Şimdi Ara

Bios UEFI mod sorunu açılmama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    USB ile windows 10 kurulumunu dün gece gerçekleştirdim. Bugün sabah bilgisayarımı açtığımda ;

    "reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key"

    karşılaştım. Bios ayarlarından first boot seçeneğine harddiskimi belirtmeme rağmen sonuç değişmedi. Ben de bios ayarlarından UEFI modunu aktif ederek tekrardan başlattım ve sistem açıldı. Böyle olmasının sebebi nedir? UEFI modu aktif edince bios açılış ekranı ve logo değişiyor. Bilgisayarımı kapattığımda bios ayarlarım sıfırlanıyor ve eski haline dönüyor. Bunun çözümü nedir?

    Not: Bios pilimin yuvası kırıldığından dolayı bios pili kullanmıyorum.



  • Maalesef tek çözümü BIOS pil yuvasını tamir ettirmeniz. Windows'u kurarken UEFI olarak kurmuşsunuz ve bundan sonra her açılışta BIOS'ta ayarlarında Boot ayarında UEFI veya Windows Boot Manager'ın seçili olması gerekiyor. Ama pil takılı olmadığı için BIOS ayarları kayıtlı tutamıyor olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Maalesef tek çözümü BIOS pil yuvasını tamir ettirmeniz. Windows'u kurarken UEFI olarak kurmuşsunuz ve bundan sonra her açılışta BIOS'ta ayarlarında Boot ayarında UEFI veya Windows Boot Manager'ın seçili olması gerekiyor. Ama pil takılı olmadığı için BIOS ayarları kayıtlı tutamıyor olmalı.
    Default ayarın "UEFI" olarak belirtebileceğim bir yol yok mu? Ya da işletim sistemimi eski bios ayarına mı çevirmeliyim? Nasıl yapmalıyım? Laptop olduğu için ufak bir plastik yeri kırıldı ve pil maalesef yuvasında durmuyor düşüyor sıkıntım bu yönde.
  • yusufrido kullanıcısına yanıt
    Pil yerinde duramadığı için yapılan ayarlar kaydedilemiyor, BIOS her açılışta sıfırlanıyor. Bu nedenle parçası duruyorsa bir japon yapıştırıcısıyla tutturmayı deneyin, yoksa üzeinden bantla veya lastik gibi bişiyle pili yerinde tutmak maalesef şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.