Şimdi Ara

Bir uygulama geliştirirken nasıl parçalara ayrılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Akşamlar. Bir uygulama geliştirirken nasıl parçalara ayrılır?

    Yani hangi classlara sahib olacak hangi metodları olacak? Bunu nasıl belirliyorsunuz? Nasıl öğrendiniz nereden öğrendiniz?

    Rica edersem yardımcı olurmusunuz İnşaAllah




  • Lütfen yanıtlarmısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    software design pattern'e linklemis arkadaslar ama bu sordugunuz Architectural Pattern konusu olarak degerlendirilir genelde.


    en.wikipedia.org
    Architectural pattern - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Architectural_pattern


    Mimari sablonlara karar vermede ne icin yazilim gelistirdiginizi, amacinizi belirlemek gerekli. Isletim sistemi, e-ticaret sitesi, bankacilik sistemleri gibi farkli amacli yazilimlar icin farkli mimari sablonlar uygulamak daha iyi sonuc verecektir. Ihtiyaciniza gore uygulamayi parcalara ayirdiktan sonra bu genelde bu parcalarin birbirleri ile nasil iletisim kuracagi belirlenir. Interfaceler de genelde iletisim prensiplerine gore belirlenir, hangi yontem/protokol/araclar kullanilacaksa buna gore de implementasyonlar yazilir.


    Nasil, nereden ogrendiniz sorusuna kendi adima cevap verirsem calismaya basladiktan sonra ogrendim. Matematik muhendisligi okudum, benim aldigim dersler arasinda yazilim gelistirme prensipleri/sablonlari gibi dersler yoktu malesef. Ben okurken bilgisayar bilimleri/muhendisligi bolumlerinde de yoktu boyle dersler belki yazilim muhendisligi bolumleri acildiktan sonra onlara ogretilmistir.


    Eger okulda ogrenme imkaniniz yoksa temel kavramlari ogrenmek icin dogal olarak google'dan baslayabilirsiniz ardindan da yine dogal olarak github uzerinden bu sablonlarin uygulandigi projeleri inceleyebilirsiniz.





  • Hepinize çok teşekkür ederim. Çok sağolun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.