Şimdi Ara

Boşuna çalıştığımı düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

    Kardeşim zaten ben bunun bilincine 2-3 yıldır vardığımdan beri çalışmıyordum. Aile, çevre baskısı sonucu girdik bir yere.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Mühendisler kahvehanelerde çay dağıtıyor. Sen ne diyorsun değişik?

  • barely1011 B kullanıcısına yanıt
    Sadece vatandaş mı ahlaksız? Fiyatları şişiren vatandaş mı sadece?
    Yüz yıllık firma 400-500 bin TL'ye araba üretip binlerce insana istihdam sağlayarak kâr ederken hiçbir şey yapmadan fiyatı ikiye üçe katlayıp maliyetin çok çok üzerinde vergi alanlar pirupak değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asgari ücret kader değildir.

    Evlere temizliğe gitsen veya düz inşaat işçisi olsan günlük en az net 1500 tl alırsın.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    O maaşla A4 yemedne içmedne full biriktirerek kaç yılda alınıyor bi hesaplasak mı

  • 12 saat asgari 1.5 katı para.

    dün ailem ile aramı bozdum , arkadaşlarım ile iletişimi kestim.

    evlilik değil kız arkadaş dahi istemiyorum. Bunlar beni sosyal hayata itiyor , araba ihtiyacı , barınma ihtiyacı , sosyalleşme ihtiyacı yaşıyorum.

    Buna hakkın yok 12 saat çalışıp 1.5 gün bile olmayan izin ile sadece karnımı doyurup ölmeyi bekliyorum.

    Umudumu ve yaşama hevesimi genç yaşta çalan herkese teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın neresinde çalışırsan çalış asgari ücretle zaten pek bir şey yapamazsın. Adı üzerinde asgari ücret, nefes almanın bir tık üzerinde yaşayabilmek için belirlenmiş miktar. Yurt dışında asgari ücretle aynı evi 3-4 kişi paylaşmadan tek başına ev tutup yaşayamazsın. Sigortası, yemek masrafları, toplu taşıma vs derken eline kuş kadar para kalır zaten.


    Olay zaten asgari ücretle çalışmak değil, nasıl yaparım da asgari ücretten fazlasını kazanırım diye hareket etmek. Geniş düşünmek lazım, kendini sadece avrupa ülkeleri veya amerika diye sınırlamaman lazım. Vize alması ayrı dert, hadi gittin diyelim kaçak durumunda yaşayacaksın vs. Onun yerine türkiyeden vize istemeyen ülkeleri düşünmeni tavsiye ederim. Eğer türkiyede asgari ücretten daha fazlasını kazanamayacağını düşünüyorsan şayet, katar ya da dubai de tuvalet bile temizlesen buradakinden daha iyi kazanırsın.





  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    hangi fabrikaymış bu... ve iş nedir? haftanın 6 günü 12şer saatten köle gibi çalışacak adam mı arıyorsunuz? genelde şu paraya adam bulamıyoruz diyenlerin çalışma şartları rezalet oluyor çünkü.

  • Çalışma saatleri çok fazla, asgari ücret yetersiz, haftalık izin genelde 1 gün, yıllık izin 14 gün komedi. ve bunu kullanmak için işverenin ağzına bakıyorsun. Ekonomik durum kötü, alım gücü bitik. 2024 yılındayız teknoloji gelişti, ilim arttı, bilim arttı. Ama ülkenin durumu içler acısı.


    Şu saatten sonra umudum da yok.

  • Çalışmaya devam, yarının ne getireceğini bilemezsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız şöyle düşündüm de fırıncılık işi ara eleman işi. Yurtdışında iyi para çıkabiliyor bu gibi işlerde.

  • bu ay masraflarımı hesapladım 63 lira tuttu. işin güzeli maaşım 2/3si kadar normalde kartlara takla attıra attıra idare ediyordum da sıkıldım her ay her ay uğraşmaktan.

    e bu ortamda ne ev alınıyor ne de araba haliyle. eskiden millet minnacık faizle 48-120 taksitle ucuz ucuz evleri arabaları kapattı hep, şimdi de ekonomi iyi herkesin evi arabası var diye saçma sapan konuşuyorlar. gençlere ve benim gibi iş hayatına geç atılmak zorunda kalanlar için Türkiye şu an bir cehennem kimse kusura bakmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yiyor, çalışıyorsun ve uyuyorsun, ama açsın, parasızsın ve uykusuzsun. Demek ki boşuna çalışmıyorsun. Ya tok olsan, uykun gelmese, tembel tembel otursan dünya zehir olurdu sana. Derdin var aslında dermanmış sana....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 14 Şubat 2024; 21:49:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle calıstıgınız iş sonunda o işi ogrenip ustası olabileceğiniz bir iş olmalı ki en azından parası olan biri ile ortak olup kendi dukkanınızı tezgagınızı kurabilesiniz. eğer değilse madem girmissiniz krediniz, kredi kartı borcunuz vs varsa onları iyice azaltmaya veya sıfırlamaya yarasın bitmeye yakın ya da bitince de dediğim sekilde bir işe gecis yapın derim. asgari ucretle maalesef ki dogru duzgun et bile yenemez ki ne evi ne arabası:(


    insanlar sgk lı bir işte calısacak ki o odenen sgk ile gunun emeklilerinin maası odensin.

    bu sistemin bu çarkın adı kapitalizm maalesef. bu carktan cıkıs cok güc. carkın dislilerinde ezilmemenin yolu evde oturmaktan gecmez savasmaktan gecer


    yani evde oturunca sgk nız odenmez calısınca en azından o yatar kıdem tazminatı hakkınız dogar izin izin parası haklarınız dogar vs . tabi mlsf ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı insanlar patronları ile anlasıp borcum var falan deyip sgk odemesini elden alıp sgk sız calısıyorlar bakınız bu suç ama bunu yapanlar kulagıma cok gelmeye basladı hesap edince de az para değil ne yapsın insanlar o parayı alıp market harcaması ya da hisse senedi biriktirenler de var ama tekrar yazayım bu suç.


    sunu yazmayı unuttum belki asgari ucretle en azından mesai ucreti de veren bir fabrikada calısmak lazım yalnız gunun sonunda daima ustası olunacak bir ise asgari ucretle emek verilmeli yoksa her isi yaparım agabey sarmalından cıkılamaz.


    siyasi kısma girmeyi hic mi hiç istemiyorum. cunku kendinden gecercesine savunmalar var.ben parti tutmuyorum. oy vermeyi de bu secimde oy vermeyerek bırakıyorum zaten.





  • WmLord kullanıcısına yanıt
    Kârlılık noktasında Maliye Bakanlığı şu markaları 10'a 20'ye katlıyor vergiden elde ettiği kâr oranı ile hocam:
    Boşuna çalıştığımı düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Şubat 2024; 23:40:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala papağan gibi yurt dışına kaç, yazılım öğren moruq, kendini geliştir birader...Gibi bitmek bilmeyen öneriler var hep. Ya arkadaşım herkes beyin cerrahı olmak zorunda değil herkes aselsan mühendisi olamaz. Herkes CEO değil herkesin fabrikası yok veya herkes fabrika müdürü değil. İnsanlar normal meslek yapıp düzgün hayat yaşamak istiyor. Düzgün bir standart araba almak ve 2+1 daire almak lüx değil her bireyin doğuştan hakkıdır. Temel giyinme beslenme barınma haktır. İster a partisi ister b partisi yönetsin. Lakin malum a parti bu hakları insanlardan aldı söktü kopardı. Hala gidip oy veren %52 var bir de...

  • asau kullanıcısına yanıt

    "Yetmez mi dert derman sana " ., En sacma salak risale alintilarindan o risaleleri bende okurdum ve inanc icin gercek bir kanit koydugunu dusunurdum.. sonradan bilim ve teknoloji sayesinde hepsinin bir sacmaliktan ibaret oldugunu anladim. Bununla beraber risaleler icindeki sacmaliklari gormezden gelirsek fikir olarak iyi kitaplardir.asil kutsal kitabi actiginda ici yanlislarla ve masallarla dolu oldugunu gordum..ozellikle ilk ayetlerin inanilmaz kendi icinde olan celiskisi bilimin gosterdikleri , arkeolojik bulgular , gobeklitepe,neandertaller vs bunlardan birisi gercekse digeri yalan olmaliydi boylece artik inanmamayi yerine sorgulamayi sectim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Napacak bu adam kpss calissa kamuda mülakat var malum kesimde dayısı yoksa atanamaz da. Bu adam mahkum değilse bile çalışanların 60%i asari ücretle çalışıyor o da kayıtlı olanlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 Şubat 2022

    Asgari ücret: 5.500 TL

    Mazot: 15.44 TL


    356 lt mazot


    15 Şubat 2024

    Asgari ücret: 17.000 TL

    Mazot: 44.30 TL


    383 tl mazot


    2 senede mazot farkı +27 litre


    1.196 TL


    Asgari ücret TL bazında 2 senede 5.500 TL'den 17.000 TL'ye çıkıyor. Yani rakamsal olarak 3.09 katına çıkıyor. Ama mazotta alım gücü 365 lt iken 2 senede 383 lt ye çıkıyor. Yani rakamsal olarak 1.07. Sanırım anlamışsınızdır.


    Sonrada mazota 2 günde 1 zam gelince vay efendim marketler neden bu kadar zam yapıyor? Sen sordun mu hiç akaryakıta neden her gün zam yapılıyor diye :)


    Aslında asgari ücrete zam yapıldığı falan yok. Cebinizdeki TL'nin değeri her geçen gün eriyor. Hani yastık altına attığınız para birikiyor diye düşünüyorsanız aslında çöpe atıyorsunuz demektir. Nominal değerlerde az önce anlatmak istediğimi özetlersek. 2022 yılındaki alım gücü ile 2024 yılındaki alım gücü arasındaki fark sadece 1.196 TL. Yani matematiksel olarak 2 senede yapılan zam sadece 1.196 TL


    2022 yılına göre kıyaslandığında şu anda asgari ücretin 44.312 TL olması gerekiyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 15 Şubat 2024; 3:30:57 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.