Şimdi Ara

Bowling

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bowling ile ilgili herşey burada...


     Bowling



  • Turnuva Sırasında Neler Yapılmalıdır
    ***
    Bowling sporu farklı insanlar tarafından farklı sebeplerle yapılmaktadır. Bazı insanlar sadece eğlenmek için, bazıları da sadece evden çıkmak için bowling oynarlar. Bazıları ise bowlinge yarışmak, rekabet etmek olarak bakarlar. Daha da rekabetçi olan bowlingciler için ligde oynamak, onların dışarı çıkıp birilerini yenme isteklerini yeterince tatmin etmez. Eğer siz de bu tiptenseniz bu ihtiyacınızı giderecek başka yollar bulmak zorundasınız. Bunun bir yolu turnuvalara katılmaktır. Bu yazıda turnuvalara katıldığımızda daha rekabetçi olmak için yapabileceğimiz farklı yollara değineceğiz.

    Bowlingcilerin yarışabilecekleri pek çok turnuva organizasyonları olduğu gibi seçebileceğiniz pek çok amatör birlik de bulunmaktadır. Bu turnuvalardan bazıları bayanlara veya seniorlara (50 yaş üstü) özgüdür. Daha ileri seviyelerde her sene düzenlenen büyük para ödülü bulunan " mega-buck " turnuvalar vardır. Her sene düzenlenen ABC ve WIBC turnuvaları da çoğu bowlingcinin katılabildiği düzenli turnuvalardır. Tabii ki en üst karşılaşma seviyesinde Senior, Bölgesel ve Ulusal PBA turları, profesyoneller için karşılaşma fırsatlarıdır. Dolayısıyla seviyeniz ne olursa olsun kendinize yarışacak bir ortam bulabilirsiniz.

    Bu ay hangi seviyede olursanız olun daha rekabetçi olabilmeniz için gerekli noktalar üzerinde duracağız. Turnuva modundayken önem göstermeniz üç husus üzerinde durak istiyorum. Bunlar: Turnuva Öncesi Hazırlık Kendimizi turnuvaya hazır hissetmemiz için bunları yapmamız gerekir.); Turnuvada Gerçekten Ne Yaptığımız ve son olarak turnuva sırasında yaptıklarımızdan edindiğimiz tecrübeden emin olmak için Turnuva Sonrası Yapmak Zorunda Olduklarımız.

    Herkesin bilmesi gereken ilk şey, "turnuvaya gitmeden önce" yapmamız gereken şeyler olduğudur. Başvuru belgelerimizi yollamak, turnuvaya katılmak için uygun averajımız olduğunu tespit etmek kesinlikle yapmayı unutmamamız gereken işlemlerdir. Bazen unuttuğumuz şeylerden biri de düzenli olarak yapmamız gereken bakım işleridir. İlk olarak top elimize iyi oturuyor mu? Parmak tutucuları (finger grip) iyi durumda mı? Değişmeleri gerekir mi? Son zamanlarda topun elimizden çıkışıyla ilgili bir sorun yaşadık mı? En son ne zaman topumuzu proshopa temizlettik? Hangi bowling toplarını kullanmamız gerektiğini biliyor muyuz?

    Bir diğer konu sık sık gerekli olan malzemeleri unutmamız. Topumuzla ilgili bir problemimiz olduğunda yanımızda yeterince tape (bant) var mı? Ya havlu? Peki yeterince skin patchimiz var mı? Turnuvaya girmeden önce devamlı kullandığınız malzemelerin ihtiyaç duyduğunuzda yeteri kadar bulunduğundan emin olmalısınız. Bu soruların hepsine cevap verdiğinizde, yarışma zamanıdır.

    Bowling oynarken malzemelerimizi belirlerken bize yardım etmesi amacıyla öncelikle lanelerle ilgili bilmemiz gereken şeyler vardır. Birinci konu ne tip bir lanede oyun oynayacağımız. Ahşap mı yoksa sentetik zeminde mi? Eğer sentetikse ne marka? Zemini tanıyıp kavradıktan sonra daha önce bu zeminde bowling oynarken elverişli durumlar yaratarak iyi sonuçlar almak için neler yaptık diye düşünmeliyiz. Bilmemizin iyi olacağı diğer bir husus da lane yağlamasında hangi kalıbı (pattern) kullandıklarıdır? Eğer yağlama kısaysa bu bizim muhtemelen ihtiyacımız olan ilk şeyin kuru lane toplarımızı kullanmamız gerektiğini bilmemize yardımcı olur.

    Bu faktörlerin hepsi bowling oyunumuzu düzeltebilmemiz ve yarışmaya iyi bir başlangıç yapabilmemiz için önemlidir. Şimdi bütün malzemelerimizin hazır olduğunu biliyoruz ve gerekli araç-gereçlerimiz var; çevremizi analiz ettik; yarışmaya hazırız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.