Şimdi Ara

Bios Güncellemesi Sonrası Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, masaüstü bilgisayarıma hdd neredeyse öldüğü için bir samsung ssd sipariş verdim. Ssd gelince sisteme win11 kurmayı planlıyordum fakat bunun içjn tpm 2.0 olayını biostan aktiflestirmek gerekiyormuş. Biosa girdim fakat tpm veya onunla alakalı herhangi bir şey göremedim. Pc (lanet olsun ki exper xcellerator xc250 almıştım cahil dönemimde) yi alalı 7 yıl oldu hic bios güncellemesi yapmadım ve belki yaparsam tpm seçeneği gelir diye düşündüm. Anakart modelime baktım H110M-D yazıyordu. Asus'un sitesine girip H110M-D nin en son bios sürümünü (4211) indirip flasha attım sonra biostan ezFlash özelliği ile kurulumu başlattım. Başlamadan önce biosun mevcut sürümüne baktım 9011 x64 yazıyordu ama asusun H110M-D modelinde bu bios sürümü yok kendi sitesinde ve en son 2019 sürümü olan 4211 var. Neyse yükleme çubuğu doldu ve pc kendini aniden kapatıp tekrardan başlattı. Mouse klavye, kasa ve tüm sistem calışıyor fakat ekran simsiyaj hiçbir şey gelmiyor ekrana. Bu nasıl oluyor anlamış değılim yardımcı olursanız çok mutlu olurum.


    9011 bios sürümüne baktım H110M-D ye ait böyle bir sürüm internette hic bir yerde yok. Nasıl 9011 sürümü yazıyordu biosu güncellemeden önce birisi aydınlatabilir mi? Zaten 2016 da aldım pc yi hic bios da güncellemedim bugüne kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogk01 -- 26 Ağustos 2023; 3:25:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorunu çözdüm arkadaşlar. Öncelikle iki ramı da çıkarın sonra sadece birini takın sistemi öyle çalıştırın. Sorun çözülüyor. Sonrasında ikinci ramı da takabilirsiniz. Umarım bundan sonra sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur bu çözüm

    Not: Bios güncellenmiş bu arada başarılı bir şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogk01 -- 26 Ağustos 2023; 13:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.