Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (272. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.554
Cevap
111
Favori
729.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam inşallah.


    tabi hocam fikirlerim şu şekilde: 1 haftalık kullanımdan sonra, lastik gerçekten kalitesini belli ediyor açıkcası ve aracada uyumlu olduğunu düşünüyorum benim aldıklarım RFT değil ses azalması için tercih etmedim. Ve bu şekilde seste inanılmaz derecede azaldı hatta lastik sesi ile rüzgar sesi nerdeyse aynı sevilere kadar indi diyebilirim. Biliyorsunuz F10'da daha çok lastik sesi duyuluyordu sanırım RFT kaynaklıymış oda. Yağmurlu ve kuru havada deneme şansım oldu yol tutuşu olarak primacy 4'den farkı yok ama sanıyorum primacy 4 ıslak yüzeyde %5 falan daha iyi frenleme yapıyor ve yuvarlanma direnci %20 bu lastikten daha iyi ama bununda pek onu aratır yanı yok sport bir lastik olduğunu belli ediyor diyebilirim bana göre primacy 4 ve pilot sport 4 ikiside alınabilir bir lastik bu araca göre. RFT almadığım içinde lastik tamir kiti koydum bagaja 2 adet köpüklü ve biraz kaliteli olandan, birde xiaomi lastik pompasından koydum. Umuyorum çok büyük bir hasar almaz ise bunlar ile idare edip lastikçiye kadar gidebilirim :)





  • ozan387 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam. PS4'ü hiç kullanmadım ama çok övülen bir lastik.
  • 2014 5.20 i aracım sın zamanlarda sabahları yada günğn ilk çalıştırmasında d ye aldığımda titreme oluyor. Eğer kalorifer yada klima açıksa dahada fazla oluyor titreme. Klima kalorifer kapatınca bariz şekilde azalıyor. Sebebi nedir başına gelen varmı?

  • mtiraka M kullanıcısına yanıt

    Vitese aldığınızda titriyorsa motor kulaklarını değiştirince düzelecektir. Ben de yaşadım aynı sorunu özellikle kış gelince artan bir titreme mevcuttu. Ben yan sanayi motor kulağı taktırdım serviste ikisini de değiştirdim uzun süre binerim diye.


    Benim araç da 2014 520i. Yaklaşık 90.000km civarında yaşadım bu sorunu. Şuanda 110.000kmde yan sanayi motor kulaklarından memnunum bir sıkıntı çıkarmadılar. 2 seneyi buldu taktıralı.

  • mutu07 M kullanıcısına yanıt

    Evet ilk çalıştırmada yada soğukken daha çok yapmaya başladı. Yazın böyle bir problem yoktu. Son günlerde hissedilir derecede. Aracım 5.20 i. Şuan 130 bin km de. Biraz gezersem durup tekrar çalıştırırsam yani yap sıcaklık seviyeside yükseldiyse eğer titreşim ortadan kalkıyor.

    motor kulağı her zaman titretmezmi peki? Neden soğukken hissediliyor? Motor sarsılıyorsa sıcakkende sarsılır benim anlamadığım.

  • mtiraka M kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi sorununuz yüzde 90 motor kulakları hocam. Aynı belirtiler benim aracımda da vardı. İlk çalıştırmada motor soğukken veya hava soğukken daha fazla titrerdi. Hatta bazen konsol bile titrerdi son zamanlarda. Araç ısındıkça titreme azalıyordu baya. Sanırım motor çalıştıkça kulaklar da titreyip ısınıyor ve yumuşuyor bir miktar.


    Vakit kaybetmeden motor kulaklarınıza baktırın. Yan sanayi kulakları sorunsuz kullanıyorum söylediğim gibi. Orjinaline çok para vermeye gerek yok. Dışarda bir servise taktırın geçin. Sanayide bir servise gösterirseniz direkt anlarlar motor kulağı mı değil mi.

  • Merhaba arkadaşlar, sanırım F10 Executive Plus pakette bile ayna ısıtma bulunmuyor yani aracım karlı havalarda sağ sol aynalarda karları eritmedi. Bu konuda herhangi bir fikri olan var mı? Bununla ilgili sanırım camı değiştirerek bu çözülebilir görünüyor. Aliexpress'de şöyle bir ayna buldum:


    https://tr.aliexpress.com/item/1005002028756882.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.684c4403jLk5wK&algo_pvid=1e2bccd2-da62-4e56-a2a7-125151e6efb2&algo_exp_id=1e2bccd2-da62-4e56-a2a7-125151e6efb2-1&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000018464200435%22%7D&pdp_pi=-1%3B157.01%3B-1%3B-1%40salePrice%3BTRY%3Bsearch-mainSearch



    Ama sanırım bu yeterli olmuyor bu işlemi yapacak tel ve kabloda gerekiyor. Bilgisi olan var mı ?





  • herkese merhaba, ben de yakın zamanda 2015 model 5.20i comfort sahibi oldum. Aracım henüz 37.000km'de. Ön yolcu koltuğu emniyet kemeri uyarısı vermiyor araç. Bir ihtimal yolcu sensörü arızalı olabilir. Ama daha basit bir problem de olabilir. Daha önce benzer bir sorun deneyimleyen oldu mu?



    Not: Belki merak edenler olur, en son kosifler bostanci'da 35.000km bakımını yaptırdım. Kasım ayı sonunda hava filtresi, yag filtresi, polen filtresi, motor yagi 4.000tl ödedim.

  • borae B kullanıcısına yanıt
    Yok ki yolcu koltuğu için kemer uyarısı hocam Sonradan ekledilerse bilemem.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    hocam o kadar emin ve net bir cevap vermişssiniz ki kendimden şüphe ettim  . Ama arabayı aldığımda (3 ay önce) bu uyarı geliyordu.

  • borae B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araçta da yok yolcu kemer uyarısı. 2014 LCI. Soket vs oynasa uyarı yakar zaten.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam, tatmin oldum kapatıyorum konuyu :) Teşekkür ederim :)

  • BMW f10 da yolcu kemer uyarısı ve ayna ısıtıcından tasarruf etmiş maalesef.

  • M_K_B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle E segmenti bir araçta ayna ısıtıcı olmaması gerçekten epey şaşırtıcı bir durum 🤷🏻‍♂️
  • F10 lci 5.20 i de zincir değiştiren yada değiştirmesi gereken oldumu acaba? Tuzla musluoğlu servis bu araçlarda hiç değiştirme ihtiyacı görmedik diyor. Fakat youtube da birsürü n20 zincir değişim videosu var. Türklerde hiç yok. Acaba yurt dışı araçlar n20b20 yada n20b28 oldugu üçünmi? Biliyorsunuz bizim araçlar n20b16
  • Kemer uyarısı benim araçtada yok. Hatta kodlama ile kapatılmış olabilirmi diye düşğndüm. Clio da bile olunca şaşırtıcı geldi biraz.
  • mtiraka M kullanıcısına yanıt

    Bunu bende merak ediyorum. Ancak servis bana tıkır tıkır çalışan bir motor. Kolay kolay hata vermiyor demisti.

  • Benim arac bir anda hizi kesti ve cekis limitlendi hatasi verdi. Daha sonra kendiliginden duzeldi ve devam ettim.

    Kontrol ettigimde ise westgate arizasi cikti karsima. Bu konuda sorun yaşayan bilgi sahibi var midir ne yapmaliyim ne yapilmali?
  • mtiraka M kullanıcısına yanıt

    Benim de zincir değişimi sonrası motor çıkarılıp takıldıktan sonra aynı sıkıntı başladı. Özellikle motor soğukken, ilk çalıştırmalarda, D'ye aldığımda frende iken rahatsız edici bir titreşim var. Sanki araç freni sallamayıp, ipini koparmaya çalışan bir boğa gibi davranıyor, titreişm berbat :). Sente falan diye düşündüm ama sente değilmiş (aracı zincir değişiminden sonra yaklaşık 3000 km kadar kullandım, en ufak bir rölanti bozukluğu veya anormal stop etme durumu olmadı).


    Büyük ihtimal motor takozları sertleşti ve artık görevini yapmıyor. Motor ısınınca, titreşimin kaybolması veya kabul edilebilir seviyede azalması ise gerçekten tuhaf bir durum. Takozlar 10 dk.'da nasıl yumuşayabilir ?

  • Ben zincir değiştirmedim. Sizin araç dizelmi?

  • 
Sayfa: önceki 270271272273274
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.