Şimdi Ara

BMW ve Mercedes C Segmenti için bir araya geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Otomobil ve ticari taşıt sektöründe gerçekleşen birleşmeler ve ortaklıklar günümüzde iyiden iyiye arttı. Son olarak VW ve Ford’un ticari iş birliği gündeme damga vurmuştu. Bir sonraki nesil VW Amarok’un Ford tarafından tasarlanacak ve teknik olarak da Ranger ile aynı olacak olması şaşkınlık yaratmıştı. Şimdi ise; otomobil dünyasının en büyük rakipleri olan BMW ve Mercedes’in birlikte araç tasarlayacak olması gündeme bomba gibi düştü.

    Yapılacak iş birliği ise tahmin edilenden çok daha büyük olabilir. Hatırlanacak oluursa Mercedes C Segmenti aracı A Serisi’ni 2018’de tanıtmıştı. BMW ise aynı segmentte yer alan yeni 1 Serisi’ni önümüzdeki aylarda tanıtacak. Kısacası, her iki Alman markanın da bir sonraki jenerasyon C Segmenti modelleri tahmini olarak 2025 yılı gibi karşımıza çıkacak.

    BMW ve Mercedes arasında nasıl bir iş birliği?


    İşte tam da bu noktada; en son jenerasyon C segmenti araçlar için BMW – Mercedes ortaklığını ortaya çıkacak olması çok önemli. Elektrikli otomobil pazarının günden güne büyümesi ve rekabetin de aynı ölçüde artması ile üreticiler karlılık konusunda sorunlar yaşamaya başladı. Elektrikli otomobil maliyetlerinin çok yüksek olması, 2 rakip üreticiyi de işte tam da bu nedenle aynı potaya soktu.

    C Segmenti gibi rekabetin kemik sesleri ile geçtiği ve en fazla satış adetlerine sahip bir segmentte, işin içine bir de elektrikli konusu girince 2 üretici bir araya gelecek gibi görünüyor. 2025 yılında ilk meyvesini vermesi beklenen bu birliktelik ile; C Segmenti’nde yer alan BMW ve Mercedes modelleri aynı platforma sahip olacak. Tabi platformun aynı olması; motor, şanzıman ve süspansiyon gibi aksamların da ortak kullanılabilme yolunu açıyor. Ancak böyle bir konuda henüz detay yer almıyor.

    Tüm bunların yanında elektrikli otomobiller gibi popüler bir konu olan otonom sistemler de, aynı dönemde bu birlikteliğin bir başka kolu olarak BMW ve Mercedes tarafından ortak geliştirilecek gibi anlaşılıyor.

    Görüleceği gibi; söz konusu maliyetler ve kar etmek söz konusu olunca, BMW ve Mercedes gibi yan yana gelmesi imkansız görünen 2 marka bile derin bir iş birliğine gömülebilir. Tabi Mercedes – Renault motor iş birliği BMW ile olan işbirliğine nasıl yansıyacak? Onu da hep beraber göreceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Platform ortak olunca direksiyon kutusu helezonlar burclar ve birkac farki parcayla bambaska karakterde araclar uretmek mumkun yani mercedes yine agirbasli bi surus sunarken bmw sportif surusu destekleyen ogeler barindiracaktir karbon ayakizi ve ucuza kaliteli arackar almak acisindan guzel olsada boyle haberler petrolheadleri uzuyor ford vw birlikteligiyle alakalida hali hazirdaki amarok zaten rangerdan daha rafine ve iyi bir model arazi kabiliyetleri arasinda da ucurum oldugunu dusunmuyorum bence vw sacmalamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw ve mercedes fanları şaşkın. Şaka bir yana eğer bu durum gerçekleşirse ki gerçekleşme olasılıkları yüksek, yer yerinden oynayacağa benziyor. Bmw ve Mercedesin iş birliği diğer isbirlikte olan markaları nasıl etkileyecek acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekabet baskıları, çevre baskısı, abartılı maliyetler, regülasyonlar yok etti ediyor markaların karakterini. Nissanın Renaultla anlaşmasıdır, Fiat Chryslerdır, Grup markalardır, yani lojistik ve pazar açılımı içeren herşeye eyvallah da, aynı pazarlarda tarih boyu dişediş rekabet etmiş dev hemşeri üreticiler bile model ortaklığı olmadan çıkış yolu bulamamaya başladığına göre, marka veya ülke ekollerinin iyiden iyiye asimilasyonu kaçınılmaz demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli otomobil fanları bu yatırımın ne kadar büyük bir yatırım olucağını umarım bu haber ile beraber görür,kaldı ki bu iki marka pazarın en sağlam ve en eski iki markasından birisi.Bu ezeli rakip ve güçte olan iki marka bile bu yatırımın altına tek başına girmeye yanaşmayarak birleşti.Siz sıfırdan yapalım diyorsunuz.Umarım düşüncelerinizi tekrar gözden geçirirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 23 Ocak 2019; 1:14:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BMW ciler seri uzgun. Reno motorlu 1 serisi gelse ne gulerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik petrol motorlu araç devrinin sonuna yaklaşılıyor. Elekrikli araçlsr ve otonom sürüş zaten kapıda. Birde Kişisel hava taşıtları gelecek. Markalar bunu çoktan gördü. Son demlerini (20-30 yıl) maksimum kazançla geçirip; güçlerini ölmekte olan sistemler yerine geleceğe harcayacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro

    BMW ciler seri uzgun. Reno motorlu 1 serisi gelse ne gulerim
    Şu anki 1 serisinde de PSA motoru var, niye üzgün olsunlar?

    BMW BMW'dir, Mercedes de Mercedes. Arabanın kendisi bana istediğimi bir şekilde veriyorsa niye üzüleyim, markanın sahibi ben miyim?
  • Petrolhead'ler modena düşmedikçe üzülmez merak etmeyin. Kıçı kırık c sınıfı almanlar kimsenin umrunda değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Psa motoru yok 1 serisinde. Hicbir BMW de yok artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro

    Psa motoru yok 1 serisinde. Hicbir BMW de yok artik.
    F20 şu anda güncel 1 serisi ve güncel 1 serisinde makyajsız versiyonda da olsa PSA motoru var.

    Artık olmadığı, hiç olmadığı anlamına gelmiyor.
  • rekabet yoksa kalite de yok...
  • Elektrikli arac isi de ayri muamma.

    Misal Norvec gibi elektrik enerjisini gorece olarak daha cevreci elde edebilen bir ulkede erekli arac icin sifir emisyon diyebiliriz , fakat asya ulkeleri yada Amerika gibi elektrik ihtiyacinin cogunlugunu petrol ve nukleerden elde eden ulkeler icin elektrikli araclara sifir emisyon demek mantiksiz geliyor benim icin bu nedenle hala icten yanmali motor teknolojisi belki de bizim goremeyecegimiz bir gelecege kadar var olacak gibi.
  • El altından 3 büyük alman ortak iş çevirmiyor muydu zaten? Özellikle bmw ve mercedesin kendi aralarında açığa vurulmayan bir anlaşma var gibidir hep zaten. Birbirlerinin kulvarlarına pek girmezler ama rakip miş gibi de yaparlar. Ürettikleri araçların tarzları da buna işaret. Birisi motorsiklet diğeri kamyon üretiyor, en yakın ürettikleri şey otomobil, onda bile çatır çatır farklı müşterilere hitap ettiklerini söylüyorlar.

    Bu durumu açıklayıp ortak bir araç üretseler bence müşteri sayıları bile azalabilir.
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Hangi motor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balon haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnv_58 kullanıcısına yanıt
    Otonom teknolojiler geliştirmek için ortak oldular zaten. Daha öncede yedek parça üretimi için ortak oldular. Maliyetleri düşürmek adına belki de yakında ortak motor da üretebilirler. Dünyada yüzlerce marka var ama neredeyse tamamı 6-7 büyük gruba ait. Bunlar günümüzde normal şeyler artık.
  • C segment diyorlar araca ama ortak araç çıkarırlarsa bu firma aracın fiyatı e segmenti gibi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro

    Hangi motor?
    F20 N13B16.

    Okuduğunu anla, makyajsız olan versiyonda da olsa, güncel 1 serisi olan F20'de PSA motoru var.
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Okuduğumu anladığım için hangi motor olduğunu sordum. Bence sen anla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.