Şimdi Ara

Bogaz Kelebegi Sorununa Son! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
325
Cevap
29
Favori
304.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz uzun olacak ama artık bu durum beni bezdirdi aractan soğudum diyebilirim.
    Aracim adaptasyon yapilsa bile cok soğuk ya da yağmurlu havalarda (şuanki tespitim o yönde) rölantiyi tutamiyor, vitesi boşa atamiyorum, bazen tutuyor bazen stop ediyor. Normal havalarda ise cok fazla sorun olmamakla beraber bazen stop etti edecek konuma gelip toparliyor. Bujiler buji kablolari değisti, distributor tamir edildi çekiş vs. yönünden sorunum da yok. Önceki adaptasyon ayari akü bitmesi nedeniyle bozulunca forumda da sizi gorerek bugün yerinize geldim hem tekrar adaptasyon yaptirmak hem de aracımın bu rolanti sorunu için. Adaptasyon yapildi sonrasinda denedigimde oncekine göre duzelmeyle beraber zorlandığımda stop etme ve rolantiyi hemen toparlayamama oldu. Oradaki arkadaş kendi bir tur attı ve sorunu benzinde yapmadiğini lpgde yaptigini söyledi. Hakikaten de denedim öyleydi. Benzinde bir süre denedim rölanti duruyordu. Sonrasında lpgciye gidip ayar yaptırdım hatta ayari yapan kisi tekrar yaparsa ayardan degildir baska birseydir dedi. Neyse dedim ordan ciktiktan sonraki 6-7km iyiydi sonrasinda tekrar lpg de stop etmeye basladi.Bu sırada benzinde de denedim benzinde toparliyordu onda sorun yok gibiydi. Bu aksam yagmur yağdı denemek için çıktığımda ise benzinde de lpgde de stop etti yani 3 kere bosa atsam 2sinde stop ediyordu diyebilirim. Bu kadar detaylı yazmamin sebebi sorun bana garip geliyor; bogaz kelebeği olsa yagmurda sogukta yada kafasina estiğinde bu soruna neden olabilir mi? Yoksa akişmetre, debimetre dedikleri parca mi sorunlu. Ya da distribütör avans ayarim mi sıkıntılı. Ya da başka ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum simdiden sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tekrardan merhabalar sorum bir önceki sayfada kalmış tekrar sorayım dedim tuncer bey

    Merhabalar konuyu baştan sona okudum ama kendime yakın bir problem göremedim aracım Nissan primera 1998 2.0 otomatik problemim sabahları 2. Vitesi atlaması yarın saat sonra normale dönmesi aracım beyin revizyonu gördü önceleri 2. Vites hiç yoktu ben Boğaz kelebeğinden sensöründen şüpheleniyorum yaklaşık 2yıldır arıyorum problemi sabahları ha pedalım acayip aktif gaz pedalı az basıyorum araba roket gibi 1saat sknra her şey normal orjinal arıza cihazı na bağlanacağım ama bir fikrinizi alayım dedim hiç Adaptasyon yaptırmadım yani bu tip problemler vites geçiş devirlerini etkileyebilir değilmi ?
  • opel vectra 2000 aracım rolanti 1100 devirde aşağı düşmüyor benzin LPG fark etmiyor kendim kelebegi temizledim 4.5 saat düzeldi sonra yine yükseldi dalgalanma yok sabahları normal çalışıyor stop etmiyor
    Birde adaptasyon u nasıl yaptıracağım otellerde op_com olurmu yoksa tech 2 ile mi teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Aracım 2001 polo 1.4 16v . Aracıma rölanti düşüklüğünden ve dalgalanmasından dolayı boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptırdım. Hatta başka bir servisle şansımı denemek için 1 hafta sonra farklı bir yere daha yaptırdım. Ve sonuç aynı. Herhengi bir düzelme olmadı. İki usta da boğaz kelebeğinin değişmesi gerektiğini söyledi. Arabadaki sorunlar şunlar;
    - Benzinde de gazda da farketmiyor ,rolantide çalışırken devir dalgalanması oluyor.Bazen stop ediyor bazen etmiyor.
    - Park esnasında direksiyonu tam sağ veya sol çevirdiğimde stop ediyor
    - aracın sis farları, arka cam rezistansı , fan gibi güçleri açtığımda vitesi boşa aldığımda stop ediyor
    - Klimayı bu durumda zaten hiç kullanamıyorum, direk stop ediyor.
    Bu sorunlar dahilinde boğaz kelebeğini tamir ile kurtarma şansımız var mıdır?
    Bu sorunlar başka bir arızanın belirtisi olabilir mi?
    Şimdiden teşekkür ederim....




  • Boğaz Kelebeği aracın soğukta çalışmamasına neden olabilir mi?
  • araç 97 corolla rolantıde dalgalanma ve motor soğuk ıken çalıştırmada gaz pedalına ısınana kadarbasmak gerekıyor stop etmemesi için. boğaz kelebek temizlendi usta subapları ölctü emme sübapları normal ama egzos sübapları 0.25 değilde 0.5 dedı ve boyle devam ederse durmalrda stop eder ve sübaplar yanar dedi lpg kullanım sonucu boyle oluyormuş. sübapları pul koyup ayar yapılınca pek ayar tutmuyomuş sonuçta sübaplar eskıyor. sonuçta rolantı tıtremesi bı zaman durdu yıne yaptı YANI ROLANTI SORUNUNUN ÇOK SEBEBİ VARMIŞ VEDE TAM BİR KAOS PARA TUZAĞI BU İŞ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanderr -- 12 Şubat 2017; 12:48:26 >
  • Merhaba.Araç 2001 Mazda 626.

    Geçenlerde boğaz kelebeği temizliği yaptırdım.Temizlikten önce bir sıkıntı yoktu.Temizlikten sonra araç hareket halinde iken vitesi boşa alınca rölanti devri 1500 ün altına düşmüyor. Araç durunca rölanti devri normal devrine düşüyor.Hareket edince yine yükseliyor.Bu neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncercoban

    Merhaba Karakaya,


    Sizin aracınızdaki arızanın standart bir kaç sebebi var.

    1. Yanlış (Gevşek veya sıkı) ayarlanmış siboplar . Bu düşük ihtimal
    2. Rolanti motoru veya kelebek poransiyemetrenin doğru bir şekilde çalışmıyor olması. Yüksek İhtimal
    3. Aracın LPG ayarının bozuk olması. (Düşük ihtimal)
    4. Aracın boğaz kelebeği dışında bir yerden hava alıyor olması. (Manifolttan vs.) Yüksek İhtimal
    5. Ateşleme sıkıntısı. Düşük İhtimal.

    Araca cihaz bağlattığınız zaman ne arıza veriyor?

    merhab sorun hala var sıkıntı yaratmıyor fakat can sıkyor. bir ustaya daha baktırdım o da boğaz kelebeği dedi temizledi ve düzelmedi. bu arada araç soğuk iken titreme yapmıyor ve ısınınca başlıyor.kışın bu bariz belli olmaya başladı hem benzinde hem gazda titreme var




  • Reis hala burdasındır inşallah. 98 1.8 passat var otomatik. Araç sabahları drive a atınca veya r ye atınca stop ediyor biraz çalışınca düzeliyor. Vede arada vuruntu yapıyor. Yarın muhtemelen değiştirecegim. Eğer gecikmezsen kurtarırır belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buffy1321 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Buffy,

    Aracınızdaki arıza tekleme arızasını işaret eder gibi gözüküyor. Fakat, benzinde daha fazla teklemesi enjektörlerde sıkıntı olabileceğini işaret eder gibi. istanbuldaysanız aracı canlı dinleyip ne olduğunu söyleyebilirim.
  • nOnAME* kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Yağmur ile arızanın bir alakası olacağını zannetmiyorum. Ama işi tek seferde çözebilmek adına aracınızı arıza anında görmek gerekli. Anca bu şekilde net sonuç alınabilir. Rica etsem tekrar getirirmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulymn

    tekrardan merhabalar sorum bir önceki sayfada kalmış tekrar sorayım dedim tuncer bey

    Merhabalar konuyu baştan sona okudum ama kendime yakın bir problem göremedim aracım Nissan primera 1998 2.0 otomatik problemim sabahları 2. Vitesi atlaması yarın saat sonra normale dönmesi aracım beyin revizyonu gördü önceleri 2. Vites hiç yoktu ben Boğaz kelebeğinden sensöründen şüpheleniyorum yaklaşık 2yıldır arıyorum problemi sabahları ha pedalım acayip aktif gaz pedalı az basıyorum araba roket gibi 1saat sknra her şey normal orjinal arıza cihazı na bağlanacağım ama bir fikrinizi alayım dedim hiç Adaptasyon yaptırmadım yani bu tip problemler vites geçiş devirlerini etkileyebilir değilmi ?

    Selam sulymn,

    Aracınıza cihaz bağlattırıp ilk etapta arıza kodlarını görmek lazım. Ama arızanız kelebek vs değildir. Muhtemelen şanzıman ile alakalı bir problem ama bu konuya tam vakıf olmadığım için sizi yanlış yönlendirmek istemem.




  • Merhaba 2007 model civic otomatik araç aldım araç sokuk iKen p ve n de rölanti 2bin devir ısınınca 1300 1500 arasında sabit duruyor d de ise 1bin devirde duruyor bu rölanti yüksek olmasını nasıl çözebilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba e38 bogaz kelebegi temizleniyor mu konu hortlasın :D
  • onery O kullanıcısına yanıt
    Merhaba onery Bey,

    Aracınızın arızası boğaz kelebeğinin içerisindeki motor kısmının artık ömrünü doldurmasından dolayı oluşmaktadır. Eski tabiri ile aracınız jikle devrine geçememektedir. Yapılması gereken işlem boğaz kelebeğinin içindeki motorun değiştirilmesi, kelebeğin içindeki dişli ve diğer parçaların revizyonlarının yapılarak adaptasyon yapılması gerekmektedir.

    Bu işlemden sonra aracın boğaz kelebeği sıfır kelebekten farksız olarak uzun süre çalışmaya devam edecektir. Aracınızda bundan başka bir arıza yoktur.

    Her zaman online katılamıyorum. Acil veya özel sorunuz olursa istediğiniz zaman arayabilirsiniz.

    0535 719 10 78
  • garip_dj kullanıcısına yanıt
    Merhaba garip_dj,

    Boğaz kelebeği aracın soğukta çalışmamasına engel değildir. Eğer ayağınızı gaz pedalına basıp marşa bastığınız halde çalışmıyorsa muhtemelen aracınızda kelebek dışında başka bir arıza vardır.

    Aracınızın markası modeli nedir?

    0535 719 10 78
  • comanderr kullanıcısına yanıt
    Merhaba comanderr,

    Subap ayarı sıkı olan araçlarda boğaz kelebeği temizliği tam olarak bir çözüm değildir. Bu bilgiye binaen sizin aracınızda boğaz kelebeği temizliği ile birlikte subapların ayarlanması gerekmektedir. Sizin aracınızdaki ayar subap pulları değiştirilerek yapılıyor. Pul ekleyerek yapılması durumu yapılması mümkün değil. Eğer doğru bir ustaya subap ayarı yaptırırsanız sorununuz çözülecektir.

    Stop etme şikayetleri araca ve modele göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden her aracın sorunu için farklı çözüm yolları tavsiye edilmektedir.
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    Merhaba emrullahberat46,

    Temizlik yaptırma sebebiniz nedir? Bakım amaçlı mı yapıldı yoksa bir şikayete binaen mi yapıldı?

    Sebep genel itibari ile aracın boğaz kelebeği her zamanki gibi çalışmakta ve aynı oranda açmaktadır. Fakat, siz kelebeği temizlettikten sonra kelebeğin içinden geçen hava oranını artırmış oldunuz. Bu yüzden rolanti devri yukarıda seyretmektedir.

    Bu gibi durumlar için adaptasyon yapılması gerekmektedir. Fakat, bildiğim kadarıyla sizin aracınızda adaptasyon modu yok. Kutup başı çekip 2 3 dakika bekleyip takıp tekrar denemeniz küçük bir ihtimalde olsa arızayı düzeltebilir.

    0535 719 10 78
  • karakaya K kullanıcısına yanıt
    Merhaba karakaya,

    Araç istanbul da ise görmek yakından dinlemek isterim. Aracı dinlemeden size yardımcı olmak çok mümkün gözükmüyor malesef.
  • turker97 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba turker97,

    Aracınızın şikayeti ile alakalı cihaz bağlattınız mı? Ne arıza veriyor?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.