Şimdi Ara

Boya korumanın kalitesi nasıl anlaşılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kırk yıllık cilanın adı oldu "boya koruma". Boya zaten koruma içindi, bir de boya koruma var, yıkarken de dikkat edilecek o da "boya koruma koruma". O halde kargaları kovalamak da "boya koruma koruma koruma" artık.

    Arabaya hiç bir şey yapmasanız on sene kendisini idare eder, merak etmeyin. Ama yaptırısanız şüpheli.

    İşim icabı malzemeleri biraz tanırım. Bence plastiklere hiç bir şey sürdürmeyin. Ne motor, ne iç, ne döşeme... Evet döşeme de plastik, kalitelisi polyamid, nylon, ucuzu ise propilen elyafı.

    Ben alta bitümen attırdım sadece. Onun da en iyisi PVC esaslı olanıdır. Orada da bilinçli çalışmak önemli. Fren ve yakıt hatlarına hiç bir şey değmemelidir. Bizimkini iyi yaptılar ama sıkı sıkı söyledim diye mi bilmiyorum. Neyse, "paket" yapıyorlarmış, boya koruma, iç koruma, motor, alt korıuma paketmiş. Alt için boya korumayı, yani clayı da kabul ettim, diğerlerini özellilkle yaptırmadım.

    Yeni motorları daha iyi planlıyorlar. Yeni motorun dört ayda aldığı tozu eski arabanın motoru bir haftada alırdı. "Motor koruma" yaptırsaydım silikon tozları itiyormuş ya, ondan zannederdim.

    Benim için silikonsuz araba daha değerli bir araba.




  • Arabanın üzerini ıslayın dmalacıklar ne kadar küçük olursa o kadar iyidir.
  • 800lira-1500lira nedir bunlar böyle. Cilayı kendiniz alıp birde ped alıp iki aya bir uygulayın. Meguiarsın ürünlerini biz arkadaşlarla bidonda alıp 500ml pet şişelerde paylaşıyoruz. 500ml. ile 10-15 kere ped ile uygulayabilirsiniz. Hiç bir zorluğuda yok uygulamasıda çok basit. Hele 3-4 kişi birden bir araca dalınca 15 dakikada halloluyor. Süngerde kalanlarıda camlara uyguladınızda yağmur kaydırıcı görevi görüyor.
    Bölerek aldığımız ürünlerde cila için yani boya koruma dediğiniz ürün için (Meguiars Hi Tech Yellow Wax) kişi başı maksimum 35-40 TL düşüyor. Uygulama pediydi, mikrofiber bezdi falan derken maksimum 100TL bu işe ayırın yıl boyu 5-6 kere uygulayın. Hatta kil alıp yılda bir kerede kil uygulayıp öyle cila atın daha uzun ömürlü olacaktır. 1 yıl geçerliymiş bilmem neymiş hepsi hikaye bana göre.
    Eğer ki kendiniz uygulamayı düşünürseniz her konuda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Aracınız şimdiden hayırlı olsun.




  • Ziebart'a gitmeye gerek yok basit bir mantığı olan sistemin anasından danasına kadar çeşidini çıkardılar halbuki hepsi aynısının laciverti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 207m

    Nano falan hikaye. 1.500 TL' ye sırf nano koruma ve yarım boy kaput filmi yaptırmak gereksiz. Bayide de yaptırmayın. Onlarda işi bilmiyor çünkü. Ha dışarda çalışan taşeron bir firmayla anlaşmışlardır, işinin ehlidir yaptırılır ama bayinin kendi elemanlarıysa direkt geçiniz bence. Eğer Ankaradaysanız size önerebileceğim bir yer var orada gidip yaptırın. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    Üstad önerdiğiniz yeri bana da pm atar mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.