Şimdi Ara

Boks Günlüğüm.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,Hayırlı günler.Çok uzun süredir başarmak istediğim ama fırsat bulamadığım bir işe giriştim.Düz boksu seçtim,Merdiven altı bi yere gitmiyorum allanında tecrübeli insanlar.Hedefim musabık olmak.

    1.Gün(12.06.2020):Eldivensiz gittim,Sipariş verdim gelmedi.Bende ilk gün eldivensiz başladım.Dans ve duruş,gardı,Sol Kroşe atmayı öğrendim.Pek öğrendim sayılamaz pratikte biraz sorunum var hoca çok ilgilendi sağolasın.Biraz uzadı 1 saat içinde öğrendim bunları.İlk önce gard'ı ve önemini anlattı.Daha sonra boksta dans etmeyi öğretti,Dansta biraz sıkıntı çektim dans ederken aynı anda yumruk vurmam gerekiyordu o heyecanla sürekli topuklara bastım,Topuklara basarak çok vakit kaybettim ama öğrendim hocayla pratik yaptık çok kolay gelmeye başladı ama halen aynı anda yumruk atma ile problemim var milisaniye fark var umarım zamanla gelişir.Sol kroşe'yi öğretti hocam ondada baya sıkıntılar çektim,Kendimi çok ileri veriyordum vermemem gerekiyormuş bende biraz daha geriden slow mation yaptık.

    Benim Gözümden sonuç:Hareketleri öğrendim ama yapmakta biraz sıkıntım vardı %90 Bitti Geriye %10 Kaldı.Bazı arkadaşlarım 1 haftada öğrenmiş benim hedefim onlardan önce öğrenmek.Evde boş zamanım oldukça kalkıp pratik yapıyorum sürekli.Salondada hoca sürekli pratik yaptığımızda güzel yapıyorsun devam diye motivasyon veriyordu.


    2.Gün(15.06.2020):Eldivenli gittim,Bugün sağ sol kroşe ve dans etmeyi öğrendim,Eldivenli antreman yaptım,Kum torbaları ve hocanın elinin yumrukladım aynı anda hem sol vuruş ve sağ kroşe vurmayı öğrendim .Sol ayakla adım atarken aynı anda sol yumruk hemen sonra sağ ayakla sağ kroşe attım,Daha sonra gölge boksu yaptım.İlk antreamandaki hareketları tekrarladım.Artık ilk günün hareketleri çok kolay geliyor ve bugün çok yoruldum ama hiç zorlanmadım.Şuan eve geldim ve omuzlarım inanılmaz derece ağrıyor ve mekik,şınav,denge hareketleride yaptık karnımda çok acıyor.Hamlamışım galiba.1.gündeki halime bakarsak gözle görülür inanılmaz geliştim.Spor yapmak çok zevkli bir şey yorulsanız bile daha çok yapmak istiyorsunuz ve mutluluk hormonu salgılıyor.

    3.Gün(17.06.2020):Bugün gene gittim yani geldim eve şuan ben değilim galiba,Çok yorgun ve bitkinim ve bugün ip atlamaya çalıştım tabiki atlayamadım hayatımda ilk kez atladım ve tabiki yapamadım hoca her zamanki gibi mala anlatır gibi anlatıyor ama biraz dediklerinden motive oldum bir kişi 1 haftada öğrenmiş turnuvalarda 1.lik elde etmiş.20 Dakika onları öğrenmekle geçti.Sağ sol sağ ve sol sağ sol sağ yummrukları çalıştım yani bam baam baaaam daha sonra bugün galiba hayatımda ilk kez 25 tane şınav çektim tek seferde dinlenip 10 tane daha çektim ve diamond şınav o 5 kere oldu 20 mekik ve 20 tane esneme hareketleri yaptım ve toplam 1 saat oldu ama siz birde bei görün tüm üstüm ter üstüm komple ter yani çok zorlandım omuzlarım çok ağrıdı hala ağrıyor.Birde bileğimde çok hafif zedelenme oldu,hocam biraz kızdı ve bana bandaj getirmemi söyledi ve üstüm çok ter olduğu ince kıyafet giymemi söylüyor.İp atlama konusunda çok sıkıntı çekiceğimi düşünüyorum.

    4.Gün(19.06.2020):Bugün gene spor günümde haftada 3 gün gidiyorum,Hoca bir kaç ağabey ile beni tanıştırdı hocanın ameliyatları olduğu için çoğu ısınma hareketini gösteremiyor.Biraz ısınma yaptım daha sonra ip atladım hoca 1 haftada öğrenirsin dedi sürekli pratik yapıyorum günde 1 saat yapıyorum.Kum Torbalarına biraz yumruk salladık hoca kendini maça çıkıyormuş gibi hisset sürekli aynı yumrukları vuruyorsun 3-5 kombinasyonlarını farklı farklı uygula dedi.Kum torbalarında biraz çalıştım.Ondan önce ısınmada hoca ile 1 dklık bir refleks hareketi çalıştık hoca yavaş yavaş öğreteceğim dedi.Birde millet kum torbalarına bam bam geçirip şov yapıyor ben yapınca hoca yavaş yap diye uyarıyor En son 5 kilo ağırlıkla mekik yaptım 20 tane,35 Tane Şınav,10 Denge Harekatı.Toplam 1 saat oldu.

    5.Gün(21.06.2020):Dün hiç durmadan 30 saniye boyunca ip atlamayı öğrendim her gün geçen gün kendimi geliştiriyorum.Bugün kum torbasında yumruk çıkarmayı ve eğilip karın bölgesine vurmayı öğrendim.Tempo vuruşlar ve gölge boksu yaptım.Kum torbasında antremanlara başladım daha uppercut'lara geçmedik.İlk geldiğimde 10 Tur koşu sonra oradaki abilerle ısınma hareketleri yaptık sonra ip atladım sonra kum torbasına geçtik hoca torbadan uzakdan durarak yumruk atmaya çalış dedi yumruk atarken dans et dedi bende çoğunlukla yapamadım ama zamanla kolaylaştığını ve daha kolay olduğunu düşünemiyorum.Benim düşünceme göre yapamamın sebebi sırtımın ve omuzlarımın çok ağrıması ondan yapamıyorum.Kondisyon kazandıkça kolaylaşıyor.Bu arada hala aynı kilomdayım çok yakında diyete başlıyacağım vucudumda protein eksikliğinin farkındayım.Daha sonra şınav mekik denge hareketi yaptım.Bitti ama eve çok zor gittim zor dayandım yolda :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanimcraft -- 23 Haziran 2020; 18:5:46 >







  • Öğrendim demek şuanlık çok erken . Boks ve bütün sporlar için bu böyledir . Boks tamamen tecrübe ve tekrardan geçer . Teknik taktik Kondisyon sporudur . Süreklilik ve tekrar öğrenmeni sağlayacak en önemli şeylerdir. Zaman geçtikçe her şey oturacak . Sabır ve düzenli antrenmanlar sonucu alışacaksın. Her sikletten abi,abla ve kardeşlerini izlemeni ve gözlemlemeni tavsiye ederim.Evde gölge boksu çalışabilirsin duruş ve yumruk disiplinin için .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3TEN2YEÇEKTİM

    Öğrendim demek şuanlık çok erken . Boks ve bütün sporlar için bu böyledir . Boks tamamen tecrübe ve tekrardan geçer . Teknik taktik Kondisyon sporudur . Süreklilik ve tekrar öğrenmeni sağlayacak en önemli şeylerdir. Zaman geçtikçe her şey oturacak . Sabır ve düzenli antrenmanlar sonucu alışacaksın. Her sikletten abi,abla ve kardeşlerini izlemeni ve gözlemlemeni tavsiye ederim.Evde gölge boksu çalışabilirsin duruş ve yumruk disiplinin için .
    Çok sabırlı ve düzenli bir şekilde çalışacağım.Bu boksta büyük hedeflerim var.
  • Boks yapmak çok zevkli ve çok güzel bir şey,Sizi eğiten kişi iyi bir eğitmense aşırı zevk alıyorsunuz salondan ayrılmak istemiyorsunuz.
  • hocam sol kroşeyi bir günde 90% öğrenemezsiniz kusursuz bi sol kroşe en az 1 yıl sürer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2002dekirüştü

    hocam sol kroşeyi bir günde 90% öğrenemezsiniz kusursuz bi sol kroşe en az 1 yıl sürer
    Hocam %90 öğrendim derken şöyle demek istedim ben hareketleri beceremiyor vuramıyordum ilk gün hiç beceremedim bugün hocanın öğrettiklerini %90 yapabildim zaten yumrukları biz hızlı çıkarmıyoruz yavaş yavaş yavaştan ortaya geçiyoruz.Eğer hızlı bir yumruk atarsak ben hiç yapamam yavaş yavaş yani slow mation %90 yapıyorum.
  • Donanimcraft D kullanıcısına yanıt
    anladım hocam bol bol ayna karşısı yumruk çalışmaları yapın, 1 ay sonra gölge boksuna başlayın ( 7 raund 1er dakikadan ) gelişime siz bile şaşıracaksınız gölge boksu çok önemli. ayrıca her gün yumruk sınavı da çekebilirsiniz bileklerinizi ve elinizi güçlendirmek önemli bı sure sonra bilek sakatlıkları başlayacak çünkü
  • 3.Gün geldi.Bugün biraz bileğim zedelenmiş hoca bandaj getirmemi söyledi ve internetten bileklerimi güçlendirmek içinhttps://urun.n11.com/aksesuar/bilek-guclendirme-yayi-2li-set-P387116672 bu ürünü sipariş verdim.
  • Donanimcraft D kullanıcısına yanıt
    Gerek yok bunlara torbaya vura vura güçlenir zaten ekstra birşeye gerek yok ama istersen al önkolu güçlendirir
  • 4.Gün Geldi Soru:1 Haftada ip atlamayı öğrenmek için kaç saat pratik yapmalıyız ?
  • Up
  • adama bilek sınavı yap diyoz kaç yılımızı verdik yha biraz bilek zedelendi diyo ag, 1 ay sonra bırakacak #rez
  • 2002dekirüştü kullanıcısına yanıt
    Bence önyargı ile yaklaşıyorsun.ben bu günlüklerimde salondo yaptıklarımı anlatıyorum.

    Edit:O mesajı yazdığımda tarih 17.06 idi şimdi 21 ve ben evde artık bilek,yumruk üstü,düz,diamond şınav çekiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanimcraft -- 21 Haziran 2020; 0:20:3 >
  • 2002dekirüştü kullanıcısına yanıt
    Salonda hocası vardır adamın iyi hocaysa anlatır ne yapacağını zaten kendi kafanı boşu boşuna yormak saçma geliyor bana birşey soracaksan hocana soracaksın forumda ne işin var
  • Arka baldırlarımın ağrısı ve omuzun ağrısından yazamıyorum yarın devam edicek.
  • Arkadaşlar son 2 gün yazamamanın nedeni:Arka bacak baldırlarımdan dolayı nerdeyse hiç ip atlayamıyorum anostol diye bir ilaç aldım onu kullanmaya başladım.Birde hoca kombinasyonları göstermeye devam ediyor sol,sağ kroşe atmaya başladım.
  • Donanimcraft D kullanıcısına yanıt
    Zaten amatörsün kasma kendini zorlama zamanı gelince zorla arada dinlen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AltunBey

    Zaten amatörsün kasma kendini zorlama zamanı gelince zorla arada dinlen
    Kendimi zorlamasamda 5 saniye ip atlayamıyorum.Normal yürüyüş bile yapamıyorum.Çünkü arka baldıklarım çok kötü bir şekilde acıyor.3 gündür geçmiyor böyle giderse acile gitmeyi düşünüyorum.Acıdan duramıyorum her gün anostal diye bir krem sürmeme rağmen.
  • Boksa devam ediyorum güzel gidiyor.Gelimşme var hissediyorum.El becerilerimde gelişiyor.
  • GKT ailesi olarak herkese iyi günler dileriz arkadaşlar,


    İstanbul (Anadolu Yakası) içerisinde MMA/BJJ ve Self-Defense eğitimi almak isteyenlere önemle duyurulur;


    06.12.2021 tarihi ile beraber İstanbul ili Pendik İlçesinde " GOKCEHANKIRBACTEAM " olarak Brazilian Jiu-Jitsu derslerimize başlamış bulunmaktayız. Her yaş grubuna uygun olan eğitim müfredatımız "Self-Defence ve Sportif Brazilian Jiu-jitsu" üzerinedir.


    Eğitim Programımız, " Fundamental, Advanced ve Black Belt " olarak 3 gruptan oluşmaktadır. Her bir program 16 haftadan, her bir hafta 2 dersten ve her bir ders ise 3 temel teknik üzerinden işlenmektedir. Program sürecinde 96 ayrı Self-Defence ve BJJ tekniği öğrencilere aktarılır.


    Eğitim günlerimiz hafta içi Pazartesi ve Çarşamba günleridir.

    Eğitim saatlerimiz akşam 20:00 olarak belirlenmiştir.


    İletişim:

    Gsm: 0(532) 697 74 50

    Instagram: @mertmericgkt


    Brazilian Jiu-Jitsu Nedir?


    Bir savunma sanatı olan Brazilian Jiu Jitsu, Japon dövüş sanatları ustası Maeda’nın 1914 yılında Brezilya’ya yerleşmesi ve Carlos Gracie’ye bu sanatı öğretmesi sonrasında Gracie Ailesi tarafından geliştirilmiştir. Hem felsefesi hem de ruha ve fiziğe sağladığı faydaları nedeniyle ülkemizde de ilgi görmeye başlayan Brazilian Jiu Jitsu’da mücadele ağırlıkla yerde verilir. Her yaştan kadın ve erkeğin yapabileceği bir spor dalı olan Brazilian Jiu Jitsu turnuvalarında kilo ve kuşak kategorilerinin yanı sıra yaş kategorileri olup, bu kategoriler 55 yaş üstü kategorisine kadar çıkar.


    Brazilian Jiu-Jitsu'ya Başlamak İçin 10 Neden:


    1- Jiu-Jitsu ile kendini savunabilirsin.

    2- Jiu-Jitsu ile kendine saygın, güvenin artar ve karakterin güzelleşir.

    3- Jiu-Jitsu ile bedenin çalışır kolların, karin ve kalçan şekillenir.

    4- Jiu-Jitsu metabolizmanı hızlandırır ve vücut direncini arttırır.

    5- Jiu-Jitsu solunum yollarını geliştirir.

    6- Jiu-Jitsu ile ürkek ve tedirginliğin yerini sakinlik ve kendinden eminlik alır.

    7- Jiu-Jitsu oto kontrolü geliştirir.

    8- Jiu-Jitsu esnekliği arttırır.

    9- Jiu-Jitsu reflekslerini geliştirir.

    10-Jiu-Jitsu duygularını kontrol etmene yardim eder.






    Boks Günlüğüm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.