Şimdi Ara

BIOS NASIL GUNCELLENİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    benim anakart modelim h55m e33
    daha önce hiç bios güncellemedim.bios güncellememin sebebi yeni aldıgım ve birçok kez iade ve değişim yaptıgım halde verilerin ramime uygun oldugu halde ramimi okumaması.
    bana biosunun güncellememi tavsiye ettiler böylelikle aldığım ramleri kullanabilecekmişim.
    bios güncellemeyi nasıl yapacağım yardımlarını bekliyorum. aldığım ram :http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-fury-blue-4gb-1600mhz-ddr3-ram-hx316c10f-4-p-BD304762



  • Anakartın sitesine girersin atıyorum Msi ait bir anakart ise Msi sitesine sonra modeli orada aratırsın download veya support gibi yerlerde Bios olur onu indirdikten sonra USB belleğe çıkartıp atarsın bilgisayar baştan başlatırken Bios girersin bu tuş 'DEL' 'F9' 'F3' olabilir markaya anakarta göre değişir. Sonrası için anlaman için video ile örnek gösteren bir link atayım kafan karışmasın.

    https://www.youtube.com/watch?v=kUsk-eEbS9w
  • Senin anakartın bu sanırım ve Bios güncellemek için en üstteki dosyayı indirip sonra winrardan çıkarttıktan sonra USB atman gerekiyor. Temiz bir USB olsun ve elektrikler kesilirse yarıda kalırsa servise göndermen gerekir güncelleme işlemi yaparken.


    https://www.msi.com/Motherboard/support/H55ME33.html#down-bios
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akyol.x

    Senin anakartın bu sanırım ve Bios güncellemek için en üstteki dosyayı indirip sonra winrardan çıkarttıktan sonra USB atman gerekiyor. Temiz bir USB olsun ve elektrikler kesilirse yarıda kalırsa servise göndermen gerekir güncelleme işlemi yaparken.

    https://www.msi.com/Motherboard/support/H55ME33.html#down-bios

    anakartımın biosunu m-flashtan güncelliyorum hatta update bitti felan yazıyo ama biosa tekrar girdigimde versionu hala aynı güncellenmemiş ne yapıcam peki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claynight -- 31 Aralık 2016; 14:23:42 >




  • sıra sıra tüm versionlarımı güncellemem lazım suandaki sürüm v1.10 yazıyor.
  • Sorun Çözülmüştür.Biosumu Güncelledim.Tek yapmanız gereken live updater indirmek biosumu böyle güncelledim fakat hala aldığım ram çalışmıyor.
    Genede biosumu güncelledim bilginize...
  • Sıra sıra güncellemenize gerek yok en son olanı güncelleyin, Ram çalışmaması Bios ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Ama Bios'da bir kaç ayarı açmak kapatmak Frekansını yükseltir sadece düşük ayarda da olsa takınca çalışması lazımdı.
  • 1) İlk önce (www.gigabyte.com.tr ) girip kendi anakartımızı buluyoruz. Sağdan bios butonu ile güncel bios dosyamızı indiriyoruz.
    2) İnen bios dosyaları genelde exe uzantılı sıkıştırılmış dosyalardır. Çift tıklayıp masaüstüne bios dosyasını çıkartalım. Daha sonra bunu usb belleğimize atalım. (disket de olur)
    3) Bilgisayarımız açılırken “delete” tuşuna basıp bios ekranına geliyoruz. Ordan F8 tuşuna basıp Q-Flash sayfasına geçiş yapıyoruz.
    4) Çıkan seçeneklerde “update bios from drive” ı seçiyoruz. Karşımıza donanımlar çıkıyor. Bios dosyasını attığımız usb belleğimizi seçiyoruz. Ve dosyaların arasından bios dosyamızı bulup seçiyoruz. Enter tuşuna bastığımızda dosyayı kontrol edecektir.
    5) Dosya doğrulamasından sonra update edip etmeyeceğimizi soruyor. Enter a tıkladığımızda update işlemi başlar.
    6) İşlem bittikten sonra ECS tuşu ile menülerden geriye doğru çıkıyoruz. En son restart yapma sorusu çıkacak. Enter a basıp resetliyoruz.
    Update tamamlanmıştır.




  • Anakart üreticilerinin kendi programları var. Ordan güncellenebilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.