Şimdi Ara

BİLKENT İŞLETME SORULARINIZI ALABİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3. sınıfa geçtim. Bilkent İşletme hakkında sorularınızı alabilirim.




  • Ortam nasıl hocam? İktisat ve işletme Bilkent özelinde ne kadar farklı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • up

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

    Ben ortamdan cok memnunum. Herkes bir seyler yapma derdinde ve hocalari ozellikle seviyorum. Su ana kadar ders aldigim butun hocalar hep inanilmaz yardimci oldular her konuda. Arkadas cevremi de seviyorum bayagi.

    İktisat, isletmeden cok daha zor bir bolum (zorluk olarak benzerler diyen birini gorurseniz ciddiye almayin), ozellikle Bilkentte. Eger ki saglam bir matematik temeliniz yoksa okumanizi tavsite etmem. Ben hep isletmeyi daha cok sevdigim ve kendime ve hedeflerime yakın buldugum icin isletme yazdim, ve kararimdan memnunum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz konu dışı olabilir ama kariyer hedefiniz nedir hocam ? genelde diyorlar ya iibf bölümleri okumayın vs. diye ama bilkent gibi bir yerde okuyunca değişiyor tabi bu mevzu.

  • Hocam yüzde 50 yazma ihtimalim var bursumu 100 e cikarmak için neler yapmam gerekiyor ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yksmagduruyum Y kullanıcısına yanıt

    %50 burslu giren öğrenciler içinde yıl sonunda ortalama olarak birinci olman gerekiyor. İkinci olursan %80, 3. Olursan yüzde altmışlık bir şeydi tam hatırlamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ea değilim ama endüstri mühendisliğiyle paralel olan bir konu hakkında bir şey soracağım. stajın önemli olduğu bölümlerde ankaranın dezavantajı oluyor mu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1-)Hocam öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.Benim ilk sorum ingilizce eğitimi nasıl yani bazılarımızın yabancı dili direkt 0 denebilir ve Bilkent hazırlık bir senede 0 seviyesinden geçilebilir mi(elbette çalışarak ama yoğun bir çalışma vs istiyor mu yani)


    2-)Hocam okulun Ankara'da olması özellikle işletme gibi sahada önem kazanan bir bölüm için bir dezavantaj yaratıyor mu yoksa fark etmiyor mu?


    3-)Hocam işletme içini öğrencinin doldurduğu bir bölüm haliyle seçmeli dersler çok önemli ve Bilkent bu konuda ne gibi artılar sağlıyor buna ek olarak mesela seçmeli olarak almasak bile tarih vb dersleri herhangi bir diploma beklentisi olmadan misafir öğrenci olarak takip etme imkanı var mı?


    4-)Sizce Bilkent işletmenin rakiplerine göre artıları ve eksileri neler?


    5-) Okul içindeki yurt olsun yemekhane vb konular olsun bunlarla ilgili kaba taslak bilgi verebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • usagiskitty U kullanıcısına yanıt

    Staj torpil zaten. Bulursan da 2 aylığına gider kalırsın. Part time biraz sıkıntı oluyor ama ankarada

  • 1) Kesinlikle yoğun bir çalışma istiyor eğer ingilizce sıfırsa. Hazırlıkta en fazla 2 yıl okuyabiliyorsunuz, okul değiştirmek zorunda kalan arkadaşım oldu 3. yıla geçtiği için. Gerçekten disiplinli ve sağlam bir ingilizce eğitimi veriyorlar. Özellikle devamsızlık konusunda çok katılar. Hazırlık okumadım ama okumuş arkadaşlarım çok, o yüzden bilgi sahibiyim.


    2) benim için bir sıkıntı yaratmadı. ilk yılımda büyük bankalardan birinde online staj yaptım, ikinci yılımda istanbulda bir marketing ajansına başvurdum orda yaptım stajımı. keşke istanbulda olsaydım dedirten bir şey gelmedi başıma, okula başlamadan önce gelir diye korkuyordum


    3) bilkent işletmenin ders programı bence çok güzel. Zorunlu olarak psikoloji, sosyoloji, iş hukuku, tarih, humanity gibi dersler alıyorsunuz bana çok şey kattı bu dersler. Seçmeli olarak da bir ton hakkınız var. Ders alma konusunda şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bir ton alanda, alanında kalifiye hocalardan istediğiniz dersi alabilirsiniz. Misafir öğrenci olayını malesef bilmiyorum ama :(


    4) Artıları: Hocaları, inanilmaz disiplini, ortamı (sizi sürekli kendinizi geliştirmeye itiyor), dersler ve çeşitliliği, yurtdışı olanakları

    Eksileri: Ankara bazılarına sıkıcı gelebilir (bana geliyor), başka bir eksik gelmiyor aklıma ama gelirse editlerim. Çok şükür gerçekten memnunum okulumdan


    5) Yurtta kaldım 2 yıl boyunca. İnternet türkiyede gördüğüm en hızlı internet olabilir (kablolu kullanınca 1 gbps). Saat başı tuvaletler duşlar temizleniyor. Giriş çıkış saatleri serbest. Isınma bakımından canavar gibi kışın nerdeyse çıplak uyuyorduk. Genel olarak memnundum yurttan. Yemekhaneyi hiç sevmiyorum. Asla doyurmuyor ve bütün yemeklerin tadı aynı. Acil düzeltmeleri lazım. Seveni var ama bana göre değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alpier kullanıcısına yanıt
    Hocam peki ilk sene 1. Olsam diğer senelerde de olmama gerek kalıyor mu yoksa bütün seneler için geçerli mi oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yksmagduruyum Y kullanıcısına yanıt

    diğer senelerde de devam ettirmen lazım sıralamanı bursu tutmak istiyorsan ben öyle biliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpier kullanıcısına yanıt
    Özelden 1-2 soru daha sorabilir miyim hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okul bitince nerde hangi işte çalışmayı düşünüyorsun usda

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mezunları hakkında bilginiz var mı? genel olarak nerelerde, hangi pozisyondalar, yurtiçinde kalan mı çok yoksa yurtdışında mı?

  • Soft reject yedim. Hard reject olunca 2-3 sene boyunca başvurma diyorlar. Beğendiklerini kontenjan nedeniyle yer ayıramadıklarını söyleyip seneye işe alım sürecini denememi söylediler. Başka bir yerde staj yapacağım ben de bu yaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.