Şimdi Ara

Bilim insanlarından ilginç araştırma: Bazı antik eserler, dünya dışı malzemeden yapılmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    tesadufen meteroid dünyaya düsmüs insanlar ondan esyalar yapmis,bilimadamlarida karbon tarihine bakiyor ve ordada meteroid izi var oldugu icin,adini dunya disi demirden yapildi diyor,bilinmeyen demir demiyor :)),birileride cikmis dinle özetlemeye calisiyor,beyin yoksa yapacak birsey yok,insanin vucudunda bütün elementler mevcud iken cevablari baska yerde aramanin anlami yok :)))

  • rubyjane R kullanıcısına yanıt
    dünyada var olan demirden degil,uzaydan düsen meteroidin demirinden yapilmis,dünyadaki demirle uzaydaki demirin farki yok,ikisininde icerigi ayni,biri dünyada var olan digeride uzaydan gelen ama deseler bu demirin özelligi dünyadaki demirle ayni degil, ozaman anlami olur ama öyle birsey yok..

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Cehalet akıyor paçalarınızdan. Anfak Mikroskop ile görüntülenebilen bir durumu demek güneşe tutup görüyorsunuz öyle mi? Bununla ilgili yapılmış çok ciddi çalışmalar var. Ama şu güneşe tutma vs dediniz ya tamam size ne desek boş.

    İslam alemi 1600'lü senelere kadar zaten bilim noktasında zirvedeydi. Sonra İslamdan uzaklaşmaya başladılar ve çöküş başladı. Hala da İslam alemi İslam'dan uzakta.

    Bununla beraber Fuat Sezgin hocanında dediği gibi Batı İslam aleminden elde ettiği eserler sayesinde bilimsel atılımını yaptı. Ama İslam düşmanı oldukları için tüm elde ettikleri bilgilerin neredeyse hiçbirinde İslami eserleri kaynak göstermeden üstüne çöktüler. Aralarında samimi oryantalistlerin yaptığı çalışmalar da mevcut.

    Ama kime ne anlatıyoruz siz güneşe tutun bulduğunuz nesneleri.

    Şuraya yine de bir video atacağım ki başkaları izleyip hakikat neymiş öğrensin.

    Bak bir embriyoloji profösörü sizin gibi güneşe tutup 7.yüzyılda bunu söyleyebiliyor mu?

    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=eQ_L4TyJUcw

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    bilginin bilimin olmadigi yeri din doldurur komplo teorileri doldurur hurafe doldurur. turkiyedeki malzeme bu. yapacak cok bir sey yok. adama meteorik demirin izotop kompozisyonunu dunyadaki demirden farkini, bronz caginda ne kadar nadir oldugunu anlatacak degiliz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 24 Şubat 2024; 17:27:21 >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    senin beynin calismiyor ozamanin dinle toplumu kandiranlar,yumurtadaki o kan parcasini görmüs ona göre yazmis yoksa,gelde bana anlat bakayim,kuranda,incilde,tevratta,denizin dibinde solucanlar var bunlar ciftlesmeden ikiye ayiriyorsun,hemen diger ayirdiginda gözleri olusub farkli bir canli oluyor,semavi dinlerinde erkek ve disiden ürer canli diyor,peki ikiye bölünen bu solucan ciftlesmeden ikiye bölündügü halde iki farkli canli nasil oluyor,sanirim semavi dinlerin,peygamberlerinde dalgic tüpleri olsa,o derinliklere iner,onlarida görür kitablarina eklerlerdi ama malesef o cagda dalgic tüpü icad edilmemis,hatta bazi balik türlerinde,erkek baliklar coksa bir kaci cinsiyet degistiriyor,oda yaziyormu semavi dinlerinde,isde kitabta yazan dogrudur akliyla gittigin icin doganin bu yönünü göremedigin icin cahil kalmisin,devam ed bu kafayla hareket etmeye zamanla zaten neslin tükenecek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 24 Şubat 2024; 18:47:55 >




  • darkaura kullanıcısına yanıt

    baksana bana gelmis hikaye anlatiyor halen kafasi calismiyor,dünyadaki canlilarin erkek ve disiden var oldugunu benimsemis,bu cahillere ne anlatirsan anlat,bulur bir yerden uyduruk birsey kilifina gene uydurur ama nesleri tükeniyor zaten,islam peygamberi demis benim inancim 1500 yili gecmiyecek,1500 yil olmadan bitecek diyor,birileride cikmis,kiyamet kopacagini haberdar ediyor diyor,öyle vbirsey olacaksa onu derdi ama kafa basmadigi icin,öyle anliyorlar,cahillik gercektende kötü birsey yapacak birsey yok ama teknoloji ilerledikce cag disi dinlerin hükmüde gecerliligide azaliyor,insanoglu gelistikce bir takim batil inanclarda yok olmaya mahkum,orta cagda insanlar vebalardan ölürken kilise papazlari seytan icadi diyerek,dine siki sarilmadiginiz icin allah sizi cezalandiriyor yalaniyla uyuttular bugün covide niye diyemiyorlar,neden seytana sucu atmiyorlar covid hastaligini :)))...


    Bunlarin zihniyeti hazerfen celebiyi asmasa,belki ucaklar cok cok daha önce bulunacakti :)))...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 24 Şubat 2024; 18:55:20 >




  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Kimseye zorla bu forumda haber okutmuyorlar okumak zorunda değilsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rastomm R kullanıcısına yanıt

    Hmmm. Bunu gerçekten düşünememiştim. Zorla olduğunu söyledilerdi okumayanın kafasına sıkıyorlarmış diye duydum. Sağ ol dostum ayıktırdığın için. İnanılmaz faydalı oldu.


    Çoğulculuğun ve katılımcılığın olduğu ortamlarda (ki forumlar da doğası ve yapısı gereği bu ortamların başında gelir) katılımcı bireyler kendilerine sunulan söylemlerle ilgili eleştirilerini, görüşlerini ve geribildirimlerini paylaşırlar. Bu etkileşimin sonucunda kurumlar, kişiler ve mecralar kendilerini yenilerler. Gelişirler ve daha etkili, daha faydalı bir kimliğe kavuşurlar. Bu geribildirimler bazen uzun bir yazıyla, bazen de mizahın gücüyle birkaç kelimelik söylem ve görseller aracılığı ile olur. Bu sağlıklı bir sosyal sistemin olmazsa olmazıdır. Aksi takdirde sosyal yapılar (yani insanlardan oluşan yapılar) kendilerini yenileyemezler. Bunun sonuçları kimsenin yararına değildir.


    Sonuç olarak sen kendine sunulanı oku, sana verilenle yetin ve onu benimse. Bu senin dünyaya bakışın, hayat düsturun olabilir ama başkalarından da bunu isteme.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.