Şimdi Ara

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.734
Cevap
271
Favori
265.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim birikimli hayat sigortası 10 veya 12 yıl oluyor hocam, ilk kez 6 yıllık birikimli hayat sigortası duydum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba; Akbanktan çektim. Bize de mantıklı gelmiyor fakat bu şekilde yapmasaydık 3.37den vereceklerini söylemişlerdi. Mecbur kabul ettim.

  • kalderons K kullanıcısına yanıt

    6 ya da 12 yıllık seçeneği vardı, 6 yıl onayladık. Agesa sigorta olarak geçiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mew The Legend -- 11 Eylül 2023; 8:47:10 >
  • Finansbankdan yakın zamanda kredi kullanıp sigorta iadesi alan oldumu acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar merhaba, babam bugün 500 bin TL, 5 yıl vadeli kredi çekti, ipotek almalarına rağmen ayrıca zorunlu diyerek hayat sigortası yapmışlar yaşından dolayı 4 yıl için tam 50 bin TL sigorta primini kredi tutarı içinden çekmişler. Benim haberim sonradan oldu. Bu konuda itirazda bulunabilir miyim? Tüketici hakem heyeti limitlerini aşacak sanırım, nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz?

  • son zamanlarda bankalar birliği yavaş hareket ediyor, bir ayı geçti iki ayrı başvurum, hala heyete sunulacak diye bekliyor 10 gündür.

  • Arkadaşlar geçen hafta perşembe günü Vakıftan 180.000 tl kredi kullanmıştım. 2362 tl kazandıran tarife ve 1300 tl kredili hayat sigortası ve 1035 tl kredi tahsis ücreti kesmiş. bunu geri alamayacağım herhalde ama Dün gece 2362 tl kazandıran tarife ve 1300 tl kredili hayat sigortası için mobilden bize yazın kısmından yazmıştım bugün şubeden aradılar. 2362 tl kazandıran tarife ücretini iade edeceklerini (hatta 30 dk sonra hesabıma iade edildi bu kazandıran tarife ücreti) ama 1300 tl kredili hayat sigortasını iptal veya iade edemeyeceklerini bu sigortanın mutlaka olması gereken bir sigorta olduğunu söylediler hatta istediğin yere şikayet et dediler. tamam siz yazılı cevap verin dedim. mail göndermişler. kredili hayat sigortasını ancak başka bir yerden sigorta yaptırıp şubeye teslim ederseniz iptal edebiliriz yazmışlar.


    Şimdi ben başka bir yerden sigorta yaptırıp onu şubeye teslim edip vakıfınkini iptal edip sonra son yaptırdığımı mı iptal edeyim. yoksa hiç uğraşmadan e-devletten başvuru yapıp sonucu mu bekleyim. 14 gün cayma süresi içindeyim ama olaylar bu şekilde cereyan etti. direkt olarak iptal etmedi aslında etmesi gerekmiyor muydu? tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superhead -- 24 Ekim 2023; 11:51:49 >




  • superhead kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl bir aksiyon aldınız ? Ben de aynı durumdayım şu an. Kazandıran tarifeyi geri yatırdılar. Kredi tahsis ücretini geri alamıyoruz sanırım, hayat sigortası için aynısını dediler. Farklı bir yerden yaptırdıktan sonra iptal ederiz diyorlar. E-devlet üzerinden mi başvuru yapsam yoksa farklı bir sigortadan fiyat mı alsam ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konut kredisinde hayat sigortası zorunlu. diğer krediler de zorunlu değil. vakıfbankta hayat sigortasını iptal ederseniz avantajlı teklif verme konusunda kara listeye alıyor hepsi bu.

  • ~Paranoid~ kullanıcısına yanıt

    Hocam ben hem e devletten cayma hakkımı kullanmak istiyorum diyerek başvuru yaptım hem de her ihtimale karşı olayınkolayı var eski aegon ordan internet üzerinden kimseyle muhatap olmadan sigorta yaptırabiliyorsun. onu yaptırdım poliçe bir kaç gün sonra çıkıyormuş araya hafta sonu da girdi. derken geçen hafta başında bana bir mesaj geldi. vakıfa girdim baktım bizim sigorta iptal edilmiş. hiç kesintisiz tamamı hesabıma yatmış. yani ben tahsis ücreti hariç tamamını almış oldum. O da yasalmış sanırım almak mümkün değilmiş. Onun için hiç uğraşmadım. Sonuç olarak masrafları geri almak isteyen arkadaşlar ilk 14 gün içinde ve cayma hakkımı kullanıyorum diye yazarlarsa çok daha kolay oluyor işlemler bu şekilde yapabilirsiniz.

  • superhead kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi yaptım, Aegon’dan yaptırdım. Poliçeyi gönderip iadesini alacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • umgaca U kullanıcısına yanıt

    bankalar birliğinden dün mail geldi, halk bankası bugün tutar iadesini yaptı. 3 ay sürdü bu sefer.

    ancak eşim için yaptığım başvuru hala heyete sunulacak diye bekliyor, bakalım ne zaman yapılacak.

  • umgaca U kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de halkbank tan kredi çektim. Bana bu sigortaları iptal ettirmem karşılığında kredi faiz oranının yükseltileceğini söyleyerek göz dağı verdiler. Ben de vazgeçtim. Krediyi çekeli yaklaşık bir yıl oluyor.


    Siz ne zaman kredi kullandınız ne zaman sigortaların iadesi için başvurdunuz ? İadeler olduktan sonra kredi oranlarında artış oldu mu ? Bana bilgi verirseniz memnun olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanaga26 O kullanıcısına yanıt

    krediyi kullandım ertesi hafta başvuru yaptım. bana da söylediler kredi oranları yükselecek cart curt, her kredide söylüyorlar.


    şimdiye kadar çektiğim tüm kredilerde hayat sigortası hariç hepsini geri aldım. hayat sigortasının olması gerektiğini düşünüyorum.


    oranlarda bir artış olmadı şimdiye kadar, tek sıkıntı otomatik ödemeleri iptal edemiyorum halk bankasında, biraz uğraşsam onu da iptal ederim ama vaktim yok.

  • Cevap için teşekkür ederim hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankalar birliği çok yavaş arkadaşlar. 6 aydan fazla oldu sürekli bilgi belge istiyorlar. En son bankadan cevap alındı yazıyordu ardından heyete sunuldu çıktı ama çok uzun sürdü. Ülkenin vatandaşı olup hak aramak bu kadar zor olmamalı yazıklar olsun. Zaten ben aldıkları paranın değeri kalmadı artık geri alsam neye yarayacak.

  • Beyler gecen sene ziraatten aldigim konut sigortasi policemi iptal etmistim.
    Uygulamada sadece dask gozukuyor ama bu asagidaki sms geldi.

    Heralde tekrardan yapmazlar. Her sene iptal ile ugrasmayacagiz degil mi ?

    Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Her sene uğraşacaksınız maalesef

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • umgaca U kullanıcısına yanıt

    eşim için yaptığım başvuru da sonuçlandı, parasını hemen iade ettiler.

    paranın değeri azaldı ancak hiç almamaktan daha iyidir.

  • Zeen kullanıcısına yanıt

    ben geçen sene uğraşmıştım ama başka bi sigortadan yaptırmak için uğraştım. tam 2 ayda iptal ettirebildim ve yenilemeyi de iptal etmelerini talep etmiştim.


    tüm bu süreci sigortacım ile devam ettirdim yoksa çok zor oluyor, bi kaç kere kendisi de temsilciyi arayıp tehdit etmişti şikayet edeceğiz sizi diye ondan sonra iptal ettiler.


    bu sene yenileme mesajı falan da gelmedi

  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.