Şimdi Ara

Bilim insanlarına göre kanser sonsuza kadar hayatımızda olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilim insanlarına göre kanser sonsuza kadar hayatımızda olacak
    Bilim insanları, kanserlerin nasıl büyüdüğüne ilişkin eşi benzeri görülmemiş bir çalışma yürüttü. Yapılan analistler kapsamında tümörlerin evrim geçirme ve hayatta kalma konusunda "neredeyse sonsuz" bir yeteneğe sahip olduğu ortaya konuldu.



    Dokuz yıl boyunca akciğer kanserlerini takip eden araştırma ekibi, karşı karşıya kaldıkları korkunç hayatta kalma yeteneği karşısında "şaşkınlık" ve "huşu" içinde kaldı. Araştırmacılar, yakın zamanda "evrensel" bir tedavinin mümkün olmaması nedeniyle odağın erken teşhise çevrilmesi gerektiğini belirtiyor.



    Bu ölçekteki tek araştırma



    Bilim insanlarına göre kanser sonsuza kadar hayatımızda olacak
    Cancer Research UK tarafından yürütülen TracerX başlıklı çalışma, kanserlerin nasıl geliştiğine ve yayılmalarına neyin sebep olduğuna dair şimdiye kadarki en derinlemesine analizi sunuyor. Araştırma ortaya koyuyor ki, kanserler zaman içinde değişir ve gelişir - sabit ve değişmez değildirler. Daha agresif hale gelebilirler: bağışıklık sisteminden daha iyi kaçabilirler ve vücuda yayılabilirler. Bir tümör ilk olarak tek, bozulmuş bir hücre olarak sürece başlar, ancak hepsi biraz farklı şekillerde mutasyona uğramış milyonlarca hücrenin bir karışımı haline gelir.



    Akciğer kanseri hastalarında bu çeşitliliğin ve zaman içinde nasıl değiştiği izlendi. Elde edilen sonuçların farklı kanser türlerinde de geçerli olacağı söylendi. Francis Crick Enstitüsü ve University College London'dan Prof Charles Swanton, "Bu daha önce bu ölçekte hiç yapılmadı" dedi.



    Evrensel tedavi mümkün görünmüyor



    Bilim insanlarına göre kanser sonsuza kadar hayatımızda olacak
    Birleşik Krallık'taki 13 hastanede tedavi gören 400'den fazla kişiden, hastalık ilerledikçe akciğer kanserlerinin farklı bölgelerinden biyopsiler alındı. Prof Swanton "Tümörlerin ne kadar uyumlu olabileceği beni şaşırttı" dedi. Swanton yaptığı açıklamada "Bu konuda çok iç karartıcı konuşmak istemem ama bir tümörün evrilebileceği neredeyse sonsuz olasılık var ve evrensel tedaviler bulabileceğimizi sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Kanserli hücrelerle savaşan mikro robotlar yolda



    Bilim insanlarına göre kansere karşı en büyük erken teşhis ve hastalığın nüksetmesini engellemekten geçiyor. Obezite, sigara, alkol ve kötü beslenme bazı kanserlerin riskini artırdığının altı çiziliyor. Giderek artan hava kirliliğinin de akciğer kanserlerine neden olabileceği söyleniyor. Yapılan bu kapsamlı evrimsel analiz yedi ayrıl çalışmada yayınlandı. Araştırmalarda ortaya çıkarılanlar şu şekilde:




    • İlk tümördeki yüksek derecede agresif hücreler, nihayetinde vücuda yayılan hücrelerdir

    • Daha yüksek düzeyde genetik "kaos" gösteren tümörlerin ameliyattan sonra vücudun diğer bölgelerinde nüksetme olasılığı daha yüksekti

    • Kanda tümör DNA'sına ait parçaların analiz edilmesi sayesinde, tümörün geri döndüğüne dair işaretler BT taramasında görülmeden 200 gün öncesine kadar tespit edilebildi

    • DNA'mızdaki talimatları okuyan hücresel mekanizma kanserli hücrelerde bozulabilir ve onları daha agresif hale getirebilir.



    Araştırmacılar, bulguların gelecekte bir hastanın tümörünün nasıl yayılacağını tahmin etmelerine ve tedaviyi uyarlamalarına yardımcı olabileceğini umuyor. Cancer Research UK'de Dr. David Crosby şunları söyledi: "TracerX'ten elde edilen heyecan verici sonuçlar, kanserin ilerledikçe gelişen bir hastalık olduğuna dair anlayışımızı geliştiriyor; bu da geç evre kanserlerin başarılı bir şekilde tedavi edilmesinin çok zor olabileceği anlamına geliyor.”




    Kaynak:https://www.bbc.com/news/health-65252510
    Kaynak:https://www.nature.com/articles/s41586-023-05729-x







  • Kemoterapi ilaçlarından milyarlar kazanan şirket tabiki tedavisini üretmez bu kadar basit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hom€lander kullanıcısına yanıt
    👍👍👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • başka açıdan bak kemoterapiye rakip bir ilaç bulursun seni öldürmez ama ölene kadar o ilacı kullanırsın. Veya herkesin öyle yada böyle bir şekilde grip gibi kasner olacağı günü ilacın kemoterapiden daha fazla ve daha hızlı kazanç sağladığını düşün. Özetle ALLAH bu hastalıktan hepimizi korusun. Psikolojik olarak zaten yıpratıyor. Birde içeridekiyle uğraşıyorsun.

  • hom€lander kullanıcısına yanıt
    Kelligin cozumu de bulundu ama sampuan satanlar engelliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 113578877611868343603 1 kullanıcısına yanıt
    Dostum ironi mi yapmissin pek anlayamadım ama kapitalizm böyledir seni muhtaç eder ve ondan para kazanır. Senin ölmen yaşaman önemli değildir tek önemli olan paradır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 113578877611868343603 1 kullanıcısına yanıt

    katılım tarihini nasıl 1 ocak 1 yaptın?

  • hom€lander kullanıcısına yanıt
    Kısmen haklısınız fakat bu bir komplo teorisi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • VaporWave kullanıcısına yanıt
    Komplo teorisi diyenlerin hepsi bu kisilere hizmet ediyor olmasin?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hom€lander kullanıcısına yanıt

    bunu yazacaktım. şuku

    ayrıca sayısız takviye ediciler var, vitaminler, mineraller, omega 3-5-9 yağları, biotin, cinseng, co Q10 cart curt...

  • Orjinal burada.



    Bilim insanlarına göre kanser sonsuza kadar hayatımızda olacak
    Bilim insanlarına göre kanser sonsuza kadar hayatımızda olacakbbc news
    Study reveals cancer’s ‘infinite’ ability to evolve
    https://www.bbc.com/news/health-65252510



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 13 Nisan 2023; 22:54:49 >
  • Satrançta bir kişiyi 10^140 şekilde mat edebileceğinizi biliyor musunuz? Evrendeki atom sayısından daha fazla. Benzer şekilde kanser de bir mutasyondur ve kaç şekilde mutasyon şekli var hesaplanamaz bile. Adamlar da sonsuz demiş zaten. O nedenle kanseri tamamen engellemek için her türlü mutasyon şeklini incelemeniz ve hepsine önlem almanız lazım. İmkansız gibi bir şey bu. Fakat erken tanı yöntemleri ile erken tedavi mümkün olur. İleride korkulacak bir şey yolmayacaktır. Aynı grip olmamanın kesin çözümü yoksa kanser olmamanın da çözümü olmayacak ama yine aynı şekilde grip seviyesinde bir hastalığa dönüşebilir.


    Babam ile annem 50 yaşından beri düzenli kolonoskopi oluyor. Risk teşkil eden polipler yakıldı. Babama başlangıç seviyesinde ülserit kolit tanısı konuldu. Kolon kanseri olma ihtimalleri azaldı. Fakat bu imkan olmasa belki bir polip kansere dönüşecekti ve daha erken ölecekti. Bunun gibi tanı yöntemleri gittikçe gelişiyor. Yapay zeka da entegre edilirse işler baya kolaylaşır. Umarım temel sağlık hizmet herkese erişilebilir olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 14 Nisan 2023; 0:10:12 >




  • evlerden ırak ,paça tutuştumu orayı söndürüyorsun bi bakmışın yukarı sıçramış orayı kapatıyorsun tekrar paçaya ,bir yeri temizledikten sonra kanda serbest dolaşıyor bu illet nereyi tutsam diye ,uzaydan gelmiş bir yartık adeta.

  • Herşeyi bilen yurdum insanı bu haberin altında da engin bilgisini yansıtmış.

  • Editör milleti neden yanıltıyorsun.
    Makale ismi :
    Deterministic Evolutionary Trajectories Influence Primary Tumor Growth: TRACERx Renal
    Makale yayım tarihi 2018 Nisan

    Şimdi senin gibi yalan yanlış yayın arkadaşlar halkı yanlış yönlendiriyor.Eski makaleyi yeni yayın gibi anlatıyorsun bunun üstüne bir ton araştırma yapılıyor. Yeni gelişmeler yapılıyor. Ben bu yorum yayınlanma tarihinden itibaren düzenli her gün bakıcam bu yorum yayınlansın insanlar doğrusunu bilsin !

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, makalenin yayın tarihi 12 Nisan 2023. Hemen alttaki linkten inceleyebilirsiniz.

    https://idp.nature.com/transit?redirect_uri=https%3A%2F%2Fwww.nature.com%2Farticles%2Fs41586-023-05729-x&code=599dc6bf-8782-43f6-9a56-b41eca60e1ca

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.