Şimdi Ara

Bitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne?



    Lider kripto para birimi Bitcoin, aylar sonra yeniden 60 bin dolar seviyesine yükselmeyi başardı. Peki günün erken saatlerinde 60 bin dolara kadar yükselen Bitcoin’de yükselişi tetikleyen etkenler neler?



    Son birkaç haftadır istikrarlı bir şekilde yükselerek 41 bin dolardan 59 bin dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, yeniden yükseliş kanalına girdi. Bugün erken saatlerde 60 bin dolarla son 5 ayın en yüksek seviyesini kaydeden Bitcoin’deki bu boğa koşusunda SEC’in BTC ETF’leriyle ilgili attığı tweet’ler etkili oldu. SEC’in paylaşımının ardından BTC hızlı bir şekilde 59 bin dolardan 60 bin dolara bir sıçrama gerçekleştirdi. 






    Öte yandan dün gece saatlerinde Twitter üzerinden bir bilgilendirme yayınlayan SEC, Bitcoin işlem sözleşmeleri olan bir fona yatırım yapmadan önce, potansiyel riskleri ve faydaları dikkatlice tarttığınızdan emin olun” ifadelerini kullandı. Bu tweet kripto para topluluğunda kısa bir süre içerisinde SEC’in bir Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakabileceği şeklinde yorumlandı.



    Bitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne?



    Bloomberg’de yer alan bir haberde de SEC’in BTC ETF’lerini geri çevirmesinin ihtimal dahilinde olmadığı şeklinde bir habere yer verilmesinin ardından bu da yükselişte etkili oldu. SEC Başkanı Gary Gensler de kısa bir süre önce bir BTC ETF’inin onaylanabileceğini belirtmişti.



    Ayrıca Bkz.Bloomberg’e göre Bitcoin 2021 yılı sonuna kadar 80 bin dolara ulaşacak



    Bitcoin ETF'i nedir?



    Bitcoin ETF'i sayesinde yatırımcılar Bitcoin ile aynı değerde fonlara yatırım yapacak. Bitcoin fiyatı arttıkça bu fonlar değerlenecek, düştükçe değer kaybedecek. Yani Bitcoin'e dolaylı yoldan yatırım yapılacak. ETF'ler sayesinde risk minimize ediliyor.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-10-15/bitcoin-futures-etf-said-not-to-face-sec-opposition-at-deadline







  • Nedene ihtiyaç yok, birileri gazı veriyor gene.

  • sazan avi icin yemliyorlar.


    55k ile dunyadaki bir takim sazanlari gazladilar. algi ile bu sazanlar ne var ne yok satip daldilar. sonunda ise tokatlandilar. simdi yeni sazanlar gerekli. o yuzden 80k bandi yeni sazanlari daha da heycanlandiracaktir.

  • Yükselmesi beklenmez ise kimse almaz zaten, kazandırmayan kumarhaneler hep batar. Dikkat ederseniz kumarhaneler her zaman lüks yerlerdir, bunca insan kazanıyor olsa nasıl bu kadar lüks olabilir ki? 1 Milyon kumarbazdan iki tanesi kazansa bile önemli olan kazanması, herkes şansını deniyor, ama parayı kumarhane götürüyor. Türkiye'de 7/24 bitcoin borsası reklamı ve kripto sanat reklamı yapılarak halkın mal varlıklarını kripto paraya aktarmaları için büyük bir coşku yaratılmış durumda. İşin komiği merkez bankasının veya hükümetin bu büyük kumar oyununda halkı bilgilendirmeyi bırak aval aval seyretmekle meşgul olması çok acayip. Muhtemel kendileri ve çoluk çocuk tüm akrabaları da bu kumarın içinde ki masayı bozmak istemiyorlar. Bin gün milyonlarca insan kripto borsası çöküp iflas ettiğinde CB'mizin EEYYY BİTKOİN diye bağırması fayda edecek mi göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 15 Ekim 2021; 19:26:07 >
  • Düşünce buraya yorum yapan çok bilmişler nerede ? Her düştüğünde bu balon yeaa diyenlerin sesi çıkmıyor.

    Not: Coinim yok.

  • gel gel yapıyor btc. sonra sevecek.

  • Zamanında 40,000 den alan şimdi satarsa iyi kar yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 15 Ekim 2021; 22:23:35 >
  • Bu kadar yükseliş normal değil çok kişinin canı yanacakta ne zaman bakalım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millet kendine ev araba aldı, hayatını kurtardı, hâlâ "balon balon patlayacak" diyolar. Balon mu değil mi orasını bilmem ama risk alıp hayatını kurtaran çok insan oldu. BTC alıp sabırsızlıktan veya güvensizlikten aldığından aşağı satmayan hiçkimse zarar etmedi bugüne kadar. Yeni ATH ile ispatlanmış oldu bu.

  • Tahmin edemeyeceğiniz rakamlara ulaşacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • keriz silkeliyorlar he yavrum he Bitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne? 

    köşeyi dönen dönüyor tren i seyredenler yok ya öyle şey mi olur diyorBitcoin aylar sonra yeniden 60 bin doları aştı: Yükselişin sebebi ne? 

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    sabah neşesi oldun teşekkürler

  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    dolar/TL den bahsediyorsun sanırım

  • Dolayısıyla dominance de yükseliyor ve altları eziyor. Bakalım altcoinlere yükseliş dalgası ne zaman gelecek ? Bitcoin sert düzeltmeye giderse o zaman altcoinler daha da sürünür ve cazip alım fısatları gelir.

  • Teknik analiz yapanlara, artışa veya inişe sebep uyduranlara bayılıyorum. Bu nasıl bir azimdir, nasıl bir yaşama sevincidir? SEC twit atmış da o yüzden artmış. Bak sen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SEC başkanına da parayı yedirmişler ondan yükselmiştir

  • Düşüş ve yükselişe bahane uydurma konusuna katılıyorum ancak teknik analiz marketlerin olmazsa olmazıdır. Belirli oluşumları gözlemleyebilirsin. Bazı durumlarda dışarıda kalmak ya da marketin içinde olmayı uygun kılar. Bir de teknik analiz çok detaylı bir kavram. Sadece destek/direnç çizenler, hareketli ortalama bakanlar, fibonacci çizenleri göz önüne alınca, gereksiz gibi gözükebilir anca TA çok daha fazlası aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechVET -- 16 Ekim 2021; 13:53:19 >
  • Teknik analiz denilen şey grafik programına çizgiler çizip üzerine yazılar yazmaktan ibaret. Ne kadar kalabalık olursa o kadar ciddi ve inandırıcı gözüktüğünü düşünüyor bu analistçi tipler. Bu analistçi tiplerin amacı, cahillere kendilerini bilgili göstermek. Birkaç da uyduruk terim bulundu mu, işlem tamamdır. Ceviz üretiminde de aynı tipler var, coinde de.

    Sonuçta balinalar dışında hiçkimse Bitcoin'in yarın kaç dolar olacağını bilmiyor. Bilinmesi de imkansız. Çünkü analiz yapılabilecek hiçbir veri yok. Tabii Papua Yeni Gine'deki domates üreticilerinin geçen hafta yüzde 2 zam yapmaları dışında. Bu olay Bitcoin'in 60 bini geçmesinin temel sebebidir. Beşiktaş'ın puan kaybetmesi de olabilir. Tam emin değilim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.