Şimdi Ara

Böyle bir kazada nasıl hava yastığı açılmaz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • SRS airbag bulunduran hiçbir arabada airbagler açılmaz, eğer emniyet kemeri takılmadıysa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amasseia

    Bakın hem diyorsunuz ki Skoda, Wv bünyesindedir herseyin wv yapar... Bende ayni şeyi söylüyorum 1895 yilinda kurulan Çek markasini 1991 yilinda bunyesine katip bu günlere getirmis ve Wv cizgisinde ilerlemektedir diye. Ee bende diyorum ki Vw, Skoda yi besleyip büyütüyor kendi imkanlarindan yararlandiriyorsa kendi kalitesini Skodaya katiyorsa Renault bu kaliteye yaklasamaz diyorum. Skoda Alman markasi demiyorum ki...

    Forum gecmisimi araştırıniz, Skoda fanboyu muyum degil miyim bi ters köşeye yatirayim sizi..

    Yarası olan üzerine alıyor arkadaş. ..

    Kul yapısıdır her aracın kendine göre başarısızlıkları eksiklikleri olabilir kabullenmek lazım.

    Yahu banane reno dan,ben neden kabulleneyim reno kabullensin hatası varsa.Babamın markası değil nihayetinde.Sizin düşünceniz budur saygı duyarım skoda hakkında ama katılmiyorum

    Bu arada ufak birde bilgi olsun.Airbag başlı başına çalışan bi sistem değildir.Yanılmıyorsam clio daki kademeli açılan yani darbenin şiddetine göre kademeli açılan bir sistemdir.Bunun açılması için kemerin takılı olması gerek ama koltuğun arkasından geçirip taksanızda airbag açmaz,çünkü ayrıca kemerde gergi sistemi vardır yani kaza anında kemere bi yük binmesi gerekiyor açılması için..Kemer koltuk arkasından takılır ve kaza anında bir kuvvete mağruz kalmazsa açılmaz diye okuduğumu hatırlıyorum.Sanırım srs denen airbag çeşidi böyle oluyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum 😊

    Bu ikimizin de kendi fikirleridir. Herkesin beğenisi ayrı olabilir ve herkes kendi gördüğü bildiği sekilde kendi begenisini aktarir. Biz bunu yaptık kendi fikirlerimizi beyan ettik ve bu medeni tartismayi uygun bi sekilde sonlandirdik diyelim.

    Allah kimsenin başına kaza bela vermesin temennisiyle iyi aksamlar 👋
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amasseia

    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum 😊

    Bu ikimizin de kendi fikirleridir. Herkesin beğenisi ayrı olabilir ve herkes kendi gördüğü bildiği sekilde kendi begenisini aktarir. Biz bunu yaptık kendi fikirlerimizi beyan ettik ve bu medeni tartismayi uygun bi sekilde sonlandirdik diyelim.

    Allah kimsenin başına kaza bela vermesin temennisiyle iyi aksamlar 👋



    Amin cümlemize kazasız belasız günler nasip etsin allah,sizede iyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac o kadar darbeye ve baskiya ragmen gene saglam kalmis.A ve B sutunu sapasaglam duruyor.Euro ncap testi balon degilmis demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya bir açıklık getirmek istiyorum. Hava yastıkları yolcuların kaza anında dahi konforunu korumak ve kazayı olabilecek en konforlu şekliyle atlatmak için dizayn edilmişlerdir. Zaten ismi üzerine yastıktır, amacı konfordur. Kaza esnasında açılması gerekip gerekmediğine kazadan sonra hasar görmüş kaporta parçalarının sayısına göre karar verilir. Eğer hasarlı kaporta sayısı fazlaysa ve hava yastığı açılmamışsa direk mahkemeye dava açılmalı ve aracın üreticisinden firmanın %25 hissesi tazmin edilmelidir. Yok çok fazla hasarlı kaporta parçası yoksa açılmaması gerekmektedir (Yolcuların direksiyona / konsola başlarını çarpıp ölmüş olmaları önemsizdir, önemli olan aracın 2. el değeridir).

    Ehm. Esas konuya gelecek olursam, hava yastıkları SRS (Supplementary Restraint System) olarak sınıflandırılır. Yani "Yardımcı-Tamamlayıcı-İkincil-Ek-Bütünleyici-İlave Sınırlayıcı Sistem" olarak çevrilebilir. Nasıl çevirirseniz çevirin asla "Ana, Birincil" anlamına gelmez. Emniyet kemerleri ise PRS (Primary Restraint System) yani "Birincil-Ana-Esas-İlk-Başlıca-Temel Sınırlayıcı Sistem" olarak çevrilir. Her durumda ana sınırlayıcı sistem emniyet kemerleridir. Hava yastıkları ise her durumda tamamlayıcı sistemdir, peki neyin tamamlayıcısı? Birincil sistemlerin. Birincil sistemlerin yeterli gelmediği yerde ikincil sistemlere ihtiyaç doğar. Yani yok öyle "Ben emniyet kemeri takmayayım ama araba hava yastığı açsın". Hava yastığı tamamlayıcı sistemdir, siz esas sistemi kullanmazsanız hava yastığı neyi tamamlayacak? Şimdi gel gelelim "Arabanın tamponunun sağı yok sağ çamurluk yok bu hava yastığı niye açılmadı?" sorusuna. Hava yastıkları dediğim gibi yardımcı sistemdir ve alınan darbenin şiddetine göre yolcu koruması temelden başlar. Darbe şiddetine göre aracın kaza durumundaki davranışları önceden senaryo edilmiştir. Gelen darbenin şiddeti ve yönü sensörler tarafından algılanır ve SRS modülü denilen bir modüle iletilir. Bu modül de üzerinde kodlanmış darbe şiddeti ve yönüne göre önceden hesaplanmış senaryolardan birisini aktif eder. Darbe şiddeti düşük kazalar için tanımlanan senaryoda hiç bir sistemin devreye girmemesi (Sadece kemerlerin mekanik olarak kilitlenmesi) kodlanmış olabilir. Zaten emniyet kemerleri aracın ani hızlanma, yavaşlama, -keskin- dönüş, burnunun çok aşağı veya çok yukarı bakması, devrilmesi gibi durumlara mekanik olarak tepki verecek şekilde dizayn edilmiştir. Yani bir başka deyişle, ani bir manevra, fren ya da savrulma yaşıyorsanız emniyet kemerleri hızlı bir şekilde çekilmeyi beklemeden hali hazırda kilitlenir ve sizi koltukta tutar. Bir diğer kaza senaryosunda darbeye göre sadece emniyet kemer gergi fişekleri patlatılabilir. Daha yüksek ivme yaşanan kazalarda ise aracın sunabildiği tüm sınırlama sistemleri (Restraint systems) devreye sokulabilir.

    Şimdi, hava yastıkları için ivme önemli bir kriter. 140 km/sa ile giderken bir köpeğe vurmak ani bir ivme kaybıyla hızınızı 135 km/saat değerine düşürebilir. Ama bu çok ani bir ivme ile gerçekleşirse (Aracın hız kadranı değil ivme ölçerin tespit ettiği anlık ivme önemlidir) sistem ivmenin devamını beklemeden tüm sistemleri devreye sokabilir, hatta sokar. Aynı şekilde aracın perişan olduğu takla, açılı olarak bariyere vurma gibi kazalarda aracın yavaşlama ivmesinin düşük olduğu kazalarda da sistem hava yastığına gelmeden önce diğer sınırlama sistemlerinin yeterli geldiği bir senaryo devreye girebilir.

    Önemli olan sonuca bakmaktır. Hava yastığı açılmadan, sadece emniyet kemerleri takılı iken de pek çok kazada korunmak mümkündür. Emniyet kemerlerinin aracı kaza anında sizi aracın en güvenli yerinde tutmaktır. Her kazada aracın en güvenli yerinde durmak gerekir. Ancak her kazada direksiyona doğru başı çarpacak bir durum oluşmayabilir. Bu yüzden zaten hava yastıkları ikincil sınırlama sistemidir. Emniyet kemeri her türlü kazada sizi korumaya çalışır, onun yeterli olmayacağı yerde de (Büyük çoğunlukla araç içerisindeki sert kısımlara çarpmanızı önleyemeyeceği durumlarda) hava yastıkları devreye girer. Yani sonuç itibarı ile hava yastığı açılmadan emniyet kemeri takarak yaptığınız kazadan sağ salim çıktıysanız, başınızı direksiyona ya da konsola çarparak ciddi baş/boyun hasarı almadıysanız araç görevini doğru yapmıştır.




  • Emniyet kemeri takılı değilse hava yastığı öldürebilir. Çünkü hava yastığının açılma ve içindeki havanın şişip sönme zamanı sizin emniyet kemeri takılıyken kafanızı çarptığınız ana göre hesaplanıp üretiliyor. Ağır çekim kameralarla sürekli testleri yapılıyor.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    burada biraz araştırma yapın. kemer takılı olmayınca düşük hızlarda açılan hava yaztığı boyun zedelenmesi omurilikte sinir sıkışması gibi olaylara sebep veriyor.

    ayrıca yolcu olmayan yerde hava yastıklarını açmayarak kazadan daha düşük maddiyatla çıkmanızı sağlıyor.

    bi öğrenemediniz kemer takmayı.
  • Bir elemanımız 2013 clio4 ile savrularak kafadan başka bir araca çarpmış kaput yarıya kadar eğilmiş airbag açmamıştı yine şaşırmıştım o zaman kemeri de takılıymış bu araçlarda sorun olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reno sonuçta ne güvenliği bekliyorsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.