Şimdi Ara

Bir AVR satın alma hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2001 yılında aldığım Harman Kardon AVR3000 receiver maalesef hayata gözlerini yumdu.
    (Burda bahsetmiştim cihazdan)
    Standby düğmesine bastığımda önce açılıyor, ancak 1sn geçmeden alet kapanıyordu.
    Burda (Almanya) servise götürdüm, tamir için 160 euro istediler. TR’de olsa eminim daha küçük bir tutara yaptirabilirdim.
    Içim acıya acıya recycling’e götürüp container’a attim güzelim cihazi
    Hem ses hem tasarım olarak çok seviyordum, ama diğer yandan HDMI yoktu, network yoktu vs sonucta old-school bir cihazdı.
    Yeni AVR araştırmak, forumlara girmek, kullanıcı yorumları okumak. üretici sayfaları karıştırmak, elektronik marketlere gidip cihazlara bakmak keyifli olur diye pozitif düşündüm. 400-500 euro arası bütçe ayırdım.

    Önceliklerim / Beklentilerim:
    - HK düzeyinde tok ses kalitesi ve berraklığı
    - Yeterli sayıda HDMi girişi
    - 4K ready
    - LAN bağlantı
    - DLNA (müzik arşivim NAS üzerinde)
    - Iyi bir iphone applikasyonu
    - Airplay
    - Internet Radyo


    İlgilenmediğim özellikler:
    - 5 den fazla hoparlör çıkışı (7.1, 9.1 vs.)
    - 2. subwoofer çıkışı
    - Birden fazla HDMI out
    - Zone2 vs
    - DTS-X, Dolby Atmos


    Evdeki diğer ses ve görüntü komponentler:
    - Synology 213 NAS
    - PS3
    - Medya oynatıcolarak Macbook Pro
    - AppleTV
    - Magnat Vintage Hoparlör seti
    - No-name uydu receiver
    - Artik nerdeyse hiç kullanılmayan Pioneer DVD player
    - CEC ve SmartTV olmayan LG 50‘ Plasma TV
    - Fiberoptik 100MB internet hat (ATV, NAS, PS3 ve AVR kablo ile bağlı)

    Burda sistemin eski de olsa fotoları vardı:
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=31710523
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=32834255


    Tabiiki öncelikle olarak yine Harman Kardon olsun istedim. Ancak HK sayfası ve amazon.de’ ye girip hayal kırıklığına ugramam 5 dakika sürmedi. Halen 2015 modelleri satıştaydı ve kullanıcı yorumları çok kötüydü. Telefon applikasyonu için çok kötü deniyor, hoparlörden cızırtı ve rahatsız edici seslerden bahsediliyor, kullanıcı menüsünün çok karmaşık olması vs vs.
    Her ne kadar belli bir marka bağımlılıgım olsa da bu yorumlar ve gerçekler sonrasında HK‘ yi silmem gerekti. Zaten HK son dönemde HIFI dünyasindan uzaklaştı hissi veriyordu. Samsung tarafından satın alınmaları bir umut ışığı ancak bakalım yaman ne gösterecek.

    Elektronik Marketler
    Cihazları yerinde görüp, seslerini dinlemek icin burdaki elektronik marketlere yöneldim. Almanya Stuttgart civarında yaşıyorum ve maalesef elektronik market olarak nerdeyse sadece MM ve SATURN kaldı. Bunlarda zaten aynı Holding şirketleri. Eskiden çok daha fazla seçenek vardı ancak internet alişverişi, globalizasyon derken birçok satıcı kapatmak zorunda kaldı.
    Neyse gittiğim marketlerde birçok ürün vardı, ancak dinleme ve kullanım imkanı yoktu. Eskiden HIFI dinleme odaları vardı artık maalesef kalmamış. Sadece Stuttgart şehir merkezinde SATURN mağazasında üst fiyat segmentindeki ürünlerin dinlenebilecegi bir alan var. Orda da B&W hoparlörler, ROTEL, ARCAM amfiler vs var. Belirlediğim bütçemin çok üzerinde.
    Onun dışında elektronik marketlerde eskiden nerdeyse sayısız HIFI komponent bulunurken artık ağırlıklı olarak mobil çözümler var. Işte Bluetooth ve Airplay hoparlörler, soundbarlar ve yüzlerce kulaklık. Müzik dinleme alışkanlıkları degişiyor evet ama bana göre iyi bir HIFI sisteminde büyük ahşap hoparlörlerde müzik dinlemenin yerini hiçbirşey tutmaz.

    Elektronik marketlerden de biraz hayal kırıklığı ile ayrıldım. Hem dinleme imkanı yoktu hemde gördüğüm cihazlar açıkcası dizayn ve ilk intiba olarak cok hosuma gitmemişti. Tabi bu arada internet sayfaları, forumlar vs üzerinde de araştırmalarım devam ediyordu. Aşağıdaki markalar üzerinde yoğunlaştım:

    - DENON
    - PIONEER
    - YAMAHA

    Marantz’lar tasarım olarak hoşuma gitmedi, zaten Denon ile eşlenik ürün. Aynı şekilde Pioneer ile ONKYO’da eşlenik ürün. O yüzden ONKYO ile de igilenmedim.


    DENON
    Biryerden başlamak gerekir dedim ve internette kullanıcı yorumları ve değerlendirmeleri iyi olan 2016 serisi DENON AVR1300‘ü sipariş ettim. 400 Euronun altında bir fiyatı vardı. Amazon.de üzerinden siparişi verdim. Cihaz geldi, bağlantıları yaptım, kurulum asistani çok anlaşılır, menüsü basit güzel kompakt bir cihaz. Üzerinde gelen Audyssey mikrofon ile otomatik speaker ayarı yaptırdım.
    Ancak ilk aldiğım ses cok cılızdı. Biraz ayar yapayim dedim ancak yanlış hatırlamiyorsam sadece belli ses modlarını seçmeye izin veriyor. Bas/Tiz ayarı yok. Pure direct, stereo ve Surround gibi seçenekler var. hepsini denedim, ancak hiçbirinden istediğim, HK’ dan tanıdığım sesi alamadım. Hanım geldi, Ses Televizyondan geliyor değil mi” diye sordu. Dediğim gibi cihazin menüsü, kullanımı, internet radio, NAS erişimi falan çok güzel ancak ses cok cılız kaldi. Nerdeyse hiç bas yoktu, hem yüksek hem düşük seste müzik dinlediğimde cok sıradandı. Cihazı bu sefer Audyssey üzerinden değil manuel olarak kurdum, biraz düzeldi, keza sonradan farkettiğime göre hoparlörlerimi small olarak işaretlemis ve Sub var olarak değerlendirmiş Audyssey. Ancak hem bas hem tiz halen zayıf, TV’den daha iyi, belki soundbar seviyesi ses kalitesi. Netten üst modellerden 2300 ve 3300 özelliklerine baktım. Onlarda da fark olarak sadece daha cok watt, daha çok giriş-çıkış gibi özellikler vardı.
    Multimedya özellikleri iyi, mesala müzik dinlerken yine screensaver olarak NAS’dan fotoğraf veya başka bir HDMI input seçilebiliyor. Iphone app icin Appstore yorumları kötü ama bende sıkıntı yaratmadı. Ancak ses durumundan dolayı maalesef cihazı geri göndermek zorunda kaldım.



    YAMAHA RX-V681
    Amazon’da 509 Euro iken MM’da 480 Euro’ya satılıyordu. Alıp eve getirdim, bağlantıları yaptım. Bunda setup menüsü yoktu, ayarlardan girip yine otomatik mikrofon ile hoparlör set-up yaptırdım. Cihazın kendisi ne kadar modern ve hoş tasarımlı dursa da menüsü zamanında HTML ile yapılan 1. nesil kişisel web sayfalarına benziyordu. Kaba pikselli, standart windows95 renkleri kullanarak yapılan çerçeveler vs bayağı bir nostalji yaşattı Neyse… önemli olan sesi diyerek ilk denemelere giriştim, DENON’a göre daha iyi ancak yine de birşeyler eksikti. Çok daha fazla ses modusu vardı, concert hall, stadium, stereo, direct, pure vs gibi. NAS üzerinden bir şarkı açıp bütün DSP programlarını deneyeyim derseniz şarkı nerdeyse bitiyor. Stereo müzik için en beğendigim 7ch Stereo sesiydi. Bütün hoparlörlerden sesi ayni şekilde veriyordu. Yani 2 kanal stereo sesi bütün surround hoparlörlerden veriyordu. Sanki DolbyDigital bir müzik DVD’si dinliyor gibi. Ses açısından kararsızdım, yine hanım da sesi pek beğenmedi.
    Yamaha cihazinda en hoşuma giden özellik ise network ve internet bağlanma hızıydı. Hem internet radyo hem NAS erişimi mükemmel hızlıydı. Hatta Macbook üzerinde kablo ile bağlantıya göre daha hızlıydı. Iphone app çabuk bağlandı ve stabil kaldı. Birkaç gün kalsın bakalım dedim. Sonuçta 14 gün iade hakkım vardı.



    PIONEER VSX1131
    Yamaha cihazı dururken bir de Pioneer deneyeyim dedim. Amazon.de’ den 480küsür euroya siparişi verdim. Birşekilde çok fazla beklentim yoktu, 2 deneme sonrası soğumuştum bu yeni nesil cihazlardan, hem DENON ve Yamaha tatmin etmiyorsa Pioneer hiç etmez diye önyargım vardı. Geldi cihaz, baglantıları yaptım, otomatik mikrofon ile setup yapmaya üşendim. menüden manuel olarak mesafe ve hoparlör büyüklüklerini girdim. NAS üzerinden rastgele bir şarkı seçtim ve sürpriz… ses diger iki cihaza göre daha iyi. Menüsü basit. Biraz karıştırdım, her bir hoparlör için bas-tiz ayarı var. Referans şarkılarımı bir daha açtım, ooohh işte bu dedim. Eşim üst kattaydı, o da duyup aşağıya indi, „Tamam bu kalsın, bu iyi“ dedi. Sonra app kurup Equalizer ayarlarıyla biraz oynadim (sadece hafiften V şekline getirdim), biraz daha bir iyileşme yakaladim.

    Anında Yamaha’yı paket yapıp MM‘a iade ettim. Biraz mırın kırın yaptılar ama sorun çıkmadı.

    Dediğim gibi sesi beğendik, yalnız Pioneer’de de hoşuma gitmeyen durumlar:
    1. Uzaktan kumandasi 500 euroluk bir cihaz icin çok ama çok basit. HK’ da 2000 yılından kalan ışıklandırmalı, kumanda nerde, bu nerde... yazık. Tamam telefon app ile açma-kapama ve birçok fonksiyon iş görüyor ama kumanda yine de lazım sonuçta.
    2. Ilk gün ipad ile bağlandım, ikinci gün bağlantı koptu. Tekrar bağlanmak mümkün değil. Alet cihazı görüyor, IP nr doğru görünüyor ancak bağlanmıyor. Appstore yorumlarına, forumlara baktım, yalnız değilim. Aynı şekilde tabi Airplay’de çalışmıyor. Önerilen çözüm: Modem’i kapat, cihazın fişini çek, Network kablosunu çıkar, sonra hepsini tekrar tak. O şekilde yaptım, alet tekrar bağlandı. Bakalım bu durum ne kadar sürecek.
    3. Menü-kullanm. Özellikle benim icin önemli olan NAS müzik server’a ulaşmak. Pioneer’de bağlantı biraz daha yavaş ve menüye girip çıktıktan sonra en son folder aklında tutmuyor. Bunun gibi çok önemli olmayan 1-2 durum daha var, ufak bir update ile iyileştirmeler yapilabilir diye düşünüyorum.

    Pioneer ayarlarında gezinirken biryerde “ONKYO Corporation“ ibaresi gördüm. Alman forumlarında okuduğuma göre cihaz aslında tamamen Pioneer etiketi basılmış bir ONKYO 656.

    Bir hafta kadar kaldı cihaz, bu süre içerisinde her gün kullandım. Ancak bağlantı sorunsalı çözülmedi maalesef. Hem app baglanmıyor, hem Airplay’ de calışmıyor. Oysaki Internet ayarlarında hiçbirsey değistirmedim. Cihaz standby konumunda, kablolu LAN baglantısı var ama gelgelelim sorunu çözemedim.
    Bu durumda sağlıklı bir kullanım mümkün degil. Her kullanmak istediğimde modem aç-kapat yapmak istemiyorum. Maalesef sesi çok tatmin etmesine rağmen bu cihaz da iade oldu.



    Internet alışveriş ve amazon.de
    Evet özellikle Almanya tüketiciler için cennet. Amazon prime üyesiyseniz koşulsuz-şartsız 30 gün iade hakkınız var. Kullanıcı yorumları okurken sıkça okuduğum şöyle bir durum var: Millet 3-4 cihaz birden sipariş ediyor, beğendiğini tutuyor, beğenmediğini iade ediyor. İade yollamak ücretsiz bu arada. Kesin rakamlar açıklanmıyor ancak internet alışverişinde iade oranı %30 lar olduğu tahmin ediliyor.
    Millet işin suyunu çıkarıyor’, ‘satıcıların iyi niyetini suistimal ediyorlar’ diye düşünüyorken maalesef bende aynı şekilde davranmaya başladım. Sonuçta kargo ücretleri, iade ürünlerin tekrar satışa hazır hale getirilmesi veya indirimli satılması sonuçta maliyetlere ve fiyatlara yansıtılıyor. Ayrıca farkında olmadan mağaza ve dükkanların kapanmasına aracı oluyoruz.


    Audyssey ve diğer mikrofon sistemleri
    Hem kendi tecrübem hemde forumlarda, yorumlarda okuduğum kadarıyla bu sistemler için gereksiz bir hype var, işte değişik markaların sistemleri birbiri ile kıyaslanıyor bunlar sıkça tartışılıyor ama genelde herkes çıkan otomatik ölçüm sonuçlarına tekrar müdahale ediyor. Sonuçta hoparlörün büyük veya küçük olması seçiliyor, Sub var mı yok mu, mesafeler giriliyor o kadar. Bunların hepsini girmek 5dk. Tamam birde zevkinize göre speaker bazında delay giriliyor… ki birçok kullanıcı aradaki farkı hissetmeyecektir. Ayrıca medya kaynağı ve hoparlör kalitesi aradaki farkı yansıtabilecek mi bakalım. 2000 model HK receiverde uzaktan kumanda üzerinde mikrofon vardı. O kadar geçen zaman içerisinde sistemlerin fonksiyondan ziyade pazarlama aracı olarak kullanılmaya başlandığını düşünüyorum.


    Sıradaki cihaz MARANTZ olacak sanırım. Her ne kadar tasarımdan dolayı daha önce tercih etmediğimi belirtsem de yorumlar ve testler olumlu. Tahmin ediyorum bütçe sınırlamasından dolayı slim 1607 olur. 5011 modeli de spesifikasyonlar olarak uygun ancak bütçeyi aşıyor (600küsür euro).



    Bu arada şunu belirtmem lazım, bunlar benim evimde benim kulağımla edindiğim sübjektif izlenimlerim. Hepinizin bildiği üzere başka bir evde, başka ortamda başka bir kişi bu cihazlarla çok daha iyi sonuçlar alabiir. Gayet normal. Ses kalitesine etkisi olur mu bilmiyorum, ancak benim hoparlörlerim bildiğim kadarıyla 4 ohm. Belki farklı spesifikasyondaki başka hoparlörler de farklı değerlendirmeler yaratabilir.


    Bilgilendirmeye devam edeceğim. Takipte kalıp yorum ekleyebilirsiniz. Hem iş hem aile hayatı yoğun geçtiği için (2 küçük çocuk) işlemler ve buraya yazmam sürebilir (bu yazıyı yazmam 1 haftadan fazla sürdü).

    Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler, saygılar.
    Bozkurt


    PS: Imla hataları düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinemaForum -- 1 Şubat 2017; 11:20:32 >







  • SinemaForum kullanıcısına yanıt
    Yaşadığını durum daha doğrusu hikayede sözü geçek sıkıntıları eminim bu ürünlere sahip diğer kullanıcılar da yaşıyordur. Maalesef bu cihazların ana işi çok kanallı sesi decode edip hoparlölere aktarmak ve görüntüyü seçip ekrana vermek . Bunun dışındaki tüm zamazingoları yapıyorum desede maalesef tam performans ile yerine getiremiyor sebebi ise sağlam işletim sistemleri olmaması. Bu cihazların artık windows veya android gibi işletim sistemlerine sahip olması gerekiyor . Üzerinde sonradan eklenebilir app desteği sunmalılar.Ben gelecek seneden itibaren böyle bir atağa geçeceklerini düşünüyorum.
    Beni en çok heyecanlandıran bundn 7-8 sene önce SONY olmuştu. O zamanlar STR-DA5400 serisinde PS3 den esinlenilmiş işletim sistemi olduğundan bahsediliyor ve bu kolaylığın hem menülerde hem de network bağlantı özelliklerinde fark yarattığından bahsedildi.
    Bence halen Sony oldukça iyi ancak ürünleri kolay bulunmuyor. STR-DN1070 ürününe de bir bakın derim. Ses kalitesi bakımından istediğimiz tok soundu bulabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vay be Yamaha ve denon hakkındaki yorumlar doğruymuş demek ki konu için teşekkürler bakalım marantz hakkındaki düşünceleriniz neler olacak ?

    Bizim için de bir önfikir olur sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marantz 1504 ü kullandıktan sonra Marantz SR 6010 a geçtim ,çok memnunum size tavsiyem slim tip receiver yerine 6000 serileri ile ilgilenmeniz bir ara amazonda iyi indirim vardı yakalayabilirseniz hesaplı bir fiata halledebilirsiniz selamlar
  • Marantz 6000 serisi önerisine ben de katılıyorum.
  • Konuyu takipteyim. Ben de Marantz AVR almak için uygun zamanı kolluyorum. İade ettiğiniz ürünlerin "yeniden satışa hazırlanma" durumundan bahsetmişsiniz. Kutusu açılıp birkaç gün kullanılıp iade edilen bu ürünler bize sonradan sıfır cihaz olarak mı satılıyor? Yani amazon.de ya da başka herhangi bir yerden kutusu açılmamış sıfır diye aldığımız ürün belki de birkaç gün denenip iade edilmiş bir ürün olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyperborea61

    Konuyu takipteyim. Ben de Marantz AVR almak için uygun zamanı kolluyorum. İade ettiğiniz ürünlerin "yeniden satışa hazırlanma" durumundan bahsetmişsiniz. Kutusu açılıp birkaç gün kullanılıp iade edilen bu ürünler bize sonradan sıfır cihaz olarak mı satılıyor? Yani amazon.de ya da başka herhangi bir yerden kutusu açılmamış sıfır diye aldığımız ürün belki de birkaç gün denenip iade edilmiş bir ürün olabilir mi?

    Hayır. Amazon bu ürünleri Warehouse departmanından satıyor.
  • Bloody Mary B kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela Amazon.de klipsch r10 subwoofer tr ye gönderiyor ama r12 yi göndermiyor her ikisini de aymış atıcı yani amazon satıyor bu durum nasıl çözülür ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Hocam mesela Amazon.de klipsch r10 subwoofer tr ye gönderiyor ama r12 yi göndermiyor her ikisini de aymış atıcı yani amazon satıyor bu durum nasıl çözülür ?

    Eğer satıcı Amazon ise gönderilmiyor yazsa bile sepete gidince gönderildiğini göreceksiniz. Evet saçma ama böyle :)
  • Tamam klipsch r10 da satıcı Amazon gönderilmiyor yazıyor ilerleyince gönderiliyor diyor

    R12 de de satıcı Amazon onda da gönderilmiyor ama ilerlediğinde de gönderilmiyor yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloody Mary B kullanıcısına yanıt
    Hatta buyurun



    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00MGIZQKS/ref=mp_s_a_1_3?ie=UTF8&qid=1485990838&sr=1-3&pi=AC_SX236_SY340_QL65&dpPl=1&dpID=41ErpWPBcEL&ref=plSrch

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quatrros

    Hatta buyurun



    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00MGIZQKS/ref=mp_s_a_1_3?ie=UTF8&qid=1485990838&sr=1-3&pi=AC_SX236_SY340_QL65&dpPl=1&dpID=41ErpWPBcEL&ref=plSrch

    Haydaa, sizin şanssızlığınız galiba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    quote:


    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Yaşadığını durum daha doğrusu hikayede sözü geçek sıkıntıları eminim bu ürünlere sahip diğer kullanıcılar da yaşıyordur. Maalesef bu cihazların ana işi çok kanallı sesi decode edip hoparlölere aktarmak ve görüntüyü seçip ekrana vermek . Bunun dışındaki tüm zamazingoları yapıyorum desede maalesef tam performans ile yerine getiremiyor sebebi ise sağlam işletim sistemleri olmaması. Bu cihazların artık windows veya android gibi işletim sistemlerine sahip olması gerekiyor . Üzerinde sonradan eklenebilir app desteği sunmalılar.Ben gelecek seneden itibaren böyle bir atağa geçeceklerini düşünüyorum.


    Almanyada ‘Eierlegendewollmilchsau’ diye bir tabir var. Karşılığı ‘Yumurta ve süt veren yünlü domuz’. Dediğin gibi tek bir cihazda herşeyin olmasını bekliyoruz. Ve üretilciler henüz buna bir cevap sunmuyorlar.
    Dediğiniz işletim sistemli ve app bazlı bir cihaz yok satar. Bence mesela Dolby Atmos veya DTS-X gibi yeni nesil ses formatları da app olarak satılsın. İddia ederim son model cihazları alanların çoğunda bu yeni formatlara göre hoparlör sistemi yoktur. Ama cihazı alırken kullanmadığımız bir opsiyon için lisans ücretini boşuna ödüyoruz bu durumda.

    Birde tasarım olarak piyasada bulunan cihazlar 20 yıldır hemen hemen aynı. Zamanında HK’un cam frontlu veya ışıklandırmalı ses kontrol kumandası falan vardı, artık onlar da kalmadı. Halen dot matrix 80’ li yıllardan kalan display falan çok banal. Hatta öyle ki Pioneer VSX1130 metal frontlu ve çift sıra display içerirken bir yeni modeli olarak lanse edilen VSX1131 plastik ve display tek sıra ve daha kaba.

    quote:


    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Beni en çok heyecanlandıran bundn 7-8 sene önce SONY olmuştu. O zamanlar STR-DA5400 serisinde PS3 den esinlenilmiş işletim sistemi olduğundan bahsediliyor ve bu kolaylığın hem menülerde hem de network bağlantı özelliklerinde fark yarattığından bahsedildi.
    Bence halen Sony oldukça iyi ancak ürünleri kolay bulunmuyor. STR-DN1070 ürününe de bir bakın derim. Ses kalitesi bakımından istediğimiz tok soundu bulabilirsiniz.


    SONY yazmamışım başta pardon. Ama değerlendirmeye Internet radyo bulunmadığı için prensip olarak eklemedim. Sonradan yorumları okudum, gayet olumlu. Internet radyo sonucta AppleTV’ de mevcut. 2. bir cihaz açmak ve menü seçmek gerekiyor ama olabilir tabi. Önerin için teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunhun34

    Marantz 1504 ü kullandıktan sonra Marantz SR 6010 a geçtim ,çok memnunum size tavsiyem slim tip receiver yerine 6000 serileri ile ilgilenmeniz bir ara amazonda iyi indirim vardı yakalayabilirseniz hesaplı bir fiata halledebilirsiniz selamlar



    quote:

    Orijinalden alıntı: JUNE8O

    Marantz 6000 serisi önerisine ben de katılıyorum.


    Öneri ve tavsiye için çok teşekkürler. Bakalım duruma. Marantz’lar fiyat olarak biraz daha yukarda. Takip etmek lazım, dediğiniz gibi bazen indirimler olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinemaForum -- 2 Şubat 2017; 12:10:11 >
  • Bence sony avr ler çok iyi özellikle son çıkardığı modeller de güzel özellikler de var ama işin özü ses kalitesi ve performansı olduğu için bu konuda da bence başarılı nazicane tavsiye ederim.
  • Dot Matrix panelleri severim. Hemde bayağı. Segment led display den iyidir.

    Denon X4300 avr ise üzerine aşırı durulan bir model. Dinleme şansına malik olamadım. Ancak referanslar kuvvetli. Butceyi biraz zorlamak lazim sanki.



    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Heco victalarla kullanmak için STR-DN1070 tavsiye eder misiniz acaba ? Tv Sony olduğu için markaya karşı bir sempatim var fakat işi marka değil ürünün teçhizatı donanımı ve tecrübesi parlatıyor en nihayetinde. Teknik özellikler fena değil. Uyum ve tad olarak ne söyleyebilirsiniz ? pio 924 ,1131 ya da onk 646, 656 düşünen biri olarak soruyorum ?
  • Burada ben de bir denon cu olarak 2 kelam etmek istiyorum :)
    Diğer markalarda orta segment avr denenmişken denon için direk en giriş avr lerden biri denenmiş.
    Misal 1300 ün pioneer karşılığı 500 serisi, o yüzden bu karşılaştırma pek adil değil gibi :)
    Denon un 4000 veya 5000 serisi ciddi fark yaratır muhakkak.
    :)
  • PIONEER VSX1131 cihazınızın firmware günncelemesini yaptınız mı? Bazı bağlantı sorunları son güncelleme ile giderilmişti yanlış hatırlamıyorsam.
  • alparslan yagmur kullanıcısına yanıt
    Heco parlak çalar. O yüzden genel karakter olarak parlak olduğu söylenen pioneer ile daha da parlak olabilir ve rahatsız edebilir. Gerçi kimisi de böyle ses seviyor.



    Bunun dışında benim gördüğüm Sony avr'ler Onkyo'ya göre stereoda daha iyi ama filmde sırroundlar onkyo ile çok daha güçlü ve torklu oluyor. Aynı hoparlör seti ile hem onkyo hem de Sony kullanmış biri olarak sinema için kesinlikle onkyo derim. Ama hem stereoda daha iyi olsun, sinemada da bir tık daha zayıf olabilir derseniz Sony daha mantıklı.



    Denon kullanmadığım için ona yorum yapamayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.