Şimdi Ara

BİR FİZYOTERAPİST AĞABEYİNİZ/KARDEŞİNİZ OLARAK SÖYLÜYORUM!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
86
Cevap
4
Favori
66.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stattrak kullanıcısına yanıt
    Daha ısrarla mesleği şişirdiler diyorsunuz. Ben zaten öyle olmadı demiyorum ki. Tercih yapan kimselere ısrarla, ezbere bir şekilde gözü kapalı FTR yaz diyenler yüzünden benim gibi çoğu kimse bu bölümü tercih etti. Şimdi bile danışman hocalar bilip bilmeden, bölümün geldiği noktayı görmeden bu bölümü tavsiye ediyorlar. Bu da sizin dediğiniz gibi mesleğin şişirilmesinden kaynaklı. Ha mesleğin bu duruma gelmesinde DGS'nin olsun Uzaktan Eğitim'in olsun payı bahsettiğiniz gibi kesinlikle küçük değil. Hadi Uzaktan Eğitim son birkaç senedir uygulanıyor ve sadece şu an için az sayıda üniversitede var. Ama DGS'den bahsedecek olursam sadece bizim sınıfta bize ayrılanın yarısı kadar mevcutları var. Bu kadar çok mezun vermemizin büyük bir sebebi de bundan kaynaklanıyor. Bu arada sözüm DGS ile gelen arkadaşlara değil. Onlar kendilerine verilen hakkı kullanıyorlar doğal olarak. Benim sözüm sisteme. Benim senelerce okuyup tercih ettiğim bölümde aldığım puanın yarısını alamamış arkadaşların kolayca gelebilmesi gerçekten çok garip. Tabiki bu bahsettiğim durumlar sadece bizim bölümde değil diğer birçok bölümde de mevcut ve durumu çok daha kötü olanlar da var. Ben sadece içinde olduğum ve bildiğim için, hazır bir duyarlı arkadaş da FTR ile ilgili konu açınca bu bölümü yazmayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak maksadıyla bunları yazdım. Tabi biraz da içimi dökmek istedim. İyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • healthypatient H kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum...
  • healthypatient H kullanıcısına yanıt
    Bunun dgs ile falan alakası yok.Ha büyük resmi göremiyorsan durumu 2 yıllıkçılar bu hale getirdi diyebilirsin.

    4-5 Yıl önce kamuda çalışacak fzt bulamıyorlardı.Özelde 4500 tl alırken neden devlette 3000 e çalışacaktın ki ?

    Bizzat dönemin sağlık bakanı ''Fizyoterapisti kamuya çekmek için ücreti artırmayacağız.Fizyoterapist sayısını artırıp fzt leri kamuya gelmeye zorlayacağız'' dedi.

    Bu söylemden sonra da ösys de toplam kontenjanı 500 civarı olan ftr'nin 2-3 sene içinde kontenjanı 3500-4000 civarına gelmiştir.İlk 2-3 sene mezun olan grup özeldeki açığı kapatıp kamuyu doldurdu.Sonra gelen 4000 er kişi de işsiz kaldı :)

    Oraya 500 kişi yerine 4000 kişinin girme sebebi mesleğin şişirilmesi değil.İstediği kadar şişirsinler girecek okul olmadıktan sonra nasıl girecek millet ? Meslek şişirildiği için sadece 4000 kişi yüksek puanlı insanlar oluyor.Tabi devlettekiler için diyorum.Hem zeki hem işsiz insanlar oluşuyor.Eğer şişirilmeseydi gene işsizlik olacaktı.Sadece işsiz kalan 25 bin sıralamadaki insan değilde 50 bindeki olacaktı.

    Yani insanların şişirmesiymiş mesleğin çok övülmesiymiş falan bunlar sorun değil.Sorun dönemin hükümeti ve uyguladığı eğitim politikası.




  • t.t.b001 kullanıcısına yanıt
    Çok da alakası var. Olanları tek bir nedene bağlamıyorum. Yukarıda da her şeyi açık bir şekilde yazdım. Daha da aynı şeyleri yazmayacağım.
  • hocam bilgisayar mühendisliği okuyorum 2. sınfıım. odyoloji diye bir bölüm varmış yatay geçiş yapmayı düşünüyorum buda patlarmı cunku 1 hakkımız var valla pişman olmak istemem şuan 440 puanla alıyor bölüm yardım edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 422422werker

    hocam bilgisayar mühendisliği okuyorum 2. sınfıım. odyoloji diye bir bölüm varmış yatay geçiş yapmayı düşünüyorum buda patlarmı cunku 1 hakkımız var valla pişman olmak istemem şuan 440 puanla alıyor bölüm yardım edin

    Son atamaları incelemeniz faydalı olabilir. Kaç kişi atanmış kaç puandan atanmış? buna benzer veriler meslek hakkında bilgi verebiliyor. Ama günümüz ve gelecek yazılım ve mühendislikte. Branşınız kendinize ivme katmaya müsait bir branş olduğu için odyoloji gibi bir bölüme geçmenizi tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coke019

    Devlet Hastanesi'nde sosyal çalışmacı olarak çalışıyorum konu sahibi kesinlikle haklı hastanede en çok çalışan onlar ama aynı parayı alıyoruz ayriyeten atanmak artık çok zorlaştı ftr mezunlari eskiden özelde iyi paralar kazanıyorlardi ama artık piyasa çok ama çok düştü 6 ftr arkadaşım KPSS ye hazırlanmaya şimdiden başladı

    Arkadaşlar önerim özel , devlet ya da yurt dışı tıp kazanıp iş kaygısı çekmemeli

    Sosyal hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem? Devlette atanma koşulları, özel sektörde ki durumu gelecekte ne olur vb. konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bizde de durum farklı değil alımlar çok düştü özel sektörde de işimiz çok zor herkes KPSS den 90 ve üzeri puan almaya çalışıyor dediğim gibi tıp hariç devlet isteniyorsa artık her bölüm çok ama çok zor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coke019

    Maalesef bizde de durum farklı değil alımlar çok düştü özel sektörde de işimiz çok zor herkes KPSS den 90 ve üzeri puan almaya çalışıyor dediğim gibi tıp hariç devlet isteniyorsa artık her bölüm çok ama çok zor

    Tıp ve diş dışında garanti bölüm yok sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coke019 C kullanıcısına yanıt
    Hemşirelik ebelik ve paramedik şu an makul puanlarla atanıyor ama bunlarında işi zor..
  • coke019 C kullanıcısına yanıt
    Ayrıca özel sektörde para yok ve hayvani çalışma şartları var her meslek için. İİBF FEF Mühendis Öğretmen herkes KPSS kasıyor. Devlete girmesi kolay bölümleri okumak burda önemli nokta..
  • Artık kpss de 85-90 üstü yapmak farz oldu arkadaşım acı ama gerçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle böyle imkan varsa özel yada yurtdışı tıp çok mantıklı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım herkes istediği yere yerleşir ve daha sonra mesleklerini yapabilir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @yslf isimli forumdaş. Epeydir foruma girmiyordum o yüzden sorulara cevap veremedim- özel mesajlara da yanıt veremiyorum telefon numaram ile aktifleştirmediğim için. Ama nöbet konusundaki soruna cevap vereyim hazır görmüşken: Bazı üniversite hastaneleri ve özeller hafta sonu da nöbet usulu çalışma konusunda fizyoterapistleri zorlamakta ama devlette henüz böyle 1 durum söz konusu değil. Nöbet de hekim/hemşire nöbeti gibi farklı ücretlendirilmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptNB -- 15 Mart 2018; 20:42:1 >
  • Numaram kayıtlı olmadığı için özel mesajlara geri dönemiyorum. Ama soru işaretlerinizi elimden geldiğince gidermeye çalışabilirim.
  • ptNB P kullanıcısına yanıt
    Hocam ben skolyoz hastasıydım. yaklaşık 6 yıl önce ameliyat oldum. şu an bir sorunum yok. yazın iyi bir fizyoterapiste görünmek istiyorum acaba bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz diyecektim.
  • omerfee kullanıcısına yanıt
    Şöyle yapabilirsiniz: Fizik muayne ile de tespit edilebilir skolyoz ama x-ray görüntüleme daha objektif veri oluşturur ve geleceğe dönük kıyas için güzel bir veridir. Öncelikle hekim muaynesi ile görüntüleme alınabilir ve hekimden rica edilip röntgen verileri ile fizyoterapist değerlendirmesi istenebilir. Bunun haricinde bir fizyoterapist olan bir hastaneye gidip direkt fizyoterapist ile de konuşulabilir, gerekli yönlendirmeyi yapacaklarını düşünüyorum.
  • ptNB P kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
  • Metin hara da fizyoterapist ama adriana lima ile çıkıyor



    Şaka bir yana benim tüm ailem bana fizyoterapi oku diyordu. Yeditepe'de puan tutuyordu. İngilizce eğitim falan derken spor klüplerinde fizyoterapist olurum diye düşünmüştüm ( fb , BJK , gs , basketbol vs )



    Sonra dedim bu herkese olmaz. İngilizce bilmek belki dedim de gene zor bu işler. Bir de benim kuzenimin kızı engelli daha 6 yaşında falan. Kuzenim kendisini fizyoterapistlere falan götürüyormuş özellerde saati 150 lira falan veriyormuş. Bu yüzden sen de oku iyi kazanırsın falan diyordu.



    Ama herkes şikayetçi durumdan,sektörden,piyasadan. Hala aklımdadır bu bölüm ama yazmam,seçmem maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.