Şimdi Ara

BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinlik oranı tekrar açıklandı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
2
Favori
18.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya olağan dışı bir durum yaşıyor,aşının bu kadar kısa sürede çıkması normal değilmi.Gelen verilerde aşının kısa vadede işe yaradığını gösteriyor,yarın ne olur bilemeyiz yaşayıp göreceğiz.Benim düşüncem virüs kendi kendini yok edecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LanManiaX

    Dünya olağan dışı bir durum yaşıyor,aşının bu kadar kısa sürede çıkması normal değilmi.Gelen verilerde aşının kısa vadede işe yaradığını gösteriyor,yarın ne olur bilemeyiz yaşayıp göreceğiz.Benim düşüncem virüs kendi kendini yok edecek.

    Çok normal hatta geç bile çıktı. Düşünün normalde aşı için yapılan yatırım 2x iken bu dönemde 2000x'e çıktı. Hemen hemen her gelişmiş ülke bütün imkanlarıyla çalışmalara başlamışken halihazırda zaten milyardolarlık ve yüz yıllık şirketler de bütün potansiyellerini aynı yere odakladı.


    Yine normalde aşı için devlet desteği yokken bu dönemde dünyanın en büyük devletleri olmayan aşıyı ''alım'' garantisi verdi hem de yüzmilyonlarca doz.


    Geliştirme için olağanüstü bir ortam oluştu.


    5 yıl-10 yıl denenmesi lazım sözü de mantıkla çelişiyor çünkü temel bilim teorisine göre (evrim) 5 yıl denenen bir ilacın etkili olmaya devam etmesi için ilk çıktığı versiyonundan farklı olması lazım yani o deneme sürecinde bile ilacın içeriği değişecektir. On yıllardır kullanılan ilaçlar isimleri aynı olsa da içerikleri sürekli güncellenen ilaçlar.


    Faz-3 çalışmaları için söyleniyor bu süreler bu da yalan, faz-3 kriterleri sabit kriterler değil her ilaç için aynı kriter beklenmiyor covid aşıları ise dünyanın en üst kurumlarından faz-3 konusunda onay almış durumda faz-3'ün daha uzun süreli çalışmaları da bitmek üzere ondan sonrası zaten faz-4 çalışmaları bütün faz çalışmalarının bitmesi de mümkün değil çünkü faz-3 ve sonrasının değerlendirilmesi ancak ilaç kullanıma sunulduğunda yapılabiliyor ve yıllarca devam ediyor veriler aktif toplumdan alınıyor.





  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Ne kısırlıkmış arkadaş :)

    her uyku sorunu olan kişiye uyku ilacı, her depresyonda olan kişiye ilac tedavisi uygulanmıyor. Evet bu tedavileri alan insanlar var. Ancak bu ilk tercih edilen tedavi yöntemi değildir. Ayrıca otizm üzerine çalışmaktayım. Otizm ve oranı ile ilgili bir varsayımda bulunurken şunu bilmeniz gerekir ki : OTIZMİN NEDENİ BİLİNMEMEKTEDİR. Nedeni bilinmeyen bir şey icin saçma bir nedensellik de kurmayın.

    İnsanlik tarihi boyunca hastalıklara karşı şifa bulmak adına çaba sarf etmiştir. “İlaç” dediğiniz şey yokken, bunu doğal yollar ile halletmeye çalışıyordu. Gelişen bilim ile kimyasal tedavilere ek olarak m, lab ortamında geliştirilen yöntemlerde kullanılmaya başlandı. Bu sayede geçmişten günümüze bir çok ölümcül hastalığın önüne geçilmiştir. Sizi cahillikle itham edemem ancak okuyarak öğreniyorsanız, biraz daha okumanızı ve araştırmanızı tavsiye ederim. Ancak seçeceğiniz kaynakları da tekrar gözden geçirmenizi dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 24 Temmuz 2021; 0:57:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Üretici bunu senden saklıyor mu ? Kendi devletin bu ürünlerin incelemesini yapmıyor mu ? Kusura bakma da senin ülkenin seni düşünmüyor, adam bu ürünü bu topraklarda satman icin şu şu kıstaslarım var. Buna uyacaksın diyor. Mesela

    BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı etkinlik oranı tekrar açıklandı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt

    Ben siyaseten bir sey yazmadim. Isteyenlerin nelerin kilifina uydurdugunu bilmesi konusunda ornekleme yaptim. Mevcut dunya duzeninde Israilin su asiyi ayni isimle bile alirken ABnin kendi vatandaslarina uyguladigi asilarla dogu spektrumundaki ulkelere hangi partileri kakaladigini bilemeyiz.


    Plandemic olmadigini bana ispat edemezsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komplocular vebal aliyor yaziktir gunahtir siz olmuyorsaniz da ananizi babanizi asilatin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Bizim milletin hakkaten aklı orasında. Solunum cihazına bağlanma ve ölme ihtimali kimsenin umurunda değil.

    Eskiden beri ortadoğulu toplumlardaki aşı karşıtlığının dayanak noktası kısırlıktır. Fakat sonuca baktığımızda maşallah (beyinlerinde tık yok ama) çocukları peş peşpeşe yapıyorlar.

    Kısırlıktan korkanlar yediklerine dikkat etsinler ve spor yapsınlar. Aşıyla bişey olmaz merak etmeyin, sağlıksız beslenmeden korkun.

    Bu arada, aşıdan dolayı olmasa bile yakın gelecekte kısırlık ciddi sorun olabilir. Son yüzyılda erkeklerdeki sperm sayısı geçen yüzyıla göre dörtte birine düşmüş diyorlardı, kendim araştırmadım gerçi net bilgi değil ama mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Köpek gibi demişsin de, sen de çocukken aşı olduğunu unutmuşsun heralde.

    Araştırana lafım olmaz benim. Mesela google scholarda ne bulduğunu paylaş da öğrenelim biz de. Yalnız facebook'um yok benim, facebook linki atarsan göremem.

    Aklı başımda bir sürü karşıt var demişsin. Eşek değiller ya bir tanesi araştırma yapmıştır heralde. Dünyadaki tüm öğretim görevlileri, araştırmacılar satılık mı yoksa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 24 Temmuz 2021; 2:56:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Keşke, 3 milyon sayfa tıp okurken, Tony Stark vari kalp pili problemini çözerken, dünya üzerinde uygulanan standart aşı takvimi sayesinde kaç çocuğun çiçekten vs hastalıklardan dolayı ölmekten kurtulduklarını filan da araya kaynatsaymışsın.

    Aşı olmak istememeniz, normal bir aşı için belki kimsenin umrunda olmaz ama buradaki durum çok farklı!

    Sen aşı olmadığında başkalarını hasta ediyor ve belki onların ölmelerine sebep oluyorsun! Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakıyorsunuz! İnsanların vebaline giriyorsunuz! Ve bunu o kalın kafalarınız bir türlü almıyor!


    Normal şartlar altında fikirlerine saygı duyardım ama şu anki şartlarda sana ve senin gibilere şu videoyu gönderiyorum...









    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Dostum derdim kisirlik degil benim ama en olasi sebebi kisirlik uzerinedir. Dunya nufusu Aya Marsa koloni kurulmazsa yasanilacak yer birakmayacak. Elbet bir planlama yapiliyordur gizli kapakli.


    Insanligin degil tum canliligin en basindan beri derdi uremektir. Bitkiler tohum atar, bocekler yumurta doga bu duzen uzerine kuruludur. Bilim karsiti degilim ama ihtiyatli yaklasmak lazim. Bir kac sene sonra asi olanlarin saglik sorunlari olmayacaginin garantisi yok. Ne tur yan etkileri olacak bilmiyoruz.

    Sperm sayisinin dusmesi sadece dogurganligi da etkilemiyor. Suriyeli kondomsuz gece gunduz seks yaparsa 10 tane cocugu da olur, kastrasyon islemi yok ya. Bu bir gosterge degil tek basina, kalitesiz spermlerden turlu hastalikli cocuklarimizin olma ihtimali de artiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.