Şimdi Ara

Bogaz Kelebegi Sorununa Son! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
29
Favori
304.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir arıza olmadan bakım amaçlı yaptırdım.

    Evet bizim araçta adaptasyon yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Emrullah Bey,

    Eğer kelebek dışında başka bir yerden hava almıyorsa bu durumun 2 sebebi olabilir.
    1. Rolanti motoru tam verimli olarak çalışamıyordur.
    2. Kelebek klapesi zaman ile yanlarından aşınmaya uğrar. Bu durumda aracınızın fazla hava almasına sebep olur.

    Fakat, tecrübelerime dayanarak söylemek gerekirse aracınızı bir süre kullandıktan sonra aracınız eski normal durumuna dönecektir. (Kelebeğin bir miktar kurum bağlaması kadar kullanılması)

    Aracınızı bu şekilde kullanmanızın hiç bir zararı yoktur.
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Anladım beyefendi.İlgilenip vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Allah işlerinizi rast getirsin inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.renaultclubtr.com/forum/megane-kulubu/61649-megane-1-1-6-16v-bogaz-kelebegi-temizligi-fotolu.html
    Burada benim aracım için kelebek temizleme gösterilmiş.
    Boğaz kelebeğini sökmeden hava filtresini çıkarıp bir şey sıkarak temizlemenin bir yolu yok mudur?
  • motor ısınınca(hararet ortada) devirin düşük çalışması (650rpm) titresim yapmasi boğaz kelebeginden midir?

    bogaz kelebegi arizalari nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 13 Mart 2017; 21:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de otomatik aracımda rölanti yüksek çözüm bulamadım rölanti 1100 1500 arasında dalgalanma olmuyor ama yüksek bu yüzden yakıt tüketimi de yüksek bir çözümü yol mu arkadaşlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boğaz kelebeği dediğiniz rölanti valfi midir?
  • Gaz kelebeği mi diyoar boğaz kelebeği mi diyorlar ne ? Daha önce temizlenmiş sanırım rölanti sürekli yüksek soğuk iken 2bin devir çalışıyor ısınınca 1200 bazen 1500 civarı çalışıyor d alınca bile 1000 devrin altına hiç düşmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımın civic hava filtresi takıp oradaki sensor mü diye baktık yine aynı bujiler normal buji takmışlar miş bugün iridium getirtim taktık sorun devam ediyor :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam
    aracıma lpg taktırdım,gaz kelebeği aşırı kirlenmiş temizledik dediler
    ama ne olduysa hem benzinde hem gazda araç kendi kendine gaz verip kesiyor, manifold falan bişeyler dediler çok masraf çıkarttılar.
    manifolda giden hava borusunu elle tıkayınca devir normale iniyor
    sizce sorun nedir, kelebeğe ayar mı yaptırmam lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncercoban

    Merhaba comanderr,

    Subap ayarı sıkı olan araçlarda boğaz kelebeği temizliği tam olarak bir çözüm değildir. Bu bilgiye binaen sizin aracınızda boğaz kelebeği temizliği ile birlikte subapların ayarlanması gerekmektedir. Sizin aracınızdaki ayar subap pulları değiştirilerek yapılıyor. Pul ekleyerek yapılması durumu yapılması mümkün değil. Eğer doğru bir ustaya subap ayarı yaptırırsanız sorununuz çözülecektir.

    Stop etme şikayetleri araca ve modele göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden her aracın sorunu için farklı çözüm yolları tavsiye edilmektedir.



    cevab için teşekkürler
    sübaplar özel toyota servısınde pullar taşlanarak 030- 0.35 aralığında ayarlandı yanı pul değişmedi aynı pullar ılk defa taşlandı usta 3-4 yıl gıder dedi bırkere daha taşlanabilir sorası sübap takımı yenılenmesı gerek dedi bu sübap ayarını başka usta yapmıyorum ayar tutmuyor dedi yanı herkesın yapacağı iş değil yada parca değiştırıp para kazanmanın derdınde bazı ustalar benım araç 97 gli 160 bın de lpg 80 bın km oldu vede mıkserlı sıstem var arabada acaba ondanmı subapların ozellıkle ekzos subapları 05 lere kadar sıkılaşmış. selamlar.




  • S.a. ustam 2000 model astra f 1.6 x16xel motorlu aracımız var. Uzun zamandır lpg li. İlk çalışmada felan bi sorunu yok ama ara sıra kendi kendine gaz veriyor. Devir 4, 5 binlere çıkıyor. Bi kaç kere stop edip tekrar çalıştırmayla anca düzelir. Benzinde de lpgde de yapıyor. Aracın beyninde sorun var demişler ama emin olamadık lpg nin beynini yeni değiştirdik. Kelebekle alakası olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncercoban

    Gaz daha kuru bir yakittir. Ve surekli gazda kullanilan araclarin ilerleyen kilometrelerde (120.000 km den sonra) sibop lastikleri kuruma yaptiklari icin daha cabuk yag yakmaya baslar. Bu yag yakan araclara motoru zayif arac denir.

    Eger aracin motoru zayifsa cok fazla yag buhari verir ve buda kelebekde kirlenme oranini artirir. Aracin gaz da veya benzinde kullanilmasinin bogaz kelebeginin kirlenmesi ile hicbir alakasi yoktur.

    Bir diger konu ise benzinde ariza cok artincaya kadar sofore hissettirmez. Ama gazda ariza cok ufakta olsa hemen hissedebilir. Bunu soyle test edebilirsiniz. Eger aracinizda atesleme arizasi(tekleme) veya kelebek arizasi(dalgalanma , stop etme) varsa araci benzine aldiginiz zaman ya hissetmezsiniz yada gaza oranla arizanin hissedilebilirligi azalir.

    Hocam sana bi sorum olcak bu konuyla alakali değil ama belki bilirsin hocam arkadaslarda astra f var ve arabalarında tekleme var ama asiri değil hafif araba 202 binde ve gazı diplediğinde hafif mavi duman sebebi teklemeden olabilirmi yoksa motorla alakalı bişeymi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet205

    S.a. ustam 2000 model astra f 1.6 x16xel motorlu aracımız var. Uzun zamandır lpg li. İlk çalışmada felan bi sorunu yok ama ara sıra kendi kendine gaz veriyor. Devir 4, 5 binlere çıkıyor. Bi kaç kere stop edip tekrar çalıştırmayla anca düzelir. Benzinde de lpgde de yapıyor. Aracın beyninde sorun var demişler ama emin olamadık lpg nin beynini yeni değiştirdik. Kelebekle alakası olabilir mi?

    Bizdede astra f var 95 bizdede aynısı olmuştu boğaz kelebeğinden dolayı temizletip adabtasyon yaptırmıştık düzelmişti 100 tl felan tutmuştu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustaberkay67 U kullanıcısına yanıt
    Araç yağ eksiltiyorsa yağı yakıyor olabilir. Suyu da kontrol et köpük felan varsa contada da problem olabilir. Tabi ustalar okursa onlar daha doğru cevap verirler.
  • Merhaba usta,

    2009 model opel corsa 1.2 manuel benzinli aracım, marşa bastığımda araç çalışıyor, sonra gaz vermezsem yada yolda gazdan ayağımı çektiğim anda stop ediyordu, aracın 60bin bakımını yaptırdıktan 4-5 gün sonra oldu bu durum.

    60bin bakımını yapan ustaya götürdüm, bilgisayara bağladı motorda sorun gözükmüyor dedi, sonra gaz kelebeğini söktü, sarı yoğun bi sıvı döktü üstüne, sıvı biraz köpürdü hatta, fırçayla iyice temizledi ve yıkadı. Biraz araştırdım hiç suyla yıkanır yazan hiç olmamış :(
    Sonra hava ile kuruttu, yerine taktı bilgisayara bağladı (rolanti ayarını yaptı sanırım) sonrada bi tur attı tamamdır dedi yolladı.

    Gerçekten de sorun düzeldi, şimdilik bi sıkıntım yok (henüz 1 gün geçti), fakat yaptığı doğrumudur? Sonradan başıma bi sıkıntı gelir mi? Bu şekilde kullanayım mı yoksa bir önerin var mı?

    Bu konu ile ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, ben ve forumdaki diğer arkadaşlar adına. :)




  • Merhaba ustam,

    Suzuki sx4 2008 model aracım var, M16A motor kodlu. Benim sorunum, gerek ilk çalıştırma olsun gerekse seyir halinde olsin aracın arıza moduna geçmesi ve gaz pedalının tepki vermemesi, arıza yaptığı zaman araç kendi kendine 2500 d/d e kadar gaz verip bırakıyor. bu arıza yüzünden ustalar, önce katalizörü söktürttüler düzelmedi, sonrasında gaz kelebeğini değiştik yine düzelmedi, en son ecu değişti yine düzelmedi. son gittiğim usta ecu den gaz kelebeğine gelen sokette akım ölçtü ve bazen ecu den akım gelmediğini fark etti bu yüzden ecu yü değişmem gerektiğini söylemişti ama değişmek fayda etmedi. Ben artık soket veya kablolarla ilgili birşey olduğunu düşünüyorum, sizin fikriniz nedir? eğer soket veya kablolarla ilgili birşeyse tamiri nasıl yapılır, tesisat almam gerekirse nerdeden bukabilirim?

    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bende de var.Yeni boğaz kelebeği takıldı fakat sorun halen devam ediyor.maresal53 sorunu çözebildinizmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım Jetta 2007.motorda koltuğu titretecek kadar titreme var.ve gün içinde bazen kontak kapatıp tekrar calistirdigimda gaz yemiyor ve motor gürültüsü artıyor.gaz kelebeğini temizlettim kalibrasyonu yaptırdım lpg enjektorlere baktirdim.sorun devam ediyor.usta bujilerin veya bobinden yapabilir diyor.ustâm ne dersin bu konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vosvos01 V kullanıcısına yanıt
    Ateşleme de sorun var gaz kelebeği genelde rölanti bozuk olması ile anlaşılır siz bence yanlış yönlendiren ustanızı değiştirin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.