Şimdi Ara

Biz insanların bilmek istemediği şeyler de var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı şeyleri bilmeyince, hayattan daha çok zevk alıyoruz bence. Eminim siz de hissetmişsinizdir bunu. Mesela, mutsuzluktan, kendimi germekten mutlu oluyorum. Yalnız olunca, hem mutlu hem mutsuz oluyorum. Bu durumu hem çözmek istiyorum hem de çözmemek. Şimdi ben bunun niye böyle olduğunu biraz mantık yürütmeyle, biraz araştırmayla bulabilirdim. Evet ama, niye böyle olduğunu bulursam, beynimdeki bir şeylerin doğal rutinini bozup, daha mutsuz da edebilirim kendimi.

    Yani, bazı şeyleri bilince gizemi kalmıyor bence. Tıpkı şey gibi, satrançta en iyi hamleleri robotlarla bulabilirsiniz. Ama romantik olarak, içten gelerek oynamak daha keyiflidir hep. Sonuçta, satrancın aslında ne kadar tahmin edilebilir olduğunu görüp ondan sıkılmak da var.

    Tıpkı bu durum gibi, hayatın her sırrını öğrenirsek, sanki ondan sıkılıp hayattan vazgeçebiliriz de gibi geliyor bana. Yani, kendi iç psikolojik bazı durumlarımı hiç sorgulayasım gelmiyor mesela. Mutluysam, "çalışıyorsa" hiç kurcalamıyorum makineyi yani. Bir de çok enerji yakıyor, atplerin vızır vızır yandığını hissediyorum adeta. Ve de hem inceleyen(beyin), hem de incelenen aynı olunca, sonuçlar objektif olmuyor. Çünkü beyin yorulunca yanlış sonuçlara varabilir sanıyorum. Ve inceleme verileri de değişebilir. Sanıyorum bu yüzden psikologlar çok gerekli.







  • bilmek kelimesini görmek şeklinde okuyacağım yorumu da ona göre yapacağım

    islamın tanıttığı yaratıcıyı görebiliyor olsaydık mutlu ve rahat olabilir miydik? sizi her halükarda gören bir varlığı devamlı görmek sizi ne kadar mutlu edebilir
  • Hayat bir miktar mutsuz olmanız gereken de bir yerdir. Tam saf bir duygu yok, hepsinin karışımı var. Bu yüzden bu karışımın içinde mutsuzluk da var.

    Bu yüzden rahatınızı bozup sizi mutsuz edeceğini tahmin ettiğiniz konulara bir an önce girin. Tek bir amaç olmalı o da gerçekleri keşfetmek. Gerçekler mutsuz yapabilir, huzursuz yapabilir, çok mutlu da edebilir. Bence tek amaç var o da gerçekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.