Şimdi Ara

BİR WEB SİTESİ İNTERNETTE NASIL YAYINLANIR ACİL YARDIM ARKADAŞLAR????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR ELİMDE .html UZANTILI WEB SAYFALARI WAR BUNLARI İNTERNETTE NASIL YAYINLAYACAĞIMI BİLMİYORUM. ACABA BİLEN ARKADAŞLAR HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN BİRİ OLARAK BANA DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATIRLARSA İYİ OLUR..

    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER



  • Önce forumlarda tamamı büyük harflerle yazı yazılmaz kuralını hatırlatırım.

    Soruna gelince. Web siteni yayınlayabilmek için, öncelikle insanların siteni adresleyebilecekleri bir alan adına (domain name, örn. donanimhaber.com) sonrasında bu alan adının bağlı bulunduğu bir sunucuya (hosting) ihtiyacın var. İşte bu sunucu dediğimiz yerde sana ayrılmış olan alana (1gb, 10gb, 100gb, artık Allah ne verdiyse), bahsettiğin html uzantılı dosyaları atıyorsun. İyi de nasıl diyebilirsin içinden. O işi de FTP kullanarak yapıyoruz. FTP (File Transfer Protocol - Dosya Aktarım Protokolü) kullanarak dosyalarını sunucuya yüklemen için önce sunucunda yapılandırılmış bir FTP hesabı olmalıdır. Eğer FTP hesabın varsa FileZilla, CuteFTP gibi FTP İstemcilerini kullanarak sunucuna dosyaları atabilirsin. He bu durum için illa ki program gerekli mi? Hayır! Windows Explorer adres çubuğunu kullanarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsin. FTP bağlantın gerçekleştiğinde, sunucunun türüne (Windows, Linux) bağlı olarak public-html, htdocs ya da www klasörlere seçtiğin dosyaları sürükleyip bırakman/seçip yükleme yapman mümkün olacaktır.

    Bunların dışında farklı alternatifler de mevcuttur. Nedir onlar? Hosting firmasının, sana ayrılan alanı yönetebilmen için sana sağladığı yönetim panelleri. Bunların genelde dosya yöneticileri mevcuttur. Dosya yöneticisini kullanarak da dosyalarını yayınlamak üzere sunucuya yükleyebilrsin.

    Ayrıca konuyu bir bölüme açman yeterlidir. İkilemene gerek yok.




  • Ben bu işi bir bilene yaptır derim yoksa o paran heba olabilir kanısındayım.
  • arkadaşım html olan sayfa tek ise ismini index olarak değiştir sonra siten ftp hesabın varsa atıyorsun yoksa google amcaya hosting yazıyosun veya isimtescil.net e girip konuşup yaptırıyosun (biraz pahalı olabilir.) veya küçük işletmeli webmasterlar buluyosun site ile birlikte temizinden 50 tl ye atarlar. yok para veremem diyorsan site kullanımı ftp. host. domain bu kelimeleri google da araştırıyosun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.