Şimdi Ara

Böbrek yetmezliği olan kedime zorla yemek yedirmeli miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Böbrek yetmezliği ile mücadele eden siyam kedimin ayakta duracak hali kalmadı. 2 farklı veterinerle görüşüyorum aktif olarak. İlk teşhisi koyan veteriner kendi yemesse şırınga ile bir şekilde besleyin demişti.


    Günlük serum vurulması gerektiği için daha yakın olan başka bir veterinere götürüyorduk. O veteriner ise zorla beslemeyin dedi. O yüzden şırınga ile beslemedik. Normalde zaten çok az yiyordu, sadece biz verince bir kaç yudum su içiyor veya yaş mamayı bir iki kez yalayıp bırakıyordu.


    Dün test yapmak için ilk teşhisi koyan veterinere gidip tekrar test yaptırdım. Değerleri daha da kötüye gitmiş. Serumu sabah akşam olacak şekilde ikiye çıkardık. Ve şırınga ile besleyin dedi. Dün şırınga ile 15 ml kadar sulandırılmış kuru mama yedirdik.


    Bugün ise tekrar yakındaki veterinere götürdük serumları için. Ama veteriner yine zorla yedirmeyin önce hayati fonksiyonlarının normale dönmesi gerek dedi. Ve bugün bir yudum su dahi içmedi. Hiç enerjisi kalmadı ve sendeleyerek yürüyor. 3. gün oldu kaka yapmadığı ve bugün eve geldikten sonra 4-5 defa kakasını yapmaya çalıştı ama yapamadı.


    Asıl sormak istediğim ise; serum yeterince besleyici de o yüzden mi zorla yedirmiyoruz ? Yemek yemesse nasıl iyileşecek yürümeye bile hali kalmadı enerjisizlikten. Zorla yedirince iyice korkuyor ama böyle besin almassa da nasıl değerleri düzelebilir ki ? Serum yeterli mi tek başına ?


    Bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. Son test sonuçlarını da ekliyorum

    Böbrek yetmezliği olan kedime zorla yemek yedirmeli miyim


    Böbrek yetmezliği olan kedime zorla yemek yedirmeli miyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 6 Ocak 2024; 0:44:5 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.