Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (1183. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70.326
Cevap
511
Favori
4.420.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11811182118311841185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeniserdar Y kullanıcısına yanıt
    Serdar bey, en korktuğunuz şey başınıza gelmiş gördüğüm kadarıyla. Umarım bmw kararınızdan pişman olmaz, hakkınızı sonuna kadar arar ve çözüm bulursunuz. Böyle bir markada bu tip bir çözülemeyen sorun gerçekten yakışık almıyor. Bmw Almanya tarafından çözüm üretilip tüm servotronik direksiyon sistemli araçların servise çağırılması gerekmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    Arkadaşlar sizlere tavsiyem test etmediğiniz BMW yi almayın...
    daha önceki kullandığım 2012 model f20 kasa 116i aracımıda bu şikayetim yüzünden satmıştım... sorunu düzelktik dediler tekrar aldım fakat yine aynı sorun!!!

    Hocam geçmiş olsun. Çok sıkıntılı bir durum. Allah hiçbirimize göstermesin. Böyle bir durumda her türlü siz haklısınız. Eninde sonunda istediğinizi alacaksınız ama uğraştıracak işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sbada77

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    quote:

    Orijinalden alıntı: arslanut

    Geçmiş olsun. Bu direksiyon titremesi bariz birşekilde hissedilen birşey mi ? yani ozellikle anlaşilmasi beklenen bir hız araligi var mi ? Ben aracimda boyle birşey ile karşilaşmadim ya da dikkat etmedim. Tekrar bakmak istiyorum. Çok ciddi anlamda bir titreme mi mevcut serdar bey ? Birazdan yola çıkacagim bir test ediyim.


    evet bariz bir şekilde hissediliyor.. ilk arıza varken 80 km de başlıyordu titreme ve direksiyonu sıkı tutarsanız görünmüyordu... sonra direksiyon kutusu ve lastikler değişince bir miktar düzeldi fakat bu seferde70 km de başladı şikayet...
    ayrıca sağa ve sola dönüşlerde direksiyonun içinde sanki ritmik olarak bir yalpaama hissediyorsunuz..

    selam,

    80-100-120 km de ara ara elimi cektim direksiyonda salınım yok ama sanki yol uzerindeki asvalt hissi elimde oluyordu. baska nasıl test edebilirim acaba ?

    video çekip bana atarsanız size yardımcı olayım. direksiyonu çok aşırı sıkmayın ama...


    forumu düzenli olarak takip etmeye çalışıyorum o yüzden aracı aldığınız günleri hatırlıyorum yaşadığınız sorun için gerçekten üzüldüm hakkınızı sonuna kadar aramanızı da destekliyorum.
    aynı şekilde bende aracımı aldığım ay içinde 4 defa servise gitmek zorunda kalmıştım gerçekten maddi boyutunun yanında manevi olarak insanı yıpratan bir durum sıfır araç almamın zevkini bile yaşayamamıştım.
    belki faydası dokunur diye yazmak istedim ben o zaman avukatımla konuştuğumda aynı ay içinde aynı şikayetten 3 servis kaydı varsa iade davası açabiliriz demişti ancak borusan bunu bildiği için bana servis kağıdı vermemişti bir araştırın isterseniz.
    ayrıca o zaman benim araştırdığım kadarıyla borusanın kolay kolay iade araç almadığını görmüştüm umarım istediğiniz gibi olur.

    Servis kağıdı derken hangi kağıttan bahsediyorsunuz? Aracı servise verirken üzerinde şikayetiniz yazan kağıttan mı? Her yeni servise verişinizde bu kağıdı tekradan düzenlemediler mi demek istediniz? Ya da size kopyasını mı vermediler?




  • Daha once bir arkadasımızda yazmıştı bmw bu titreme olayı direksiyon eldeyken ( 80-100kms arası ) titreme hissedilmiyorsa normal kabul ediyor ben yine sunu iddia ediyorum belli belirsiz herkesin aracında var ama bazılarında oldukça minimal bazılarında oldukça belirgin ve degisim ancak el direksiyonun üzerinde hissedilince gerçekleşiyor bahsedilen suratte el çekilince sallanırsa normal diyorlar su bi gerçekki f 30 serisinin birçok problemi var özellikle yalıtım basta olmak üzere ki ben f 10 5 serisinide 2000 kms test ettim ondada hem yalıtım hem titremeye şahit oldum 5 serisinde arac 120 kms de titriyordu ama eli çekince anlaşılıyordu özellikle aracı midern line olmayan araclarda direksiyonu siyah renk araclarda daha az farkediliyor ve yolun heryerinde olmuyor farklı güzergahlarda araçlarınızı deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar,

    Bugün aracı parkederken sabit durumda direksiyonu sağ tarafa çevirdiğimde tıkırtı sesi geldiğini farkettim. Sola çevirdiğimde ses yoktu. Sizce sebebi ne olabilir? Araç 2014 316 cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar manevi destekleriniz için hepinze ayrı ayrı teşekkür ederim... Şuana kadar aklıma gelen her siteye bu metni ilettim. Borusandan hiçbir şekilde donuş yok...
    ayrıca servis kayıtlarınıda vermek istemiyorlar!!! yarından itibaren resmi işlemler başlıyor... daha öncede yeni kasa 116i kullandım onda da aynı sorun vardı sattım. BMW yöneticilerine dedim beni markaya küstürmeyin diye fakat onların umurlarında olmadı..

    BİR DAHA BMW Mİ ASLA!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    Yav yolcu koldugu emniyet ikaz sesi yok mu yoksa benimki bozuk mu? Hanim sabah 10 dk oturuyor ses seda yok aracta



    Bizde bugün farkettik :) yok, hatta arkadaşım "Ulan dobloda var!" dedi :D :D
  • Arkadaslar bu direksiyon titremesinin gözle belli oldugu bir videosu var mi acaba? Merak ettim ben de. Şuan ben de yok tekrar kontrol ettim. Ama zaman içinde olurmu diye de tedirgin olmadim değil. Nasil bir titreme yani çok net bir salınım hareketimi yoksa hafif bir titreme mi* Daha onceki kullandigim araçlarda dikkat etmemiştim buna. Şimdiki aracimda da dikkatimi çekmedi.
  • arslanut kullanıcısına yanıt
    Ben yaşamadım çok şükür böyle bir sorun..
  • Titremeyi artık fazla takmayın bence ilk aldığımla benim aracımda da gözle görülen bir titreme vardı 4000 km de iken 17 jantlarımı değiştirmeden önce neredeyse farkedilmiyordu.
    Orjinal 18 lere geçtim şu an jilet gibi üstelik kışlıklarla, aracım temmuz 2014 sonu üretim 320i ED. Ha 2012 f30 320d aracımın direksiyonu deli gibi titremenin yanında 150 den sonra tüm kasası sarsılırdı 10. ayda takmamaya başlamıştım taaki motor zincir problemine kadar, 2014 üretimlerde çoğu sıkıntı giderildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w.antilles

    Yolcu koltuğunda malesef sensör yok....


    Sakami bu ya kitapcikta var yolcu koltugu uyarisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 5 Kasım 2014; 22:10:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    quote:

    Orijinalden alıntı: w.antilles

    Yolcu koltuğunda malesef sensör yok....


    Sakami bu ya kitapcikta var yolcu koltugu uyarisi

    Benim sattığım orta paket 208 de yolcu emniyet kemeri ikazı vardı ama f20 dede yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    Arkadaşlar manevi destekleriniz için hepinze ayrı ayrı teşekkür ederim... Şuana kadar aklıma gelen her siteye bu metni ilettim. Borusandan hiçbir şekilde donuş yok...
    ayrıca servis kayıtlarınıda vermek istemiyorlar!!! yarından itibaren resmi işlemler başlıyor... daha öncede yeni kasa 116i kullandım onda da aynı sorun vardı sattım. BMW yöneticilerine dedim beni markaya küstürmeyin diye fakat onların umurlarında olmadı..

    BİR DAHA BMW Mİ ASLA!!!!!

    Yaklaşık 3 aydır, ikinci el temiz ve az kilometrede F10 520D Exclusive veya F30 320D bakıyordum. Hem araçların fiyatları yüksek hem de istediğim donanımları bir arada bulmak çok zor. Bir de aracın geçmişinin nasıl olduğunu, sonradan arıza çıkartma ihtimalini düşünerek, "0 OLSUN SORUNSUZ OLSUN AMA 3 KURUŞ FAZLA OLSUN" diyerek dün 320i ED Luxury Plus için teklif istedim.

    Bugün gelen teklifi inceledim, rakam biraz yüksek olsa da pazarlıkla bütçeme uyacak gibi. Bunun üzerine bakalım forumda dünden bu yana (hem F10 hem F30 formunu aylardır hatmetmiş sayılırım) F30 için rüzgar sesi sorunu dışında başka neler konuşuluyor düşüncesi ile foruma girdiğimde, sizin mesajınızı görünce adeta yolda giderken önüne top fırlamış sürücünün frene dibine kadar asılması gibi içimden fren yaptım. (Çünkü yola fırlayan her topun ardından, o topu yakalamaya çalışmak için aniden yola fırlayan çocuk gelme ihtimali yüksektir)

    Sizin yazdıklarınızı ve size yazılan cevapları okuduğumda inanamadım 0 km aldığınız araçta teknik bir sorun var, servis bunu çözemiyor ve bayi aracı değiştirmeye yanaşmıyor. Bazı arkadaşlar da bu tür sorunlar olabiliyor, titreme şiddetli değilse, ele gelmiyorsa rahatsız edici değilse değişim olmuyor, öyle kullanmaya devam edin filan yazmışlar. Arkadaşlar siz bun durumu bu kadar kolay nasıl kabulleniyorsunuz.

    Bu arkadaşımız ve birçok kişi NEDEN 0 KM ARAÇ ALIYOR???? Servis, tamir, vb ile uğraşacaksa gider 2. el alır. Borusan veya bayi bizden parayı alırken parayı kuruşu kuruşuna alıyorsa, sattığı malı da ticaret kanunundaki tabiri ile "KUSURSUZ, AYIPSIZ" olmalı. Ayıp, kur varsa da gidermeli. Bu kadar NET.

    Ben her araç 0 hatalı olacak demiyorum, ufak tefek hatalar, sesler, tıkırtılar olabilir, sonuçta kul yapısı. Ama direksiyon titremesi doğrudan sürüş emniyeti dolayısı ile can güvenliği ile ilgili. Servis, bu sorunu çözmek için birtakım yöntemler denemiş ve hala sorun devam ettiğine göre daha 1 gün bile beklemeden
    1) Sizin aracın sorunu giderilene kadar, sizin araç kalitesine en yakın bir ikame araç vermek zorundalar
    2) Sorunu gideremiyorlarsa size para iadesi, yeni araç veya daha üst kategori 0 km bir araç ile (siz aradaki fiyat farkını üstlenmeyi kabul ederseniz) takas teklifi getirmeliler.

    Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve mücadelenizde başarılar diliyorum. Sizin sorununuz çözülüp, pazarlamada hep sözü edilen meşhur "Müşteri Memnuniyeti"niz gerçekleşene kadar, BMW siparişimi askıya aldığımı bilmenizi isterim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    Arkadaşlar manevi destekleriniz için hepinze ayrı ayrı teşekkür ederim... Şuana kadar aklıma gelen her siteye bu metni ilettim. Borusandan hiçbir şekilde donuş yok...
    ayrıca servis kayıtlarınıda vermek istemiyorlar!!! yarından itibaren resmi işlemler başlıyor... daha öncede yeni kasa 116i kullandım onda da aynı sorun vardı sattım. BMW yöneticilerine dedim beni markaya küstürmeyin diye fakat onların umurlarında olmadı..

    BİR DAHA BMW Mİ ASLA!!!!!
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 24 Aralık 2014; 21:39:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dasarum

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    Arkadaşlar manevi destekleriniz için hepinze ayrı ayrı teşekkür ederim... Şuana kadar aklıma gelen her siteye bu metni ilettim. Borusandan hiçbir şekilde donuş yok...
    ayrıca servis kayıtlarınıda vermek istemiyorlar!!! yarından itibaren resmi işlemler başlıyor... daha öncede yeni kasa 116i kullandım onda da aynı sorun vardı sattım. BMW yöneticilerine dedim beni markaya küstürmeyin diye fakat onların umurlarında olmadı..

    BİR DAHA BMW Mİ ASLA!!!!!

    Yaklaşık 3 aydır, ikinci el temiz ve az kilometrede F10 520D Exclusive veya F30 320D bakıyordum. Hem araçların fiyatları yüksek hem de istediğim donanımları bir arada bulmak çok zor. Bir de aracın geçmişinin nasıl olduğunu, sonradan arıza çıkartma ihtimalini düşünerek, "0 OLSUN SORUNSUZ OLSUN AMA 3 KURUŞ FAZLA OLSUN" diyerek dün 320i ED Luxury Plus için teklif istedim.

    Bugün gelen teklifi inceledim, rakam biraz yüksek olsa da pazarlıkla bütçeme uyacak gibi. Bunun üzerine bakalım forumda dünden bu yana (hem F10 hem F30 formunu aylardır hatmetmiş sayılırım) F30 için rüzgar sesi sorunu dışında başka neler konuşuluyor düşüncesi ile foruma girdiğimde, sizin mesajınızı görünce adeta yolda giderken önüne top fırlamış sürücünün frene dibine kadar asılması gibi içimden fren yaptım. (Çünkü yola fırlayan her topun ardından, o topu yakalamaya çalışmak için aniden yola fırlayan çocuk gelme ihtimali yüksektir)

    Sizin yazdıklarınızı ve size yazılan cevapları okuduğumda inanamadım 0 km aldığınız araçta teknik bir sorun var, servis bunu çözemiyor ve bayi aracı değiştirmeye yanaşmıyor. Bazı arkadaşlar da bu tür sorunlar olabiliyor, titreme şiddetli değilse, ele gelmiyorsa rahatsız edici değilse değişim olmuyor, öyle kullanmaya devam edin filan yazmışlar. Arkadaşlar siz bun durumu bu kadar kolay nasıl kabulleniyorsunuz.

    Bu arkadaşımız ve birçok kişi NEDEN 0 KM ARAÇ ALIYOR???? Servis, tamir, vb ile uğraşacaksa gider 2. el alır. Borusan veya bayi bizden parayı alırken parayı kuruşu kuruşuna alıyorsa, sattığı malı da ticaret kanunundaki tabiri ile "KUSURSUZ, AYIPSIZ" olmalı. Ayıp, kur varsa da gidermeli. Bu kadar NET.

    Ben her araç 0 hatalı olacak demiyorum, ufak tefek hatalar, sesler, tıkırtılar olabilir, sonuçta kul yapısı. Ama direksiyon titremesi doğrudan sürüş emniyeti dolayısı ile can güvenliği ile ilgili. Servis, bu sorunu çözmek için birtakım yöntemler denemiş ve hala sorun devam ettiğine göre daha 1 gün bile beklemeden
    1) Sizin aracın sorunu giderilene kadar, sizin araç kalitesine en yakın bir ikame araç vermek zorundalar
    2) Sorunu gideremiyorlarsa size para iadesi, yeni araç veya daha üst kategori 0 km bir araç ile (siz aradaki fiyat farkını üstlenmeyi kabul ederseniz) takas teklifi getirmeliler.

    Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve mücadelenizde başarılar diliyorum. Sizin sorununuz çözülüp, pazarlamada hep sözü edilen meşhur "Müşteri Memnuniyeti"niz gerçekleşene kadar, BMW siparişimi askıya aldığımı bilmenizi isterim.


    Bu desteginiz icin cok tesekkur ederim... yasa aslinda cok acik ve net! Arac bayiden cikar cikmaz arizayi vermesine ragmen ve ilk 1 ay kosulsuz sartsiz iade hakkim olmasina ragmen degismediler.. ustune ustuluk artik yapacak bir seyimiz yok demelerine ragmen yinede degiseme karsilar... bunlar kendilerini yasadan ustun saniyorlar sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: geng

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeniserdar

    Arkadaşlar manevi destekleriniz için hepinze ayrı ayrı teşekkür ederim... Şuana kadar aklıma gelen her siteye bu metni ilettim. Borusandan hiçbir şekilde donuş yok...
    ayrıca servis kayıtlarınıda vermek istemiyorlar!!! yarından itibaren resmi işlemler başlıyor... daha öncede yeni kasa 116i kullandım onda da aynı sorun vardı sattım. BMW yöneticilerine dedim beni markaya küstürmeyin diye fakat onların umurlarında olmadı..

    BİR DAHA BMW Mİ ASLA!!!!!

    Bu konuyu mahkemeye taşıyacaksanız aracı kullanmamanız ve kanuni süreyi geçirmeden hukuki süreci başlatmanız gerekli. Süreyi geçirirseniz zımni kabul sayılır, Mercedes forumuna da bir iki şey yazdım.

    Cok tesekkur ederim yardiminiz icin tavsiyelerinizi goz onunde bulunduracagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni siparis verecekler servotronik(ss) yerine değişken spor direksiyon(vss) tercih etse yine bu problemi yaşarmı?
  • Saylam06 kullanıcısına yanıt
    aracı bıraktığımız zaman veya alırken yapılan işlemlerin tutanağı olan kağıt kısaca servis tutanağı ve benzeri yazılı evrak verilmemişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aHusky

    yeni siparis verecekler servotronik(ss) yerine değişken spor direksiyon(vss) tercih etse yine bu problemi yaşarmı?

    Oyle bi opsiyonumuz yokmuski...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniserdar Y kullanıcısına yanıt
    bmw konfigure ederken sunuluyor bu secenek, sonradan direksiyon kutusu da degisebiliyorsa ss yerine vss de takılabiliyordur.
    500€ fark vardı yanlıs hatırlamıyorsam. tabi +kdv..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aHusky -- 5 Kasım 2014; 23:23:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11811182118311841185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.