Şimdi Ara

Bilkent ve EE Hakkında | The Killing Road (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
31
Favori
8.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • usagiskitty U kullanıcısına yanıt

    Muhendislik secmem isteniyordu, bilenler bilir aslinda basta aklimda ie vardi. İe evde kiz meslegi diye veto yiyince (+ benim ilk 100 bursu alsam bile ay sonunu muhtemelen getiremeyecek olmam) diger dallara baktim. Cs te yonelmek isteyecegim alan cs mufredatinin neredeyse %80ini bosa cikaricakti ve %80lik kod-algoritma altyapisi ile hic ugrasmak istemiyordum. Zaten istediğim sey saf donanim kismi oldugu icin (yariiletken ciplerin fiziki boyutu, cs secsem bilgisayar mimarisi uzerinden bunun nispeten soyut tarafinda kalacaktim) ee sectim. Yandan comp arch filan da alirim diyordum ama 9 yıldır cs423 acilmiyorBilkent ve EE Hakkında | The Killing Road 

    Diger dallardan makineyi hayvani fizik altyapisi yuzunden dusunmedim bile, kimya da istedigim bir bolum olmasina ragmen trdeki is alanlarinin nispeten azligi ve bu bolume o kadar onem verilmemesi yuzunden veto yedi.

    Bu arada tam olarak ayni gitmiyor ya uniden ayristik, o odtuluydu (odtunun odtu olduğu zamanlar). Doktorada tekrar bulusuruz umarimBilkent ve EE Hakkında | The Killing Road 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 23 Temmuz 2021; 11:15:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer elektrik dersinden kastiniz elektrik-elektronik dersleri ise (su ee kodlu olanlar) coleshawlahanasinin dedigi gibi, 8 tane ee zorunlu dersimiz var zaten. Emin degilim ama yanılmıyorsam ee secmelilerinin birisi kesin ee kodlu secilmek zorunda kaliyor on sartlardan oturu, 5/6 cs secebilirsiniz oradan ama cok ayrik dersler olur.

    Eger elektrik dersinden kastiniz itudeki elektrik mühendisliği gibi saf elektrik alaniysa (yuksek gerilim hatti cekmece, enerji donusumu filan) o bizde yok gibi bisi. Zorunlularda zaten yok, secmelide var mi adam akilli ders emin değilim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sordugunuz 5.bolumde mevcut ama daha genis olacak sekilde anlatayim.

    Bu dersi zaten cs haric tüm fenni bilim ve muhendislik okuyanlar aliyor. Amaci yani algoritma altyapisi olusturmaktan ziyade python kullanmayi birazcik ogretmek.

    Ders en basit seyden matematik islem operatorlarindan basliyor, yazi yazdirma fonksiyon yazma vs ilerliyor. Listeler, tuplelar, sozlukler vs ogreniyorsunuz, en temel şeylerden devam yani. Buraya kadar gelen bilgi ile gelecek lablarda (phys vs, cs115 labi değil) kullanacaginiz gelismis bir hesap makineniz olmus oluyor. Sonra numpy modul?unu goruyorsunuz veri işlemeyi biraz daha ogreniyorsunuz. Recursion ve siralama algoritmalari ile ufak algoritmaya giris yaptiktan sonra en son olarak grafik çizdirmeyi ogreniyorsunuz. Yani bu ders meslekle ilgili şeyler ogretmekten ziyade meslege yardimci olan python programini kullanmanizi ogrenmeniz icin var.

    Sorunuzun oteki kismi icin ben daha bolum dersi almadim, ama sigorta filan tamir etmiyoruzBilkent ve EE Hakkında | The Killing Road Cogu yaptigimiz sey dijital ortamdan, hatta muhtemelen sandiginizin aksine hayvani matematik kullanmak uzerine kurgulu. Ya ciziyorsunuz ya analiz ediyorsunuz genel olarak. Daha detayli bilgi icin bolum derslerini almis birine danisin, ben hemen kendisini cagirayim @mizyaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konum taşınınca kaybolmuş galiba, test up'u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Tyt - ayt forumunda üniversite tavsiyeleri bölümü konu şeklinde gözüküyor artık. Güzel yapmışlar




    Bilkent ve EE Hakkında | The Killing Road
  • Azıcık forum desteği meşgul ettik ama değdiBilkent ve EE Hakkında | The Killing Road 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah sabah yine mufredati degistirdiler, bilkent yazmayin bunu hep yapiyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YÖK %75 bursu kaldırdı diye biliyorum ama bazı vakıf üniversitelerinin; resmi olmayan bir şekilde, sıralamaya göre bazı burssuzları %25 burslu bazı %50 bursluları %75 burslu yaptıklarını duydum. Böyle bir durum Bilkent'te var mı? Sıralamam SAY 1300 küsür, yani tam bursluya yetmiyor. %50 burslu bölümlere de param yetmiyor. Ortalama yapma haricinde burs artırmanın bir yolu var mı?

  • dholucusu37 D kullanıcısına yanıt

    Hayir yok, ortalama kasarsaniz ustun basari bursu var sadece dediğiniz gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • test

  • Ben burslu msc gormedim pek fullbright bursiyerleri haric. Eth epfl tarzi tuition i düşük (700 frank yaklaşık) okullarda 3.7+ ile kabuller var ama daha yuksek yapip red yiyenler de var, burada tek faktör ortalama değil araştırma geçmişine filan da önem veriyorlar. Burslu msc in cok az olmasi yuzunden phd ye gidenler daha cok oluyor. Nyu tarzi okullarda 3.7 civarina kabul alirlarken gatech e filan 3.85le gidenler gordum. Bunlara gidip msc diplomasini alıp doktora bırakanlar mevcut (bazi okullar buna karsi onlem almis durumdalar mesela Brown, phd bitirmeden msc diplomasini vermiyor), bu sebepten de oturu msc avrupada değilse (ingiltere haric) pek tutulmuyor bizde. Bu arada delft, leuven, kth tarzi almanya ve isvicrede olmayan okullarda burs isi farkli isliyor olabilir; ben avrupada ingiltere disinda epfl disinda dusunmedigim icin pek arastirmadim onlari.

    Yani kisaca iyi ortalama+iyi arastirma gecmisi (aka hocalara yanlamak) ile phd kabulu en maddi açıdan mantıklı yol eger bilkent msc+aselsan gibi turkiye aktarmali bir yol dusunmuyorsaniz (bunu yapan azimsanamayacak kadar çok insan var)

    Cogu bolum derslerinde son yillarda regular ve irregular hocaları ayni oluyor, ayni degillerse bile neredeyse denk oluyorlar. Irregular olursanız 9 donemde bitirme sansiniz mevcut, bizim bolumun erasmusta en fazla 1 bölüm dersi alirsin kompleksini de goz onune alinca bu fazladan 1 donem insani son derece rahatlatan bir sey. Ustelik o +1 donem size daha fazla mufredatin uzerine ders alma hakki veya bitirme projenize daha rahat ugrasmak gibi avantajlar saglayabilir, bir de fazladan 1 yaz tatili var staj veya arastirma icin. Ama yamuk baslamak ozellikle havuz derslerinde secilecek hocalar konusunda biraz elinizi kolunuzu bağlıyor (mesela calc veya phys 1/2 hocaları bence regularlar icin bariz daha iyi, ozellikle fizik 1/2 regular veren kadro ulkedeki pek çok fizik departmanindan daha sağlam bence), ama duzenli calisan biriyseniz bu pek sıkıntılı bir durum değil bence. Zaten 4 veya 5.donemden sonra cogu irregular neredeyse regulara donmus oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.