Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.298
Cevap
511
Favori
4.415.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31763177317831793180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fast_athlete F kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, artık yapacaz birşeyler :)
  • Emre baran E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam iyi forumlar içimi rahatlattınız bir nebzede olsa :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmrtsc

    Değerli Otomobilseverler,

    Araçlarımızın medya/radyo menüsü altında podcast diye bir sekme var biliyorsunuz.Bu tam olarak nasıl aktif edilir, nasıl kullanılır bilen bir arkadaşımız var mı? Kullanan var mı, mesela bunu kullanmak için şu connective drive hizmetini satın almak zorunda mıyız?

    Şimdiden teşekkürler..


    Arkadaşlar, bu konuda bilgisi olan, söyleyecek, paylaşacak birşeyi olan arkadaşımız yok mu aramızda?
  • evet connected drive hizmeti almak zorundasınız
  • mahallenin_delisi kullanıcısına yanıt
    konforuu bilmem amam 40.yılın yol tutuşu daha iyi dir m paket oluşundan
  • hsnynr kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen öyledir çünkü 40. yıl lastik yanakları ince bu durum yol tutuşu artırırken konforu azaltan bir etken. Yol tutuş ihmal edilebilecek bir konu değil, luxry line plus yanak genişliği bildiğim kadarıyla 60 öyle olunca virajlarda sallanma söz konusu olabilir mi diye düşünüyorum.
  • mahallenin_delisi kullanıcısına yanıt
    Yanak genişliğinin 60 olması yanağın tam ölçüsünü vermez. Önemli olan taban genişliği, yanak değeri taban genişliğinin yüzdesel oranı olarak yazılır. Bu orandan çıkan sonuca göre konforsal karşılaştırma yapılabilir.

    Yeri gelmişken yanak ölçüsüyle konfordan bahsedilirken, taban genişliğide stabiliteyi sağlar. Geniş tabanlı lastik yüksek hızlarda aracın doğrusallığını bozmadan ilerlemesini sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 5 Mart 2018; 14:27:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drbalat

    Arkadaşlar herkese iyi günler

    15 model makyajlı kasa f30 40 . Yıl paket 41 bin km de mavi içi kırmızı aracım var

    Bir tane kazası var daha önce yaZmıştım kaza zamanı borusan servisde sıkıntı çekmiştim baya neyse

    Ön kaput ve tampon değişti 23 bin tl hasar kaydı var

    Aracıma aşağı yukarı ne kadara satabilirim

    15 modelse, antika değeri olur. sezar ya da kleopatra nın aracı olsa gerek. güç tek beygir mi çift beygir mi?
  • corail kullanıcısına yanıt
    Sportline aynı renk ve jant kombinasyonlu araç 200bin tl mi?

    Fiyat nereden acaba?
  • Dostlar selam. F30 40.yıl aracına hayalet takan varmı? Varsa hakkındaki düşüncelerini paylaşabilirse sevinirim. T
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gus Fring

    Herkese selamlar. Arabamin 40 bin bakimini yaptirdim. Sadece yag ve filtreler degisti. Ama usta sagolsun on balatalar degismis gibi sayaci sifirlamis. Allahtan onceki rakami hatirliyorum. 45 bin gosterirken simdi 80 bin gosteriyor. Bunu yetkili servis diyagnoz cihazi ile eski halind dondurmek icin 100 lira gibi sacma sapan bi para istedi. Parasinda degilim insani salak yerine koymaktir bu. 2 dakika surmeyecek yazilimsal bir islem, sadece bir rakam degisecek.



    Neyse sorum şu abiler arkadaslar. İsta gibi programlarla yazilim isiyle ugrasanlarin geri dondurmeleri mumkun olur mu on balata sayacini? Bilgi verecek olanlara simdiden tesekkur ederim. Kazasiz surusler.

    Hiç bir şey yapmayın balatadaki fişler belli aralıklarla balata kalınlığını kontrol edip tekrar durumu değerlendirir,bir süre kullanın kendisinin düzelmesi lazım.80.000 i nasıl yapmış birkere sıfır balatada arkalar 60,000,önler 40,000 gösterir.Bence o usta başka ayarları karıştırmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoroglu

    Dostlar selam. F30 40.yıl aracına hayalet takan varmı? Varsa hakkındaki düşüncelerini paylaşabilirse sevinirim. T

    Bende dusunuyorum hocam 40.yil var bendede montaji cok basit ama 6 bin vermeye degermi kafam gidip geliyor surekli birde sport plus yazisi goremedim satanlarin paylastigi ekranlarda.
  • Herkese merhaba.
    Bir konu hakkında sizlerin fikrini almak istiyorum. 40. Yıl siyah, içi kırmızı 2016 model 36.000 km araç var. Araç BMW satıcısında ve 6 ay daha garantisi mevcut fakat aracı ilk alan sahibi motor arızası sebebiyle servise getirmiş fakat belirli bir süre onarım yapılmadığı için arabasını iade edip yeni araç almış. Servis ise bahsettiğim aracın motorunu yenisi ile değiştirip satışa sundu. Yaptığım pazarlık sonucu 6 ay garantiye ek olarak 2 yıl daha garanti uzatmayla birlikte 182.000 TL civarı bir rakama kadar indirebildim. Sizce bu rakama değer mi ? Motor konusunda bir sıkıntı yaşamamak için 2 yıl garantiyi ben istedim. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  • Sportline araçlarda menüde spor göstergeler diye , anlik güç ve torku gösteren bir menü varmi? Yoksa kodlama ile mi açiliyor bilen varmidir?
  • mustaf_82 M kullanıcısına yanıt
    makyajdan sonra standart
  • VoLTySoN V kullanıcısına yanıt
    Sport plus yazılımla açılabilen birşey, onu çok dert etmemek lazım bence. Fiyatına değer mi orasını tartışabiliriz 🙂
  • Selamlar. F30 320i ed aracim 2013 93binde. Gecenlerde teklemeye basladi borusana goturdum buji bobin degistirdiler duzeldi eve dogru giderken bu defa da turbodan ses gelmeye basladi goturdum turbo miyadini doldurmus dediler 14bin para istyolar degisim icin. Gaza dokundukca artan ciddi bi ses geliyor turbodan. Daha once yazilim da vardi aracta sonra sildirdim ben. Disarda tamir ederim diyen ustalar var 2bine. Enistem vasitasi ile saglam bi ozel servis buldum. Oda sifir orjinal turbo 6.500e bitiririm dedi. Sizce ne yapmali? Daha once yasiyan oldu mu acaba. Bu km de normal mi bu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guzel42

    Selamlar. F30 320i ed aracim 2013 93binde. Gecenlerde teklemeye basladi borusana goturdum buji bobin degistirdiler duzeldi eve dogru giderken bu defa da turbodan ses gelmeye basladi goturdum turbo miyadini doldurmus dediler 14bin para istyolar degisim icin. Gaza dokundukca artan ciddi bi ses geliyor turbodan. Daha once yazilim da vardi aracta sonra sildirdim ben. Disarda tamir ederim diyen ustalar var 2bine. Enistem vasitasi ile saglam bi ozel servis buldum. Oda sifir orjinal turbo 6.500e bitiririm dedi. Sizce ne yapmali? Daha once yasiyan oldu mu acaba. Bu km de normal mi bu...

    bence parça kodunu bulup yurtdışından araştırın. özel servis ile orjinal parçayı uyguna değiştirebilirsiniz.Ömrü biraz kullanımla alakalı gibi sanki.

    buradan parça koduna bakabilirsiniz.http://www.realoem.com/

    veya temiz bir çıkma ile daha uyguna halledebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 7 Mart 2018; 8:40:52 >




  • guzel42 G kullanıcısına yanıt
    BIrcok markanın turbosu zaman ıcınde mıyadını dolduruyor erken yada daha geç olması kullanıma bağlı eğer araca uzun sure bınerım dıyorsanız parçayı dışarıdan orijinal alıp takabılırsınız Borusan'ın taktığı parça gıbı orijinal olur ama yetkılı servısın ıscılık ucretı çok yüksek parça fıyatı hemen hemen aynı olur ıscılıkten karınız ıkı katından az olur ozel servısler genelde yan sanayı kullanır onlarda orijinali gıbı uzun ömürlü olamıyor karar sızındır
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap ıçin tesekkurler. Yeni bir araç aldim 2016 sportline araç 10.000 km de. Uzun süre kullanilmamis. Sport gostergelri gordüm ve araci 200 km kullnamama ve tum sartlari saglamama karsin start stop derveye hiç girmedi. Gostergeleride gorunce acaba yazilim ile kapatildimi diye düsundum ama belliki yazilim yok. Start stop hakkinda bi bilginiz varmidir acaba? Araç uzun sure yattigi icin akü ile ilgili olabilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 31763177317831793180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.