Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (274. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.554
Cevap
111
Favori
727.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tk158 T kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi bence hocam tüketim. Asıl mesele şu ama bence, benim benzinli arabadan da soğuma sebebim, bir yere gideceksem vazgeçmemeliyim veya arabayı sürüyorken daha fazla gaza basmaktan çekinmemeliyim. Benzinlide bunlar yok işte, gayri ihtiyarı ayağınızı gazdan çekiyorsunuz, sağa sola gidecekseniz yahu otur oturduğun yerde diyorsunuz Dizelde bunlar yok, gönül rahatlığıyla gaza basabiliyorsunuz ya en sevdiğim yanı o.

    Ne güzel tesadüf, benim de araç Modernline. Nappa deri önemli bir artı bence belki de bu line'ın en önemli artısı çünkü piyasa Dakota dolu araçla dolu. Dakota da kötü değil tabi ama Nappa gerçekten ayrı. Lakin ben ufak bir sorun yaşıyorum bilmem siz yaşıyor musunuz? Sürücü kapısı kolçağı ve yolcu kapısı tutacağı soyuldu direksiyon da benzer istikamette. Daha doğrusu aracın km'si görece düşük olsa da (48 binde almıştım) sol kapı kolçağı ile direksiyonda soyulma zaten vardı. Bendeyken sağ kapı tutaçağı mahfoldu. Servistekilerin söylediğine göre Modernline'larda komikmiş, hatta Modernline satışı bu sebeple bitmiş. Kimileri servis değiştiriyor diyor ama ne yapmalı, ne etmeli siz ne dersiniz?

    Araçta hayalet gösterge var mı hocam? Benim araçta hayalet var ama orta ekran maalesef CIC. Lakin ilginç olan hayalet ekranın arayüzü NBT arayüzü ancak CIC ile de sorunsuz çalışıyor acaba aracın bilgisayar sistemi NBT'yi destekliyor mu merak ediyorum.


    Keyifli, kazasız, belasız yolculuklar dilerim. Umarım daha iyi ve güzeliyle de ileride yazınızı okuruz :)




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hayalet/vakum var. Kapıların (özellikle sol kapı) ve direksiyonun döşemesi aracı aldığımda çok yıpranmış bir halde idi, oldukça kötü bir görüntüsü vardı. Yaptırdım, yeni gibi oldu. Demek ki bu sorun kronikmiş. NBT elbette destekliyor. 6 pin soket vardır. Mevcut ünitene bakarsan daha net olur. Bende iDrive 3rd Generation: ALPINE - HU ENTRY (CHAMP2) ünitesi vardı. Yerine bir sonraki modeli taktım. O da HU ENTRY NAV - Magneti Marelli idi. Bundan sonraki ise senin yazdığın Harman Kardon NBT ünitesi.


    Ben EntryNav üniteyi anlık tüketim, spor göstergeler için taktım ve kodladım. Zaten Android ünite de olduğundan, NBT'den çok fazlasını Android 8.1 PX6'dan alıyorum.

  • tk158 T kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba nerde yaptırdınız döşemeleri, ne kadara mal oldu?

    Hpcam o özellikler sadece iDrive dğişimi ile geliyor mu? Bilmiyordum.
  • Döşemeleri Beşyol’da yaptırdım, 400 TL vermiştim 2018’de. Döşemeci bizim deriyi bulmak için 1-2 gün uğraşmıştı. Ama orijinalini buldu. Temiz işçilik yapmışlar diyebilirim. Yeni gibi oldu. Bir de Maslak Atatürk Sanayi’de bir yer var ama o zaman 800 ya da 1000 gibi bir rakam istemişti. Onun da işçiliği süpermiş, çok da meşhur olmuş.

  • Bakım uyarısının mantığını bilen arkadaş var mı ? 1 sene doldu (önceki bakım 07/2021'deymiş) ve bu yıl önceki yıllara kıyasla çok daha az km. yapmama rağmen Ağustos ayı girince 07/2022'den itibaren bakım süresi geçti diye uyarı veriyor. Az km.'ye rağmen bir de 3500 km. geçti diyor. Yani neredeyse bana 3500-4000 km.lik bir kullanıma yeniden yağ deiştirmemi istiyor. Tuhaf...


    Sizce uyarıyı sallamayıp, 2-3bin km. daha yağ değiştirmeden kullansam ?

  • Merhaba herkese, f10 ile ilgili takip ettiğiniz Whatsapp, telegram grubu var mı?
  • tk158 T kullanıcısına yanıt
    Yılı geçtiği için gösteriyordu hocam. Elbette koşa koşa acilen değişim isteyen bir durum değil ama mümkün olan müsait bir vakitte değişim yaptırın derim. Ne de olsa bayide beklemiş sıfır araçlarda dahi yılı devirirse yağ değişimi ile satış yapılıyor.
  • Sevgili arkadaşlar;yaklasık 10 ay önce 2016 5.20 i aldım.Ama bir türlü rahat edemedim.Aracın geçmişini net olarak bilmiyorum.Yagını,antrıfrızını,fıltrrlerını degıstım,kesık yay vardı normal yayla degıstım,michlein lastıkler aldım.
    Fakat oncesınde arkadan cekıslı arac kullanmadım ondan mıdır bılmıyorum aracı hızlı gıderken şeritte tutmakta zorlanıyorum.Sankı saga sola cekıyomus gıbı gelıyor.Rot balans yapılmasına ragmen.
    Aracın bir buyuk bır kazası vs yok
    Ozellikle kısın ilk çalıstırmada ciddi bir titreme sallanma hissi var.Bu neden olabılır,motor kulakcıkları mı acaba?
    Bir baska problemde aracın on tarafı teyıp vs sokulmus ama tam takılamamıs.Teybin ustunde bosluk kalmıs.Teybi kısmı ile onun ıçustundekı pıyano black cıta arasına parmak gırecek kadar bosluk var.Bunu nasıl yaptırabılırım.
    Ayrıca olmaz olmaz suna da baktırmalısın dıyecegınız bır yerı var mıdır ılerde basıma sorun acabılecek?130 bın km de arac için
     BMW 5 SERİSİ F10




  • erhanibas E kullanıcısına yanıt

    Öncelikle aranınız hayırlı olsun, keyifli sürüşler dilerim.


    Sallantı sadece motor kulaklarından kaynaklamıyor olabilir, şanzıman takozu veya şaft takozuna (özellikle seyir halinde olağandışı bir vibrasyon var ise) kontrol edilebilir.


    Çekme hadisesi içinse lastikler zaten yeni, ön takımda da bir problem yoksa (ki araçta önceden yay var diyorsunuz, belki kule başlarına hasar vermiş olablir, ben olsan ön kule gergilerine dek bakardım) tahrik sistemine de göz atmanızı tavsiye ederim. Difransiyelde, şaftta bir gariplik var mı? Arka teker poryalarında bir sorun var mı, özellikle sürat aldıkça uğultu sesi duyuluyor mu? Arka tekerlere spacer gibi bir modifikasyon uygulanmış mı? Bunların hepsi etkileyebilir.

  • F10 lci ve w212 e180 lci ikisini de deneyimlemiş bir arkadaşımız var mıdır?
  • Merhaba arkadaşlar w213'den sonra tekrar f10 lci 5.25d xdrive 2014 model alarak aranıza geri katıldım. Bu konu için bir telegram grubu kurdum. Çünkü deneyimleri paylaşmak bu araç için çok önemli olabiliyor bazen sanayi sanayi gezmekten kurtabiliyor isteyen aşağıdaki linkten katılabilir.


    Telegram grubu:


     BMW 5 SERİSİ F10
     BMW 5 SERİSİ F10telegram
    BMW 5 SERİSİ F10
    https://t.me/+K1N0zUkHfvk1YmY0



    Konu sahibi @AlkanExclusive hocam isterseniz ilk mesaja grubu ekleyin ve sizde katilin sizide yonetici yapayim grupta o sekilde ilerleriz.

  • Merhaba. F10 alma arifesindeyim, 5.20i executive msport ve 5.25d xdrive msport arasında kaldım. Alacağım araç 200-250 bin km arasında olacak, sormak istediğim şudur; 5.25xdrive daha üstün bir araç olmasına rağmen neden aynı paralarda satılıyor 5.20i ile ? İkinci sorum ise, 200bin km de böyle bir araca girmek çok büyük bir risk midir, onun yerine 100 bin km civarı F30 mu tercih etmek daha mantıklı olur. Sıfır Leon, Golf lerin 900 - 1 milyonlara dayandığı şu devirde böyle bir arabaya 900k -1 milyon arası vermek çokta mantıksız gelmiyor. Fakat sonrası beni daha çok düşündürüyor..

  • Arph kullanıcısına yanıt

    Dizelin zincir değişimi için motor iniyor, ek maliyetleri çok fazla. O nedenle insanlar biraz uzak duruyor ve 5.20i ye yöneliyor. Birde dizeller genelde daha fazla km de ve daha eski model. Son yıllar ağırlıklı 1.6 geldi ve 2016 bir 5.20i temiz, daha az km yapmış bulursanız kaçırmayın derim.

  • M_K_B kullanıcısına yanıt

    Ben bunun tersini yaptım. 2016 5.20i full versiyonu satıp (elektrikli bagaj, NBT vs. olan), 2013 5.25d’ye geçtim.


    Sadece 5K aşağısına 2013 5.25d aldım. Şimdi ise aradaki makas çok açıldı. 2016 5.20i açık ara daha çok para ediyor.


    Ancak, verdiğim benzin parası ve bu markanın tescilli en performanssız modeli olması para kaybını kapatıyor gibi.


    pandemiyi öngörmek mümkün değildi. Ancak bir şekilde bu ticareti 2-3 yıl geciktirseydim, şimdi büyük ihtimal 2016 (sadede 50.000’de olurdu) 5.20i fiyatına, belki daha yüksek model 5.25d alabilirdim :))


    Düşük hızlarda BMW dizelin torku kendini fazlasıyla gösteriyor.


    zincir konusu da çok korkulacak bir şey değil aslında. Geçen yıl 7K’ya değiştirdim. 1M bandında bir arabaya 10-15K veya 20K (şimdiki muhtemel fiyat olabilir) zincir masrafı çok olmasa gerek.

  • Arph kullanıcısına yanıt

    Açıkcası aynı ikilemde bende kalmıştım. F10 5.20i yazılım olmadan 1.6 170bg performansını hiç beğenmedim alt devirler inanılmaz ölü ancak stage 1 yazılım atarsanız keyif alabilirsiniz. Önceden 2016 5.20i bindim sonrasında bende 2014 5.25d xdrive aldım. Açıkcası bu aracı alırken mutlaka ağır bakımların düzgün yapıldığına emin olun. Çünkü araç 4 çeker olduğu için ön takım ve alt diferensiyel aksamlarında yenilenmesi gereken başlıca parçalar var, örneğin salıncaklar ve arka diferansiyel flanş ve takozları ağır bakımda genelde yapılmıyor ve yüksek hızlarda sese neden oluyor. Bence km yüksek olsa bile mutlaka bu bakımların yapılmış olup olmadığına dikkat edin çünkü burda asıl mesele kesinlikle km değil önceki kullanıcının araca nasıl baktığıdır. Eğer fiyatı makul, yüksek km bir araç alacaksanız mutlaka ağır bakımları için 50-60 bini gözden çıkarın çünkü aşağısında yapılan bakımlar maalesef araca sürekli sorun çıkartıyor. Ama performans olarak 218 HP 450nm tork ile gerçekten keyifli bir sürüş veriyor onda yalan yok. Ama dediğim gibi km yüksek modeli düşük araçlarda mutlaka bir meblağ kenara ayırılmalı diye düşünüyorum yani 1m ise araç 1050 gibi düşünüp almalısınız çünkü ona birşey yapmadan binmek saatli bombaya binmeye benziyor. Expertizden sonra iyi bir servise götürüp binmek için checkup yaptırıp yapılması gereken yerleri yapmanızı öneririm :)





  • Merhaba, 2016 model aracımın periyodik bakımında (90000 km) şaft takozu ve külbutor kapaginin değişmesi gerektiğini söyledi Borusan. 16bin TL civarı bir fiyat çıkardılar. Dışarıda takozu 750 TL'ye, külbutoru 2500 TL'ye bulabiliyorum. Sizce yetkili serviste değiştirmek mi gerekir yine de?
  • kckilic K kullanıcısına yanıt

    Arada 5 kat fark var el insaf parçalar orijinalse güvenilir bir yerde değiştirin geçin.

  • Merhabalar 2014 5.20i m paket aracım var. Bugün merkezi kilit ile alakalı sorun yaşadım ve halen yaşıyorum. Araç kapılarını kumanda ile kilitlemeye çalıştığımda tüm kapılar kilitlenmiyor sadece ön kapılar kilitleniyor ya da sadece arkalar. Yani hepsi aynı anda aynı hareketi yapıp kilitlenmiyor. Kumandaya basılı tuttuğumda ise aynalar kapanıyor ama kapılar kilitlenmiyor. Kapılarda ayrıca vakum da mevcut sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.
  • Merhabalar. Araç 15 gündür doğru düzgün çalıştırılmadan yatıyordu. Bugun çalıştırıp biraz yol yaptım. Fakat bir süre sonra soğutma sıvısı az uyarısı verdi. Benzinlikte durup baktım sıvı yeterli seviyede. Tekrar çalıştırdım uyarı gitti. Bir süre sonra tekrar geldi. Eve geldim baktım aynı seviyede. Ustaya sordum genleşme tankı değişecek arzalanmış dedi. Sensör genleşme tankında sabitmiş şamandıra gibi.
    Servistekş ustama sordum oda sabah soğuyunca kontrol et su seviyesini sıcakken çok gözükür dedi. Biraz youtubdan baktım genleşme tankı değiştiren çok n20 motor var. Bu problem kronikmidir? Sıvı az uyarısına rağmen sürmeye devam etsem problem olurmu? Malum önümüz bayram.
    Araç ısınma uyarısı vermedi.
     BMW 5 SERİSİ F10




  • kckilic K kullanıcısına yanıt

    Kapakta çatlak yoksa elring conta takımı alıp değiştirtin dışarıda.

    ben kapağı değiştirdim 6 ay sonra gene kaçak yaptı. Kaliteli bir contayla külbütör kapağını değişmeye gerek yok.

    motor takozlarınıda dışarıda değiştirin.

  • 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.