Şimdi Ara

Birisi nolur Şaka desin? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Trole yazdınız. Afferim.
    Don't feed the troll.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi ve en önemlisi senin aracın yerli üretim ve piyasada bol. Rekabet fazla bu yüzden 2.el fiyatları fazla artmıyor. Sıfırı da ithal araçlar gibi zamlanmıyor. Yerli araçlara her ay 3-5 zam geliyor ithallere 10-20. İkincisi firmalar artık güçlü motorlu araç getirmiyor. Dolayısıyla az olan kıymetli olur. Yeni model güçsüz motor yerine eski model güçlü motor tercih edenler olabilir. Üçüncüyü yorumlarda yazmışlar zaten az olan bir araca bununki bu kadar ediyorsa benimki şu kadar eder diye diye piyasanın anasını ağlattılar. Ayrıca o fiyatı yazmaları o fiyata sattıkları anlamına gelmez çoğu keriz avında
  • otopark.com da ibiza cupra (panpalar) videosu izleyenler yüzündendir. Arabanın o fiyat bandında rakibi yoktu aslında ama değeri bilinmiyordu.

    Sonradan ucuz ama hızlı kaçan arabalarda ultra artışlar yaşandı ortada bir ibiza cupra kalmıştı. Hemde oynanmamış stok şekilde. gidip 100 ustanın elinden geçmiş clio rs e o paraları vermektense cupralara yüklendiler sonuç ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre67z -- 15 Mayıs 2020; 16:1:3 >
  • Ülkenin çoğunluğu bu kadar şanslı değil. Mesela benim maaşım sadece yıllık 468 dolar arttı araba fiyatları ile orantılı değil.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    TL bazında iyi bar artış sağlanmış(artış asgari ücretin 1.5 Katı) ülke standartlarına göre. Arabalar ile mukayese etmen doğrumu bilemedim.
  • 2 inci el araç satan arkadaşlar arabaları satarken avrupa ve uzak doğu fiyatları ile değerlendirip satarlar ise daha adil olur diye düşünüyorum bu şekilde fiyatları yüksek tutmaya devam ederlerse arabaları ile yaşlanırlar her fırsatta bizim halkımız ülkemizi almanya ile kıyaslıyorlar hadi araç fiyatlarını da kıyaslasın lar da göre yazık ne hale geldi ülke bir cep telefonu alıyorsun kutuyu açıyorsun yarıdan fazla değer kaybediyor anında hangi firmaya gider isen git sor bir aracın kullanım süresini 10 yıl olarak belirlerler sonrasına parça garantisi bile vermezler sıfır bir aracın alınıp ikinci elde satmak istediğin zaman sıfıra yakın fiyata satılmasını istemek nasıl bir kafa yapısı zevkine araç alıyorsun sonra kdv ve ötv yide alıcıya ödetmek istiyorsun 200 bin e aldın ötv ve kdv yi çık bir de kontağı çevirdin aracı kullandın düş bunları bakalım aracının fiyatı kaça iniyor bizim millet kadar uyanık bir millet var mı dır bilmiyorum




  • Konu arabalarla ilgili alıntıladığım mesajda bu yönde. Dolar bazında maaş alan da var, maaş artışı çok fazla olanda tabi. Benim gözlemlediğim kadarıyla çoğunluğun maaş artışı araba fiyatlarına yetişmedi. Mesela 2 yıl önce 86 bin tl'ye sıfır Audi A3 alınabiliyordu. Şu an bu araca erişmem mümkün değil. (Mesajım siyasetten uzak sadece araba fiyatlarıyla ilgilidir.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FAKO Beri Bak Beri

    Üstad bu kadar artışlar zaten saçma, ama benim anlamadığım daha önce daha ucuz fiyatlı olan araç nasıl olurda kendisinden pahalı olan araçtan daha fazla fiyatta olur? Ve 1 yılda nasıl 80-70 bin zam alır yahu

    Alıntıları Göster
    Hocam bu soyledigin gunluk hadi belki haftalik bir artisa sebep olur.
    Gercekten arabasini satmak isteyen varsa teklifler dusuk gelip satamayinca fiyati indirir.

    O yuksek fiyata satabiliyorsa zaten o aracin fiyati o olmustur. Birbirinden gorme ile ilgisi yoktur.

    Ikinci el fiyatini sifir gibi dusunmeyin. Sifir aracin fiyatini ureten belirler liste fiyati vardir. Pazarlik payi gene vardir ama malin degeri asagi yukari bellidir. Sahibindene ben kendi aracima 200 bin yazdim diye degeri o degildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 15 Mayıs 2020; 22:8:24 >




  • Kimse dememiş sanırım

    ŞAKA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm araç fiyatları uçtu ama görece olarak bazıları daha az, 2 sene önce temiz Citroën c elise 50 bin gibiydi 1.6 dizel şimdi 70 e bulunuyor şu piyasada yine fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbiza varken i20 almak ile hata etmişsiniz maalesef, neyse kardan zarar olarak düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hımmmm..demek öyle..milletin bildiği vardır elbet..daha da prim yapar bu cenabet öyleyse..saldırıyoruz Cupra ya hemen..önce senin arkadaştakine talip olalım..ilanı varsa numarasını yazıver sevabına
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kortekes

    Çare almamak , sen almazsan, ben almazsam kime satacaklar ? O fiyatlar illaki düşecek
    Zamlara karşı elimizde büyük bir koz var.
    Almamak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.