Şimdi Ara

arkadan boyun kilidiyle ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yer dövüşünde arkadan veya normal ayakta iken o vaziyette gerek çevirmeli olan gerek normal olan bir boyun kilidi vurulduğunda sambodaki ayak kilidini yaparak kurtulabilirmiyiz sizce ? rear naked choke denilen tarzda birşey ayak kilidinden kastım isehttps://www.youtube.com/watch?v=hfauTWYuI6g bahsettiğim ilk teknik ayağı bükme(kırılma derecesine getirme gibi birşey) ama bir sorun var malesef ayağını kırsak bile bırakmazsak ALLAH korusun bizimde boynumuz kırılır boyun hassas bir nokta hayatı bir yönü var fikrinizi almak istedim.



  • Bir bilgim yok ama güreş konularının artmasını dilerim +1.
  • profheight P kullanıcısına yanıt
    haklısınız nede olsa atasporumuz,herkezin fikrini almak istedim,malum bizim atasporumuzda rakibe arkayı dönme diye birşey olmadığından bozkır kurallarında atlı türk yaya düşmana saldırmaz,yada tek dalana tek dalar,türk kağanına bağlıdır gibi esaslarımız vardı,güreş konusundada grekoromen önce çıkmıştı atalarımız bel altı olan tüm güreş hareketlerini bulmuştu dalmalar vs.,bugünkü ise gerek judo gerek yer dövüşünde atasporumuzu yapanlarda arkadan birşey olmayacağı için sporumuzu yapanların müsabakada yapabilecekleri her an birşey olsun diye forumdakilere danışmak istedim,malum müsabakalarda olduğu zaman bizde arkaya geçme hareketinden sonra boyunduruk yapmak yoktur tartma gibi şeyler vardır,ama diğerlerinde böyle birşey yok boyun kilidi yapıyorlar,bazı güreşçilerimizde buna karşı birşey yapamıyor mahçup kalıyorlar gerek yerde olanı gerek ayakta olan için ne bulalım ? fikrinizi almak istedim birde bulduğumuz harekete isim lazım.




  • Ben neden bareket bulmaya çalıştığınızı anlamadım? Bizim güreşçilerimiz arkadan gelen boyun kilidine bisey yapamiyor diye galiba. MMAde mi yapamiyorlar onu aciklarsaniz daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • profheight P kullanıcısına yanıt
    farketmez günümüz kavgaları(spor salonuna gitmiş olanları kastediyorum),yada müsabakalarda,mma de kural yok gerçi ama o da sayılır,ve evet anlamışsınız arkadaşım arkadan gelen boyun kilidi onu kastediyorum bu konu hakkında yardımcı olsanız ? güreşçilerimiz hep bunda kaybediyor yani tamam tabiki arkanı yakalatmazsın ama her an hangi durumda yapabileceğin birşey olmalı işte kestirip atmamalıyız bunada birşey bulmalıyız,bazılarımız belki der atasporumuzun önüne birşeymi ekliyelim ? böyle düşünmesin biz atalarımızın torunları olarak çağlara ayak uydurmalıyız(dini çerçevede) yani önceden tabiki en eski spor güreş,savaş sanatları,sonra diğer sanatlar çıkıyor,ama herkezin yapabileceği birşey var,her dövüş sanatının kendine özgü hareketleri ve teknikleri var,örneğin bizde tartma,dalma,dana bağı,künde gibi hareketler var ama videolarda bile görüyoruz müsabaka veya ringte gerekte mma de farketmez güreş yapanları arkayı yakalatınca hemen yere düşüyor ve kaybediyor bunun önüne geçilmeli her durumda yapabileceğimiz birşey olmalı onun için forumdaki arkadaşlardanda fikirlerini alıp rica etmek istedim herhangi birşeydende belki esinlenebilirsiniz ama unutmayın kendine ait birşey olmalı,diğerlerine benzememeli birşey olmalı.




  • Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan kullanıcısına yanıt
    Sürekli güreş kuralları ile musabakaya çıkarsanız, sonra mma kuralları ile musabakaya girerseniz elbet sıkıntı yaşanır. MMA halihazırda bildigin gibi karma dövüş sanatları (mixed martial arts) anlamına geliyo. Yani tek bir sanatla katilan husrana ugrar. Mayweather çıksa patates ederler. Çünkü striking türündeki boks yapiyor. Boksta sarilinca hakem ayırıyor devam ediyorsun. Cok uzadı. Demem o ki eğer güreş kuralları dışında etkilesimde bulunacaksan sadece guresle degil bjj dir judodur karma olarak hazirlanmak lazim. Yeni bir hareket bulmaktansa uygulanan yontemler vardir diger sanatlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • profheight P kullanıcısına yanıt
    müsabakada veya başka yerde farketmez,sokaktada olabilir,ve dediğiniz doğru tabiki ama güreşçilerimizin yapacak birşeyleri olmalı hep yere düşüyorlar,ve örneğin sizin dediğiniz judoda ayağı arkaya atıp kişiyi geriye doğru itme vardır yanlız o yöntemde uygulanamaz inanın bana bu hareketi uygulayan herkez boyunduruk yüzünden kaybediyor bahsettiğim hareket için video atayım:https://www.youtube.com/watch?v=I2TBsQ9GOfM(46.saniye) bunu yapan kimse kurtulamıyor,kurtulanıda hiç görmedim,ne yazık ki kaybediyor,benim demek istediğim şey her an yapabilecekleri şeyler olsun,yani tabiki bende biliyorum adı üstünde karma tek sanatla çıkılmıyor tabi ama örneğin hem judo hem kickbox hem yer dövüşü yapmış birisi çıksın yinede yapabileceği birşeyi yok,buna bir çözüm bulmamız gerek,onun için soruyorum yoksa keyfi bir durum yok dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan

    müsabakada veya başka yerde farketmez,sokaktada olabilir,ve dediğiniz doğru tabiki ama güreşçilerimizin yapacak birşeyleri olmalı hep yere düşüyorlar,ve örneğin sizin dediğiniz judoda ayağı arkaya atıp kişiyi geriye doğru itme vardır yanlız o yöntemde uygulanamaz inanın bana bu hareketi uygulayan herkez boyunduruk yüzünden kaybediyor bahsettiğim hareket için video atayım:https://www.youtube.com/watch?v=I2TBsQ9GOfM(46.saniye) bunu yapan kimse kurtulamıyor,kurtulanıda hiç görmedim,ne yazık ki kaybediyor,benim demek istediğim şey her an yapabilecekleri şeyler olsun,yani tabiki bende biliyorum adı üstünde karma tek sanatla çıkılmıyor tabi ama örneğin hem judo hem kickbox hem yer dövüşü yapmış birisi çıksın yinede yapabileceği birşeyi yok,buna bir çözüm bulmamız gerek,onun için soruyorum yoksa keyfi bir durum yok dostum.

    videoyu açamadım. Hocam tam bilgim yok teknikler konusunda, ama her hareketten kurtulma yolu olacağını sanmıyorum, o hareket için de kendini o pozisyona düşürmemek gerekebilir. Sonuçta klasik güreşte de adama arkadan belini yakalatırsan geçmiş olsun. suplexi koyar geçer. Belki profesyonele danışmak daha iyi olur.




  • haklısınız ama işte insan her an yapabileceği birşey olsun istiyor aslında bu konuyu tüm milletimize danışmamız lazım oy birliği ile karar verilmesi gerekir,her hareketin bir karşılığı vardır hocam,bir hadisi şerif var Hz.Ali Hz.Hamza ile güreşmek istemiş Hz.Hamza istememiş Hz.Ali arkadan sarılmış Hz.Hamza'ya ikiside esedullah(ALLAH'ın aslanı) çünkü......... Hz.Hamza Hz.Ali yi sürüklemiş,örneğin Hz.Ali nin yaptığı şey bir beden kilidiydi,yani en azından hadisi şerifte böyle anlatılıyor,atalarımız mertçe savaştığından arkayla ilgili birşey bulamamış belliki ama biz torunları olarak şimdiki dönem için eklememiz iyi olurdu,onun için herkezin bilgisini almak istedim,dediğiniz gibi profa danışmak iyi olur sağolun yinede yorum için,mmc99:mma ve ufc de kural yok hocam,nasıl kuralsız olmasın ?,rakibin şortunu değilde eldiven(el) tutmak aikidoda olan birşeydir,yada hapkido,yada güreş,danabağı diye bir hareket var,yada yer dövüşü,onun için bu 1.kısma pek katılabileceğimi söyleyemem,sonuçta orada jj yapanda var krav maga(hayalara ve gözlere en fazla vurulanlardan) yapanda var,9,10,11,12,16 numara için birşey söyleyemeyeceğim,saç çekmek özellikle krav maga ve hapkidoda bile olan birşey yani pek söylediklerinize katılamayacağım :( çünkü ayrıca ben mmayi ve ufcyi böyle tanıdım böyle bildim bildiğin herşey var yani de siz bu 17 tane kuralı nerede gördünüz bunun bir linkini atarmısınız lütfen ?,bu arada videoyu açamayan arkadaş için eğer bulamadıysa hala How to Escape Standing Side Headlock | Jiu Jitsu Howcast diye bir kanalda yayınlamışlar zenci birisi göstermiş;mma de kural yoktur tabi ama sürekli savunmada kalınmaz,baş sınır,göz oyma
    ısırma,saç çekme,fishooking,kasık saldırısı,dirsek,çarpıcı diz,tükürme,çimdiklemek,kafa atmak,kilitli rakibi fırlatma,sırttayken çeneye ön kolu bastırmak(neyse artık),4 parmaktan ama mmade ve ufc de bu tarz şeyler sık oluyor ceza aldığını görende yok diskalifiyede olmuyor nedense adam hep maçı kazanıyor ne iş anlamadım madem bu dövüş sanatları yani karma dövüş sanatları neden wc,wt,krav maga gibi şeyler bulunuyor ? bunların müsabakası olmaz ve bunlarda kural yoktur,bunlarda kendi kuralları çerçevesindemi yapıyor ? bumudur ?... cinsel organlara darbede varmış ama her tarafta değilmiş ama yinede sonuç olarak yokmu ? var o zaman buna kural diyemeyiz bu bildiğin saçmalık,http://www.savunmasanati.com/savas-sanatlari/mma-mixed-martrial-arts/mma-kurallari/




  • kb,karate,kung fudada aynı anda yumruk kullanma vardır,mma'nın kökeni kuralsız kafes dövüşlerine dayanıyor yani herhangi bir kural mevcut sayılmaz dediklerin var evet ama pek fazla değil,madem bir dövüş olurdu o zaman neden dövüşçü değilde en çok savaşçı terimi kullanılır ? wing chun krav maga içinde geçerli bunlarda kural yok,mma ringlerine katılanların kb judo boks kullananları sadece oraya o dövüş sanatı ile çıkmış kişiler mma bunada izin veriyor bunda kural yok,hakem tabiki var,ona birşey diyemem,mmanın etrafı kafesle kaplıdır,içerde dövüş yapılır ama kural yoktur göze parmak atsanda tekniktir saç çeksende,içinde krav magada var krav maganın kökeni zaten buna dayanır,savaş sanatıdır,felsefesi vardır bunu uygulamazsan onun bir değeri kalmaz ya sen onu öldüreceksin ya da o seni öldürecek,yani herhangi bir kural mevcut değil,yukarda yazdıklarımız şeylerdede pek fazla uygulanmıyor,tabiki dediğin gibi bir sporun müsabakası varsa kuralları vardır ancak bu farklı örneğin krav maganında bir müsabakası yok kuralıda yok ama ringe onunla çıkman onu kurallı yapmaz,çünkü bu krav maga sistemine ters bir düşüncedir,ve Malik bey konusuna gelirsek eskiden müslüman olmadan önce o da rakiplerine gözüne saldırır kulak ısırırdı doğru evet ama bu boksu kuralsız yapmaz bu kişiye göre,ama sen burada bir boksör söylüyorsun hatalı bir boksör örneğin sen kb yaparsın milletin hayasına tekme atarsın bu senle ilgili bunu yaptın diye kbta böyle bir durum olacağı söz konusu bile olamaz,kbta böyle birşey yok,demek istediğini anlıyorum,aslında,wing chun mesela temeli savaş sanatı ve rakibi yıkmak için her yol deneniyor vale tudoda dahil,mma de yapılıyor yani,kural yok,mma ye bir kbçu çıksın veya güreşçi,o da göze parmak atsın mmade hiç elenmez,elenenide görmedim,çünkü mmanin ve ufcnin temeli bu,bir dövüş sanatı değil,aynı krav maga veya wt tarzı birşey,burada hiçbir sanatı kötülemiyorum yanlış anlamayın,en kralı bokstur demişsinde ayak hareketleri iyidir tamam ama bu onu en iyi yapmaz,hepsinin özgü şeyleri var bu arada video açılıyor herhangi bir sorunda yok bahsettiğim boyun kilidi rear naked choke ayak veya yerde olanı bastırılmış halde yada normal olanı nasıl diyeyim filmden örnek vereyim bari yenilmez 4 teki ıgor adlı(aktörlerden örnek veriyorum) scott adkinsi yere düşürüp(rol gereği tabi) boyun kilidi yaptığı şey,arkaya dirsek falan atıyor mesela ben onu ilkokul çocuklarındada gördüm ben öyle şeyleri yapabilen birisi değilim ve güreş kurallarınada aykırı zaten öyle birşey mevcut değil benim kastım tüm güreşçilerimizin yapabileceği birşey olsun istemiştim bunu her yazımda belirtiyorum zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aziz Han Osman Kanuni Yavuz Selim Han Furkan -- 6 Eylül 2017; 16:31:3 >




  • kardeşim illa yaşmı gerekli bunun için konu yaş değil yukarda yazıyor zaten,paragraf gibi virgül kullanmadanda yazılar okunuyor nasıl birşey anlamıyorsun şaşırdım doğrusu,göz yoruyor kısmınada katılmıyorum değişir yani,bak bende diyorum ki sürekli mma de kural yoktur videolarda dolu gözünün görmesi gerek yani herşey yapılıyor,ayrıca mma ile ilgili bir filmde yok film izlemeyle ne ilgisi var ?,filmler aklımı körmü etmiş ? kardeşim 1 yıl oldu film izlemeyeli film falan izlediğimde yok :D nereden çıkardın sen film izlediğimi ?,iyide göze parmak var bu gerçek birşey herhangi bir kural mevcut değil,bod ne demek anlamadım ? niye yıldız koydun ? küfürlü ise niye söyledin anlamadım,ayrıca saçmada değil yazdıklarımda ciddiydim ve sadece örnek vere vere açıkladım bunların anlaması zor birşey değil,evet baya yaktı kardeşim o adam neler yaptı sen bilmiyorsun bile biz fakirken kendisi belediyeden yardım alıyor,biz fakir bir şekilde hayat sürdürüyoruz,ayrıca konu hakkında ciddiyim bilmiyor iseniz yapacak birşeyim yok ayrıca o forumdada konu neye çekildi iyi bak lütfen siyasete gitti direk sonra OSMANLI'ya hayır yani atasporundan direk oraya gitti ne diye yapıldı anlamıyorum hakkım haram olsun diyerek geçiyorum oradakileri boşver,ALLAH ıslah etsin hepsini,dalga geçenlerinde dahil,avrupa hayranlarından kime ne değilmi ?,boşver onları,yaşın önemi yok önemli olan zeka,fen hocam bile eskiden 50 li yaşındayken hep durur durur fransız icadını överdi,ama icattan bir haber ? bu icadı övenler hayatında hiç ezilmemiş ezenlerden olmuş kişiler(haksız olanlar) haksız olduğunu söyleyince utanmadanda köpürüyorlar,ve ben tüm yazımdada haklıyım,ayrıca kardeşim kungfu filan diyende yok ben sadece kb ile uğraştım orada biraz güreş hareketide öğrettiler,ALLAH izin verirse birkaç şey ile daha uğraşacağım mma konusu yapıyorsun evet farkındayım ama mma farklı bunlar farklı,attığım videoyu açamamış olabilirsin boş zamanım değil aslında birşeyler araştırıyorum internet ortamındada yok,şöyle diyeyim hdplileri bilirsin ha hdp ha terörist yani(bu terörist lafıma ceza verebilirler belki bilemiyorum ama müslüman kişiyse vermez) benim gittiğim salon hdp yatağıydı,ve istanbuldada böyle,çok kötü insanlar var,sen birşey görmedin ki,nereden bilesin benim yaşadıklarımı yaşamadın,dalga geçenleride ALLAH ıslah etsin sadece şunu diyeyim bunlarla ilgili yapabileceğim şeyler arıyorum ve bunu herkez bilsin istiyorum kimse hiçbirşey karşısında mahçup kalmasın,hakkını yedirmesin,her an yapabileceği birşey olsun istiyorum,bu kötü birşey değil,ayrıca mantıklı birşey,millet için birşey istiyorum,ayrıca boş boğazlığı yapanlarda onlar,bulsak bile bu kullanılsa herkez daha iyi olur,tabi önce bulunan şeye laf atarlar ama sokaktada kullanırlar,onlarıda ALLAH ıslah etsin,boşver daha çok şey derdimde işte boşver ben onları ALLAH'ın lanetiyle başbaşa bırakıyorum gün gelince ağlarlar hiç zorluk yaşamamışlar belliki yaşayınca anlarlar ne dediğimi.(sanmıyorum)




  • Maalesef ben de yazılarınızın çok azını okuyabildim hakikaten yoruyor çünkü. Sambodaki ayak kilidini (knee bar) yapamazsınız zira boynunuz rakibin kontrolündeyken o seviyeye inemez eğilmezsiniz ancak kontrol belinizde ise duruma göre tercih edilebilir.

    Rear naked choke denilen türden boğma teknikleri tamamlandığı andan itibaren kurtulması neredeyse imkansız çünkü teknik başarı ile uygulandığı andan itibaren birkaç saniye zamanınız kalıyor pes etmek yada bayılmak için. Bu yüzden önlemler daha teknik tamamlanmadan alınmaya başlanıyor.

    Örneğin;
    https://www.youtube.com/watch?v=JR2e0IsqhrQ

    Bilinmesi gereken en temel şey asla çenenin göğüsten ayrılmaması gerektiği. Böylece bileğin geçeceği boşluğu rakibe kolayca vermezsiniz bu da size zaman kazandırır.

    Tabi strike kullanarak da kurtulmak eminim mümkündür fakat alanım olmadığı için ben değinmeyeceğim.




  • Marcossx kullanıcısına yanıt
    yoruyor olabilir,boyun kilidi olduğu zaman aşşağı eğilmiyoruz tabiki kardeşim tekniği yanlış anlamışsın eli diz arkasına uzatıyoruz ve yere düşürüyoruz bu konumda ayak bileğini bükmeye çalışıyoruz bırakması için yani kurtulma niyetiyle başka bir yol bulamadım çünkü yapabileceğim tek şey bu arkaya dirsek filan bunları yapabilecek birisi değilim ve niyetim teknik beğenmede değil hiçbir sporuda kötülemedim baştan belirteyim,niyetim kurtulma yolu ve bunu okuyan herkez faydalansın diye,imkansız diye birşey yoktur herşeyin bir karşılığı mutlaka vardır örneğin arkadan sarılan rakibede diz arkasından kendine doğru çekerek düşürebilirsiniz bu teknikler işe yarar ama boyun kilidi için birşey söyleyemem yapılabilirde olsa sürekli kişinin ayağını bükerek burka burka nereye kadar ?,ki ben güreşçilerimiz içinde birşey istedim mma ringlerine çıktıklarında adamlar arkayı yakalattımı yere düşüyor acıyorum yerdeki adamın kıvranışına,yinede yorumunuz için teşekkür ederim,ki bu şekil normal elle açma ki elle açamadığımız zaman yapabileceğimiz birşey olmalı,örneğin sürekli arkadan ne olur diye sormamın amacı bilmediğimden,önden veya yandan kilitlerlerse ne yapacağımı biliyorum çünkü örneğin önden kitlenirse diz arkasına doğru ellerle tutup rakibin sırtı veya kafası yere gelecek şekilde vurmak(mekan ve yerde önemli bu teknik için),ama muhim olan arka taraf ki tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim sağolun,ALLAH'a emanet olun hayırlı akşamlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.