Şimdi Ara

Bir DSG Klasiği! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
17
Favori
54.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
478 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende de polo vardı dsg, araç 4 ten 5 e geçerken ugultu yapıyordu ( bişeyin sürttüğü aşikar ) servis birşey yok dedi, test ettik dedi, aracı kullanan benim, var diyosam vardır.İlk kullanıcısıydım, değişimlerini bilmem mi.
    DSG gerçekten pişmanlık, servis ise ayrı bir problem.Size Ankara Eskihisar servsini öneririm, sanki daha ilgililer gibi.
    Ama bu aracın sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmez.
    Egea kullandım o bile otomatiği çözmüş, en ufak geçiş sıkıntısı yok, hatta daha seri, gel gelelim ww iteledikçe iteliyor.
    Bu arada egeanın sadece motor ve şansumanını sevdiğimi belirteyim, diğer kriterler ayrı bir facia :)
  • yıl 2015, akrabam DSG li bir araca talip oldu, sıfır alacaklardı.

    Dedim ki : bakın bu şanzuman sorunlu, almayın.

    Yok satış danışmanı 2013 ten sonrakiler sorunsuz demiş.

    Hayırlı olsun dedim, almışlardı aracı. 1 sene sonra serviste şanzuman arızası sebebiyle olduğunu öğrendim, sonra araçta benzer sorunlar varken : servistekilerin vitesi manuele almaları gerektiği gibi DSG kullanım klavuzu okuduğunu öğrendim. Neden otomatik aldınız ki o zaman dedim, güldüler. 2 kez şanzumandan işlem gördü araç. detay bilmiyorum. Garanti çoktan bitti. İyi niyete mahkum servise götürüyorlar aracı. Kim bilir nasıl bir niyetle karşılaşacaklar.
  • Otomatik modu olmayan sadece triptonik racing robotize şanzımanlı bir roadsterım var.Benim aracımın şanzıman masrafı bir dsg den daha uygun siz düşünün hesaplayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne Stronic ne Dsg ne alırım ne aldırırım.
  • Tam otomatik candır. Her ne kadar kimileri vay şöyle ilkel, vay şöyle çok yakıyor vay şöyle çağ dışı dese de, çift kavramalıların tamir-değişim maliyetinin yanında devede kulak kalır. Ha bozuldu bozulacak stresi yaşamak da cabası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu aşağılık firma değil mi zaten dizel skandalı ile tüm dünyayı zehirleyen , bilmem kaç milyon dolar ceza yiyen , hatta bundan dolayı yöneticileri istifa eden ve özür dileyen. Gerçi Türkiye’deki gözü dönmüş hayranları bu iğrençliği bile savunuyorlardı.

    Dünyaya attığı ikinici en büyük kazık ise dsg.. Adamlar iyi niyet garantisi adı altında milletten kim bilir ne kadar para kaldırdı kronik sorunlu parçalar hakkında , yazık ! Tabi yine ülkemizde ki gözü dönmüş , çılgın vag savunucuları hatayı kullanıcılarda buluyor hatta “size de iyilik yaranmıyor , ne güzel iyi niyetten daha az kazıklıyorlar bizi” diyorlardı.

    Dünyada ki belkide en aşağılık , iğrenç milyonlarca insanı zehirleyen yetmiyormuş gibi birde daha tam anlamıyla sağlamlığı kanıtlanmamış bir şanzımanı kullanıcıları kobay olarak kullanarak yıllarca kakalıyorlar. Yazık çok yazık. Doğaya ve çevreye verdiği zarardan bu melun , melanet firmanın kapatılması gerek !

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • DSG şanzımanın tork dayanımlarına göre versiyonları mevcut. Türkiyedeki araçların maksimum tork dayanımı 250nm tork olan şanzımanlı araçlar satıldığı için çok fazla sıkıntı görüyoruz. 3 bin pahalıya satıp biraz daha güçlü şanzıman koymuyorlar çünkü bu dsg muhabbetinden vag müthiş para kaldırıyor.
  • sorun dsg değil, sorun vag grubu + doğuş'un imalatını ve ithalatını yaptıkları uzun ömürlü malların arkasında durmamaları.
    bakın bu bir tercihtir, bu firmalar ısrarla müşterilerini mağdur etme yolundalar ve bu şekilde operasyon yürütmeyi tercih ediyorlar. sonuçta arıza her cihazda olabilir önemli olan firmanın bu tip olaylara bakış açısıdır. yıllarca her türlü modelini kullandım vag grubunun çektiğim dertlerin haddi hesabı yok, değişimi gerekmeyen zincirin sente atıp motoru yemesi mi dersiniz, sağlam arabanın servise bakım için girip sırf özel ve performanslı bir araba diye bağırttırırken turboyu yemeleri mi dersiniz, dsg nin ne zaman elinizde kalacağının korkusu mu dersiniz salak gibi devam ettim almaya en sonunda; hep yukarıdan baktığım dudak büktüğüm başka bir grubun SUV sini aldım 2015 sonunda. Yemin ediyorum bu aracı aldığımdan beri vag grubunda ısrar ettiğim için kendime o kadar kızdım ki, hiçbir şey demiyorum sadece geçen ay olanı söylüyorum 100 bini yeni geçmiş aracımın turbosu gitti, arabayı her zaman ki servisine götürdüm bıraktım, 2 gün sonra gelin alın dediler sadece girmişken bakımını da yapın demiştim onun yaklaşık 1600 lira olan bedelini ödedim, faturanın kalan kısmında bedelsiz olarak yazanı görünce şok oldum tam 12 bin liralık turbo parça değişimi ve işcilik garantiden yapılmıştı ve ben bunun için adamlara bir telefon dahi etmedim. fark burda arkadaşlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donald Draper

    Defalarca yazdık DSG şanzımanlı araç A-LIN-MAZ

    çok basit VW grubu araç alacaksanız manuel alacaksınız, illa DSG alacağım diyorsanız şanzıman arızasının parasını kenara koyacaksınız. ve bu arıza belirli aralıklarla tekrar edeceği için o sırada tekrar kenara koyacaksınız.

    Bile bile alıyorsunuz yapacak bir şey yok.
    Hocam anlamak için yazıyorum, bu kadar dsg li GOlf polo passat sahipleri neden sesleri çıkmıyor da genelde mi problemli yoksa bu adamlarda dsg arızası yaşanmıyor mu?

    Aklımda DSG Golf var ama bu yazılanları okuyunca insan soğuyor.
  • "Doğuş Oto bizi çok iyi tanıyor, hakkınızı falan aramaya kalkmayın bence."

    Doğuş DSG li saatli bombaya o parayı vereni elbette tanır, hangi gözle baktığınıda burada yazmayayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSG alma (vw) audi alma, ee ne öneriyorsunuz otomatik araç?
  • DSG Lİ ARABA ALAN ADAM NET ARABADAN ANLAMIYORDUR MÜSTEHAK SİZE UĞRAŞIN DURUN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşına yeni girdim. Arabam yok, olmadı da. Bu forumdan şunu anladım ki bu yetkili servistekilerin hepsi kaypak herifler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Caravelle sahibiyim bir daha vw’mi tövbeler tövbesi... Benden uzak olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Ben de anlamıyorum ki hocam vw audi seat skoda almayacağız otomatik araç ne alınacak o zaman. Herkesin mersoya bmw’ye yetecek gücü yok ne alacak bu insanlar focus mu blue mu. Golf gibi passat gibi araçlar varken neye binecekler. 3 gündür şehirlerarası yollardayım hep vw, audi, seat yollarda. Kızılayın dağıttığı fluence ve egea’larla clio’yu saymazsak tabii. Bizde de var dsg passat doğru kullandıktan sonra kolay kolay sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama hala insanlar ille de bu aimarka için ölüyorlar.
    EDC al kafan rahat olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahalleden tanıdığım bir abimiz geçen sene ikinci el Skoda Octavia 1.6 dizel dsg satın aldı,araç 80 bin kilometrede ve son kasalardan.Geçen pazar günü araç şanzıman arızası verdi ve yolda kaldı,araç çalışıyor ancak hiçbir viteste hareket etmiyor,aracı çekiciye yükleyip sanayiye götürdüler.

    Bir DSG Klasiği!
  • Garanti konusundan basliyayim:
    Turkiyede bu firmalara yönelik adam akıllı ve hızlı bir kanun olmadığı sürece bunların hepsi bu şekilde müşteriyi keriz yerine koymaya devam ederler .Bunu vw'si ford'u toyota'si yok.
    Bakin ben 2017 de civic aldım.C sutunu muhabettini biliyorsunuz. Benim aracımda zorla görünen bir dalgalanma vardı . Neyse gittik mubareklerin yanına "efendim top çarpmıştır,elinizle vurmussunuzdur vs vs "binbir türlü yalan .Sorunu yaşayan arkadaşlarla protestolar yaptık. Diğer markaları kullanan arkadaşlar destek istedik ama herkes "biz size honda almayin"dedik dedi geçti.Honda ise buyrun mahkeme dedi.Gerçekçi olalım hondadaki sorun dsg yanında sorun bile sayılmaz. O başka .Ama adamlardaki buyrun mahkeme orada anlayişi Türk insanının bunların gözünde kaçıncı sınıf olduğunu gösteriyor . Niye mahkemeyi gösteriyor?Çünkü bunları hizaya getirecek bir kanun yok.Hatta ve hatta siyasi olarak ciddi destekleri olduğuna da inanıyorum . Dsg meselesi de böyle.Bazen takiliyorum passat jetta forumlarına hergun neredeyse dsg arızası paylaşılıyor . Verilen tepki enteresan "passata biniyorsun abi boşver arıza yapsın "kafa bu .
    Bizim tüketici olarak şu marka fanatiligini bırakıp adam akıllı bizleri koruyan kanunları çıkartmamız lazım .
    Vw de dsg
    Fordda boya
    Skoda'da vernik (ki hondadaki c sütünü vakası bunlarda da mevcut)
    Astrada piston kırma
    Honda'da göçük
    Say say bitmez
    Onu alma bunu al kafasında olduğumuz için bizi böyle yoluyorlar işte.
    Yapsınlar bakalım amerikasinda avrupasinda adamı nasıl hizaya getiriyorlar
    Sen Avrupaya 8 ,Amerikaya 10 yıl garanti ver gel benim ülkeme 2 yıl. Sonra da kırk dereden su getirt.
    Arkadaşlar hep birlik olup hükümete baskı yapıp adam akıllı kanun çıkartmalıyız. Başka çaresi yok bunun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srht73 -- 2 Temmuz 2019; 13:18:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Japon dan şaşmayın vitara kullanıyorum Şanzıman Motor müthiş uyumlu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.