Şimdi Ara

Bir Mezun Olarak Birkaç Görüşüm [MÜHENDİSLİK] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
30
Favori
108.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

    Şu an için tercih edilebilecek en mantıklı bölüm hangisi?

    Edit:Mühendislik alanında.

    Olaya aslında pek de mantık olarak bakmamak lazım. Mühendislik gerçekten enteresan bir bölüm oldu son yıllarda. Herkesin girebildiği, çoğunun eften püften işler yaptığı meslek haline geldi.

    O yüzden isteklerinizi, yeteneklerinizi belirleyerek bir bölüm seçmek lazım. Aklı başında olan 18 yaşındaki her birey de buna karar verebilmeli.

    Mesela ben mimar olsaydım, mezun olamazdım kolay kolay. Tıp alanında da zerre isteğim yoktu. Makine ilgimi çekiyordu, makine mühendisi oldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektronik_müh19

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Şantiye şefi olarak bir projenin başındayım. Bu biter, diğer projelerin başındayım. Öyle ara kademelerde falan da çalışmıyorum yani.

    NASA da çalışıyor gibi anlatmışsın :)
    Hiçbir mesleği küçümsemem ama kral bir işinde olsa, bu senin üniversiteler arası subjektif kriterlerini haklı kılmaz.
    Ulusal ya da uluslararası kriterleri dinlemeyelim de, senin masa başında oluşturduğun subjektif yorumlarına mı itibar edelim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Bugün zaten üniversitelerin puanı düştü vs. öyle ne Ege'ye ne DEU'ye girmek için süper zeki olmak gerekmiyor..

    Ben süper zekiyim demedim ki. Ya da Ege de okuyanlar öyledir demedim :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Muhtemelen Ege'desin ondan böyle bir ateş sardı seni. Sorarım sana ders olarak CBÜ'yü geçtim, DEU'dan ne fazlasını sunuyor sana bugün Ege?

    Ege elektrik-elektronik müh. öğrenciyim.
    Benim bir arkadaşım KOÇ üniversitesinden Harvard a geçti.Harvard ı birincilikte bitirdi. Koç ile Harvard arasında bir fark yok diyordu.Peki gerçekten de Harvard ile fark yok mu? Üniversitenin kalitesini belirleyen unsurlar, uluslararası hakemli dergilerde o üniversitelerin hocalarının yazdığı makaleler, üniversitenin öğrencilerine sunduğu olanakları, kampüsü, üniversite bütçesi....Yani bu kriterler esas alınır. İşte bu yüzden Harvard bir numaradır.Dünyanın her yerinde de üniversiteler arasında farkı belirleyen kriterler bunlardır. Evet eğitim her yerde aynı. özellikle günümüzde, bilgiye çok rahat ulaşılıyor.Üniversiteler arasında ders içerikleri çok fazla fark etmiyor. Bilim hep aynı bilim. Ama yukarı saydığım nedenler, farkı belirliyor. Ege ile Celal Bayar bu açılardan mukayese edilmez bile. Yoksa, mühendislik ODTÜ de de mühendislik, İstanbul üniversitesinde de mühendislik . Üniversitenin kalitesini subjektif yorumlar belirlemez. Ağzı olan konuşuyor, herkes herşeyi söyler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Bilmem kaç yıllık binalarda nasıl ileri teknoloji ders görüyorsunuz?

    Hayır laboratuvarlarını, ders programlarını, hocalarını, okudukları kitapları dahi bilmesem yiyeceğim bu yazdıklarını.

    Bunun cevabını bir üstteki mesajda da vermiş oldum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Her bölüm için demiyorum; ama bazı bölümlerde DEU daha iyidir. İYTE ondan da iyidir.

    Yine subjektif yorumlar.
    Ama İYTE daha iyi olabilir. Hocalarının akademik anlamda çok sağlam olduğunu duydum. Ve başka birkaç faktör daha... Bunlar doğru ise, ODTÜ ile yarışabilir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Bugün sen şimdi yine muhtemelen anlamayacaksın; ama Ege'yi taşı başka şehirlere özellikle doğu taraflarına puanları çakılır gider. Hani mükemmel yerdi burası ne oluyor da puanı düştü gitti..

    Bu her üniversite için geçerlidir. ODTÜ nün kıbrısta da yerleşkesi var ama puanları Ankaradaki gibi değil. Çakma ODTÜ diyorlar o yüzünden kıbrıstakine. Şehir ortamı da üniversiteyi belirleyen bir unsur. Belki adil değil ama belirliyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk Gelelim Türkiye'nin üniversite derecelerine. Bi zahmet o derecelendirme sistemine bak. Ne üniversiteler kimleri kimleri geçiyor. Üni değerlendirmeleri esnasında birsürü kriter var ve emin ol öğrenciye ders anlatma kalitesi bunların içinde değil. Daha çok akademik araştırmalar, tezler vs. baz alınıyor.

    O kriterleri biliyorum. Defalarca araştırdım. Hangi üniversitenin hangi üniversiteyi geçtiğinin ne önem var. yeter ki kriterler subjektif olmasın.Mesele büyük bir üniversitede okumak değil. Ben de ODTÜ de okuyabilirdim. En azından Fen-Edebiyatlarına (Matematik-Biyoloji-Fizik gibi bölümlere puanım yetiyordu). Zaten bizim taban puanlar daha yüksekti. Ama sırf adı var diye neden istemediğim bir bölümde okuyayım ki. ODTÜ Elektrik-elektroniğe puanım yetse idi yazardım o ayrı.

    quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Öyle sektörü falan da bilmeden benle muhattap olma. Lafı anlamıyorsunuz, burada bir şey yakalamış gibi yazılar yazıp komik durumlara düşmeyin.


    Çevremde uluslararası firmalarda çalışan çok tanıdık mühendis var. Çoğu da ODTÜ, Bilkent mezunu. Bu piyasayı iyi kötü biliyorum.
    Ben subjektif yorumlarla bir yere varılamaz diyorum. Yoksa Anadoluda vasat bir üniversiteden mezun birisi kendini geliştirip bir ODTÜ ya da Boğaziçi mezunundan çok daha iyi bir mühendis olabilir. Ama subjektif yorumlarla bir yere varamayız.
    Buradaki amacım, benim üniversitem senin üniversiteni döver muhabbeti değil. Ege üniversitesi babamın üniversitesi değil. Ama insanları yanlış yönlendirmeyelim.
    Elbette kişisel gelişim daha önemlidir.Henüz öğrenci iken piyasanın nasıl eleman aradığını kavrayıp kendisini geliştirenler her zaman şanslıdır. Ama kişisel komplekslere ya da subjektif yorumlarla EGE=Celal Bayar derseniz, orada insanları yanlış yönlendirirsiniz.
    Ege de okuyup Ege yi kötüleyen yok mu. Var elbette. Ben de pek beğenmiyorum eğitimini.Zaten ortanın biraz üstü bir üniversite. Ama bu demek değildir ki, Ege de eğitim çok kötü, o halde Celal Bayar ne ise biz de oyuz.
    Bizler Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelere bakıp keşke onlar gibi piyasada öncelikli bir diplomamız olsun diyoruz. Serzenişimiz bu yüzden.
    Gerçi ODTÜ ye Türkiye derecesi ile giren arkadaşlarımdan da, keşke Ege Üniversitesinde TIP okusaydık diyenler de oldu. Yani, herkes farklı hayallerle okuduğu için düş kırıklığı yaşıyor.

    Ha ben işveren olsam, diplomaya asla bakmam.Orası ayrı. Yani bende etkisi olmaz. İş tecrübesi vb... özellikler daha önemlidir. Hatta kendisini geliştirmiş bir lise mezununu büyük üniversiteleri bitirmiş birisine tercih de edebilirim. Üniversiteler arasında belli açılardan kalite farkı olabilir, ama önemli olan duvarda asılı olan diploma değil, işin yürümesidir.




    Olayı çok uzattın.

    Senin o aklınca kafaya aldığın şeylerde ne paralar döndüğünden haberin yok, o yüzden konuşuyorsun.

    Daha önce rencide etmemek adına yazmak istemedim; ama genel olarak artık bunun zamanının geldiğini düşünüyorum.

    Senin gibi olaylara tamamen yanlı bakan yeniyetme mezun bile olmayan biriyle sektörü, işimi tartışacak değilim. Kendi bildiğin gibi devam et.

    Sen istediğin şeye itibar et, ileride nasıl olsa ne doğru ne yanlış görürsün.

    Sana iyi günler, eğitim hayatında başarılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Olayı çok uzattın.

    Senin o aklınca kafaya aldığın şeylerde ne paralar döndüğünden haberin yok, o yüzden konuşuyorsun.

    Daha önce rencide etmemek adına yazmak istemedim; ama genel olarak artık bunun zamanının geldiğini düşünüyorum.

    Senin gibi olaylara tamamen yanlı bakan yeniyetme mezun bile olmayan biriyle sektörü, işimi tartışacak değilim. Kendi bildiğin gibi devam et.

    Sen istediğin şeye itibar et, ileride nasıl olsa ne doğru ne yanlış görürsün.

    Sana iyi günler, eğitim hayatında başarılar.

    Uzatılan bir şey yoktu, düşüncelerinin bir kısmı subjektif yorumlamalara dayanan genellemelerdi. Bunu belirttim.
    Yoksa, genel itibari ile çoğu konuda çok farklı düşünmüyoruz. Yani iş insanın kendisinde bitiyor.

    Bilkent Elektrik-Elektroniğe Türkiye derecesi ile giren ve M.I.T. gibi mühendislikte Dünya da 1 numara olan üniversite de lisansüstü eğitim almış ve Amerika daki en büyük şirketlerde Mühendis olarak çalışmış bir tanıdığımız var. Kendisi ile Türkiye ye geldiğinde, mühendislik konusunda çok tartışırız. Birgün bile bana, Türkiye nin ve Dünyanın en iyi okullarında okudum, en büyük şirketler de çalıştım, benden iyi mi bileceksin demedi. Gündeme bile getirmedi. Gerçi deseydi de bir şey olmazdı. Fikirlerime inandığım müddetçe söylemeye devam ederdim.

    Rencide etmemek diyorsun, inan bana tüm samimiyetimle söylüyorum hiç rencide olmadım.

    Neyse, sana da çalışma yaşamında başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronik_müh19 -- 27 Aralık 2013; 17:22:09 >




  • insanlardaki kafa karışıklığının sebebi son 5-10 yılda şartların çok değişmesi. Yani bundan 10 sene önce ege mezunu adam bir şekilde kendini geliştirip büyük şirketlere kapak atabiliyordu. Önce ufak şirketlerde tecrübe edinip pişiyordu sonra daha iyi şartlara kavuşuyordu. Hatta büyük şirketlere direkman bile girebiliyordu. Mühendis etiketinin bir ağırlığı vardı, hangi okul olursa olsun.

    Şimdi durum değişti, çünkü son 10 yılda akp her tarafa üniversite açtı.

    Dolayısı ile sektör şu anda tamamen marka olayının esiri olmuş durumda. Yani odtü itü gibi bir okuldan mezun değilseniz, sizi nelerin beklediği tamamen muamma artık. Fırtınada savrulan yelkenli gibi kaderin sizi sürüklediği yönde gideceksiniz.

    ODTÜ itü mezunlarının bile bazıları istedikleri şeylere ulaşamıyorlar.

    Kısacası eğer ilk 15.000 de iseniz ve atıyorum makine müh istiyorsunuz, odtü itü tutmazsa paşa paşa tıp yazmak zorundasınız yoksa o puan ziyan olur.

    Sıradan okuldan çıkan mühendisleri artık piyasa pek sallamıyor. Şartlar değişti acımasızlaştı.

    İnşallah bundan sonra gelecek hükümet üniversite kontenjanlarını azaltır yoksa bu meslek tamamen biter




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicotinell

    insanlardaki kafa karışıklığının sebebi son 5-10 yılda şartların çok değişmesi. Yani bundan 10 sene önce ege mezunu adam bir şekilde kendini geliştirip büyük şirketlere kapak atabiliyordu. Önce ufak şirketlerde tecrübe edinip pişiyordu sonra daha iyi şartlara kavuşuyordu. Hatta büyük şirketlere direkman bile girebiliyordu. Mühendis etiketinin bir ağırlığı vardı, hangi okul olursa olsun.

    Şimdi durum değişti, çünkü son 10 yılda akp her tarafa üniversite açtı.

    Dolayısı ile sektör şu anda tamamen marka olayının esiri olmuş durumda. Yani odtü itü gibi bir okuldan mezun değilseniz, sizi nelerin beklediği tamamen muamma artık. Fırtınada savrulan yelkenli gibi kaderin sizi sürüklediği yönde gideceksiniz.

    ODTÜ itü mezunlarının bile bazıları istedikleri şeylere ulaşamıyorlar.

    Kısacası eğer ilk 15.000 de iseniz ve atıyorum makine müh istiyorsunuz, odtü itü tutmazsa paşa paşa tıp yazmak zorundasınız yoksa o puan ziyan olur.

    Sıradan okuldan çıkan mühendisleri artık piyasa pek sallamıyor. Şartlar değişti acımasızlaştı.

    İnşallah bundan sonra gelecek hükümet üniversite kontenjanlarını azaltır yoksa bu meslek tamamen biter

    Aynen öyle.

    Birkaç tane üniversite var, saymaya gerek yok. Türkiye'de 1000 tane üniversite olsa da bunların konumu sarsılmaz. Diğerleri hep aynı kefede gidiyor resmen.

    Bazıları anlamakta zorlanıyor; ama tekrar ediyorum. Üniversiteleri ben üçe ayırıyorum.

    - boğaziçi, itü, odtü vs. olduğu elit grup.
    - Bunların içinde olmayan, fakat kuruluşu daha eskiye dayanan grup.
    - Son dönemlerde açılmış, lise binasından bozma çakma görünümlü üniversiteler.

    1. gruptakilerin zaten durumu iyi.
    3. grupta olanlar imza yetkileri kullanılacak ve şansı yaver gitmezse ya da torpil olayına girmezse sadece imza atma vasfı olan adamlar olacak ve muhtemelen ufak yerlerde çalışacak.

    Yukarıdaki ege fanatiği arkadaşın itiraz etmesine rağmen, ısrarla ben Ege'nin ne Deu'ya ne CBÜ'ye, ne Kocaeli'ye vs. eğitim kalitesi olarak fark atacağını düşünmüyorum mühendislikte. Ege tabi ki köklü bir üniversite, iyi bir kampüsü var. Fakat ben eğitime odaklandım şu anda.

    Kitaplar desen, çoğu aynı zaten. Müfredat da aynı gidiyor. Arada fark yaratan hocalar varsa vardır o kadar.

    Sektörüm için söyleyeyim. İster Ege'den mezun ol, ister diğerlerinden zaten hepsi aynı kapıya çıkacak. Çünkü üniversitede ya hiç gösterilmiyor, ya da çok basit bir şekilde üstünkörü anlatılıyor.

    Şu anda mühendisliği zor günler bekliyor, gerçekten zor günler. Bu şekilde devam edilirse, yakında 1000 TL'ye cirit atan mühendisler çıkar piyasaya.

    Şantiyemde çalışan getir götür yapan elemana en kötü 900 TL maaş veriyorsun. Mesai falan bu para 1000-1200 arasını bulur. Hatta çok yoğun çalışılan dönemde 1500-1800 TL vermişliğim vardır.

    Kaynakçı desen, 2000 TL'nin altına geberse çalışmaz, piyasası yüksek.

    Peki üni mezunu genç arkadaşım niye bu postayı koyamıyor, çünkü elini sallasan artık mühendise değiyor.

    Yazık gerçekten.




  • Ben bu ilk 10 bin arasında kendime yer bulamayacağım ben napıyım şimdi?Söylediklerinizin çoğunda haklısınız piyasa bu,durum bu ama sayısal çıkışlı 1. kategoride üniversiteyi kazanacak düzeyde puan alamayacak olan ben hangi bölüm,hangi üniversite okuyayım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lagras

    Ben bu ilk 10 bin arasında kendime yer bulamayacağım ben napıyım şimdi?Söylediklerinizin çoğunda haklısınız piyasa bu,durum bu ama sayısal çıkışlı 1. kategoride üniversiteyi kazanacak düzeyde puan alamayacak olan ben hangi bölüm,hangi üniversite okuyayım?

    kesin bir çözüm yok maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lagras

    Ben bu ilk 10 bin arasında kendime yer bulamayacağım ben napıyım şimdi?Söylediklerinizin çoğunda haklısınız piyasa bu,durum bu ama sayısal çıkışlı 1. kategoride üniversiteyi kazanacak düzeyde puan alamayacak olan ben hangi bölüm,hangi üniversite okuyayım?

    Kimsenin şevkini kırmak istemiyorum; ama şimdi üniye girsen en iyi ihtimalle 4 yıl sonra mezun olacaksın ki ülkemizde 4 yıl sonrasını görmek çok zor.
  • deserthawk ben Ege fanatiği değilim. Ege sıradan bir üniversite. Söylemek istediğim şuydu. Diyelim bir şirket mühendis arıyor. Sadece 1 kişi. Celal Bayar mezunu ile Ege mezunu başvursa, diğer şartlar eşitse (yaşları, tecrübeleri,bildikleri diller vs..), işveren hangisini tercih eder. Ege ağır basmaz mı? Söylemek istediğim bu.

    Yoksa Ege sıradan bir üniversite. Ben de pişmanım neden Yüksek Teknolojiyi yazmadım diye. Kampus yaşamı yoktu, şehirden uzaktı diye yazmadım. Yoksa Ege elektrik-elektronik mühendisliğindense, Yüksek Teknoloji Elektronik ve Haberleşme daha iyi olurdu benim için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lagras

    Ben bu ilk 10 bin arasında kendime yer bulamayacağım ben napıyım şimdi?Söylediklerinizin çoğunda haklısınız piyasa bu,durum bu ama sayısal çıkışlı 1. kategoride üniversiteyi kazanacak düzeyde puan alamayacak olan ben hangi bölüm,hangi üniversite okuyayım?

    ODTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu bir kız 2 yıldır iş bulamıyor. Bir arkadaşın sevgilisi. Çok samimi değilim, iş mi beğenmiyorsun yoksa gerçekten de iş mi bulamadın demek isterdim. Arkadaşa sormuştum, Türkiye eski Türkiye değil demiş... (Kız Türkiye de ilk 100 ün arasında ODTÜ ye girmiş)

    Ama vasat denilebilecek üniversitelerden mezun olup çok iyi para alan mühendislerde var. Yani, neyi seviyorsan onu oku. Gerisini hiç düşünme. Başarılı bir insanın kolay kolay açıkta kalacağını sanmam. Yeter ki diploma yeter bana deme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronik_müh19 -- 28 Aralık 2013; 2:43:45 >




  • Istanbul ünuversitesi makina müh nasıl tavsiye edermisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam İmzamdaki konuyu ilk mesajınıza ekleyebilir misiniz acaba ?Gençler için birçok araştırma yaptım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektronik_müh19


    deserthawk ben Ege fanatiği değilim. Ege sıradan bir üniversite. Söylemek istediğim şuydu. Diyelim bir şirket mühendis arıyor. Sadece 1 kişi. Celal Bayar mezunu ile Ege mezunu başvursa, diğer şartlar eşitse (yaşları, tecrübeleri,bildikleri diller vs..), işveren hangisini tercih eder. Ege ağır basmaz mı? Söylemek istediğim bu.

    Yoksa Ege sıradan bir üniversite. Ben de pişmanım neden Yüksek Teknolojiyi yazmadım diye. Kampus yaşamı yoktu, şehirden uzaktı diye yazmadım. Yoksa Ege elektrik-elektronik mühendisliğindense, Yüksek Teknoloji Elektronik ve Haberleşme daha iyi olurdu benim için.




    Eğer her şey aynı ise, kişilerin birebir olarak aynı iş görüşmesi performansı gösterdiğini varsayarsak (iş görüşmeleri bayağı önemli bir mevzu malum), Ege'yi tercih etme ihtimali daha yüksek, haklısın.




  • Yatın kalkın hükümete sükredin lafından sonrasını okumadım.
    Akkoyunlar basmış burayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de Boğaziçi, Odtü, Bilkent, İtü, Ytü mühendislik mezunlarını piyasada diğer üniversitelerden mezun olanların geçmesi çok çok zor çünkü bu ülkede adam gibi mühendislik yapılmıyor.
  • Hukumet sagolsun okuma imkani verdi ama is imkanlari yok kisitli .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhsinsezal

    Türkiye'de Boğaziçi, Odtü, Bilkent, İtü, Ytü mühendislik mezunlarını piyasada diğer üniversitelerden mezun olanların geçmesi çok çok zor çünkü bu ülkede adam gibi mühendislik yapılmıyor.

    Bence bunların arasında İYTE de var. Hatta saydıklarının çoğundan bazı bölümlerde daha iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektronik_müh19

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhsinsezal

    Türkiye'de Boğaziçi, Odtü, Bilkent, İtü, Ytü mühendislik mezunlarını piyasada diğer üniversitelerden mezun olanların geçmesi çok çok zor çünkü bu ülkede adam gibi mühendislik yapılmıyor.

    Bence bunların arasında İYTE de var. Hatta saydıklarının çoğundan bazı bölümlerde daha iyidir.

    İYTE'nin iyi bir üniversite olduğunu düşünüyorum. Ama işte gel onu piyasadakilere anlat. Maalesef İYTE mezununun da kendini ispatlaması lazım. Bunun içinde mühendislik yapılan bir yerde olması lazım ki yeteneğini göstersin. Bu alanlar ülkemizde sınırlı.




  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    marmara üniversitesindeki teknoloji fakülteleri nasıl???
    özellikle MEKATRONİK VE MAKİNE si?
    ha ayrıca MEKATRONİK MÜHNEDİSLİĞİ dersleri nasıl uzatmiyim lafı aslında onun haklkında bilgi verirmisin???????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anatomi96

    Hukumet sagolsun okuma imkani verdi ama is imkanlari yok kisitli .

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.