ki sanat eserlerini de görünce geceden yapılmış plan iyice unutuldu koca günü burada bitirmeyi düşünür oldum…
    Dingo’nun Atölyesinden çıktıktan sonra planı uygulayacak devamı...

    Kaynak:Özgürce Tatil







  • Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş, ancak Bozcaada'nın pahalılığından da biraz bahsetmek gerekiyor değil mi ?
  • Kesinlikle haklısınız... Aslında konaklamayı çok ucuza getirdiğimden yeme içme türü harcamaları çok dert etmedim açıkçası. Tabii burada en az 20 Tl vererek izlediğimiz maçı orada dev perdede bedavaya izledim :) Hatta bedava olduğunu duyunca şaşırmıştım... Bisiklet turu prens adalarının 3 katı pahalı. Yemek dersen zaten pek damak tadıma uymadı ama pahalı geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.