Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.482
Cevap
304
Favori
1.664.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Servise de bir sorayim ozaman. Ne olur ne olmaz. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanblg

    Tekrar merhaba. Aracım m-executive- harman.
    Benim araçta apple car play yüklü gelmemiş. Borusan ile görüştüğümde en az 1.5-3 ay içerisinde almanyanın bağlanıp yükleyeceğini, bunun için beklemem gerektiğini söyledi. Benim araç gibi 4 g20, 1 adet de 5 serisinde yüklemenin yapılmadığını paylaştılar.

    Siz olsanız ne yaparsınız? Yorum ve düşüncelerinizi merak ediyorum.

    Not: birde arkadaş şu saçma sapan yorumları yapmayı bırakın. Aracı olan ve sorunlarını paylaşan insanlara lütfen saygı duyun. İşinize gücünüze bakın. Çirkeflik yapmanın manası yok.
    Herkese merhaba.Aslında foruma 2006 da üye olmuştum ama yıllardır giriş yapmadığım için bütün giriş bilgilerini ve şifreleri unutmuşum.Sizin yaşadığınız problemin aynısını bende yaşadığım için sırf sizin için tekrar üye olup msj yazmak istedim.Bu can sıkıcı hadise benim de başıma geldi.Benim araçta sizinkinin aynısı. Extra olarak ben ekim ortasında oto.klima ekletmiştim borusanın sonraki serilerde bunu standart donanıma ekleteceğini tahmin ederek.(eski bir BMW kullanıcısı olarak E36 E46 E39 E90 F30 serilerini sırasıyla kullandım ) Bana da aracı teslim almaya gittiğim de navigasyon yüklemesinin yapılmadığı aracın serviste kalması gerektiği söylendi.Peki dedim.Ertesi gün tekrar aradım.Yüklemenin iki defa kod girilmesine rağmen yapılamadığı Almanya'dan server a bağlanması gerektiği söylendi.Soluğu serviste aldım.2 saat serviste kaldım araç bağlanmadan gitmeyeceğimi söyledim Biraz agresyon,çokca kararlı duruş sonrası o kod Almanya'dan geldi.Aracı bağladılar.Ertesi gün de teslim aldım.Demem o ki 3 ay değil 3 günde aracı teslim ettiler.Size kavga edin demiyorum ama biraz sert yapmakta fayda var sanki.




  • brkbry B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle özveriniz için çok teşekkür ederim. Otomatik klimayıda bende eklettim. Yani benim araçtada var.

    Bu süreyi kendileri telafuz ettiler. Ne düşünüyorlar, ne planlıyorlar bilemem ama 1 gün daha bekleyeceğim. Avukatımız benden dönüş bekliyor. Yüklemeyi yaparlarsa, 2 bakımıda ücretsiz verirlerse konuyu kapatacağım. Aksi kati dönüşüm olmayacak. İlk kez bmw aldım. Araç on numara söz yok ancak şu olaya bak... Hayırlısı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendileri bilir. 1 gün daha bekleyeceğim.
    1 ay oldu aldığım. Ve yüklü değil. Peşini bırakmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GoldenHill kullanıcısına yanıt
    350 bin veririm
    kazali
  • serkanblg kullanıcısına yanıt
    Borusan son dönemde Doğuş Oto olma yolunda hızla ilerliyor. Ben sırf Borusan yüzünden bir daha BMW almayı düşünmüyorum. Neden ülkemize Mercedes gibi markanın kendisi gelmez de, böyle bir komisyoncuya teslim edilir, anlam veremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brhc B kullanıcısına yanıt
    Olur nereye imza atıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Kendi burada diye daha iyi olmasını bekliyorsunuz ama alakası yok aslında.

    Mercedes de çok farklı değil. Süründürüyor yeri gelince.
  • iasonion kullanıcısına yanıt
    Benim görüşüm tecrübe ile sabit mercedes de herşey daha net idi. Belirsizlik diye bir kavram yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanblg

    Benim görüşüm tecrübe ile sabit mercedes de herşey daha net idi. Belirsizlik diye bir kavram yok.
    BMW'ye 3 yildir kullandigim Mercedes C200d'den gectigim ve Mercedes Benz Turk'un organizasyon yapisini da bildigim icin soyluyorum; hic de oyle ismiyle mustesna degildir Mercedes'in hizmet kalitesi.

    C serisi ilk ciktiginda kapi fitillerinden pufur pufur gelen ruzgar sesini inkar edecegiz diye atmadiklari takla kalmadi. Cingar cikartana fitiller degisti, nufuzlu olana cift lamine cam takildi, dis gecirebildiklerine "bunlar boyle" dediler. Adamina gore muamele..

    AMG'nin ilk versiyonlarinda standart donanimda gelen deri kapli dashboard'u; yeni gelen siparislerde kafalarina gore kaldirip bilgisini vermeye bile tenezzul etmediler. "E nerde deri kapli dashboard" diyene, isterseniz siparisi iptal edelim dediler.

    Servisleri de ayri teranedir. Sifir arabada gelen silmeyen silecegimi, 250 km'de goturdugumde garantiye sokmadilar. Durduk yere yerinden bicakla kesilmis gibi ikiye ayrilip kopan plastik camurluk korumasini "siz yapmissinizdir, ancak kaskodan tamir edebiliriz" diye beyanla kaskodan yaptilar.

    Mercedes'i cok da seyetmeyin o yuzden.




  • iasonion kullanıcısına yanıt
    Demek ki artık ne Mercedes'in, ne BMW'nin ürettiği arabalar -en azından giriş seviyesi modelleri adına konuşursak- premiumluktan uzak ve bu kadar fabrikasyon arızayı ancak böyle davranarak savuşturabiliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iasonion kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Problem yaşanda çoktur, memnun olanda. Aynı durum tabiki bmw içinde geçerlidir. Burada önemli olan maduriyet yaşamamanızdır. Yasal yolla hiç ilerlemeyi denediniz mi? Yani ben şuan yaşadıklarımın izahını yapamıyorum. Yarın son gün. Eğer neticeye bağlamazlarsa doğrudan mahkemeye vereceğim. Daha fazla beklemeyemem. Kimse kimseyi aptal yerine koyamaz. İzin vermeyeceksin.

    Mesela benim bir önceki aracım vw idi. 4 yıl boyunca hiç bir gün hiç bir konuda sorun yaşamadım. Eminim ki orada da sorun yaşayan çok olmuştur. Marka fanatikliğim yoktur. Mercedesi savunmuyorum ama ben orada hiç sorun yaşamadım. Zaten sizin c200d çokca şikayet alan ve sorunlu bir araba idi bildiğim kadarıyla... ama sen çıkacaksın 520 kalibresinde araba yaptım diyeceksin, bende beğenip alacağım.Sonra bana bunları yaşatacaksın... Uğraşırım kardeşim... Gün vermiyorlar ya... şaka gibi. Koyun gibi bekleyecekmişim...Ben bunu kabul edemem. Sonucu ne olursa olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • serkanblg kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazdığım problemlerin hepsi benim başıma gelmedi tabii ki. Kapı fitili konusunda carlayınca fitilleri değiştirdiler mesela (ama bazılarına çift kat cam takılmış, neye göre, kime göre?), Silecek ve plastik koruma konusunda da ikisini toplasanız 500 lira etmeyecek durumlar için Türkiye'de asırlar süren hukuki yollara başvurup araçtan alacağım keyfi bozmak istemedim.

    Aslında demek istediğim ne BMW'yi korumak, ne Mercedes'i gömmek. C200d, benim nazarımda yukarıda saydıklarım dışında hiç problemsiz, sportif sürüş anlamında da zevkle kullandığım bir otomobildi (AMG paketin konfor düşmanı süspansiyonu sağolsun)

    Hata, kusur, insan yapısı her üründe olabilir, böyle bir risk hep var. Ama maalesef, Türkiye'deki hukukun vatandaşa hizmet etmeyen, vatandaşı kollamayan, sadece belirli zümrelere göre daha hızlı ve etkili işleyen bozulmuş yapısı yüzünden, bir çok markanın Türkiye temsilcileri olmaları gereken standartların çok uzağında. Doğuş için de böyle, Peugeot Türkiye için de böyle, Mercedes için de böyle, BMW için de böyle, daha gider... Eski bir banka reklamında dendiği gibi; "Yok aslında birbirimizden farkımız, ama biz Osmanlı Bankası'yız" Meh..

    Dediğiniz gibi yasal süreçleri kullanmak da en doğal hakkınız. Belki kusurumuz burda, adamsendecilik'ten kurtulup, herkes haklarının daha çok peşinden koşsa, belki biraz daha çeki düzen verir firmalar kendine.

    Ama işte..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TrüflüEbiTen

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Radyo tuşlarına radyo kanalları harici başka bişey atama yapamıyorum.'Bu fonksiyon şu anda mümkün değil 'diye sürekli uyarı veriyor.Siz nasıl yapabildiniz acaba.Car play den mi acaba diyerek tlf uçak moduna alarak araca bindim yine olmadı.Açıkcası bu geri parkı tuşa atamayı bende çok isterim.Araçla savaşmaktan bıktım.İleri-geri, sensörü aç-kapa vakit alıyor.
  • Dediğinizi yaptım gibi hatırlıyorum ama yanlışta hatırlıyor olabilirim. Tekrar deneyeceğim. Sizden ricam eğer aklınıza gelirse araca bindiğinizde ekran hangi konumdayken tuşa atama yapmak gerekiyor? Resmini çekebilirseniz çok makbule geçer.Şimdiden teşekkür ederim.
  • Gizli özellikler, 330 kadran görseli...

    BMW 3 serisi (G20)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.