Şimdi Ara

BORUSANDAN ALDIGIM 0 ARAC SOL KOMPLE BOYALI CIKTI. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
7
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ne trolu yapmayın ya...Paylaşmamın sebebi bilgi alış verişi yapmak ve arac alıcak insanlarıda bir bakıma uyarmak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    Arkadaşlar ne trolu yapmayın ya...Paylaşmamın sebebi bilgi alış verişi yapmak ve arac alıcak insanlarıda bir bakıma uyarmak..

    Hocam fabrikadakı boya otomasyonunu bende biliyorum, geçtiğimiz hafta Münih'teydim ve yanlış boya atmaları gerçekten bayağa zor...

    Borusan'ın size vermiş olduğu evrak bir işe yaramaz, arabanın sol tarafındaki boya kalınlığını da ekli dosya ile belirtmeleri gerekir..

    Iyi bir avukatla değer kaybı davası açın, değer kaybını Borusan ödeyecek veya BMWye rücu edecek.... Bu işten 10-15 bin lira koparmanız gerekecek zararı kurtarmanız için...

    Geçmiş olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali®

    quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    Arkadaşlar ne trolu yapmayın ya...Paylaşmamın sebebi bilgi alış verişi yapmak ve arac alıcak insanlarıda bir bakıma uyarmak..

    Hocam fabrikadakı boya otomasyonunu bende biliyorum, geçtiğimiz hafta Münih'teydim ve yanlış boya atmaları gerçekten bayağa zor...

    Borusan'ın size vermiş olduğu evrak bir işe yaramaz, arabanın sol tarafındaki boya kalınlığını da ekli dosya ile belirtmeleri gerekir..

    Iyi bir avukatla değer kaybı davası açın, değer kaybını Borusan ödeyecek veya BMWye rücu edecek.... Bu işten 10-15 bin lira koparmanız gerekecek zararı kurtarmanız için...

    Geçmiş olsun...

    Tesekkurler yorum icin.Talep ettım ama bence vermezler.zaten bana mantıklı teklif yapıp aracı gerı alsalar 5 10 bende aramıyacaktım.Ama yokusa surduler bende sonuna kadar gidecem artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    quote:

    Orijinalden alıntı: mekatu

    quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    Cok tesekkurler destek ve yorumlar icin.Pazartesi dava sureci başlıyor avukatıma velaleti verdim.Bugunde almanya bmw ye almanca mail attım...


    Hukuk zemininde hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin. Geçmiş yıllarda benzer kazanılan davalar var. Bu araçlar ayıplı olduğu takdirde ikinci elde çok değer yitiriyor. Dolayısıyla mahkeme bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. Bence bu davayı kazanır aracınızı değiştirirsiniz. Neyse ki aracı kullanmaya engel bir durum değil de bu arada araçsız kalmıyorsunuz. Geçmiş olsun.

    Tesekkurler yorumlarınız icin..Arastırmalarıma gore gizli ayıp bu fabrika istedigi kadar standart olculerde desin.
    sonucta 2. elde fiyat 20 30 bin dusuk veriyorlar bu bile beni haklı cıkartır.
    Hatta kendi yetkili ervileri bile boyalı diye aracıma ilan cıktı..
    Zaten o vernil akıgı bile yuzuncu yılını kutlayan bmw ye yakışmadı...

    "2. elde nasıl 20-30 bin düşük veriyorlar" sözünüzü pek anlayamadım. kusura bakmayın ama pek mantıklı değil. 2. elde maddi değer kaybı olacağını sanmam, ancak albenisini biraz yitirir hepsi o. Zaten 2. elde net bir fiyat hiçbir zaman olmaz, alıcı çıkmasıyla ilgili birşey.
    Ama başınıza gelen olay bana göre sahtekarlık, BMW gibi bir marka ve Borusan gibi bir firmadan beklenmeyecek bir iş. Geçmiş olsun.




  • Bu konuda size katılmıyorum. Bizde boyalı arabaya 2. elde adeta vebalı muamelesi yapılıyor. Gerçi bunun da arkasında haklı nedenler var; Takla atmış veya boydan boya hasar alıp boyanmış arabaları, "otoparkta komşu sürtmüş boyattık, çocuklar çizmiş keyfe keder boyatalım dedik" gibi ipe sapa gelmez yalanlarla satmaya kalkan galerici ve satıcılar olunca ortalıkta, insanlar boyalı lafından en kötüsünü düşünüyor ve özellikle pahalı araç alırken kazası boyası olmayan araç arıyorlar. Ben şahsen ikinci el bu fiyatlarda bir araç alacak olsam, sorunsuz olanı var iken bu aracı alıp, daha sonra satarken insanlara bunun fabrikasyon boya olduğunu anlatmakla uğraşmayı tercih etmezdim.

    BMW'nin ikinci eldeki politikasına gelince; benim iki deneyimim de tam bir fiyaskoydu. İlkinde 1 yaşındaki kazasız hasarsız araca takasta 35 bin TL teklif edip, "bunun çok iyi fiyat olduğuna ve benim bu işi bilmediğim için bunu anlamadığıma" beni ikna etmeye çalıştılar. Kabul etmedim ve aracı malum siteye koydum ertesi gün 42,5 bin TL'ye sattım. Aradaki farkın neredeyse %25 olduğuna dikkatinizi çekerim. İkincisinde ise kendi web sitelerinde benzerlerini 108-110 bin TL aralığında sattıkları 218 AT için 82 bin TL önerip yine "aracın ederinin bu olduğunu," aracın sahibi olduğum için aracın değerli olduğunu zannettiğimi" söylediler (Aracı 10 ay önce, kur düşükken, sıfır kilometre olarak 116 bin TL'ye almıştım ve daha 4000 kilometrede kazası hasarı olmayan bir araç). Yenisini alayım deyince "kur arttı 130 bin TL'ye veririz", 1 yaşındaki benim aracım ise 80 bin. Nasıl hesap. Süper.
    Dolayısıyla BMW ikinci elde, piyasa galericisinden bile daha kötü. Onların en azından kar marjı makul. BMW ise maalesef ki müşteriyi para hesabı bilmeyen aptal yerine koyuyor. Öyle ya benden 82 bin TL ye aldığın şeyi 100 bin üzerine satıyorsan ya beni ya da sonraki alıcıyı aptal yerine koymuş oluyorsun. Şunu söyleseler anlarım: "bizim kar marjımız yüksek, veya kurumsal kararlar nedeniyle verebileceğimiz fiyat bu". Onun yerine sizi ülkeye yeni gelmiş, aracını satacak imkanı da olmayan ve takasa mecbur olan insan yerine koyup "aracın gerçek ederinin bu olduğuna, hatta değerinden yüksek fiyat verdiklerine" ikna etmeye çalışıyorlar.




  • Tesekkurler yorumlar icin..Turkiye şartlarında aracım şu an boyalı muamelesi goruyor.Ben niye 0 arac aldım.Bu tip işlerle ugraşmamak icin ama başıma daha kotusu geldi.Bence bu aracın boyle oldugunu bılseniz sizlerde almazdınız.Heleki 0 arac alırken..
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Araçta yürüyen aksamda motorda bir şey yoksa (değişen veya arızalı parça vs.) bir sıkıntı olmaz. Tamponu sürtmüşsün yada tek kapıya başka bir araç manevra esnasında vurmuş, sorun olmaz. Fakat tavanda, motor kaputunu da içerin ön taraf hasarında yada aracın bir tarafındaki her iki kapı ve çamurluk dahil olan boya yada değişim varsa sıkıntılı olabilir.

    BMW'nin 2 elde müşteriden satın alma politikasını zaten hepimiz biliyoruz sanırım. Kesinlikle tercih edilmez, piyasada her türlü çok daha iyi fiyata satarsınız aracınızı.

    Ben şu ana kadar kendi adıma 4 araç sattım, tertemiz araç ile boyalı araç arasında pek fark görmedim açıkcası. Herkes bedavaya araç alma peşinde, kimse değerine araç almak istemiyor malesef. Ama tekrar söylüyorum, hiç bir kazası olmayan temiz kullanılmış aracın satışı elbette daha kolay olacaktır. 4.20d bir araçta bu kusura sahip araçla, hiçbir boyası olmadığı söylenen araç arasında maximum 5 bin lira fiyat farkeder; 20-30 bin lira falan değil.




  • murat tek_ M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tabi ki buna diyecek birşey yok.
  • Arkadaşlar ne 20-30'u ya, olay ikinci el piyasası muabbetine döndü, bu aracın değer kaybı 10 bilemediniz max 15 bin tl...

    Hocam bütün otomobil distribitörleri Türkiye'de size aynı cevabı verecektir, hiç biri diğerinden melek değil, herkes 3-5 koparma peşinde...

    Dolayısıyla siz Borusan'dan alabileceğiniz evrakları almaya çalışın, iyi bir avukat bulun ve direk dosyayı devredin..

    Avukat iyiyse zaten uzlaşma yoluyla sizin adınıza Borusan ile olan probleminizi çözer, 1-2 bin tl avukata verir 10-15 bin tl borusan'dan alır çıkarsınız... Olmadı konu davaya gider, Borusan'a masraflar dahil toplam tutar fatura edilir fakat bir miktar zamanınız gider, yine değer kabını alır çıkarsınız....

    Çok içinize dert etmeyin, şans işi bunlar, bugün super spor bir araba bile alsanız hatalı gelme şansı var, bu tamamen şans işi, önemli olan çözüme odaklanmanız....




  • Bu nasıl bir şey. Kim yaparsa yapsın resmen dolandırıcılık. Satış anında arabanın kusuru söyleyip karşı taraf razı ise söyleyecek lafım yok. Ancak bu şekilde ayıplı malın gizliden satılmasının cezası 10 - 15 bin olmamalı. Çok iyi bir avukatınız olur inşallah ve maddi/maneyi tüm kaybınızı bir daha cesaret edemeyecekleri şekilde bu firmalardan tahsil eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    29.5.2015 tarihinde satın almış oldugunuz ........plakalı ....... Şası nolu bmw 420d xdrive coupe aracınızın boyasının original ve üretici standartlar dahilinde oldugu,aracın sorunsuz ve hasarsız olarak tarafınıza teslim edilgi anlaşılmış olup,iş bu yazı talebiniz üzerine hazırlanmıştır.Bilgilerinize sunarız.

    Bu yazı geldi işime yarar mı sizce?

    Öncelikle geçmiş olsun. Son derece haklısınız, can sıkıcı bir durum.
    Aslında yazı işinize yarar, boyanın "original ve üretici standartlar dahilinde oldugu" kabul etmişler.
    Araçtaki boya kalınlıklarını istemişsiniz, üretici boya standartlarını da istediniz mi?

    Bundan sonra yazdıklarım için belki bana kızacaksınız ama maalesef bu ülkede haklı olmak hakkını hemen almak anlamına gelmiyor.
    Mahkeme süreci en iyimser 3 yıl, daha önce boyadan araç değiştirmiş biri olarak sizin durumunuzda araç değişimi alabileceğinizi de zannetmiyorum.
    Boya görsel unsur, sürüşe, güvenliğe etkisi yok.
    Biz değiştirdik ama obsidiyen siyah aracın tamamı beyaz benekler içindeydi, o zaman avukatımla baktığımımda diğer değişim kararlarında müşteriden gizlenen hasarlar ve orjinal olmayan boyalar vardı. Bizde boya orjinal olduğu için hahkemeden nefaset farkı kararı çıkma riski de vardı. Üstelilk sizde gözle fark edilen birşey yok. 25 yıllık BMW kullanıcısısınız, siz bile bir yıl sonra fark etmişsiniz. Bunu size karşı kullanırlar.
    Biz ne yaptık, onu anlatayım, siz uygun gördüklerinizi yapın yada yapmayın, karar tabiki sizin.
    Herşeyi yazılı yaptık, Sizin gibi bize de orjinal yazısı geldi. makina mühendisleri odasını aradım, bir bilirkişi istedim, öyle büyük bir para değildir, onlardan da yazıyı aldım ve eski bir mercedes kullanıcısı olarak bir kahve içmek istedğimi söyleyip randevu aldım. İstanbul a araçla giitim, bağırmadan çağırmadan derdimi anlattım, araç değişim kararını alıp geri döndüm. Kahvemi de içtim bu arada :-)
    Kahvenin gücünü küçümsemeyin, o bir fincan kahve bu ülkedeki beşeri münasebetler nedeniyle çoğu zaman mahkemelerden daha etkilidir.
    Size de tavsiyem bu, siz de 25 yıllık BMW kullanıcısıısnız, bu yolu tüketmeden mahkemeye gitmeyin.




  • bilgesin01 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler ama kendileri bile aracıma 200 teklif etttıler.Piyasada ise alıcılar boyalı diye muamele yaptı ve almak istemediler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SmuraY

    Bu nasıl bir şey. Kim yaparsa yapsın resmen dolandırıcılık. Satış anında arabanın kusuru söyleyip karşı taraf razı ise söyleyecek lafım yok. Ancak bu şekilde ayıplı malın gizliden satılmasının cezası 10 - 15 bin olmamalı. Çok iyi bir avukatınız olur inşallah ve maddi/maneyi tüm kaybınızı bir daha cesaret edemeyecekleri şekilde bu firmalardan tahsil eder.

    Tesekkurler..Dava sureci başladı hayırlısı artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    Tesekkurler ama kendileri bile aracıma 200 teklif etttıler.Piyasada ise alıcılar boyalı diye muamele yaptı ve almak istemediler..

    Yorumalar icin tesekkurler.İnanın bugun bile randevu talep ettım ama nafile.Uzun bir sureç olacak ama dava acmaktan başka şans kalmadı ve acıldı.Bu arada fabrika istegi kadar micronlar icin fabrikasyon desin önemli olan bunun sadece sol tarafta komple olması nedeniyle 2. el Turkiye piyasasında deger kaybı oluşturması.
    Zaten buda bizi haklı cıkartıyor bır aracın bu durumda uretilmesi madurıyet doguruyor..
  • Arkadaşlar herkeze selam..SULH mahkemesine tespit davamızı dun actık.
    Korktugum şey bilirkişi micron kalınlıkları fabrika degerleri icindedir fabrikasyondur kusuru yoktur gibi seyler yazabilir mi?
  • murat tek_ M kullanıcısına yanıt
    Atanacak bilirkişiye bağlıdır diye düşünüyorum ama bilirkişi raporuna itiraz edebilirsiniz öyle bir durumda. Zaten fabrikasyon olmadığını iddia eden yok sizin olayda. Fabrikada yapılan bu boyamanın aracı boyalı araç sınıfına sokması ve değer kaybına uğratması durumu var. Yerinizde olsam BMW 2.el tarafından "boyalı" olarak verilen ilanın ekran görüntülerini de koyardım dosyaya. Hatta belki araca ikinci el satışı yapan kurumsal bir başka firmada da ekspertiz yaptırıp, "boyalı" olarak görünecek bu ekspertiz raporunu da koymak faydalı olabilir.
  • İlanı degiştirdiler ama mahkeme surecinde malum satılık sitesinin gecmisi istenebilir illaki degiştigine dair bir kanıt cıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yazık ki sıfır araç almak sorunsuz olduğunun garantisi demek değil geçenlerde birisi sıfır agea almış araçta karanlıkta oluşan vernik boyaları falan görünüyordu sonra geri değişimini istedi sanırım.
  • O konuyu okudum degişim aldı o arkadaş.Ama koskoca bmw ve borusan aracının arkasında dırmuyor.yazıklar olsun ne diyim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BORUSANDAN ALDIGIM 0 ARAC SOL KOMPLE BOYALI CIKTI
    Arkadaşlar selamlar bugun adliyede bilirkişi tespit yaptı.Genel kanatı arac komple sol taraf boyalı cıktı.Bizim gormedigimiz boya altında tozlanma ve vernik yıgılması tespit etti.Micronlar sol taraf komple sagın 2 katı oldugunu gorduk.
    Sonuç olarak burda boyanmış fabrikasyon boya degil.
    Borusana hayırlı olsun mahkemede gorusmek uzere..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.