Şimdi Ara

Bir İki anakart arasında kaldım yardımcı olabilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a. Önümüzdeki 1 2 hafta içinde bilgisayar toplayacağım.
    Toplamak istediğim parçalar şu şekilde ;
    Amd Ryzen5 2600x
    MSI RX570 8GB
    Coolermaster 80+ 600w
    Corsair 8GB Vengeance 3000mhz
    250gb ssd

    Fakat anakart kısmında çok kararsız kaldım, arasında kaldığım modeller şunlar;

    Msi B450 tomahawk
    Msi B450 gaming plus
    Msi B450 Gaming pro carbon c
    Msi X470 Gaming plus

    Bu 4 anakartın özellikleri ve fiyatları birbirine çok yakın, ilk yazdığım 2 anakart 800₺ civarı sonraki 2 anakart 1000₺ civarı

    Alacağım sisteme göre bu anakartlar darboğaz olsun performans olsun ısınma olsun nasıl bi duruş sergiler? Sıkıntı çıkarırmı? Veya bu anakartlara para vermeye değer mi? Daha ucuz bi anakart işimi görür mü? Yarımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvzklc07 -- 11 Nisan 2019; 12:46:4 >



  • 15 gün önce b450 tomahawk almıştım, kdv kampanyası ile 678tlye geldi, gayet memnunum.
  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim, keşke diğer sorularıma cevap verebilecek birileri de çıksa :)
  • İleride pc'yi upgrade ederim bi daha sıfırdan komple sistem toplayacak ödenek ayıramam diyorsan eğer anakarta para vermek mantıklı bende 1300 TL'lik anakart aldım pişman değilim ileriye dönük yatırım ayrıca anakartı öteki bileşenleri üstüne takmaya yarayan ve başka bi nanesi olmayan bi bileşen olarak düşünme o çok eskiden kalma anakartlar için geçerliydi. Şimdi öteki bileşenlerin belli bi senkron içinde çalışabilmesini ve mümkün mertebe en yüksek randıman alabilmeni anakart sağlıyor. Anakartı alırken hatta sitesinden bak hangi model ve marka ram / CPU / GPU ile daha optimize çalışıyor diye. Yeni nesil anakartların kendi yazılımlarıyla tek tuşla bios'a dönebiliyorsun bluetooth ile pc'ye bağlanabiliyorsun, sitesinden kendi yazılımı sayesinde pc'nin öteki bileşenlerine erişip anlık takip edebiliyorsun. Fan dönüş işlemci ve ekran kartı ısı değerleri öteki bileşenlerin soğutma sistemlerinin verimli çalışıp çalışmadığı bilgisayarın herhangi bi yerinde sıkıntı olduğunda oradan gözlemleyebilirsin. Benim anakart işlemcinin soğutucusuna iyi puan vermiyor mesela. Işıklı vs. modellere para basmaktan ziyade ömürlük bi anakart almak daha mantıklı ötekiler bi şekil indirime denk getirilip alınıyor ama anakart fiyatlarında öyle aman aman bi oynama olmaz. Benim 2 sene önce aldığım anakart hala aynı fiyatta mesela Asus Z270 TUF Mark 1.




  • 4 adet anakart arasında tartışmasız olarak Msi X470 Gaming Plus derim. Çünkü X470 daha güncel ve daha fazla özelliğe sahip bir model.


    Darboğaz konusunda ise: işlemcinin darboğaz yapabilir ama anakartlar darboğaz yapmaz. Yani tamamen alakasız bir konu. Uzun süre sorunsuz kullanırsın. Daha ucuz anakartlar da işini görür ama daha fazla overclock ve özellikten mahrum kalırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkhes

    İleride pc'yi upgrade ederim bi daha sıfırdan komple sistem toplayacak ödenek ayıramam diyorsan eğer anakarta para vermek mantıklı bende 1300 TL'lik anakart aldım pişman değilim ileriye dönük yatırım ayrıca anakartı öteki bileşenleri üstüne takmaya yarayan ve başka bi nanesi olmayan bi bileşen olarak düşünme o çok eskiden kalma anakartlar için geçerliydi. Şimdi öteki bileşenlerin belli bi senkron içinde çalışabilmesini ve mümkün mertebe en yüksek randıman alabilmeni anakart sağlıyor. Anakartı alırken hatta sitesinden bak hangi model ve marka ram / CPU / GPU ile daha optimize çalışıyor diye. Yeni nesil anakartların kendi yazılımlarıyla tek tuşla bios'a dönebiliyorsun bluetooth ile pc'ye bağlanabiliyorsun, sitesinden kendi yazılımı sayesinde pc'nin öteki bileşenlerine erişip anlık takip edebiliyorsun. Fan dönüş işlemci ve ekran kartı ısı değerleri öteki bileşenlerin soğutma sistemlerinin verimli çalışıp çalışmadığı bilgisayarın herhangi bi yerinde sıkıntı olduğunda oradan gözlemleyebilirsin. Benim anakart işlemcinin soğutucusuna iyi puan vermiyor mesela. Işıklı vs. modellere para basmaktan ziyade ömürlük bi anakart almak daha mantıklı ötekiler bi şekil indirime denk getirilip alınıyor ama anakart fiyatlarında öyle aman aman bi oynama olmaz. Benim 2 sene önce aldığım anakart hala aynı fiyatta mesela Asus Z270 TUF Mark 1.
    eyvallah hocam tesekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nistor

    4 adet anakart arasında tartışmasız olarak Msi X470 Gaming Plus derim. Çünkü X470 daha güncel ve daha fazla özelliğe sahip bir model.


    Darboğaz konusunda ise: işlemcinin darboğaz yapabilir ama anakartlar darboğaz yapmaz. Yani tamamen alakasız bir konu. Uzun süre sorunsuz kullanırsın. Daha ucuz anakartlar da işini görür ama daha fazla overclock ve özellikten mahrum kalırsın.
    hocam tesekkurler yorumun icin. ama bu islemcin darbogaz yapabilir dediginde neden darbogaz yapabiliyor onu anlamadım. oysaki birbirini kaldırabilecek parcalar oldugunu düsünüyodum. (yoksa, hani yaparsa islemci yapar darbogazı anlamında mı söyledin?)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvzklc07

    hocam tesekkurler yorumun icin. ama bu islemcin darbogaz yapabilir dediginde neden darbogaz yapabiliyor onu anlamadım. oysaki birbirini kaldırabilecek parcalar oldugunu düsünüyodum. (yoksa, hani yaparsa islemci yapar darbogazı anlamında mı söyledin?)

    Alıntıları Göster
    ekran kartın fazla güçlüyse işlemci dar boğaz yapar dar boğaz budur ama seçtiğin ekran kartı o işlemciye dar boğaz falan yapmaz anakart tabi ki x470 al almışken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Nisan 2019; 7:19:24 >




  • Geçen hafta içi amazon.com.tr de gördüğüm fiyatlar

    b450 gaming plus:580tl

    x470 gaming pro carbon:1080TL
    ______________________________

    Ben de tomahawk yada b450 carbon düşünüyorum.Listedekilerin hemen hepsi aynı kalite gibi.Carbon da daha çok özellik var.
  • Yorumlarınız için teşekkür ediyorum, inşallah bu hafta sonu alırım pc yi allah herkesin gönlüne göre versin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.