Şimdi Ara

BORUSANDAN ALDIGIM 0 ARAC SOL KOMPLE BOYALI CIKTI. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
7
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • umarım 'siz aracı aldıktan sonra boyatmışsınızdır' şeklinde ifade verip mahkemede haklı duurma çıkmazlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ryangt

    umarım 'siz aracı aldıktan sonra boyatmışsınızdır' şeklinde ifade verip mahkemede haklı duurma çıkmazlar

    Çıkamazlar çünkü borusan yazı vermiş, fabrikasyon boya bu şekilde ve üretim sınırları dahilindedir diye. Aracın fabrikada veya burada satış öncesi işlem gördüğünün kanıtıdır.

    İlk mesajımda da yazıyı almadan hukuka taşımayın diye bu sebepten yazmıştım. Arkadaş o yazıyı almış.
  • Herkeze tesekkurler yorumlar ve destek icin.
    Yazıyı benim talebim dogrultusunda bizzat arabayı inceleyerek verdiler.
    Zaten dişarda boyandıgını onlar ispatlamak zorunda ben degil.
    Kullanıcı hatası ile boyanmiş oldugunda bu yazıyı vermiyorlarmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeze tesekkurler..Yeni araç alacak arkadaşları uyarmak lazım kontrol ettırmeden almasınlar.
  •  BORUSANDAN ALDIGIM 0 ARAC SOL KOMPLE BOYALI CIKTI.
     BORUSANDAN ALDIGIM 0 ARAC SOL KOMPLE BOYALI CIKTI.


    BİLİRKİŞİ RAPORU CIKTI RESMEN BOYALI ARAC SATMİŞLAR.




  • Deger kaybini az yazmislad bence, kaldi ki siz bu parayi mi istiyorsunuz, geri iade mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misli ile degişim isticem mahkemede..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAHKEME SURECİ BAŞLADI DESTEKLERİNİZ İCİN TESEKKURLER..
  • geçmiş olsun, gelişmeleri takip edeceğim bakalım nasıl sonuçlanacak?
  • değişim + manevi tazminatla sonuçlanır inşallah.

    ne yazık ki bu ülkede kimse kendi canı yanmadığı sürece başkasının acısını düşünmüyor/paylaşmıyor.
  • Tesekkurler..İnsallah istedigim gibi sonuclanır ama ılk mahkeme bile mart ayına verildi..En azından paylasımları birileri okursa bu tip olaylarla karsılaşmamak icin onlemini onceden alır...
  • Seneye bu zamanlar g30 resimlerini bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten fabrikada boyanmış olsa o kurumuş damlanın olması mümkün değil. Her ne kadar bmw'yi çok sevsem de hakkınızı sonuna kadar arayın. Birde o kadar zarar olmaz diyenler, kimse kusura bakmasın kapı içleri dahi boyalı bir aracı asla almazdım. Fiyat ne kadar uygun olsa bile ayrıca Türkiye piyasası belli, 1 parça boya bile olsa afedersiniz araç milletin gözünde o..... puluna dönüyor. İnşallah hakkınızı alırsınız hocam sonuna dek arkanızdayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackBurn340

    Hocam zaten fabrikada boyanmış olsa o kurumuş damlanın olması mümkün değil. Her ne kadar bmw'yi çok sevsem de hakkınızı sonuna kadar arayın. Birde o kadar zarar olmaz diyenler, kimse kusura bakmasın kapı içleri dahi boyalı bir aracı asla almazdım. Fiyat ne kadar uygun olsa bile ayrıca Türkiye piyasası belli, 1 parça boya bile olsa afedersiniz araç milletin gözünde o..... puluna dönüyor. İnşallah hakkınızı alırsınız hocam sonuna dek arkanızdayım.

    Cok tesekkurler yorumlarınız ve desteginiz icin.Arac burda boyanmış bu bariz belli.Linkte zaten bmw fabrikasının bir tanesi deklare etmiş 120 micron standart diye.
    https://www.bmwusfactory.com/manufacturing/production-process/paint-shop/

    After all coats are applied, the total paint thickness is 120 microns or about the thickness of 5 human hairs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat tek_ -- 12 Ağustos 2016; 19:54:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatu

    Bu konuda size katılmıyorum. Bizde boyalı arabaya 2. elde adeta vebalı muamelesi yapılıyor. Gerçi bunun da arkasında haklı nedenler var; Takla atmış veya boydan boya hasar alıp boyanmış arabaları, "otoparkta komşu sürtmüş boyattık, çocuklar çizmiş keyfe keder boyatalım dedik" gibi ipe sapa gelmez yalanlarla satmaya kalkan galerici ve satıcılar olunca ortalıkta, insanlar boyalı lafından en kötüsünü düşünüyor ve özellikle pahalı araç alırken kazası boyası olmayan araç arıyorlar. Ben şahsen ikinci el bu fiyatlarda bir araç alacak olsam, sorunsuz olanı var iken bu aracı alıp, daha sonra satarken insanlara bunun fabrikasyon boya olduğunu anlatmakla uğraşmayı tercih etmezdim.

    BMW'nin ikinci eldeki politikasına gelince; benim iki deneyimim de tam bir fiyaskoydu. İlkinde 1 yaşındaki kazasız hasarsız araca takasta 35 bin TL teklif edip, "bunun çok iyi fiyat olduğuna ve benim bu işi bilmediğim için bunu anlamadığıma" beni ikna etmeye çalıştılar. Kabul etmedim ve aracı malum siteye koydum ertesi gün 42,5 bin TL'ye sattım. Aradaki farkın neredeyse %25 olduğuna dikkatinizi çekerim. İkincisinde ise kendi web sitelerinde benzerlerini 108-110 bin TL aralığında sattıkları 218 AT için 82 bin TL önerip yine "aracın ederinin bu olduğunu," aracın sahibi olduğum için aracın değerli olduğunu zannettiğimi" söylediler (Aracı 10 ay önce, kur düşükken, sıfır kilometre olarak 116 bin TL'ye almıştım ve daha 4000 kilometrede kazası hasarı olmayan bir araç). Yenisini alayım deyince "kur arttı 130 bin TL'ye veririz", 1 yaşındaki benim aracım ise 80 bin. Nasıl hesap. Süper.
    Dolayısıyla BMW ikinci elde, piyasa galericisinden bile daha kötü. Onların en azından kar marjı makul. BMW ise maalesef ki müşteriyi para hesabı bilmeyen aptal yerine koyuyor. Öyle ya benden 82 bin TL ye aldığın şeyi 100 bin üzerine satıyorsan ya beni ya da sonraki alıcıyı aptal yerine koymuş oluyorsun. Şunu söyleseler anlarım: "bizim kar marjımız yüksek, veya kurumsal kararlar nedeniyle verebileceğimiz fiyat bu". Onun yerine sizi ülkeye yeni gelmiş, aracını satacak imkanı da olmayan ve takasa mecbur olan insan yerine koyup "aracın gerçek ederinin bu olduğuna, hatta değerinden yüksek fiyat verdiklerine" ikna etmeye çalışıyorlar.



    Selamlar, BMW nin bütün bayileri böyle resmen galerici mantığıyla çalışıyorlar.
    Bunu başka markalara yapsalar hadi neyse tamam ama kendi markalarına da yapmaları komedi.
    Her haltı en iyi kendileri bilir bi de.

    Mercedes bu konuda daha insancıl en azından kocaelide durum böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, pazartesi gunu aldigim 118i 2016model aracimda sol surucu kapisinin tutacaginin altinda tirnagin yarisi buyuklugunde, adeta otoparkda kapiyi acmissin da orada iz yapmis gibi bir leke ve elle ellendiginde tirtik olmayan ve aracin renginde rutus gormus bir gocuk var.
    Araci sifir aldim, evimin otoparkina koydum ve cizilmesi im kan siz. Fakat fark ettim ki ozgorkeyden araci alirken bana boya koruma hediye etmislerdi. Gocugu elledigim zaman tirtik olmamasinin sebebi galiba boya korumasi. Ayrica bugun sanayideki ustaya goturup gosterdigimde bana aynen bunu dedi."bu kadar ince bir yere boyle bir rutusu yapmak imkansiz bu kesin ozgorkeyde islem gormus hatta boya korumasi bunun uzerine yapilmis" dedi. Sizce ben ne yapmaliyim? Arabam hakkinda fazla takintili olmasam da, cok titizimdir ve basina birsey gelmesini istemem. Fakat alali 1 hafta olucak ve ozgorkeye gittigimde ben bu sinek kadar yeri kanitlayamayabilirim. Gittigimle kalmak istemiyorum, eger mesajimi dikkate alicak arkadas olursa yarin fotograflari da atabilirim. Bu cok can sikici bir durum. Cunku benim sifir arac alirkenki amacim temiz olmasi, ilk binen ben olmam ve arabaya guven duymam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende 420d cabrio almayı düşünüyodum özgörkeyden şimdi bu yazdıkarınızı görünce soğudum biraz.istanbul istinyeden mi alsam diye düşünmeye başladım.boya koruması bende yaptıracam çünkü ve cam filmi
  • Benzer bir olayı bir taksi soforunden duymuştum. VW Transporter almış. Sadece ben kullandım kimseye emanet vermedim. Kaza vs yapmadım dedi. Aldigi bayiye satılması için goturdugunde aracın bir tarafının komple boyalı öldüğünü söylemişler. Şoför arkadaş duruma itiraz etmiş hakkımı arayacağım demiş. Sanırım birtakım yasal işlemler başlatmış. Sonrasında bayi başının derde görmemesi için aracı sıfır araçla değiştirmiş. Arada ufak bir fiyat farkı varmiydi hatırlamıyorum ama sonuçta şoför sonuçtan çok memnundu.

    Umarim Siz de haklı davanizda istediğinizi alırsınız. Resmen ayıplı mal satmislar. Hatta bir arkadaşımın arkadası Opel insignia siparisi vermiş. Aracı getirirken marsbiyeli çizildi diye utana sikila bayi demiş böyle böyle. Arkadaş aracı almaktan vazgectigini söylemiş. Sipariş üzerine gelen araç olduğundan bayi indirim teklif etmiş baya kelepir olarak aracı almış. Kimsenin bakmayacagi dikkat etmeyeceği bir yerdeki hata için Opel bayisi dürüst davranış.

    Bunlarin bayiler ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bundan yaklaşık 4 ay önce sıfır km volkswagen caddy aldım 2,0 tdi otomatik aracı almadan önce ellerinde az hasarlı sıfır km caddy olduğunu söylediler. Bende birden fazla araç olduğu için bir aracı aldığımda uzun yıllar kullandığımdan ufak kaporta hasarları ister istemez başıma geleceğinden dolayı hasarlı aracı almayı uygun gördüm. Aracın hasarı tır dan indirilirken tır a sürterek sol ön çamurluk da ufacık bir çizik ön sol farda ufak bir çizik ve tamponda çok ince bir çizik vardı 2.el bir araç alırken dert edilmeyecek türden hasarlar dı. Bu hasarları onarıp 3000 TL indirim yapıp aracı teslim ettiler. Demek istediğim şu ki normal binek ve ticari araç satan Volkswagen bile bu işi bu şekilde yapıyorken Premium bir marka olan BMW bunu yapıyorsa bu tüketiciye karşı yapılan çok büyük bir ayıptır daha önceden de söylediğim gibi haklı davanızda sizi sonuna kadar destekliyor, hakkınızı almanızı diliyorum.




  • Sonucu bekliyoruz kabul etmiyorlarsa bu daha büyük bir ayıp Borusan milleti borulamasin alirken 20 bin 30 bin altınami sattılar yarin araca baktirayım bizide borulamiş olmasinlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.