Şimdi Ara

Bisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
5
Favori
12.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen böyle birşeyi yazarken kendi beynini aşmışsın zaten fazla gelmiş dayanmasan ne olur lüzumsuzun tekisin birde kaderden bahsediyor acınası yaratık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, nasıl eğitimsiz cahil olunur öğrettiniz. Kuvvet, çarpışmanın yavaşlaması esnasında yaşayacağınız darbe şiddetini gösterir. Siz kinetik enerjinizi arabadayken bir anda boşaltacakken, bisiklet sizi büyük oranda kazadan yalıtacaktır, çünkü bisiklette havadasınız, tüm kinetik enerjiniz durmaya ayırılmayacak, takla atarken kinetik enerjiniz potansiyel enerji kalmaya devam edecek. Bu esnada, potansiyel enerjinizin açığa çıkmamış kısmı üzerinde olduğunuz aracın size uygulayacağı kuvvetten ileri geliyor. Bisiklet 20 kilo iken, 100 kilo toplam kütle hareketi yapıyorsanız, araç otomobilse bileşik kütleniz 1600 kilogram. Siz kaza esnasında araba ile büyük oranda bariyerlere çarpıyorsunuzdur - arabalar bu tarz bir kazaya karşı çarpışma testinden geçiyorlar - siz kazanızı bisiklet ezerken geçireceğinizi hayal etmeyin boşuna. Her araç sürücüsüne karşın birer bisikletli yok yollarda, kaldı ki şeritler ayrı, yanyana gidiyorken karşı karşıya gelmiyorsun hiçbir zaman; bisikletli durmuş arabaya çarpıyorken sadece kendi kütlesiyle çarpıyor, sen bisikletli ezmek için aranızdaki hız farkını düşürüyorsun. Hiçbir zaman bisikletli, araba gibi sıfır noktasında yavaşlatmıyor binicisini, bisiklet ile her zaman seyir hızın daha düşük. Araba ile bisikletin toplam kütleleri bu sayede hemen hemen hiç toplanmıyor. Bisiklette yaşayacağın kazaların hep basit yaralanma çıkacağını görürsün. Daha da cahilce anlatamam, terim kullanmam gerekecek yoksa. Koyarsın formülü, sonuca bakarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Evet, nasıl eğitimsiz cahil olunur öğrettiniz. Kuvvet, çarpışmanın yavaşlaması esnasında yaşayacağınız darbe şiddetini gösterir. Siz kinetik enerjinizi arabadayken bir anda boşaltacakken, bisiklet sizi büyük oranda kazadan yalıtacaktır, çünkü bisiklette havadasınız, tüm kinetik enerjiniz durmaya ayırılmayacak, takla atarken kinetik enerjiniz potansiyel enerji kalmaya devam edecek. Bu esnada, potansiyel enerjinizin açığa çıkmamış kısmı üzerinde olduğunuz aracın size uygulayacağı kuvvetten ileri geliyor. Bisiklet 20 kilo iken, 100 kilo toplam kütle hareketi yapıyorsanız, araç otomobilse bileşik kütleniz 1600 kilogram. Siz kaza esnasında araba ile büyük oranda bariyerlere çarpıyorsunuzdur - arabalar bu tarz bir kazaya karşı çarpışma testinden geçiyorlar - siz kazanızı bisiklet ezerken geçireceğinizi hayal etmeyin boşuna. Her araç sürücüsüne karşın birer bisikletli yok yollarda, kaldı ki şeritler ayrı, yanyana gidiyorken karşı karşıya gelmiyorsun hiçbir zaman; bisikletli durmuş arabaya çarpıyorken sadece kendi kütlesiyle çarpıyor, sen bisikletli ezmek için aranızdaki hız farkını düşürüyorsun. Hiçbir zaman bisikletli, araba gibi sıfır noktasında yavaşlatmıyor binicisini, bisiklet ile her zaman seyir hızın daha düşük. Araba ile bisikletin toplam kütleleri bu sayede hemen hemen hiç toplanmıyor. Bisiklette yaşayacağın kazaların hep basit yaralanma çıkacağını görürsün. Daha da cahilce anlatamam, terim kullanmam gerekecek yoksa. Koyarsın formülü, sonuca bakarsın.
    Bana cahil diyene bak...

    Söylediklerin bilim değil uydurma fizik.

    Arabadayken de bisikletle de aynı hızda giderken aynı kinetik enerjiye sahip olursunuz. Bisikletin ve Arabanın kinetik enerjisi sizden bağımsızdır. Kaza anında ise araç sizi kendine sabitleyerek (emniyet kemeri) enerjinizi araçla birlikte aktarmanızı sağlar. Bu sayede uçmaz ve hayatta kalırsınız. Araba zaten kendi enerjisini emecek yapıda tasarlanmıştır. Benzer bir kazada bisikletten uçar, takla atar, düşersiniz.

    Yine de siz gidin otomobil üreticilerine bu durumu anlatın. Nasıl olsa siz daha iyi biliyorsunuz. Belli ki tüm dünyadaki araba üreticileri çok büyük hata yapıyor size göre.

    Daha sonra arabaların ve bisikletlerin çarpışma ihtimalleri üzerine söylediğiniz şu komediye gelelim...

    Bisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyorBisiklet kullanımının yasaklanması gerekiyor
    https://www.haberler.com/yaya-gecidinde-carptigi-bisiklet-surucunu-61-metre-9306263-haberi/




  • Bir bisikletle, arabayla sahip olduğunuz kinetik enerjinin çok daha azına sahip olursunuz. Arabayla ilk çarpacağınız nesne direksiyon, ikinci çarpacağınız yan kiriş. Bisikletle ise kafanızda kask var. Kask eziliyor, kafanıza birşey olmuyor. Bisiklet, motorlu taşıt yaralanmaları o çarpışmalar kaçta kaç ihtimal onu düşünüyor musunuz! Bisikletle yapılan kazaların %59'u düşme, %11'i motorlu taşıtla, sabit engele çarpma(benim bahsettiğim tehlike grubu) %14. Sizin bahsettiğiniz kazalar en seyrek, çoğunluğu da basit yaralanma. Bir bisikletlinin kaza anında hemen doğrulması çok daha büyük olasılık. Siz bisikletliyle çarpışmayı aklınızdan düşürün, araba için risk değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 28 Nisan 2019; 9:25:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Bir bisikletle, arabayla sahip olduğunuz kinetik enerjinin çok daha azına sahip olursunuz. Arabayla ilk çarpacağınız nesne direksiyon, ikinci çarpacağınız yan kiriş. Bisikletle ise kafanızda kask var. Kask eziliyor, kafanıza birşey olmuyor. Bisiklet, motorlu taşıt yaralanmaları o çarpışmalar kaçta kaç ihtimal onu düşünüyor musunuz! Bisikletle yapılan kazaların %59'u düşme, %11'i motorlu taşıtla, sabit engele çarpma(benim bahsettiğim tehlike grubu) %14. Sizin bahsettiğiniz kazalar en seyrek, çoğunluğu da basit yaralanma. Bir bisikletlinin kaza anında hemen doğrulması çok daha büyük olasılık. Siz bisikletliyle çarpışmayı aklınızdan düşürün, araba için risk değil.
    Yok yok kafası basmıyor bunun. Anlaşıldı beynini bırakıp gelmişsin konuya. Blok




  • Durup istatistik mi paylaşsaydım, 3. sayfa gazete manşetlerinden haber alan birine söz geçirilmez. Sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Durup istatistik mi paylaşsaydım, 3. sayfa gazete manşetlerinden haber alan birine söz geçirilmez. Sana
    Sana işi teknik açıdan açıkladıkça bildiğini okumaya devam ediyorsun. Olasılıklardan haklı çıkmaya çalışıyorum gerçek hayattan veriler paylaşınca 3. sayfa gazete manşeti paylaştın diyorsun. Sen gerçekleri görmeyi değil yalanlara inanmayı seçiyorsun. Seçimin umarım mutluluk getirir.
  • Senin mantigina gore arabada yasaklanmali. Zira sana arabanin mi carpmasini istersin, yoksa bisikletlinin mi ? Once arac kullananlar kendilerine bir ceki duzen versin. Sonra bisiklete laf edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman

    Senin mantigina gore arabada yasaklanmali. Zira sana arabanin mi carpmasini istersin, yoksa bisikletlinin mi ? Once arac kullananlar kendilerine bir ceki duzen versin. Sonra bisiklete laf edin.
    Bana araba çarpmasını istemediğim için bisiklete binmiyorum. Bisiklete binseydim ve araba çarpsaydı en kötü sakat kalırdım. Ama arabaya binsem ve bana araba çarpsa hız sınırları içerisinde burnum bile kanamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

    Bana araba çarpmasını istemediğim için bisiklete binmiyorum. Bisiklete binseydim ve araba çarpsaydı en kötü sakat kalırdım. Ama arabaya binsem ve bana araba çarpsa hız sınırları içerisinde burnum bile kanamaz.

    Alıntıları Göster
    Sirf bisiklettesin diye araba carpabilir diye bir sey yok. Kaldirimda yururken bile carpabilir. Dukkaninda otururken bile bir arac dukkan icine girebilir. Otobus duraginda beklerken. Araclari kisitlamak yerine, kullanicilarini adam etmek gerekli. Konuya baslangic cumleniz de yanlis. “ Bisikletliler insanlarin hayatini tehlikeye atiyor , girmemesi gereken yere giriyor, trafigi tikiyor “

    Ben ters yola girmis bisiklet gormedim. Veya mahalle arasinda 50 - 60 km hiz ile gidip mahalle cocugunu ezeni. Veya yaya yoluna hizli yaklasip yayalarin gecis ustunlugune saygisizlik yapani. Hatali sollama yapani. Ki bunlari yapan varsada sorun bisiklette degil, kullanicisindadir. Onceligimiz insanlar olmali, araclar degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    quote:

    köpeğini sokağa sıçırtmaz
    Gübresiz erozyonun önüne geçemezsin. Topraktaki mantarı beslemen gerek. Aslında olmuş olması gereken, ilk yağmurlar düşerken toprağı toynaklı hayvanların eşelemesi. Doğayı çok değiştirdik, hiçbir toynaklı hayvan etrafta gezinmiyor ve bir karbon tutma dengesizliği var. Ya doğayla barışıcaz, ya erozyondan ovalar çöle dönüşecek.
    Bunu şehir için mi söylüyorsun?

    Şehirler ve erozyon sorunu?!

    Sokakta ot mu bitiyor asfaltın üzerinde?

    İyi güldürdün.




  • Arkadaşım, bak cahilsin. Cahilliğini örneklerle açıklayayım;
    Şoförlükte kaza yaparsan, direksiyonu doğru tutmak zorundasın. Eğer kırarsan, hatalısın, suçlusundur. Arabanın mukavemeti, yaya koruması hep aracın ön tamponundan alacağı hasara göre şekillendirilir kaza modellemelerinde.
    İki tekerli diye tabir ettiğimiz araçlarda ise dosdoğru sürersen, canına susarsın. Dengeyle sürülecek bu araçlarda, kazalarda ağır yaralanma oranın motorlu taşıt kazalarından düşük. Bu kazalarda basit yaralanmalar çoğunlukta, çünkü kask var ve başın kaza ekseninden uzakta. Otomobil kazalarında ise kaza oranı düşük ama ağır yaralanma oranı ve ölümle sonuçlanma oranı yüksek, tamam mı canım?
    Cehalet tercih değildir, okuyun aydınlanın. Gelmiş burada yanlış kanılar saçmayın. Bu konuda da bizi avrupa ile kıyaslama olmasın, arkadaşlar biz motorlu taşıt kullanımında avrupa ile değil amerika ile benzeşiyoruz trafik yoğunluğunda, o nedenle bisiklet oranı düşük amerika gibi ülkelerden istatistik alın. Sonuçlar böyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman

    Sirf bisiklettesin diye araba carpabilir diye bir sey yok. Kaldirimda yururken bile carpabilir. Dukkaninda otururken bile bir arac dukkan icine girebilir. Otobus duraginda beklerken. Araclari kisitlamak yerine, kullanicilarini adam etmek gerekli. Konuya baslangic cumleniz de yanlis. “ Bisikletliler insanlarin hayatini tehlikeye atiyor , girmemesi gereken yere giriyor, trafigi tikiyor “

    Ben ters yola girmis bisiklet gormedim. Veya mahalle arasinda 50 - 60 km hiz ile gidip mahalle cocugunu ezeni. Veya yaya yoluna hizli yaklasip yayalarin gecis ustunlugune saygisizlik yapani. Hatali sollama yapani. Ki bunlari yapan varsada sorun bisiklette degil, kullanicisindadir. Onceligimiz insanlar olmali, araclar degil.

    Alıntıları Göster
    Sen görmedin ama ben gördüm:
    https://www.drivespark.com/off-beat/car-cycle-accident-video-china-toyota-corolla-bumper-damaged-027168.html
    https://www.bisikletforum.com/konu/bisikletle-ters-yonden-gitmek.69612/page-3




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

    Sen görmedin ama ben gördüm:
    https://www.drivespark.com/off-beat/car-cycle-accident-video-china-toyota-corolla-bumper-damaged-027168.html
    https://www.bisikletforum.com/konu/bisikletle-ters-yonden-gitmek.69612/page-3

    Alıntıları Göster
    Belirtmisim yapan varsada hatali oldugunu. Degismesi, bilinclenmesi gereken insanlar. Motorsikleti kaldirimda kullananlar var diye motorsiklet yasaklanmali demiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman

    Belirtmisim yapan varsada hatali oldugunu. Degismesi, bilinclenmesi gereken insanlar. Motorsikleti kaldirimda kullananlar var diye motorsiklet yasaklanmali demiyorum.

    Alıntıları Göster
    Ben ters yola girmis bisiklet gormedim dedin ben de gidedini gösterdim. Bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

    Ben ters yola girmis bisiklet gormedim dedin ben de gidedini gösterdim. Bu kadar.

    Alıntıları Göster
    Tamam senin mantigina ve bakis acina donelim o zaman. Ters yola girmis arac linki atayim. Sonrada tum araclarin yasaklanmasi gerektigini belirten bir konu acalim.

    Belliki amacin tartismak degil. Konuma cok mesaj yazilsin mantigiyla acilmis. Amacinda basarilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yüzden bisiklet yolu diye bir şey var hocam iyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batman

    Tamam senin mantigina ve bakis acina donelim o zaman. Ters yola girmis arac linki atayim. Sonrada tum araclarin yasaklanmasi gerektigini belirten bir konu acalim.

    Belliki amacin tartismak degil. Konuma cok mesaj yazilsin mantigiyla acilmis. Amacinda basarilar

    Alıntıları Göster
    Ben araçların ters yöne girmediğini iddia etmedim senin gibi. O yüzden saçmalıyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi

    Bu yüzden bisiklet yolu diye bir şey var hocam iyi günler
    Türkiye'de nerede var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CC8BE145A

    Ben araçların ters yöne girmediğini iddia etmedim senin gibi. O yüzden saçmalıyorsun.

    Alıntıları Göster
    “ Bisikletliler insanlarin hayatini tehlikeye atiyor “ cumlesinden daha sacma degil. Ne zaman bisikletliler tarafindan oldurulen insan sayisi araclardan fazla olur, o zaman konusuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.